Rioolwaterzuiveringsinstallatie. Foto: Patrick Federi

Rioolwaterzuiveringsinstallaties in Duitsland komen chemicaliën tekort. Vier deelstaten nemen daarom drastische maatregelen en staan toe dat de fosfaatgrenswaarden worden overschreden.

De Europese productie van de “precipitanten”, die essentieel zijn voor de chemische reiniging van rioolwater, is door de zelfopgelegde energiecrisis met meer dan 50 procent gedaald. Een kwart van de Duitse rioolwaterzuiveringsinstallaties heeft inmiddels leveringsproblemen gemeld, bericht Freewestmedia.com.

De chemische industrie staat momenteel met de rug tegen de muur – steeds meer bedrijven dreigen failliet te gaan. Wolfgang Große Entrup, algemeen directeur van de branchevereniging VCI, zei onlangs in een interview met ntv: “De torenhoge energieprijzen treffen onze industrie hard.”

De VCI-baas voegde eraan toe: “We kijken daarom uiterst kritisch en met grote bezorgdheid naar de toekomst”. En dat heeft ernstige gevolgen, niet alleen voor de werknemers van de getroffen bedrijven, maar ook voor het publiek in het algemeen.

Veel rioolwaterzuiveringsinstallaties in Duitsland beschikken niet meer over voldoende ijzer- en aluminiumzouten om aan de strenge richtlijnen voor fosfaten te voldoen. De zogenaamde neerslagmiddelen, die de fosfaten binden en met het zuiveringsslib worden afgevoerd, zijn normaal gesproken een bijproduct van de productie van zoutzuur.

Deze productie zit op haar beurt in de problemen. Daar zijn twee redenen voor: Ten eerste is de productie van zoutzuur energie-intensief en daarom erg duur in tijden van hoge elektriciteits- en gasprijzen. Ten tweede, nu de economie lijdt onder de inflatie, is er ook minder vraag naar producten die normaal gesproken zoutzuur gebruiken in hun productieproces. Dit zijn bijvoorbeeld verven en vernissen.

De Duitse vereniging voor waterbeheer, afvalwater en afval (DWA) meldde na een representatieve enquête in september dat een kwart van de rioolwaterzuiveringsinstallaties al melding had gemaakt van leveringsproblemen van de dringend noodzakelijke chemicaliën. Voor oktober werd verwacht dat de leveringsproblemen elke tweede rioolwaterzuiveringsinstallatie in het land zouden treffen.

  West-Europa staat nu voor "TOTALE FINANCIËLE INEENSTORTING" - deskundigen en analisten luiden dringend de alarmklok

Om ervoor te zorgen dat rioolwaterzuiveringsinstallaties ondanks het tekort kunnen blijven werken, zijn in Noordrijn-Westfalen, Mecklenburg-Vorpommern, Nedersaksen en Sleeswijk-Holstein verordeningen uitgevaardigd die de installaties toestaan de fosfaatgrenswaarden te overschrijden. Vergelijkbare regelingen zijn aangekondigd in Thüringen en in Saksen-Anhalt wordt een overeenkomstig besluit voorbereid.

Wat betekent dit alles?

Rioolwaterzuiveringsinstallaties moeten een afvalwaterheffing aan de staat betalen voor het lozen van fosforverbindingen – die op haar beurt wordt doorberekend aan de burgers in de vorm van afvalwaterheffingen. Hoe hoger het fosforgehalte, hoe hoger de tarieven. Waterbehandeling kan dus aanzienlijk duurder worden.

Op lange termijn kunnen hogere fosforlozingen in wateren, waarbij de stoffen via rivieren in zee terecht kunnen komen, ook leiden tot eutrofiëring. Bij een gebrek aan neerslag kunnen de exploitanten niet meer voldoende fosfaten uit het afvalwater binden.

Wanneer dit slecht behandelde water in rivieren wordt geloosd, worden de fosfaten een probleem omdat ze dienen als voedingsstoffen voor bijvoorbeeld algen. Die kunnen op hun beurt andere planten en dieren in het water van voedingsstoffen en zuurstof beroven. Sommige algensoorten scheiden ook gifstoffen in het water uit die schadelijk zijn voor flora en fauna. Als er te veel fosfaten in de zee terechtkomen, kunnen zich daar algentapijten vormen die ook het zonlicht blokkeren en dus schadelijk zijn voor andere levende wezens.

In dit verband spreekt men van “dode zones”.

Een ander probleem

Ook het drinkwater wordt aangetast: niet alleen rioolwaterzuiveringsinstallaties, maar ook de drinkwaterleveranciers melden een tekort aan chemicaliën – ook de vlokmiddelen, die nodig zijn om het water vrij te maken van zogenaamde zwevende stoffen, worden schaars. Dit kan ernstige gevolgen hebben. “In het ergste geval” kan het water zonder vlokmiddelen troebel worden, “waardoor het niet meer als drinkwater kan worden geleverd,” aldus de Vereniging van Gemeentebedrijven (VKU) tegen de Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ).

