De verkrachting vond plaats in deze villa, foto via Fria Tider

Een 20-jarige asielzoeker uit Iran is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en tien jaar deportatie voor een verkrachting van een bewusteloze, gehandicapte vrouw in Nacka. De man heeft eerder in Zweden asiel aangevraagd, maar is geweigerd, en is illegaal in het land gebleven.

Eind juli van dit jaar huurde een groep jongeren een villa in Nacka om daar een verjaardagsfeestje te geven. Een van de vrouwelijke deelnemers aan het feest, die haar been had verwond en met behulp van krukken liep, begon zich onwel te voelen en werd daarom door twee vrienden geholpen om in een bed op de bovenverdieping te gaan liggen, meldt Fria Tider.

Toen de vrienden even later besloten het feest te verlaten, gingen ze terug naar de slaapkamer. Ze ontdekten toen dat hun vriendin niet alleen in bed lag. Ze was bewusteloos en niet aanspreekbaar, met de jurk omhoog en haar slipje gedeeltelijk naar beneden getrokken, en de 20-jarige Iraniër naast haar in bed.

De politie en de ambulance werden gealarmeerd. De man gaf toe dat hij gemeenschap had met de vrouw, ondanks het feit dat ze bewusteloos was, en werd daarom gearresteerd en op het politiebureau in Västberga in hechtenis genomen. Het ambulancepersoneel slaagde erin de vrouw wakker te maken en reed haar naar de acuut-afdeling voor verkrachte vrouwen van het Söderziekenhuis.

De twintigjarige man kwam tijdens de asielchaos in 2015 vanuit Iran naar Zweden en spreekt Dari, een Perzisch dialect dat gebruikelijk is in Afghanistan. Het is echter onbekend of hij een staatsburger van Afghanistan of van een ander land is.

Jonge Zweden over schooltijd: "Moeilijk om altijd in de minderheid te zijn"

De 20-jarige heeft eerder asiel aangevraagd maar is geweigerd in Zweden. Het afwijzingsbesluit is op 4 december vorig jaar definitief geworden en in mei van dit jaar is een aanvraag voor belemmering van de handhaving afgewezen. Sindsdien is hij illegaal in Zweden gebleven.

De 20-jarige is eind oktober veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en tien jaar uitzetting voor de verkrachting in juli van dit jaar. De rechtbank schrijft dat de verkrachting “zo ernstig is dat [de 20-jarige] niet in Zweden mag blijven”.

Deugvrouw wilde Irakees helpen integreren in Zweden – werd vier uur lang verkracht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here