Social-mediabedrijven die zich bezighouden met politieke censuur kunnen gedwongen worden juridische verantwoordelijkheid te nemen voor wat hun gebruikers schrijven. Dat zou het gevolg kunnen zijn nu Donald Trump de strijd aangaat met de techneuten.

Het was nadat Twitter onlangs berichten van Donald Trump “fact-checked” dat de Amerikaanse president beloofde de strijd aan te binden met de wijdverbreide censuur van rechtse gebruikers op social media.

Donald Trump woedend op Twitter: “Ik laat dat niet gebeuren!”

Op donderdag zal Trump een presidentiële order over deze kwestie uitvaardigen. Reuters heeft nota genomen van een ontwerpbesluit, dat ingrijpende gevolgen kan hebben voor de social-mediabedrijven.

Twitter, Facebook en Google zijn tot nu toe beschermd door een federale wet die hen vrijstelt van juridische aansprakelijkheid voor het materiaal dat hun gebruikers publiceren.

Donald Trump zal nu het federale media-agentschap FCC opdracht geven om de wet te herzien, aldus Reuters. De politieke censuur die de platforms uitoefenen, kan worden geïnterpreteerd als een vorm van redigeren die ertoe kan leiden dat bedrijven de bescherming die ze volgens de wet hebben, verliezen en moeten in plaats daarvan worden beschouwd als verantwoordelijke uitgevers.

Bovendien zal er volgens de presidentiële orde van Trump een instrument worden gecreëerd, het “White House Tech Bias Reporting Tool” genaamd. Op deze manier zouden gebruikers in staat moeten zijn om de censuur op social media rechtstreeks aan het Witte Huis te rapporteren. De klachten worden dan doorgestuurd naar het Ministerie van Justitie en de FTC, die op hun beurt zullen “overwegen actie te ondernemen” tegen de censuur van social-mediabedrijven.

  Overweldigende overwinning van Trump in 2024 - Martin Armstrong

Daarnaast wordt volgens Reuters een werkgroep van officieren van justitie in het leven geroepen om te onderzoeken hoe wetten op staatsniveau kunnen worden gebruikt om te voorkomen dat social-netwerkplatforms zich met oneerlijk en bedrieglijk gedrag inlaten.

De Amerikaanse autoriteiten hebben ook de taak toezicht te houden op de uitgaven voor federale online advertenties en ervoor te zorgen dat de platforms waarop de advertenties verschijnen niet worden gecensureerd, schrijft Reuters.

De inhoud van de definitieve presidentiële order, die later vandaag wordt gepresenteerd, kan afwijken van het ontwerp.

Trump vuurt waarschuwingsschot op Obama: Ik hoop dat je het leuk vond om me te onderzoeken. Nu is het mijn beurt

Vorig artikelAllahu Akbar nu ook verkrijgbaar bij IKEA
Volgend artikelUitbundige viering van illegale migranten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in