De New York Times heeft een taak te vervullen – en zij heeft die taak de afgelopen maanden spectaculair goed vervuld. The Times is, naar de mening van deze schrijver, de leider in het uitspellen van het VS-narratief over de oorlog in Oekraïne, een narratief dat bedoeld is om het moreel hoog te houden, de oorlog een hoog moreel doel te geven en de onnoemelijke miljarden te rechtvaardigen die uit de zakken van de belastingbetalers vloeien in Joe Biden’s proxy oorlog tegen Rusland. Dag in dag uit heeft de Times op bladzijde na bladzijde met woord en beeld iedereen, ook politici en lager niveau opiniemakers, precies geïnstrueerd wat men over de oorlog in Oekraïne moest denken, schrijft John V. Walsh.

Wanneer de Times dus zegt dat het niet goed gaat met de VS en hun man in Kiev, Volodymyr Zelensky, is dat een soort man bijt hond verhaal. Het vertelt ons dat sommige waarheden van ongemakkelijk naar onloochenbaar zijn gegaan. Dat was het geval met het artikel op pagina 1 van 11 mei, met als kop “De Russen hebben een groot deel van het Oosten in handen, tegenslagen daargelaten.”

Zelfs als die anti-narratieve kop de bittere waarheid verzacht. De eerste alinea van het verhaal bekent meer, en stelt: “Wat in de dagelijkse gevechten wordt verdoezeld, is de geografische realiteit dat Rusland terrein heeft gewonnen.” Niet “terrein houden” maar “terrein winnen”. Niet bepaald een morele opkikker.

The Times gaat verder, “Het Russische Ministerie van Defensie zei dinsdag dat zijn troepen in Oost-Oekraïne opgerukt waren tot aan de grens tussen Donetsk en Luhansk, de twee Russischtalige provincies waar door Moskou gesteunde separatisten al acht jaar tegen het Oekraïense leger vechten.” Hier herinnert het ons eraan dat de eerste schoten in deze oorlog niet werden gelost op 24 februari, zoals het narratief gaat, maar acht lange jaren geleden in de Donbas. Het is een schokkende herinnering voor degenen die hun steun voor de oorlog baseren op “wie het eerste schot gelost heeft,” dat hun “morele” visie een aanzienlijke blinde vlek heeft.

  VALSE BRAVOURE: Het VK hoopt een oorlog met Rusland te kunnen voeren met slechts 40 TANKS

The Times vervolgt: “… de inbeslagneming van Donbas, gecombineerd met het vroege succes van de Russische invasie bij de inbeslagneming van delen van Zuid-Oekraïne die grenzen aan het schiereiland de Krim … geeft het Kremlin een enorme invloed bij eventuele toekomstige onderhandelingen om het conflict te stoppen.”

Het gaat verder: “En de Russen genieten het extra voordeel van zeedominantie in de Zwarte Zee, de enige zeeroute voor de Oekraïense handel, die zij hebben verlamd met een embargo dat Oekraïne uiteindelijk economisch zou kunnen uithongeren en nu al bijdraagt tot een wereldwijd graantekort.” Nog meer slecht nieuws.

Meer, “Rusland heeft een van zijn hoofddoelen bijna bereikt: de inbeslagneming van een landbrug die Russisch grondgebied verbindt met het Krim-schiereiland.” En: “Het laatste bolwerk van het Oekraïense verzet in dit gebied, bij de staalfabriek Azovstal in Mariupol, is afgezwakt tot een paar honderd hongerige troepen die zich nu voornamelijk in bunkers ophouden.” Auw!

Tenslotte richt de Times zijn aandacht op de economie, en stelt: “De oorlog heeft de Oekraïense economie onder enorme druk gezet, met de zware verwoesting van infrastructuur en productiecapaciteiten,” zei de bank in een economische update. Zij schatte dat 30 tot 50 procent van de Oekraïense bedrijven hun deuren hebben moeten sluiten, dat 10 procent van de bevolking het land is ontvlucht en dat nog eens 15 procent intern ontheemd is.” Dat is een totaal van 25% van de bevolking die uit hun huizen verdreven is.

Dit trieste verhaal van mislukking, ellende en dood wordt doorbroken door flink wat breedsprakigheid, enkele anekdotes van het front en de getuigenis van Avril Haines, directrice van de nationale inlichtingendienst, wier getuigenis behoedzaam maar somber is. Maar met bezonnenheid gelezen, doemt er een grote mislukking op over de onderneming.

