Nu krijgen we enig inzicht in de activiteiten van Rusland in de afgelopen drie weken. Het blijkt nu dat de terugtrekking uit Charkov deel uitmaakte van een breder plan dat zal uitmonden in de referenda van de oblasts Luhansk, Donetsk, Zaporizhzhia en Kherson die aanstaande vrijdag beginnen. Dit is geen wanhopige stunt op het laatste moment. Het vloeit logisch voort uit de poging van Rusland om de speciale militaire operatie te gebruiken als hefboom om serieuze onderhandelingen over de toekomst en onafhankelijkheid van Donetsk en Luhansk af te dwingen, schrijft Larry Johnson.

Er is geweldig commentaar hierop. Ik stel voor dat u ten minste een van de volgende commentaren bekijkt van de jongens van Duran of Andrei Martyanov:

De referenda maken deel uit van een dans met de Russische wet. De Doema van Rusland is bijeengekomen en heeft wetgeving aangenomen die zal bepalen hoe nieuwe gebieden, samen met hun burgers, worden toegelaten tot de Russische Republiek. Ik moet benadrukken dat het besluit om de referenda deze week te houden enkele weken geleden is genomen. De aanhoudende beschietingen van burgers in de Donbas door Oekraïne maakten deze stap noodzakelijk.

Zodra de stemmingen zijn afgerond en de resultaten bekend zijn gemaakt, is de volgende stap die van Rusland, namelijk het opnemen van de voormalige Oekraïense oblasts in de Russische Republiek. Zodra zij zijn toegelaten, zal elke verdere aanval van Oekraïne op die gebieden een oorlogsdaad tegen Rusland zijn. Poetin heeft heel duidelijk gemaakt dat hij zal optreden tegen elk land dat oorlog voert tegen Rusland en zijn burgers. Dit is een waarschuwing voor de Verenigde Staten en de NAVO. Als zij de Oekraïense aanvallen op Russische burgers blijven toestaan, zullen zij als reactie daarop worden aangepakt.

  Scott Ritter: "De NAVO kan de oorlog niet aan - Oekraïne zal door de VS onder druk worden gezet voor een aanval die gedoemd is te mislukken"

We gaan een grens over die zou kunnen escaleren tot een Derde Wereldoorlog. Ik weet zeker dat Vladimir Poetin geen spelletjes speelt. Hij is niet Joe Biden. Hij spreekt niet in het wilde weg en maakt geen loze dreigementen. Vanuit Russisch perspectief staat het voortbestaan van Rusland op het spel.

Dit zou het westen moeten ontnuchteren, maar dat is onwaarschijnlijk. De Franse Macron kwam vandaag als eerste met loze dreigementen tegen Rusland. Het Witte Huis van Biden zat er vlak achter. Gehuil van verontwaardiging. Maar het kan Rusland niets meer schelen. Het heeft de afgelopen 8 jaar toegekeken hoe het westen de doofstomme speelde terwijl de democratisch gekozen president van Oekraïne uit zijn ambt werd gezet (met de actieve steun van Britse en Amerikaanse ambtenaren) en terwijl Oekraïne vervolgens duizenden mannen, vrouwen en kinderen vermoordde in de Donbas. Het westen was heel duidelijk: het kon ze niets schelen.

Washington en de NAVO hebben hun nek uitgestoken en hebben geen geloofwaardige conventionele militaire macht om zich te verzetten tegen Rusland dat de resultaten van de referenda aanvaardt. Hun enige alternatief naast een driftbui is dreigen met het gebruik van kernwapens.

Ondanks het potentiële gevaar van dit moment, ben ik geamuseerd door de ironie waarmee de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hun morele verontwaardiging veinzen over de bereidheid van Rusland om de uitslag van de stemming in Donetsk, Luhansk, Zaporizhzhia en Kherson te accepteren. Hebben de Verenigde Staten een referendum gehouden toen zij Hawaï of Mexicaans grondgebied innamen? Gaf het Verenigd Koninkrijk de Amerikaanse koloniën een referendum toen ze hun onafhankelijkheid wilden? Ga de lijst na van Britse kolonies die met geweld werden ingenomen zonder dat de inwoners van die landen de kans kregen om te stemmen om zich bij het Verenigd Koninkrijk aan te sluiten. Hetzelfde geldt voor Frankrijk. Ik kan me niet herinneren dat ze verkiezingen hielden toen ze Vietnam overnamen. Pas toen de Noord-Vietnamezen in Dien Bien Phu een “stemming” hielden, “besloot” Frankrijk de wil van het volk te aanvaarden.

