Tot een paar dagen geleden deed ik alle suggesties in de westerse media dat Rusland kernwapens zou kunnen inzetten in hun lopende oorlog tegen Oekraïne, regelmatig af als volkomen fantasievol en propagandistisch bedoeld. Het idee werd naar voren gebracht door Washington ter ondersteuning van het narratief dat Rusland de oorlog aan het verliezen was en ‘nucleair zou kunnen gaan’ om een schandelijke nederlaag te voorkomen, schrijft Gilbert Doctorow.

Natuurlijk waren er in de loop van de oorlog bepaalde dreigementen van Kiev om een nucleaire dimensie aan het conflict toe te voegen door een ‘vuile bom’ te maken voor gebruik in het door de Russen bezette gebied, zowel om de vijand te doden als om het land generaties lang besmet te maken. Er waren de herhaalde bedreigingen aan de kerncentrale van Zaporozhye, die in handen is van de Russen en door hen wordt geëxploiteerd, waar enorme hoeveelheden verbruikte splijtstof liggen opgeslagen, die allemaal een ravage kunnen aanrichten als ze door raketten of artillerievuur worden getroffen. Dan waren er nog de artilleriegranaten met verarmd uranium die Groot-Brittannië en de Verenigde Staten naar Kiev hadden verscheept, ondanks het feit dat het gebruik ervan verboden was door internationale organisaties en ondanks de dreiging van besmetting overal waar ze werden afgevuurd. Geen van deze dreigementen werd echter gerealiseerd door het regime in Kiev en het bleek dat Rusland er heel goed in slaagde om de Oekraïense nazi’s te onderwerpen met puur conventionele wapens.

Tegen deze achtergrond besteedde ik veel aandacht aan een verslag uit het veld dat ongeveer drie dagen geleden werd uitgezonden in een Vesti-nieuwsprogramma van de Russische staatstelevisie. Wat ik hoorde was een schijnbaar terloopse opmerking van een Russische soldaat die een nieuw, relatief klein en wendbaar artilleriestuk met een schootsveld van 17 km bemande, waarvan hij zei dat het ‘nucleaire ladingen kon accepteren’. Dat was absoluut de eerste keer dat ik Russen hoorde spreken over tactische kernwapens sinds het begin van de oorlog. Het is ondenkbaar dat deze opmerking spontaan kwam en niet vooraf was goedgekeurd door de senior redacteuren, waarvan Dmitry Kiselyov de hoogste baas is.

  Oekraïne schrapt consulaire diensten voor mannen van militaire leeftijd in het buitenland

Waarom zouden de Russen nu zelf de kwestie van hun enorme capaciteiten op het gebied van tactische kernwapens aan de orde stellen? Waarom zouden ze dat nu doen, terwijl zelfs de reguliere westerse media erkennen dat de Russen de overhand hebben in de strijd en dat de tijd aan hun kant staat?

Ik durf te beweren dat het Kremlin inlichtingen had ontvangen over een of ander geniepig Amerikaans plan om de natuurlijke gang van zaken in deze oorlog te onderbreken, al was het maar om zijn gezicht te redden en Joe Biden’s kansen op herverkiezing levend te houden. Met deze discrete opmerking in een nieuwsshow die de Amerikaanse inlichtingendienst zeker zou oppikken, lieten de Russen weten dat twee partijen het vuil kunnen spelen, als het zover komt.

Voor de rest heeft het Kremlin deze laatste weken van december de televisieprogrammering verzadigd met militair nieuws. Gisteren, voor de tweede keer in een maand, zag Poetin via een videoverbinding toe op de tewaterlating van de nieuwste generatie marineschepen op de scheepswerf Northern Wharf in Petersburg. Deze drie boten, die hun proefvaart met goed gevolg hebben doorstaan, zijn relatief klein qua buitenafmetingen en waterverplaatsing, maar hebben een machtige slagkracht met langeafstandskruisraketten die zes jaar geleden hun waarde hebben bewezen in de oorlog in Syrië, of met de nieuwste hypersonische raketten van vandaag. Bij die gelegenheid vertelde minister van Defensie Shoigu dat er in totaal 50 nieuwe schepen in verschillende stadia van constructie en voltooiing zijn voor de Russische marine.

