Blanken plaatsen een houten kruis voor een vermoorde boer.

De linkse Black Lives Matters-beweging demonstreert al wekenlang in de VS en in toenemende mate ook in andere landen van de wereld om het vermeende “structurele racisme” van de blanke ‘bevolkingsmeerderheid’ tegen zwarten aan de kaak te stellen. Racisme tegen blanken komt daarentegen niet voor in de eendimensionale denkwereld van de activisten, omdat blanken altijd daders zijn en nooit slachtoffer.

Dat deze bewering niet waar is, blijkt niet in de laatste plaats uit de Holocaust, d.w.z. de systematische moord op (blanke) Joden door de nazi’s, die racistische motieven hadden. Het door de mainstream media graag verspreidde gepopulariseerde narratief is net zo verkeerd, dat racisme altijd alleen uitgaat van blanken tegen zwarten of andere gekleurde minderheden, maar nooit andersom. Want racisme zou een kwestie zijn van machtsevenwicht en de macht ligt nu eenmaal in handen van “oude witte mannen”. Zuid-Afrika levert het tegenvoorbeeld, schrijft auteur Torsten Groß op Anonymousnews.

Sinds het einde van de apartheid in 1994 regeert daar de voormalige zwarte bevrijdingsbeweging ANC, samen met de Communistische Partij (SACP) en de linkse vakbondsfederatie Cosatu in een zogenaamde tripartiete Alliantie. Maar de veel geciteerde “regenboognatie” in de Kaap, waar verschillende volkeren en rassen vreedzaam zouden samenleven en samen op weg zijn naar een betere toekomst, is een hersenschim.

In werkelijkheid is het post-apartheidstijdperk een nachtmerrie gebleken, vooral voor de blanke minderheid, die ongeveer 9 procent van de bijna 58 miljoen inwoners van het land uitmaakt. Bijna 80.000 mensen met een blanke huidskleur, voornamelijk Boeren en nakomelingen van Britse immigranten, zijn in de afgelopen drie decennia vermoord. Dit is niet in de laatste plaats te wijten aan de buitensporige misdaad in het Afrikaanse land.

Dagelijks 58 moorden in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika worden dagelijks gemiddeld 58 mensen gedood door criminelen. Dat is zes keer meer dan in de VS. Veertig procent van de slachtoffers is blank, waarvan de meeste gedood worden door zwarte daders. Het geweld is niet in de laatste plaats gericht op blanke Boeren.

Volgens de Boerenbond Transvaal TLU SA zijn tussen 1990 en mei 2020 in totaal 5.437 aanvallen op boerderijen gepleegd. 2.067 Boeren werden gedood. Dit cijfer is exclusief de gedode landarbeiders. Andere bronnen spreken zelfs van 3600 slachtoffers. Alleen al in de eerste helft van dit jaar zijn er minstens 156 aanvallen op boerderijen geweest en 24 moorden, ondanks de strenge uitgangsbeperkingen in Zuid-Afrika als gevolg van de Corona-epidemie. Enkele recente voorbeelden illustreren de wreedheid waarmee de daders optreden tegen hun meestal blanke slachtoffers:

  Christelijke activiste smijt verf op De Blasio's 'Black Lives Matter' straatschildering: "BLM is een marxistische beweging"

• Op 1 juni werd Dr. Roelof Botha, een gemeenschapsdokter die op een boerderij in het wijndorp Tulbagh bij Kaapstad woonde, met een schaar doodgestoken. Als hoofdverdachte werd de 27-jarige zwarte Aiden Abels door de politie gearresteerd.

• Op 6 juni werden Schalk en Lana Coetzee, een bejaard echtpaar van 64 en 63 jaar, op hun boerderij buiten het stadje Reivilo (provincie Noordwest) op brute wijze overvallen door drie zwarte mannen. Schalk Coetzee werd door de aanvallers met kokend water overgoten en raakte ernstig gewond. Lana Coetzee werd door de aanvallers in het gezicht gestompt en leed aan ernstige kneuzingen en botbreuken. De slachtoffers liggen nog steeds in het ziekenhuis.

