De verkrachting vond plaats in deze villa, foto via Fria Tider

Een 20-jarige asielzoeker uit Iran is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en tien jaar deportatie voor een verkrachting van een bewusteloze, gehandicapte vrouw in Nacka. De man heeft eerder in Zweden asiel aangevraagd, maar is geweigerd, en is illegaal in het land gebleven.

Eind juli van dit jaar huurde een groep jongeren een villa in Nacka om daar een verjaardagsfeestje te geven. Een van de vrouwelijke deelnemers aan het feest, die haar been had verwond en met behulp van krukken liep, begon zich onwel te voelen en werd daarom door twee vrienden geholpen om in een bed op de bovenverdieping te gaan liggen, meldt Fria Tider.

Toen de vrienden even later besloten het feest te verlaten, gingen ze terug naar de slaapkamer. Ze ontdekten toen dat hun vriendin niet alleen in bed lag. Ze was bewusteloos en niet aanspreekbaar, met de jurk omhoog en haar slipje gedeeltelijk naar beneden getrokken, en de 20-jarige Iraniër naast haar in bed.

De politie en de ambulance werden gealarmeerd. De man gaf toe dat hij gemeenschap had met de vrouw, ondanks het feit dat ze bewusteloos was, en werd daarom gearresteerd en op het politiebureau in Västberga in hechtenis genomen. Het ambulancepersoneel slaagde erin de vrouw wakker te maken en reed haar naar de acuut-afdeling voor verkrachte vrouwen van het Söderziekenhuis.

De twintigjarige man kwam tijdens de asielchaos in 2015 vanuit Iran naar Zweden en spreekt Dari, een Perzisch dialect dat gebruikelijk is in Afghanistan. Het is echter onbekend of hij een staatsburger van Afghanistan of van een ander land is.

  Zweedse politiemedewerker thuis aangevallen met handgranaat

De 20-jarige heeft eerder asiel aangevraagd maar is geweigerd in Zweden. Het afwijzingsbesluit is op 4 december vorig jaar definitief geworden en in mei van dit jaar is een aanvraag voor belemmering van de handhaving afgewezen. Sindsdien is hij illegaal in Zweden gebleven.

De 20-jarige is eind oktober veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en tien jaar uitzetting voor de verkrachting in juli van dit jaar. De rechtbank schrijft dat de verkrachting “zo ernstig is dat [de 20-jarige] niet in Zweden mag blijven”.

Deugvrouw wilde Irakees helpen integreren in Zweden – werd vier uur lang verkracht

Vorig artikelBiden-aanhangers in paniek: er zijn “wettelijke en constitutionele” manieren voor Trump om president te blijven
Volgend artikelZweeds links-groene regime lanceert “cybersoldaten” – zal blogs en conservatieve media monitoren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in