Nadat Twitter twee berichten van Donald Trump “op feiten heeft gecontroleerd” (fact-checking), beschuldigt de Amerikaanse president de site nu van electorale beïnvloeding.
– Twitter verstikt de vrijheid van meningsuiting volledig en dat laat ik als president niet gebeuren, schrijft Trump op het platform.

In twee berichten op dinsdag gaf Trump commentaar op het plan van de Democraten om tijdens de Coronapandemie een algemene poststemming in Californië te houden.

Volgens de president was er “nul kans” dat een dergelijke procedure niet zou leiden tot wijdverbreide verkiezingsfraude.

Twitter reageerde door “fact-check stempels” onder de berichten te zetten. De social media-reus wijst erop dat “fact-checkers” tot de conclusie zijn gekomen dat er “geen bewijs” is dat het stemmen per post tot verkiezingsfraude zou leiden.

De ingreep heeft Donald Trump woedend gemaakt.

Twitter bemoeit zich nu met de presidentsverkiezingen van 2020. Ze zeggen dat mijn verklaring over Mail-In Ballots [poststemmen], die zal leiden tot massale corruptie en fraude, niet juist is, gebaseerd op feitencontrole door Fake News CNN en de Amazone Washington Post… Twitter verstikt de vrijheid van meningsuiting volledig en dat laat ik als president niet gebeuren, schrijft hij op Twitter.

Trump zelf is een zeer frequente gebruiker van Twitter. Tegelijkertijd staat de site bekend om zijn sterke kant naar links, en een zeer lange rij van Trump’s rechtse supporters is eerder gecensureerd of zijn hun accounts van het platform geschorst.

John Cleese is moe van de politieke correctheid van "lichtgeraakte, emotioneel onstabiele mensen"

1 REACTIE

  1. Trump zal de man zijn die ons uit de klauwen van de moordenaars moet halen reken niet op de politiek en of je het heb over Rutte of de gehele tweede kamer met uitzondering een of twee oppositie leiders die dat niet doen maar zelfs Wilders heeft de handdoek in de ring gegooid en wilt de waarheid niet onder ogen zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here