En gisteren bracht Shoigu verslag uit aan Poetin over de verovering van Mariinka, een stad op 5 kilometer afstand van de stad Donetsk, de hoofdstad van de gelijknamige oblast Donbas die sinds het begin van de Speciale Militaire Operatie onderwerp is van een strijd om de controle. Het belang van Mariinka is dat het een van de zwaarst versterkte buitenposten van de Oekraïense strijdkrachten was en dat het al die tijd dagelijks artillerie- en raketaanvallen op de stad Donetsk uitvoerde, met grote schade en verlies van burgerlevens tot gevolg. Dat de verovering zo lang duurde, getuigt van de vastberadenheid van de Russische militaire leiding om het verlies van personeel bij ‘storm’-operaties tot een minimum te beperken. De vestingwerken werden grotendeels vernietigd door artillerievuur voordat de Russen binnenvielen en de stad gebouw voor gebouw innamen.

  Gevechten in Azovstal duren voort - Oekraïense nazi's smeken om evacuatie (video's, foto's)

Op de een of andere manier wordt de realiteit van de snel groeiende Russische kracht in termen van industriële productie van het militair-industrieel complex en in termen van positie op de grond in het oorlogsgebied gewoon niet begrepen of genegeerd door opinieleiders in de Verenigde Staten in wat ik ‘verlichte kringen’ zou willen noemen. Niemand is meer ‘verlicht’, niemand geniet meer respect voor hun veronderstelde redelijkheid dan Katrina vanden Heuvel, redacteur en uitgever van het tijdschrift The Nation of Anatol Lieven, Senior Fellow van het Quincy Institute for Responsible Statecraft. In de afgelopen week hebben beiden opgeroepen tot vredesonderhandelingen om een einde te maken aan de oorlog in Oekraïne op basis van de vooronderstelling, die duidelijk onjuist is, dat geen van de strijdende partijen in staat is om wat als een impasse wordt beschouwd te doorbreken en zijn oorlogsdoelen volledig te bereiken.

Een deel van het probleem van deze auteurs is dat ze Rusland oorlogsdoelen toeschrijven die helemaal niet zijn wat Rusland in het begin nastreefde of vandaag nastreeft. Het opslokken van heel Oekraïne, de realisatie van een imperiaal streven naar territoriale controle, was nooit een Russisch doel. Dit werd Rusland toegeschreven door westerse propagandisten om hun eigen doelen te dienen.

Vanaf het begin en tot op de dag van vandaag, zoals Vladimir Poetin een week geleden benadrukte in zijn Direct Line dialoog met de natie, heeft Rusland gestreefd naar denazificatie, demilitarisering en neutraliteit als het resultaat van deze militaire betrokkenheid. In deze drie-eenheid is demilitarisering natuurlijk het element dat de andere twee mogelijk maakt, en demilitarisering, gemeten aan de hand van de vernietiging van Oekraïense soldaten en materieel, verloopt heel aardig, dank u.

  Brussel ligt op zijn gat: Tien EU-landen verwerpen voorstel over prijsplafond voor Russisch gas

Degenen die in de westerse media zeggen dat Poetin niet echt meent wat hij zegt, dat hij in feite bereid is om nu vredesbesprekingen te beginnen, weten niet waar ze het over hebben. Rusland is een democratie naar eigen model, maar een democratie en geen dictatuur. De leider kan niet zomaar opgeven wat hij tot nu toe met grote vastberadenheid heeft gezegd en een totaal nieuwe richting inslaan zonder overleg met de elites binnen en buiten de regering, wat allemaal veel tijd kost.