  Inflatie in Nederland loopt op tot bijna 12 procent

In tegenstelling tot de Verenigde Staten en de voormalige wereldkoloniale machten laat Rusland de bevolking in de belegerde Oekraïense oblasten beslissen. We leven in een geschiedenis met gevolgen. Dit is een echte game changer.

Een laatste punt. Als China zich achter Rusland schaart bij deze stap, is het waarschijnlijk dat Rusland China de garantie heeft gegeven dat Moskou Peking zal steunen wanneer het stappen onderneemt tegen Taiwan. We zullen zien.

Update via RT:

De toespraak van Poetin wordt verwacht tussen 8.00 en 9.00 uur CET.

De Russische president zal nu vandaag op 21 september de toespraak houden, waar de avond ervoor reikhalzend naar werd uitgekeken. Onder verwijzing naar interne bronnen bij grote tv- en radiostations geeft het nieuwsportaal Basa het tijdstip op rond 8.00 tot 9.00 uur CET.

De verwachte onderwerpen zijn: het verloop van de Russische interventie in de oorlog in Oekraïne en eventuele organisatorische veranderingen in dit verband, alsmede de op 20 september aangekondigde referenda over toetreding tot Rusland door de besturen van de oblasten Kherson en Zaporozhye en de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk.


Copyright © vertaling 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“De telefoon blijft maar rinkelen” – De ultrarijken van de wereld kopen in paniek bunkers voor DoomsdayVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe kunnen we mensen die weigeren de negatieve gegevens te zien op andere gedachten brengen?
Volgend artikelNederland: Schandaal – Koninklijke familie uitgejouwd in koets bij traditionele ceremonie – arrestaties voor “belediging”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. De uitslag is al wel duidelijk, denk ik. Als het Russisch grondgebied wordt is elke afgevuurde kogel hierop een oorlogsverklaring. Ziet er dan niet goed uit voor Zelensky, en voor ons ook niet. Je weet nooit waar dit dan heen gaat.

 2. En wat als nu de voorraden van de Europese NAVO landen op zijn / raken. Kan dan Rusland inderdaad Europa tijdelijk bezetten totdat het VN leger de Russen verjaagd en een nieuwe digitale munt invoert ter vervanging van de Roebel in Nederland?

 3. Hoeveel keren zijn de rode lijnen overschreden door wapenleveranties van de EU aan Oekraïne, NAVO en last but not least America, laat Poetin uiteindelijk de besluitvormingscentra in Kiev aanpakken met een Kinzhal raket precies gemikt op het bureau van Zelensky wanneer hij zijn laatste lijntje naar binnen snuift.

  • Als hij goede info krijgt waar en waneer de Snuiver is met zijn aanhang, dan een Khinzhalletje om die gek af te maken, gecamoufleerd en zeker gesteld met wat kruisraketjes of artillerie.
   Zeker is zeker.

   Die snuiver moet toch politieke oppositie hebben?
   Laat die ook eens wat doen….

 4. 1. Daar geloof ik niet in, referendum vragen zijn zo opgesteld dat wat ge ook antwoord, het zowiezo de kant van de opsteller opgaat.

  2. De bevolking uit die streek zijn doodsbenauwd om zich uit te spreken. Als ze kiezen voor Rusland en Oekraïne (Amerika) wint dan is het hun doodvonnis. En vise versa.

  3. Het is als kiezen tussen papa of mama.

 5. Realistisch: is niet de vraag OF Putin zou winnen in referendum, maar met hoeveel.
  Twee redenen:
  –Waar denk je dat Russen op stemmen? Op Russen of op hun moordenaars?
  –Stemmers zijn niet zo belangrijk, maar de tellers van stemmen zijn belangrijk. (J.Stalin)

  Dat de linksen in west europa de Oekies steunen: onbegrijpelijk.
  15.000 plus dode in 8 jaar, is grofweg 2000 per jaar, 35 per week, 5 moorden per dag……
  maar allez; voor de moffen is dat niets; die vermoordden er meer per dag….

  Wat ik NIET begrijp: er waren in de Russische regio wel mensen die de wapens oppakten, maar verkeerd.
  Ik zou gezegd hebben: zet een eenheid in Kiev; voor iedere dode Rus 10 Oekies; bom aanslagen, scherpschutters.

  Ze hadden een voorbeeld moeten nemen aan de RAF en aan de OAS.

  De enige manier om terreur te bestrijden is zware contra terreur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in