  Nadat Britse “Storm Shadow” en Franse “SCALP-EG” raketten Rusland hebben aangevallen, “Reactie tegen Londen en Parijs op komst”

Dus blijven de VS in paniek bergen geld naar het probleem gooien, ongeveer $63 miljard als men het recente infuus van ongeveer $40 miljard meerekent dat op het punt staat door de Senaat heen te waaien en al door het Huis aangenomen is met slechts 57 tegenstemmen, allemaal Republikeins. (En daarin ligt een ander verhaal, de teloorgang van het anti-oorlogssentiment in de Democratische Partij en de wedergeboorte ervan onder de populistische Tucker Carlson Republikeinen, die zich in deze zaak bij de GOP libertariërs hebben aangesloten).

Maar waarom deze abrupte verandering in toon van de Times. Laks redactioneel toezicht? Dat lijkt niet het geval te zijn, want precies op tijd worden wij op dezelfde dag getrakteerd op een opiniestuk met de titel: “Amerika en zijn bondgenoten willen Rusland laten bloeden. Dat moeten zij echt niet doen.” Het suggereert dat het tijd is voor de VS om met de witte vlag te zwaaien.

Het stuk concludeert aldus:

“Maar hoe langer de oorlog duurt, hoe groter de schade voor Oekraïne en hoe groter het risico van escalatie. Een beslissend militair resultaat in Oost-Oekraïne kan ongrijpbaar blijken. Maar de minder dramatische uitkomst van een etterende patstelling is nauwelijks beter. Onbepaalde verlenging van de oorlog, zoals in Syrië, is te gevaarlijk met deelnemers die met kernwapens bewapend zijn.”

“Diplomatieke inspanningen zouden het middelpunt van een nieuwe strategie voor Oekraïne moeten zijn. In plaats daarvan worden de grenzen van de oorlog verlegd en wordt de oorlog zelf omgedoopt tot een strijd tussen democratie en autocratie, waarin de Donbas de grens van de vrijheid is. Dit is niet alleen declamatorische extravagantie. Het is roekeloos. De risico’s behoeven nauwelijks te worden vermeld.”

  Hongaarse premier schetst dilemma EU

Het lijkt erop dat sommigen in de Elite van het Buitenlands Beleid en in andere kringen van de Deep State de dreigende ramp hebben gezien door de proxy oorlog tegen Rusland, die gevoerd wordt door Biden, Nuland, Blinken en de rest van de neocon cabal. Het vooruitzicht van een nucleaire holocaust aan het eind van deze weg kan voldoende zijn om hen uit hun exceptionalistische sleur te wekken. Zij schijnen de trein die zij in beweging hebben gezet, te willen stoppen voordat zij van de klif afrijdt. Het is niet duidelijk of zij zullen zegevieren. Maar het is duidelijk dat wij degenen die verantwoordelijk zijn voor dit gevaarlijke debacle, uit de macht moeten verdrijven – voor het te laat is.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

MOSSAD: “Wij weten wat er van Oekraïne zal overblijven”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel2e Moordpoging: EU lanceert een nieuw vaccinatieoffensief en wil 100 miljoen ongevaccineerden overhalen om het experimentele vaccin te nemen
Volgend artikelWelke sancties? De Russische olie-inkomsten stijgen met 50% en bereiken een recordhoogte
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

40 REACTIES

 1. Zo ver Ik begrepen heb schijnt Rand Paul het voor elkaar gekregen te hebbendat de 40 miljard niet door gaan, met het argument dat het Amerikaanse dollars zijn die naar een vreemde mogendheid gaan waar de Amerikaan verder niks mee te maken heeft maar wel moet betalen.

  • De Patriotten zijn zich er al lang van bewust dat de USA niet meer bestaat en dat zij geregeerd worden door vreemde mogendheden. Corporatie Verenigde Staten van Amerika. Er wordt gesteld dat hetzelfde geldt voor NL en dat de grondwet zijn einddatum reeds lang overschreden heeft.

    • Hoi René, dat is al honderd keer gezegd hier op FN. AIPAC al herhaaldelijk genoemd mbt verschillende president-marionetten, etc.
     Zelf heb ik ook al vele malen geschreven dat de VS door het Zionistisch bewind vanuit Isgrael aangestuurd wordt. Daar maakten we ons in de VS geen illusies over, dat wist iedereen. Wat jij aanlevert haakt daar 100 pct op in. Kan niet vaak genoeg herhaald worden.