Onder deze omstandigheden zou het zeer gepast zijn als onze ‘verlichte’ commentatoren gewoon hun mond zouden houden over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en hun aandacht zouden richten op binnenlandse Amerikaanse aangelegenheden, zoals hoe en waarom het land voor onze ogen verandert in een ‘bananenrepubliek’, waarbij de twee belangrijkste kanshebbers voor het presidentschap in 2024 allebei doorvechten om te voorkomen dat ze de rest van hun dagen in de gevangenis doorbrengen als gevolg van rechtszaken die tegen hen zijn aangespannen of binnenkort kunnen worden aangespannen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – MUST SEE: Volledige videobeschrijving hoe AFU in koelen bloede een burgerfamilie vermoordde in UgledarVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen aanzienlijke stijging van het aantal verkeersdoden in Australië baart deskundigen zorgen
Volgend artikelSympathie voor de duivel
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

46 REACTIES

 1. Zoals ik vandaag al vermelde in een commentaartje ivm het ‘black swan’ artikel , de Hoerkraieners gaan er dezer dagen flink tegen aan met vernietiging van verschillende Russische straaljagers met gesofistikeerd westers materiaal en zelfs een groot oorlogsschip met een Frans/Britse raket ! Dit druist dus volledig in tegen oa het FN narratief dat het Westen oorlogsmoe is en het geld en de wapens voor Hoerkraiene op zijn. Niets is dus minder waar, bovendien levert het ‘oorlogsmoe’ en financieel uitgeput Westen, heel binnenkort de F16 s. De opties voor Rusland worden met de dag beperkter, taktische kernwapens behoren dus tot de mogelijkheid, en dan is het hek van de dam ! 2024 zal ooit in de annalen staan als het jaar dat WO3 begon …..als er dan nog annalen zijn tenminste ….

  • Patrick,Rusland moet dat stinkland gewoon platgooien en als dat moet met een kernwapen so be it!
   Ik heb er totaal geen probleem mee als Rusland kernwapens gebruikt,het moet een keer afgelopen zijn met die beesten daar in Oekkieland!

   • Beste Dominic,
    Heb je er wel eens bij stilgestaan dat er veel Oekraïense helemaal dit conflict willen hebben maar, net als waarschijnlijk jij, gewoon in vrede willen leven.

    Wat betreft de door jou benoemde ‘ beesten’.
    Ben jij op de hoogte van het feit dat er steeds meer mensen van de straat worden geplukt en uit huizen worden getrokken om vervolgens gedwongen aan het front te vechten?

    Heb jij er ook wel eens bij stil gestaan dat na het gebruik van nucleaire munitie de omgeving voor decennia besmet is en daarmee onleefbaar geworden.

    Jouw reactie is een VS stijl; ” alles plat, daarna zien we wel”
    De Russen doen het anders dan met de botte bijl, of jij het er mee eens bent of niet.

    • het verschil is dat Russiche soldaten 60% vrijwilligers zijn zoals mijn schoonzoon ,mijn dochter heeft een inkomen dat 3x het gemiddelde overschijd maar hij verdiend meer aan het front in de 1ste linie
     hij zegt dat ze jongens van amper 16 jaar en personen van + 50 jaar gevangen nemen ze zijn goed behandeld en riskeren hun leven niet meer.

  • Hoi,

   Ik volg het conflict al geruime tijd en het kost moeite om door de propaganda van beide kanten heen te prikken. Ik kan je aanraden om the military summary (vanuit Wit Rusland) en / of Alexander Mercouris (vanuit Londen) hun videos op rumble te bekijken (boycot youtube aka google). Ze zijn heel conservatief om de Russische vooruitgang te benoemen. Military summary in extemis. Alleen video bewijs anders telt het niet.

   Dat de Russen meerdere SU-34 hebben verloren is zeer onwaarschijnlijk. Eentje is zeer waarschijnlijk. De F-16’s hebben geen kans om grote schade aan te richten. Die zijn te oud in vergelijking met de SU-34, laat staan SU-54 en uiteraard S-400 etc systemen. Kunnen ze schade aanrichten? Natuurlijk. Ook heel vervelende schade. Maar niets strategisch.

   Verder is luchtverdediging leuk en aardig maar is nooit waterdicht. Zeker niet als het raketten zijn die afgevuurd worden vanaf straaljagers zoals gedaan om het ”landingsschip” welke vernietigd is door de Ukies om welke ontworpen zijn om dat doel te bereiken.

