Mogadishu © Marco Gualazzini / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

Internationale studenten verlaten Zweden na schietpartijen, moordpogingen en aanrandingen van studentes. – Ze dachten dat Zweden een ontwikkeld land was, zegt de vertegenwoordiger van de studentenvereniging.

Er zijn 126 studentenappartementen voor voornamelijk internationale studenten die studeren aan de Dalarna Universiteit, gelegen in de wijk Tjärna Ängar. Het is een miljoenen subsidiegebied in Borlänge dat vooral bekend staat om zijn grote Somalische bevolking en is in de volksmond gekend als klein Mogadishu.

Maar nu hebben de internationale studenten ervoor gekozen om hun opleiding te onderbreken en naar huis te vertrekken vanwege de onveiligheid. In een open brief aan de directie van de universiteit waarschuwen de studenten voor het geweld en het bedreigende milieu in Zweden.

Ernstige en omvangrijke criminaliteit

Toen de studenten in augustus aankwamen, dachten ze dat ze naar een ordelijke westerse samenleving waren gekomen, maar ze kwamen terecht in een chaos van geweld die meer lijkt op arme ontwikkelingslanden.

Ze dachten dat Zweden een ontwikkeld land was, zegt de vakbondsvertegenwoordiger voor internationale studenten.

In de korte tijd sinds het begin van de herfstperiode heeft zich een reeks ernstige incidenten voorgedaan: drie schietpartijen en twee moordpogingen waarbij mensen door het gebied werden opgejaagd en in de buurt van de accommodatie werden neergestoken. Verschillende inbraken en roofovervallen. Er zijn studenten beroofd. Studentes zijn tot in de slaapkamer lastiggevallen.

Het is een zeer ernstige situatie. De criminaliteit is hoog en veel studenten voelen zich onzeker, ze zijn bang dat er iets met hen zal gebeuren en zijn depressief geworden. Ze kunnen zich niet concentreren op hun studie, zegt Mufassireen Ahmed, een uitwisselingsstudent van India tegen het dagblad Aftonbladet.

De krant meldt dat niet alleen de internationale studenten worden blootgesteld aan een “nieuw” Zweden. Nadat een krantenkoerier was omsingeld en onlangs onder bedreiging van zijn auto werd beroofd, worden er nu alleen nog maar overdag kranten verspreid. Zelfs taxi’s zijn ’s avonds en ’s nachts gestopt met rijden in het gebied. De ijskar heeft ook de ritten naar het gebied gestopt, nadat de wagen was omringd door een groot aantal mensen die probeerden om ijs af te dwingen. Vooral buitenlanders wonen in het gebied, bij uitstek uit Oost-Afrika.

  Zweedse artsen roepen op tot vaccinstop na onthulling onderzoeksfraude

Zijn niet naar een industrieland gekomen

De brief van de Dalarna studentenvereniging aan de Dalarna Universiteit vat samen hoe de internationale studenten Zweden ervaren:

De algemene perceptie van de studenten is dat ze niet het gevoel hebben dat ze in Zweden wonen, dat ze de Zweedse taal niet horen en dat ze de cultuur en de tradities ervan niet ervaren, ze hebben het gevoel dat ze in een gesegregeerd gebied leven.

Ze hebben kritiek op het universiteitsbestuur, maar dat onderneemt geen actie uit angst voor het activisme van de mainstream media. Het universiteitsmanagement heeft zich “teruggetrokken na de druk van de media”.

Het nieuwe spannende Zweden: Migrantenfamilie hangt lammetje aan parkboom en slachten het 

Vorig artikelNa laatste boerderijmoord: Blanke Zuid-Afrikanen bestormen de rechtbank
Volgend artikelNew York Times: Val de VS aan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Als Zweden en NL over 3 jaar nog bestaan willen moet er het volgende gebeuren:
  –kabinet en parlement buiten werking stellen; daarnaast kabinetsleden arresteren en insluiten;
  –uit EU
  –uit euro
  –grenzen dicht en bewaakt
  –“vluchtelingen”langerdan half jaar werkloos met gezin eruit (merendeel gaat vrijwillig als itkering gestopt wordt;, rest: conform wet uitzetten naar Duitsland
  –islam verbieden, opnemen in grondwet, minaretten en moskeetjes slopen, voor zover ze duidelijk in bouwstijl afwijken van NL gebouwen

  Dit geheel kan in 2 maanden met goede wil en steun leger afgerond zijn.
  Gebeurt dit NIET,dan moeten nederlanders nederland uit, willen ze in leven blijven.

 2. Waarom huisvest deze Zweedse Universiteit geen uitwisselingsstudenten van links signatuur in deze multicultureel verrijkte wijken? Die staan ongetwijfeld te springen om er van te genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in