Nadat Twitter twee berichten van Donald Trump “op feiten heeft gecontroleerd” (fact-checking), beschuldigt de Amerikaanse president de site nu van electorale beïnvloeding.
– Twitter verstikt de vrijheid van meningsuiting volledig en dat laat ik als president niet gebeuren, schrijft Trump op het platform.

In twee berichten op dinsdag gaf Trump commentaar op het plan van de Democraten om tijdens de Coronapandemie een algemene poststemming in Californië te houden.

Volgens de president was er “nul kans” dat een dergelijke procedure niet zou leiden tot wijdverbreide verkiezingsfraude.

Twitter reageerde door “fact-check stempels” onder de berichten te zetten. De social media-reus wijst erop dat “fact-checkers” tot de conclusie zijn gekomen dat er “geen bewijs” is dat het stemmen per post tot verkiezingsfraude zou leiden.

De ingreep heeft Donald Trump woedend gemaakt.

Twitter bemoeit zich nu met de presidentsverkiezingen van 2020. Ze zeggen dat mijn verklaring over Mail-In Ballots [poststemmen], die zal leiden tot massale corruptie en fraude, niet juist is, gebaseerd op feitencontrole door Fake News CNN en de Amazone Washington Post… Twitter verstikt de vrijheid van meningsuiting volledig en dat laat ik als president niet gebeuren, schrijft hij op Twitter.

Trump zelf is een zeer frequente gebruiker van Twitter. Tegelijkertijd staat de site bekend om zijn sterke kant naar links, en een zeer lange rij van Trump’s rechtse supporters is eerder gecensureerd of zijn hun accounts van het platform geschorst.

  Facebook en Twitter verliezen miljarden
Vorig artikelWikipedia oprichter: Linkse activisten hebben de site vernietigd
Volgend artikelMoslimbende overlaadt Zweeds meisje met trappen op het hoofd: “Dood haar wallah”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Trump zal de man zijn die ons uit de klauwen van de moordenaars moet halen reken niet op de politiek en of je het heb over Rutte of de gehele tweede kamer met uitzondering een of twee oppositie leiders die dat niet doen maar zelfs Wilders heeft de handdoek in de ring gegooid en wilt de waarheid niet onder ogen zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in