   Rusland had de keuze, haar Zwarte Zee vloot terugtrekken en een vernedering daar (inc negatieve gevolgen voor de oorlog want blokkade van Ukraine voorbij) of het risico lopen om een paar oorlogsbodens te verliezen. Uiteraard kozen ze voor het laatste.

   De kosten voor de Ukies om die oorlogsboden te laten vernietigen waren twee SU-24 (of waren het nou SU-29) jets en natuurlijk de raketten zelf (iets van 1.5 miljoen per stuk).

   Dat het westen misschien een psy op speelt met betrekking tot genoeg van de oorlog en geen wapens meer gaat leveren en/of al niet meer doet kan waar zijn. Echter. als je naar de ontwikkelingen op de front linie kijkt lijkt dat onwaarschijnlijk.

   Hou in gedachten wat de doelstellingen van de SMO zijn. Niet landje pik of iets in die richting. Denazificatie (yay), demilitarisatie en neutraliteit. Prioriteit is zo min mogelijk Russische doden. Moeten ze terugtrekken om levens te aan hun kant te besparen. So be it. Beter dan vele doden betreuren en terreinwinst boeken. Laat die Ukies maar doden en gewonden leiden en lijden en wat grond veroveren. Prima aldus de Russen in hun strategie.

   Dat de Ukies zonder wapens en munitie grotendeels op is in Ukraine wordt zelfs in hun MSM toegegeven. Nog belangrijker is dat ze toegeven dat hun mensen op zijn en nu vrouwen naar het front suten. Engeland gaat daarom waarschijnlijk nu mannelijke Ukies terug sturen zodat ze mogen sterven op het slagveld.

   De BBC heeft een dochtenonderneming opgericht om Russische doden te tellen. Genaamd Mediazona. Ze tellen alles, overlijdensadvertenties, social media, mensen die het bij hen melden etc. De laatste keer dat ik keek was dat net niet 40k. Wat ik heb begrepen waren dat ook Wagner troepen (25% van de doden en voornamelijk ex zware criminelen) en ook een flink maar onbekend deel waren van de voormalige Donetsk regio, nu Rusland dus verschil tussen die twee wordt ook niet meer bijgehouden.

   Dit om wat tegengas te geven mbt jouw analyse. Ik kijk uit naar je reactie waarom ik het fout zie want door gesprek en discussie leren we beiden!

   ps, kijk ook eens naar wat ”Bradly square” wordt genoemd. De slachting daar onder de Ukies en hun westerse materieel is echt bizar.

   Groeten,
   Hugo

   • Je analyse kan wel eens kloppen betreft die onder aanneming van de BBC (telling Russische slachtoffers). Ratio 1/10 dus Ukraïne waarschijnlijk boven de 400.000 doden.

  • Patrick, het lijkt erop dat u terug naar school moet om uw niveau van ‘begrijpend lezen’ op te krikken naar iets dat boven dat van een 10 jarige ligt.
   Niemand, ook FN niet, heeft ooit beweerd dat de Russen geen verliezen zouden lijden of dat er geen Russisch materiaal beschadigd raakt of vernietigd wordt.
   Dus Ukraine heeft een Russisch oorlogsschip geraakt. En dus? Dacht u echt dat dat ook maar ene sodemieter uitmaakt? Hebt u niet door dat de gevechten voornamelijk op de gond plaatsvinden, niet op zee?
   Of dat die ene treffer, of een paar treffers, ook maar ene ruk uitmaken in het verloop van de strijd? Wauw, ze hebben een paar treffers geplaatst, nounou, poehpoeh. Enig idee van hoeveel verliezen de Uki’s iedere dag hebben aan manschappen en materiaal?

   En begin aub niet over die F16s. Die zijn niet opgewassen tegen de Russische luchtverdediging als ze op hun best zijn en dat zijn ze niet. De toestellen die uit Europa worden geleverd zijn aan het einde van hun inzetbaarheid qua vlieguren en onderhoud. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat het opleiden van een piloot voor gevechtstoestellen 3-4 jaar duurt. Daar kun je wat van afschaven als je al ervaren piloten hebt, maar het duurt meer dan een jaar met wekelijks vliegen voordat een piloot voldoende familiair is met een toestel om echt van nut te zijn.