• Op 12 juni, vroeg in de avond, werd Oom Piet Pieterse aangevallen, beroofd en gewond met een machete (Panga) door twee zwarte mannen die bivakmutsen droegen op zijn boerderij Koedoesdraai, Leeudoringstad, in het noordwesten van Zuid-Afrika. Oom Piet moest met diepe snijwonden op zijn hoofd naar het ziekenhuis.

• Op 18 juni werd de 73-jarige Koos Janse van Rensburg op zijn terrein in Haakdoringboom ten noorden van Pretoria aangevallen en bruut in elkaar geslagen door twee zwarte mannen. Binnen een week registreerde de politie tien van dit soort misdaden in het gebied. Op dezelfde dag werd een boerderij bij de stad Polokwane (voorheen Pietersburg) in de provincie Limpopo in het noordoosten van het land aangevallen door een bende zwarte aanvallers. Twee kinderen in de leeftijd van 9 en 14 jaar raakten gewond nadat de criminelen willekeurig in het gezinshuis hadden rond geschoten. De blanke eigenaren en hun landarbeiders werden door de indringers beroofd. In Onderstepoort in de naburige provincie Gauteng werden binnen 24 uur zeven aanvallen op boerderijen tegelijk geregistreerd.

Bovenstaande lijst is slechts een kleine selectie van criminele aanvallen door zwarte daders op blanke Boeren in Zuid-Afrika. Het feit dat het aantal en de intensiteit van dergelijke aanvallen de afgelopen jaren is toegenomen, kan verband houden met het besluit van het Zuid-Afrikaanse parlement om blanke landeigenaren zonder compensatie te onteigenen. Het politieke debat dat daardoor is geïntensiveerd, heeft de gemoederen tegen de blanken in Zuid-Afrika verder aangewakkerd en lijkt voor sommige zwarten een rechtvaardiging te zijn om geweld te gebruiken om te krijgen waar ze denken recht op te hebben.

  De boodschap van extreem links: "Eet de rijken"

Racisme tegen blanken wordt ronduit aangemoedigd

Maar het is niet alleen het emotionele debat over de onteigening van landbouwgrond dat de haat tegen blanke Boeren aanwakkert. In zijn boek Kill The Boer: Government Complicity in South Africa’s Brutal Farm Murders, gepubliceerd begin 2019, laat auteur Ernst Roets zien hoe politiecorruptie en antiblanke-mediapropaganda een klimaat van “systemisch racisme” in Zuid-Afrika bevorderen, waar aanvallen op boerderijen worden getolereerd of zelfs aangemoedigd. Overigens mag niet worden vergeten dat de nu heersende ANC tijdens het apartheidstijdperk blanke Boeren als bijzondere vijand had gekozen, wat ook tot uitdrukking kwam in de strijdkreet “Dood de Boer, dood de Boer”. Dit heeft vandaag de dag nog steeds effect.

Radicale zwarte politici zoals Julius Malema. Leider van de extreemlinkse partij Economic Freedom Fighters (EFF), die hij in 2013 oprichtte, en tot 2012 voorzitter van de ANC-jeugdorganisatie ANC Youth League, blijft olie op het vuur gieten en met racistische uitbarstingen tot racistische aanvallen aanzetten op de blanke minderheid. Op de vraag of hij betrokken was bij de planning van de moorden op blanke Boeren, antwoordde Malema in 2018 met een veelzeggend antwoord: “Misschien, misschien niet”. Bij de parlementsverkiezingen werd de EVF met 10,79 procent de op twee na sterkste kracht in Zuid-Afrika.

De vereniging ‘Black First Land First’ (BLF), een splitsing van de EFF onder het voorzitterschap van Andile Mngxitama, gedraagt zich ook openlijk racistisch. Het ziet zichzelf als revolutionair en socialistisch. Het BLF laat alleen zwarten en kleurlingen als lid toe, geen blanken. Het belangrijkste doel van het BLF, zoals vermeld in de preambule van de statuten, is de onteigening van blanke landeigenaren in Zuid-Afrika zonder compensatie.

Mngxitama heeft in het verleden herhaaldelijk haatcampagnes gevoerd tegen de blanke minderheid en tegen impopulaire journalisten. Het BLF heeft ook publiekelijk een beroep gedaan op zwarten om de boerderijen van de blanke eigenaren te bezetten om hun land op te eisen.