     • Alles loop volgens plan de grote reset gaat als een trein alle leugen die Biden Poetin of Eu zeggen is gewoon om een vrijbrief te krijgen om mensen af te laten maken als konijntjes en dat komt dat de Corona aanval op de mensen niet genoeg doden tot nu hebben opgeleverd en Poetin is nu de grote schurk in dat verhaal en de grote misdadigers als Rutten en Swap en Biden en niet te vergeten onze Hugo de groot meester in het moorden van onze ouders en kinderen maar ja hoor de schaapjes lopen weer in deze val wat een dom dom volk zijn wij hier tocht en zeker laf, neem nog wat OK vluchtelingen op mafkezen wij hebben nog niet genoeg mee vreetes.

 2. Steeds meer krijg ik het idee dat de huidige strategische vorm van oorlog voeren tegen de Oekraïnse troepen verzandt in een langdurig conflict wat niet bevorderlijk is voor de goodwill van Poetin en staff, niet dat deze in de westerse wereld opinie zó goed is.

  Krijg het idee dat de huidige fluwelen handschoen aanpak tegen het Oekraïense broedervolk van Rusland het script van van de totaal gestoorde psychopaat Klaus Schwab wordt uitgevoerd, uit het Nep nieuws gehoord dat Finland en Zweden ook al aspiraties opgedrongen hebben gekregen van de eveneens gestoorde Amerikaanse President Biden om lid te worden van de NATO, Turkije is daar God zij dank tegen, dus die optie hebben de ‘vrije’ westerlingen in de pocket.

  Laat Rusland de ingegraven zwaar verdedigde stellingen in de Donbass ketel bombarderen met de zwaarste thermobarische bommen waarover Rusland beschikt namelijk de FOAB’s zodat de Russische wapen fabriek in overdrive moeten werken om ze tot overgave te dwingen, kost een paar doden meer maar dan heb je ook wat.

  • Nep nieuws dat Zweden en Finland aspiraties opgedrongen hebben gekregen? Dat is indd nepnieuws ja, het kwam helemaal uit hunzelf. Laten we hopen dat die gestoorde psychopaat zich snel terugtrekt uit de Donbas, voor z’n eigen bestwil. Met een tribunaal zou die gestoorde gek in het Kremlin er nog het beste vanaf komen. Wat putin vanaf nu ook doet, hij is en zal altijd het lachertje van de wereld blijven. Hij laat niet alleen Oekraïne, maar ook z’n eigen land in een puinhoop achter. Benieuwd of hij thuis ook z’n eigen vrouwen en kinderen laat verkrachten.

   • Wat is toch jouw probleem, beste meid? Je verzint allerlei aliassen, je postuleert platitudes die niet onderbouwd zijn, je kat mensen af, je valt zelfs mensen aan, en je gedraagt je agressief-dominant. Is daar een reden voor… heb je ergens rancune die je dwars zit, ben je teleurgesteld, of ben je gewoon een kattige azijnbek die het leuk vindt om anderen te treiteren – een bully of zo? Zou het geen beter idee zijn om je eigen website op te zetten? Dan kun je mensen aantrekken die dezelfde knee-jerk reacties ondersteunen. Want als je werkelijk toegevoegde waarde wilt bieden aan de discussie hier, kom dan met feiten, en niet met valse aantijgingen en emotioneel gebler.

    • Haha kneusje, volgens je soortgenoten zou m’n brein al op 11 augustus vorig jaar gemicrowaved worden. Wat duurt er toch zo lang? Oh ja vergeten; jullie soort praat alleen maar stront, wat direct uit de riooljournalistiek als RT en FN komt 😂

     Hoe voelt het nou om bij de onderste laag van de samenleving te horen?

     • Wapper de wapwap
      Moet jij niet wat msm gaan volgen en de corrupte overheid en miljardairs…

      Wat doe je hier toch wap

      • Het enige wat corrupt is, zijn websites als deze, die onzin verspreiden en in ruil daarvoor vragen om donaties. Lees m’n comments en je steekt misschien nog wat op 😉 dat riedeltje dat de corrupte overheid en de elite de reden zijn van je miezerig leventje kennen we nu wel. Trek je wat minder aan van de overheid en leef je leven 😉

 3. Rusland’s ‘verliezen’ heeft een contingent in Oekraïne dat vijf keer kleiner is dan het Oekraïense. Rusland voert offensieve gevechten met minder troepen dan die van de verdedigers – dit is al onzin in militaire tactieken.