   Verder is het geen ‘narratief van FN’ dat het westen oorlogsmoe is, door de militaire voorraden heen is en door het geld heen is. Zelfs de reguliere media beginnen dat toe te geven.

   De opties voor Rusland worden met de dag beperkter zegt u?
   Waar baseert u dat in godsvredesnaam op? Op het feit dat Rusland steeds verder optrekt en steeds meer gebied inneemt? Op het feit dat Ukraine nu vol ligt met de uitgebrande wrakken van westerse voertuigen? Op het feit dat Ukraine oude mannen en kinderen naar het front stuurt? Op het feit dat Ukraine nu zelf stelt 500.000 extra recruten nodig te hebben om de verliezen op te vullen? Op het feit dat de Russische economie groeit? Op het feit dat Rusland in haar eentje meer militair materiaal aanmaakt dan het hele westen bij elkaar? Op het feit dat steeds meer landen in de wereld het juk van de VS willen afwerpen en van de dollars af willen?

   • Hoi,

    Soms denk ik wel eens vaak (smile) dat de Great Reset wel eens heel anders uit kan gaan pakken dan gepland in oa Davos….

    Of dat minder slecht zal zijn valt te bezien.

    Groeten,
    Hugo

   • Gaan we zeiken over taal. Sodemieter dan maar op hier. Daar doen we hier niet aan . Het is bewezen dat mensen die over taal zeiken een rotkarakter hebben. Ga dan maar ergens anders mensen afzeiken.

   • Alles hangt af of putin herkozen word in het voorjaar 2024 of zich nog verkiesbaar stelt. Geen putin meer die regeert dan gegarandeerd grote kans op kernwapens. En ja FN levert soms tegenstrijdige artikelen. Maar dat heeft niks met tegenstrijdig te maken, Rommel brengt de artikelen gewoon zoals ze zijn, ter informatie. Nog niet iedereen hier snapt dat. Sommige moeten daar nog beetje in groeien.

   • 💪…..kijk….dat gaat tenminste ergens over.

    En nee……er gaat geen kernoorlog uitgevochten worden.

    En dat zeg ik niet uit angst voor een kernoorlog. Er is al eerder iets met die rotdingen geprobeerd in deze smerige proxy-oorlog, en ze deden het niet. Meerdere malen.

    En ik weet wel waarom……maar dat mogen jullie nou eens fijn helemaal zelf uitvogelen.

    Ben alleen maar geneigd om jullie hier nog een hart onder de riem te steken wat dat aangaat………en die kernoorlog komt er niet. Gelukkig maar. Zonder dat wordt het al moeilijk genoeg. Er komt een clash aan zoals die van honderd jaar geleden.
    Bereid je dáár maar op voor.

    Succes! En blijf overeind.

   • Als die enkele treffers , straaljagers en schepen je ‘gene ruk uitmaken’ en FN ook niet, dan mogen ze die af en toe wel ns vermelden, anders wordt het hier, voor zover het dat nog niet moest zijn, een échte echo chamber en zelfs iemand als ik met een laag niveau van een 10 jarige(misschien ben ik dat wel) ergert zich daar wel ns aan. Waar ik mij trouwens ook aan erger is dat een arrogante Ollander het nodig acht zich reeds in de eerste zin laagdunkend en beledigend uit te drukken tov zijn goed geinformeerde antagonist.

    • …goed geinformeerde maar vooral KRITISCH ingestelde antagonist … Ik neem de zaken niet ‘at face value ‘ zoals men dat in t engels zegt …

     • Geachte Rommel, als Patrick nou eens gaat biechten (misschien wel bij de pastoor die op kerstavond in Mol het Albertkanaal inreed) strijk jij dan je hand over jouw ruimhartige hart?