  BLM-linksen dreigen huis af te branden voor het tonen van Amerikaanse vlag

Anti-blanken posities ook in de regering

Het antiblanken racisme in Zuid-Afrika beperkt zich echter niet tot radicale groeperingen, maar strekt zich uit tot in de regering. Vorig jaar heeft Zindzi Mandela-Hlongwane, de ambassadeur van Zuid-Afrika in Denemarken, in verschillende Twitter-tweets onder de hashtag “OurLand” leden van de blanke minderheid bestempeld als “bevende lafaards” die onder andere “stelende verkrachters-afstammelingen van Van Riebeck” en “landdieven” waren. In feite was het grootste deel van het huidige Zuid-Afrika onbewoond toen het 300 jaar geleden door de Boeren werd gevestigd. Zindzi Mandela-Hlongwane is de jongste dochter van Nelson Mandela en zijn tweede vrouw Winnie Madikizela-Mandela. Ze verscheen officieel als de First Lady van Zuid-Afrika tussen 1996 en 1998 nadat haar vader van haar moeder Winnie was gescheiden.

De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa ging een paar weken geleden nog verder. In een videodiscussie zei het staatshoofd met het oog op de dood van de zwarte George Floyd in de VS:

“Er is een natuurlijke orde in de dingen die blanke Zuid-Afrikanen aanmoedigt tot racistische uitbarstingen. (…) Het moedigt ook geweld in onze huizen aan. Al deze factoren maken de moord op een zwarte man door een blanke politieagent in een Amerikaanse straat mogelijk. Het is deze ‘orde’ die moet worden aangevochten en gebroken”.

Ramaphosa, die sinds 2017 ook voorzitter van het ANC is, wordt beschouwd als een van de rijkste mannen van Zuid-Afrika, met een geschat fortuin van 450 miljoen US-dollar. De voormalige vakbondsleider en “toegewijde socialist” zou deze rijkdom in niet geringe mate te danken hebben aan het “Broad-Based Black Economic Empowerment” (B-BBEE) programma, dat officieel dient om gelijke economische kansen voor zwarten te creëren, maar in werkelijkheid actief discrimineert tegen blanke burgers. Slechts een kleine zwarte elite wordt gesteund, terwijl miljoenen Zuid-Afrikanen in armoede blijven leven, bekritiseerde de voormalige aartsbisschop Desmond Tutu al in 2004.

Dat is vandaag de dag nog steeds het geval. Zelfs als men de twijfelachtige normen van linkse sociale ‘wetenschappers’ toepast, is racisme geenszins een domein van “oude witte mannen”, zoals de mainstream media beweren. Zuid-Afrika zorgt voor een bijzonder beangstigend voorbeeld.

Nelson Mandela – heilige of massamoordenaar?

Vorig artikelGeweld explodeert in Atlanta: gouverneur zet Nationale Garde in – burgeroorlog doemt op
Volgend artikelMigranten eindigden hun mishandeling met het onderplassen van hun Zweedse slachtoffer: “Ik kroop ineen en liet mijn rug, billen en achterhoofd alle schoppen opvangen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

5 REACTIES

 1. Als je dan toch migranten vluchtelingen wild opnemen, laat de Zuid Afrikaanse boeren dan maar aziel vragen, want zij zijn verwant aan ons en gdragen zich normaal! Zij zijn echt in nood!

  • Om Blanke mensen in nood elders maakt men zich niet druk in dit verloren land,buiten een kleine groep Volks Nationalisten (of staats “nationalisten” die het gebruiken voor eigen gewin).

   Men maakt zich in dit land niet eens druk om de eigen autochtone bevolking,na jarenlang indoctrinatie kussen ze liever de voeten van andere die tegen ons ras zijn.

   https://i.ibb.co/9WWNN0f/BLANK.gif

 2. In zuid afrika is niets aan de hand, anders zou onze regering wel een negatief reisadvies geven, geen zwarte “goede” doelen ondersteunen en zou de NOS hierover uitvoerig berichten….

  Dat gezegd hebbende, “ onze “ regering, want volgens mij zijn anderen eigenaar, de hier aanwezige regering gebruikt geld van ONZE samenleving om elders terreur te financieren en terrorisme te belonen. Zulke lieden horen als kerst engeltjes en kerstballen te fungeren, of als vreemd fruit aan de bomen….