  Van een paar weken geleden was de groepering van Oekraïense militairen ongeveer honderdduizend, nu hebben we het over 44 duizend … wat vind je van de rest? Dit is het werk van de Aerospace Forces en artillerie. Houd er rekening mee dat alleen de vijand lijdt onder het werk van de Aerospace Forces en artillerie, onze soldaten zijn intact.
  https://rusvesna.su/news/1652364427

 4. Rusland’s ‘verliezen’ heeft een contingent in Oekraïne dat vijf keer kleiner is dan het Oekraïense. Rusland voert offensieve gevechten met minder troepen dan die van de verdedigers – dit is al onzin in militaire tactieken.

  Van een paar weken geleden was de groepering van Oekraïense militairen ongeveer honderdduizend, nu hebben we het over 44 duizend … wat vind je van de rest? Dit is het werk van de Aerospace Forces en artillerie. Houd er rekening mee dat alleen de vijand lijdt onder het werk van de Aerospace Forces en artillerie, onze soldaten zijn intact.

  • Rusland heeft geen schijn van kans met hun 2e hands leger tegen het moderne leger van Oekraïne dat maar wapens blijft krijgen uit heel Europa. Het meerendeel is schroot, en de rest van hun verouderde leger is dat ook binnenkort 😂 het is een kwestie van tijd voordat die agressieve kabouter met de staart tussen de benen vertrekt

 5. Follow the money. De NYTimes zal wel gemerkt hebben dat hun lezers naar de EpochTimes verdwijnen. Dat kost geld. En alles draait om geld.

 6. Heb je het nou over jezelf? Ik heb je op geen enkel feit kunnen betrappen. Agressief dominant zoals dat “grote” kleine voorbeeld van je?

  Ik begrijp uit je reactie dat je op deze site geen reacties wil zien die afwijken van je eigen mening, kenmerkend voor zo’n anti MSM type. Willen er zo graag niet bij horen, dat ze alles maar geloven wat er tegenin gaat 😉

  Feit is dat Zweden en Finland als volgende 2 landen bij de alsmaar groter wordende NAVO komen, en Putain zich bedreigd voelt. Hopelijk gebruikt hij snel z’n knop, waarna heel Rusland van de kaart geveegd wordt. Alleen St Petersburg zal nog overeind blijven, wat dan bij Finland ingelijfd zal worden.

  Ik snap dat je een beetje van t padje bent, maar mensen naar feiten vragen op een website als deze? xD jij bent ook niet het scherpste mes in de lade….

  • En nou ophoepelen, malle babbe!
   Heb nog niets zinnigs van je gelezen, ga wat nuttigs doen…
   Alvast in de rij staan voor je ‘oormerk’ bijvoorbeeld.

   • Een oormerk? Omdat ik een schaap zou zijn? Ik ben anders de enige hier die niet de rest nablaat, putin lovertje xD

    Keur jij maar lekker de oorlogsmisdaden goed jochie, net zo hersenloos als de rest van het volk op deze site 😉

    • Knap hoor voor een ‘schaap’ om ‘mijn mening’ te ventileren zonder dat ik hem zelf kenbaar heb gemaakt..
     Je hersenen zijn blijkbaar al zo lui en ‘voorgeprogrammeerd’, missie geslaagd???

     • Neuhh… maar ik heb genoeg ervaring met van die gekkerds als jij. Net als de rest hier beschik je niet over het vermogen om nepnieuws/propaganda van echte feiten te onderscheiden. Best triest eigenlijk dat jullie allemaal precies hetzelfde denken. En dan over anderen zeggen dat ze schappen zijn…. Haha, de wappies worden met de dag lachwekkender

       • Ik lach, maar op het zelfde moment heb ik medelijden met jullie soort. Wat jullie allemaal gemeen hebben, is dat jullie het verschil niet zien tussen echt en nep nieuws, en daarom voor het gemak maar een riool krant als FN volgen. Lekker onder gelijkgezinden, en alleen maar nieuws wat je eigen wereldbeeld bevestigd. Het is eigenlijk meer om te huilen.

      • Wappie: “schappen”? Je hebt je spuitje niet genomen vandaag? In de hoek met jou, stoute meid. En geen boze woorden meer over Oom Vladi!