    • Ik lees FN artikelen(en, bij voorkeur beleefde, commentaartjes erop) erg graag! Het zou echter niet gezond zijn om FN als de enige betrouwbare bron te beschouwen ivm allerlei geopolitieke en sociale aangelegenheden. Ik lees msm vooral om de westerse propaganda naar waarde te schatten en er mij vooral aan te ergeren. Dat betekent echter niet dat ik zo maar alles slik wat er op alternatieve sites verkondigd wordt. Verleden jaar bijvoorbeeld werd gesteld dat Europa zonder verwarming zou komen te zitten omwille van de sancties. Behalve een ernstige prijspiek, verliep alles prima, de gasprijzen zitten weer op het pre smo niveau en tekorten zijn er absoluut niet. Als ongevaxxte had ik, afgaande op de honderden anti vax nieuwsbrieven, verwacht dat de gevaxxten letterlijk zouden doodvallen naast mij, en hoewel er inderdaad problemen zijn wordt de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend. Trouwens , wat de oorlog in Hoerkraiene betreft, kijk ik dagelijks ns wat Warnews24/7 zoal zegt, ze zijn ‘neutraal’ ingesteld en brengen zowel positieve en negatieve berichten ivm onze Russische vrienden, ook het Amerikaanse Redacted News is hoewel sensationeel opgeklopt , vrij interessant. Natural News ook , hoewel men die Adams met n korreltje zout moet nemen…

     • BESTE WENSEN trouwens voor FN en alle andere niet door MSM gebrainwashte kritisch ingestelde verstandige mensen van goede wil die iemand anders nooit zouden aandoen wat ze zelf niet graag worden aangedaan. Met deze ingesteldheid zou de wereld er een stuk beter uitzien ! Advokaten, Big Pharma, de wapenindustrie etc zouden werkeloos zitten toekijken en het zou een serieuze brok BNP wegnemen. Elk voordeel hep zijn nadeel zij iemand ooit…

      • Ik ben ben blij met rommel zijn Fn. Geen kwaad woord daarover en ja ook ik heb wel eens een scheve schaats gegleden hier. Ik heb je verdedigd hier,maar je moet niet rommel aanvallen. Als je hier blijft probeer dan de achtergrond ervan te zien. Een nieuws media die zoveel mogelijk alternatief nieuws probeert te brengen van zoveel mogelijk alternatieve bronnen tegenstrijdig of niet. Het is gewoon proberen mensen bewust te maken van andere meningen. Niets om je druk over te maken en voel je niet aangevallen zo werkt de wwlkoms club hier een beetje. Rommel beschermend das al.✨💖✨

       • ….Rommel ‘aanvallen ‘ ?! Zeker niet, ik ben dankbaar dat deze site bestaat, wat niet wegneemt, hoop ik, dat men af en toe ns kritiek mag uiten …Opbouwende kritiek noemt men dat …

     • Zeuren ?! In welke fanatieke wereld leef jij dan, als negatieve berichtgeving ivm Rusland niet meer mag uitgesproken worden ? Seg, doe wat je wil man en leef happy in je echoput ….zal me worst wezen …

  • Patrick, tijdens WW2 hebben de Amerikanen de zwaarste verliezen geleden in de laatste dagen van de oorlog tegen de Duitsers.
   Daar hadden de meesten ook wel door dat het vorbei was, dus laatste stuiptrekkingen of gewoon alles in de strijd gooien omdat er niet veel ruimte is om het later te gebruiken.
   Als je denkt dat je over een week de pijp uitgaat kun je die 40 jaar oude whiskey wel open maken.

   • Wat mij betreft , ik zou het beter allemaal loslaten, het is niet gezond voor iemand die nogal ‘hoog sensitief’ is, veel frustraties en dan komt daarbij die absolute domheid van de in onwetendheid levende ‘gelukkige’ gebrainwashte massa….pffffff

 2. Als ze verstandig zijn wel, Oekraïne gaat nu vol in de verdediging en US en NAVO zullen nieuw oorlogstuig sturen. Dus de enige oplossing om niet te veel slachtoffers te maken onder eigen gelederen is om deze vestigingswerken totaal te vernietigen en die gebieden links laten liggen

  • mijn schoonzoon vecht aan de zijde van Rusland enkele maanden geleden vertelde hij dat Oekraïnse soldaten zich overgaven waarbij jongens van amper 16 jaar en andere boven de 50 jaar.
   waar gaat Zelensky nu nog 500 000 extra personen vandaan halen ?personen boven de 60 jaar en jongeren van + 12 ????

