Zuid-Afrika: Twee aanvallen op boerderijen in twee dagen, boerderijmanager gemarteld en gedood

0
1489
Brendin Horner met zijn vriendin, hij werd gemarteld en vermoord door zijn aanvallers, via Facebook

Het is duidelijk dat er een trage oorlog wordt gevoerd tegen de blanke boeren in Zuid-Afrika en dat deze trage rassenoorlog steeds vaker ook naar de steden wordt gebracht. De moord op een blanke boerenmanager, Brendin Horner (21), dient als bewijs dat het veiligheidsplan voor het platteland van de Zuid-Afrikaanse regering faalt.

Op de avond van donderdag 1 oktober 2020 werd Horner gemarteld en vermoord op de boerderij De Rots bij Paul Roux in de provincie Vrijstaat. Bheki Cele, de Zuid-Afrikaanse Minister van Politie, zei onlangs dat “boeren niet moeten klagen als ze gewond raken”, wat suggereert dat de slachtoffers van de aanvallen op de boerderijen degenen zijn die de schuld krijgen als ze het doelwit van een gewelddadige misdaad worden, schrijft auteur Paul Roux op Freewestmedia.

Het levenloze lichaam van Horner werd op vrijdagochtend 2 oktober vroeg aan een stalen paal op ongeveer 100 meter van de boerderijpoort op de boerderij De Rots gevonden. Men vond hem in een staande positie met een touw om zijn nek geknoopt.

Hij was meerdere malen gestoken en het was duidelijk dat hij een gewelddadige strijd had gevoerd om zichzelf te verdedigen. Bronnen vertellen aan FWM dat zijn knokkels waren bebloed door de poging om terug te vechten.

Herkie Viljoen van de Vrijstaatslandbouw vertelde Netwerk24 dat Brendin op donderdagavond rond 19:00 uur vertrok om een andere boerderij in de omgeving te bezoeken waar zijn vader Robbie woont. Hij is nooit thuisgekomen.

Zijn vriendin Lenize Taljaard wachtte op hem op de boerderij De Rots en toen Brendin niet thuiskwam, gingen de families Taljaard en Horner op zoek naar Brendin. In de ochtend riepen ze de hulp in van de politie.

De pet van Brendin met een mes erop werd bij de boerderijpoort gevonden en vervolgens zijn lichaam dat aan een paal was vastgebonden. Zijn voertuig werd een eind daar vandaan achtergelaten in het gebied gevonden en er zaten bloedvlekken op de stoelen.

Brendin werkte voor Gilly Scheepers, een bekende boer en eigenaar van de Bloukruin boerderij. Een geschrokken Scheepers vertelt Netwerk24 dat de aanvallers de jongste van zijn medewerkers om onbekende reden hebben vermoord, omdat hij geen vijanden had.

Ondertussen is het ANC duidelijk van plan om een collectieve landbouw te implementeren, of een kolchozen-systeem vergelijkbaar met het rampzalige project uit de voormalige Sovjet-Unie. Ernst Roets van Afriforum heeft erop gewezen dat de 900 staatsboerderijen die het ANC naar eigen zeggen aan nieuwe zwarte eigenaren zal geven in staatshanden zullen blijven. De nieuwe bewoners zullen slechts van de staat huren en ze privé-bezit ontzeggen.

Het feit dat het ANC nu op zoek is naar nieuwe zwarte bewoners voor hun staatsboerderijen geeft ook aan dat ongeacht wat er eerder op het land is gedaan, is mislukt.

Een andere boerderij werd reeds de volgende dag aangevallen. Op vrijdag 2 oktober 2020 arriveerde een voertuig met 5 zwarte passagiers op de boerderij van Paul Da Cruz in de omgeving Losberg in Fochville, net nadat Paul en een arbeider vertrokken waren.

De inzittenden van het voertuig vroegen om met Paul’s vrouw Karen te spreken. De fout die ze maakte was om hen te vragen wat ze wilden, terwijl een eigenaar in plaats daarvan  toegangscontrole zou moeten verrichten.

De vreemdelingen haalden een vuurwapen tevoorschijn en hielden Karen vast. De eerste 5 aanvallers werden vergezeld door 4 anderen. Paul werd overmeesterd toen hij thuiskwam.

Paul da Cruz vertelt Netwerk24 dat de aanvallers 2 laptops en een aantal vuurwapens uit de kluis meenamen nadat ze hadden gedreigd dat ze hen zouden martelen als ze de vuurwapens niet zouden overhandigen.

Da Cruz zegt ook dat het duidelijk was dat de aanvallers precies wisten wat er op het erf van de boerderij gebeurde en dat ze de indeling kenden. Dat betekent dat de aanvallers de plaats van tevoren in kaart hadden gebracht of dat ze informanten op het terrein hadden.

Gelukkig raakte de familie in dit geval niet gewond, maar ze waren duidelijk getraumatiseerd.

De aanvallen en moorden op boerderijen zijn uit de hand gelopen en kunnen niet als gewone misdaden worden beschouwd, vooral niet wanneer de wreedheid die met deze voorvallen gepaard gaat in aanmerking wordt genomen, zegt de Zuid-Afrikaanse oppositiepartij, het Freedom Front Plus in een verklaring.

Door de media verzwegen: zwarte racisten vermoorden duizenden blanke boeren in Zuid-Afrika

Vorig artikelPeiling: 40% van de Democraten zegt “blij” te zijn dat Trump positief test op het Coronavirus
Volgend artikelVoormalige Democraten kandidaat probeerde seks te verrichten met 14-jarige jongen – wordt ontbloot op YouTube
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in