       • Wel grappig dat je geen spuitje nemen koppelt aan slechte spelling. Dit blijkt inderdaad zo te zijn en het is de eerste keer dat ik een feit hoor uit de mond van een wappie.

        Niet gevaccineerd zijn gaat vaak samen met laaggeletterdheid, werkeloosheid, en algemeen een lage opleiding. Maar dat wist je vast al 😉

        • Wat ik wel grappig vind om even te weten : waarom noem je jezelf Wappie als je blijkbaar dus gevaccineerd bent en de mainstream volgt ? Voorzover ik begreep…Jullie zijn toch de slímmen ? En als je jezelf dan zo slim vind dat je níets wilt aannemen van wat aan deze kant beweerd wordt geloof je dan wel écht het hele coronaverhaal, dat covid en inmiddels ook het apenpokkengeval A-ziektes en echte poandemieën zouden zijn resp. worden ? En al het andere wat–ook op politiek vlak e.v.–de mainstreammedia je voorkouwen ? Voor mij onvoorstelbaar, maar ja, zal wel een laag IQ hebben…

   • Dobby, hahaha! Ik zie ‘Wappie’ al lopen met het oormerk bungelend van haar oortjes. Dingeling! Geen idee wat het mens mankeert, en wat ze hier doet. Mss zit ze (of het?) wel in een inrichting, en heeft ze stiekem toegang tot een computer. Kennelijk is het een familielid van die Henk wiens vrouw zich had laten inspuiten achter zijn rug om (triest verhaal). Of mss is het zelfs die vrouw zelf wel. Maar of het veel zin heeft FN te bezoedelen met haar gebral, ik denk het niet… Maar goed, de keuze is aan FN om dit soort dubieuze stoorzenders toe te laten in de zoektocht naar de waarheid. Beter om haar maar gewoon te negeren, ook al is ze een grote ergernis. Een triest gevalletje met veel innerlijke angst, vermoedelijk…

 7. Voor wat het waard is, er is géén info om dit te bevestigen helaas

  HAL TURNER
  13 MEI 2022

  Er komt vanavond uit Luhansk, Oekraïne, dat de gevechten tussen de troepen van de Onafhankelijke Republiek Luhansk en de Russische troepen, tegen de Oekraïense troepen vanavond zo hevig zijn, dat de trillingen van de artillerie en raketten de grond 50 km verderop doen trillen.
  Een bron in Luhansk vertelt me: ” Er zijn krachtige nachtelijke gevechten aan de frontlinie in de LPR.
  50 km verderop, in Lugansk, siddert de aarde van verschrikkelijke explosies.
  Gevechten met het gebruik van artillerie van de grootste kalibers zijn te horen vanuit de richting van Pervomaisk-Stakhanov.
  Er gebeurt iets verschrikkelijks aan de frontlinie, dat hoor je tot in Lugansk.
  Daar aan de frontlinie kookt waarschijnlijk de aarde.
  Je hoort ook zwaar werk van ons, we raken ze met salvo’s van MLRS, en de aankomsten bonzen, de aarde beeft”,

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/ukraine-tonight-most-violent-rocket-and-artillery-attacks-in-8-years

  • Ik weet nooit wat ik van die Hal Turner stories moet denken, kon er zo snel ook niks over vinden. Hee, mss gaat dit dan wel de ‘pole shift’ veroorzaken, met die kokende aarde. 😉

   • Misschien is Hal Turner een CIA gerelateerde desinformatie verspreider, zelf vertrouw ik geen een Amerikaanse auteur, simpel om de reden dat ze zich zelf niet in eigenvlees snijden.

 8. Tegengeluiden, dom of slim, blijven grappig en leerzaam…En laten we wel wezen, voor ons–en iedereen eigenlijk–blijft het vaak ontzettend moeilijk uit te maken wat nu waar of gelogen is…Liegen zullen ze allemaal wel, maar wie liegt het hardst en met welke belangrijke punten ? Ben er momenteel bijv. voor mezelf nog niet uit wie nou eigenlijk dat detentiecentrum met die Azov-gasten in puin gschoten heeft…Op een gegeven moment zal dat wel duidelijk worden.En misschien was het toch gewoon een misser. Blijft toch moeilijk voor als je principieel níets wil ‘gelóven’ en alleen wil aannemen wat keihard aangetoond, bewezen kan worden of op z’n minst met steekhoudende argumentatie beredeneerd..En dat laatste altijd onder voorbehoud..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in