  Maar ik heb goede hoop dat ik die dag ga zien, en dat ik niet zo lang meer hoef te wachten…

  Hoewel tuig als Rutte en Sargentini en Timmermans de vermoorde onschuld spelen en doen alsof er niets aan de hand is weten ze echt wel beter….maar hoe laag is een mens gezonken als ze zichzlf met leugens en verdraaiingen in het zadel moeten houden, als de waarheid te schoon is om in hun handen nog een kans te hebben….
  En hoe laag zijn al die lieden gezonken, die dondersgoed weten wat er in deze wereld plaatsvind en ervoor kiezen te zwijgen en te dienen, deze satans uitwerpselen te dienen alsof het goden waren…..voor wat bijgedrukt papier met cijfertjes…..
  Vandaag kun je er wc papier mee kopen, morgen is het wc papier en heb je niks meer te vreten….

  Laat maar komen die instorting, je zou BLM waanzinnigen bijna gaan toe juichen….met hun waanzin die niet meer vreedzaam zal stoppen brengen ze de elite die hun voert in verval…..mooi toch….want als macht is gebaseerd op geld, dan is geld niet langer macht als de economie stopt en het licht uitgaat….ongeacht hoeveel van dat spul je hebt….niemand die mee loopt voor je….en zo gaat de elite toch kapot….door hun eigen valse geschifte huisdieren….

  En iedereen die durft commentaar te geven is racist, word op allerhande lijsten gezet om te straffen in de toekomst. Alleen lafaards en gluiperds daar in Den Haag…..stront van onze soort, nageboorten van mensen…

  Bijkomende noot: de verkiezingen in de VS zullen de weegschaal hoe dan ook doen doorslaan. En dan gaat Europa mee….het verval is overduidelijk geworden door het gebeuren in Dijon…wanneer de politie drie dagen op de vlucht is….je mag het tactisch noemen of hoe je maar wil, het is een deuk in het vertrouwen die groter is dan de Bataclan, dan Keulen, dan Nice, dan noem maar op…..

  Ben benieuwd of Arabieren en Negers iets snappen van fabrieken bouwen en irrigatie en infrastructuur….eigenlijk zouden we ze eens een paar jaar moeten laten aanklooien….en wij blanken met en uitkering koffie gaan drinken. Letterlijk niks dat ze in hun handen, in hun zakken of aan hun lijf dat voortkomt uit vindingen van hun eigen soort. okee, overdreven, peniskokers en bomgordels zijn cultureel terug te voeren tot deze groepen….

  Ze leven in onze wereld, komen hier speciaal naar toe, gebruiken ons geld, onze spullen, onze lucht en ons eten….en ze klagen dat het niet goed is. Ga gras vreten in je rieten rokje bij -20….

  Heel benieuwd hoe negers en arabieren het hier doen als ze 10 jaar de boel zelf moeten regelen, maar dan ook alles, geen blanke dingen gebruiken, geen winkelcentra die vol liggen met zakjes die je open moet maken om te eten, geen uitkering, geen blanke dokters, ….10 winters lang…..

  Ik denk dat ze het zelf niet eens willen, al die onzekerheid….en werk….

  All along the watchtower….

 3. 28/05/2020
  DON’T COUNT ON YOUR RIGHT TO FARM | The Movement Against Farms

  ‘People blindly think they have a right to farm. But advocacy groups fighting for their personal beliefs are assisting the Elite in revoking our right to farm on a regular basis. One by one we are removing the responsibility of individuals to provide for themselves, be accountable for their own actions, and place in into the hands of the more virtuous.’

  https://www.youtube.com/watch?v=pfijL1Dila8

 4. Denk ik verkeerd , als ik lees over Zuid Africa , en de boeren die verjaagd worden , er niet andere africanen in hun schoen stappen , om voedsel voor hun zelf , en andere afrikaners te verbouwen , maar alleen de blanke vermoorden omdat ze blank zijn , terwijl veel afrikaners , baat hebben , door middel van de landbouw die plaatsvind , kunnen we niet beter zien , wie wat doet voor de gehele gemeenschap , en achter ons laten , wat onze generatie niet bedacht heeft , in ieder geval niet de gewone werkmens , hou verantwoordelijk onze regeringslieden , en dat in elk land , WERELD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in