  Uitleg over de Russische militaire terugtrekking uit Kherson

Volgens de VKU worden vooral drinkwaterleveranciers getroffen die hun water bijvoorbeeld uit stuwmeren halen. Dit water moet worden behandeld op zwevende stoffen

Op verzoek van NOZ hebben de vier deelstaten bevestigd dat zij decreten hebben uitgevaardigd die de rioolwaterzuiveringsinstallaties toestaan de fosfaatlimieten te overschrijden en daaraan toegevoegd dat de exploitanten overschrijdingen aan de autoriteiten moeten melden.

Hogere fosfaatconcentraties in rivieren zijn mogelijk in de winter omdat algen in het koude seizoen nauwelijks groeien, maar als de nood in het komende voorjaar of zelfs in de zomer aanhoudt, kan dit een grote kopzorg worden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duitse veiligheidsambtenaar bestempelt regeringscritici als “vijanden van de staat”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe achterbakse narratieven van de NAVO verpletteren
Volgend artikelScott Ritter: We staan op een moment waarop één fout een kernoorlog kan ontketenen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Wir schaffen das. Laat Duitsland flink in zijn hypocriete houding vertoeven en een recessie staat voor de deur.
  Die Grunen zijn niet te smaden .

 2. na energie toeslag komt volgend jaar water toeslag en plafond.
  HET PUNTENSYSTEEM (CREDIET) ZIT GOED VERSTOPT.

  HET HOUD NIET OP …NIET VANZELF!!!!

 3. In het kader van de CO2 discussie heeft Groen Links NL geprotesteerd tegen de kaalkap en houtverbranding, waardoor juist meer CO2 uitstoot en ontbossing plaatsvindt en heeft de optie opgeworpen om Algen als biomassa te gaan gebruiken …

 4. Nog een manier om alles kapot te maken.
  En zoals T A meld het punten systeem.

  Als men zo doorgaat, dan hoeft er niets meer te worden gedaan, want dan gaan we er allemaal aan.

 5. Dat was al van te voren enigszins te verwachten, door de kunstmatige extreme droogte van de afgelopen zomer. Met dank aan de NAVO chemtrail sproeivliegtuigen, die zogenaamd het zonlicht dempen met chemische substanties in de lucht te sproeien, waardoor we sluier bewolkingen van krijgen. Om zogenaamd de aarde ermee af te koelen. Deze weersmanipulatie wordt al decennia uitgevoerd door de NAVO sproeivliegtuigen, die vanuit Ramstein opstijgen en landen. De vele windmolens zorgen ervoor dat de verdamping nog sneller gaat, om de landbouw gronden bewust te laten uitdrogen. Alles zogenaamd voor een beter milieu en om minder koolstofdioxide uit te stoten.

  Nu de zelf veroorzaakte energie crisis, waardoor het kosten baten plaatje niet meer rendabel is voor bedrijven. Die zullen eerdaags we allemaal sluiten. Als dat massaal gaat, zullen de beurzen ook massaal instorten. Zo valt elk dominosteentje op z’n beurt in de maatschappij, totdat alles is omgevallen. En dan? De bevolking moet wel eten en drinken en zijn behoefte blijven doen.

 6. Wat een puinhoop is er gecreëerd zeg. Economie naar de kloten, armoede, ziekte, dood en ga zo maar door. Mede dankzij al die politici met hun grote ego’s en megalomane gedachten. Manipulatie en corruptie vieren hoogtij. Ik leef mijn leven en moet positief blijven, maar dat kost wel veel moeite in deze krankzinnige wereld. Die criminelen moeten zich toch ook realiseren dat ze dan alles ten gronde richten. Geen middenstand betekent ook dat zij zelf ook nergens meer naartoe kunnen. Zullen ze geen weg meer terug zien?

  • De bedoeling is dat alles gekocgt gaat worden met uw cbdc social credit puntjes. De megagrote globale ketens dat ze beheersen. En dan gaan ze insecten steken in al het voedsel. heel de middenstand zal kapot gaan. En is al bezig. Deze elite psychopaten kliek geeft geeft geen shit om u ? en zijn zelf zeer goed voorbereid. Ziet u het grote plaatje nog niet ?