   • Nergens , hij moet van biden blijven vechten omdat de nwo dat zo wil. Zolang er oorlog is in oekraine en fake israel kan biden op de troon blijven zitten als knecht van de oligards. Intussen gaat het manschap van oekraine kapot en die oligards interesseert dat geen ene reet. Word tijd dat het restje mannen dat daar overblijft in opstand komt en zelensky de snol afzet.

   • pipodorus december 27, 2023 Bij 22:35
    Wat een trieste bende…en ze hebben geen keus dan om mee te doen. Welke moeder heeft daar haar kind voor gebaard, om slechts kanonnenvlees te worden voor de zionist. In Montpellier sprak ik een paar jongens uit Oekriestan die opgenomen waren als vluchtelingen van dit zinloze geweld, maar of ze begrepen wie er achter zit, daar leek het niet op. Rusland is altijd de boosdoener. Respect voor je schoonzoon, zeg hem maar dat er aan hem gedacht wordt.

    • mijn shoonzoon zit reeds aan het begin van de oorlog in de 1 ste linie toen was het 1 tegen 4 nu is het 1 tegen 1 wat de Russen sterker maakt

    • in de 2de WO heeft de soviet duistland zwak gemaakt , dan is de VS gekomen om de genadeslag te geven zij zijn met de tiompf gaan lopen , maar ondertussen hebben zij ons bezet niet de soviet of rusland

   • Alles sturen, als ze dan hierheen komen, niks meer om te gaan schieten maar gewoon een biertje in de kantine gaan doen, veel betere uitgangsbasis.
    Tijd voor co-operatie ipv. van offerkalf voor Ome Joe spelen.

  • Verdedigings-/vestingwerken hebben alleen maar nut als je ook de manschappen hebt om ze te bemannen. Ukraine is door de mankracht heen.

   Het westen gaat nieuw oorlogstuig sturen? En waar gaan ze dat vandaan halen dan? De VS is de ‘hulp’ al aan het afbouwen omdat ze zelf al krap beginnen te zitten en dan hebben ze het gelazer in Israel nog en lopen ze China te provoceren, dus daar zie ik niet veel meer vandaan komen. Zeker geen artillerie granaten, ze proberen over de hele wereld granaten te kopen maar vrijwel iedereen zit krap. De VS prouceert zelf in een jaar misschien wat er in een maand wordt verbruikt.
   Europa? De arsenalen daar zijn al leeg.
   Israel? Dat gaat nu niks ergens anders heen sturen.
   Zuid-Korea misschien. En dan Japan. Hoewel Japan voorzichtig aan zal doen omdat het via de VS betrokken zal worden bij een conflict met China.
   Zelfs Australie wil/kan niet veel meer zenden.
   De rest van de wereld blijft afzijdig, of kiest de zijde van Rusland.

   Nee, Rusland kan nu kiezen op welk deel van het front het acties wil voeren, terwijl Ukraine zich ingraaft en alle mogelijkheden van een offensief verloren heeft en nu maar moet afwachten van welke kant de aanval komt.

   Voor hen is de enige oplossing om in opstand te komen tegen Zelenski en zich dan over te geven. Rusland zal de eindsituatie bepalen, maar zo gaat dat; de winnaar bepaalt. Ze zullen er beter uitkomen als ze zich overgeven.

 3. Zelfs Tucker Carlson gaat waarheden in de bijbel ontdekken.
  Als ik openbaringen lees dan behoren een paar atoombommen wel tot de mogelijkheden.

  • Ruud december 28, 2023 Bij 01:59
   Maar wat is de datum die Openbaringen geeft? Is dat volgende week, of over 100 jaar? En staat er specifiek atoombom, of kan het ook iets anders zijn dat nog niet gemaakt is door het menschdier? Ik probeer goede moed te houden.

 4. Een vervelende suggestieve vraagstelling voor iets wat zeker niet gaat gebeuren. Hou op met onnodig onrust zaaien. Zowel Putin als Trump zullen naar kernwapens grijpen terwijl ze bezig zijn deze wapens uit te bannen vor altijd. Dat gaat zeker gebeuren. Reken daar maar op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in