  • Sorry Renske maar ik heb geen goed nieuws voor je !
   Paar kunnen het hier beter uitleggen maar ik doe een poging :
   VS en EU is allang failliet en willen allang een nieuw financieel systeem.
   Ze willen geen systeem meer die failliet kan gaan en willen daar als 1% van de rijkste op aarde controle over hebben. Die 1% rijke globalisten willen dus de lakens uitdelen.
   Die wereldleiders hebben moeten wachten op de technologie die nu min of meer klaar is.
   Ze hebben gekozen voor een communistisch controle systeem gebonden aan een infuus, sociale punten en digitaal geld.
   Er wordt veel gespeculeerd over die vaccins maar veel denken dat ze de mens willen verbinden aan de 5 of 6G. Natte droom van Bill Gates is dus de mens te updaten door een soort wifi antenne te maken d.m.v. je ruggengraat. Heb dat opgezocht en dat blijkt in theorie mogelijk. De mens werkt tenslotte ook met lage spanning, impulsen en scheikundige stoffen.
   Andere experten beweren dat ze ons immuunsysteem willen uitschakelen en willen vervangen door driemaandelijkse vaccins…
   Je leert met schade en schaamte daarom vallen veel mensen dood en wilt niemand verantwoordelijk zijn voor de schade aan je lichaam.

   Voor dat controle systeem zoek je op YouTube onder “china social credit system”.
   China hebben ze geholpen en misbruikt om hun controle systeem operationeel te maken en zijn tevreden over de test ginder.
   De camera’s herkennen de mensen van heel ver zelfs vanuit de zijkant of met muts en bril op.
   Het kan niet anders dat die mensen iets in hun lichaam hebben want dat is echt niet normaal.
   Loop je nu door een rode licht of doe je dommiteiten dan verlies je punten.
   Doe je iets voor de samenleving dan verdien je punten…
   Ze gaan zich ook bemoeien met onze gezondheid. Je zal per dag een duizendtal stappen moeten doen of je verliest… punten.
   Zijn je punten te laag dan komen ze je ophalen en vlieg je in een heropvoedingskamp.
   Wat ze daar met je doen is vraagteken maar daar heeft FN een leuk artikel over.

   Digitaal geld of Central Bank Digital Currency (CBDC) is een echte boosdoener…
   Dat geld is dus geprogrammeerd en sukkelen nog een beetje met de vervaldatum.
   We krijgen later allemaal een klein basisloon aan hun voorwaarden, haha.
   Onze kinderen zullen blij zijn want moeten niet werken en kunnen ganse dag op Facebook.
   We zullen alleen energie en voeding kunnen kopen want al de rest zal je moeten huren of van je buren lenen. Koop je teveel vlees dan doe je niet mee aan de CO2 of klimaatopwarming en kan je voor de rest van de week geen vlees of brandstof meer kopen of je verliest van je punten.
   Leef je gierig om wat te sparen dan vervalt dat geld op einde maand. Rijk kan je niet meer worden.
   Voldoe je niet aan de vaccinatie dan kan je niet meer aan je geld. En dat wordt gerealiseerd door AI (artificiële intelligentie).

   Je eigendom is een verloren zaak; in tijd van Napoleon(?) hebben ze de WOZ of kadastraal inkomen bedacht. Mensen denken dat ze een eigendom bezitten maar dat is lariekoek!
   Van moment dat gij die WOZ niet meer kan betalen mogen ze je grond of woning aanslagen.
   De formule om je luxe te berekenen is dus ouderwets en gaan ze uiteraard flink opschroeven.
   Verkoop dus nu het nog kan je eigendom, ga iets huren en investeer in goud, zilver en bitcoins?
   Het geheel noemen ze The Great Reset en weten heel goed dat wij of de wereld nooit akkoord zullen gaan met zo een vreselijke systeem zonder democratie waar alleen die 1% alles voor ons mag beslissen. Hun doel is dus iedereen in de miserie en chaos te storten. Ook willen ze de populatie op aarde drastisch verminderen en dat gebeurd nu al in Oekraïne maar het zal verergeren.
   Wanneer iedereen om hulp roept komen zij plots onder het mom – reddende engel – hun communistisch systeem op een gouden plateau aanbieden.
   Slikken of stikken?
   Hoop dat je verder kan.

   Ken je iemand die ook geen weet heeft over wat nu aan het gebeuren is dan verwijs je naar deze comment.

    • You welcome Pepper!
     Het was beter dat FN zelf zo een kort door de bocht (begrijpelijke) samenvatting schreef gelinkt aan een hoofdmenu.
     Maar die lezen liever wat we schrijven over religie.
     Veel nieuwkomers krijgen plots een hoop miserie te lezen terwijl ze niet exact weten wat er juist aan de hand is.

 7. Waar blijven de het kartel nu er vervuild water via de rivieren NL binnenkomt?
  Als ze een rookpluimpje zien, beginnen ze huilie huilie te doen….maar als de rotzooi van Wefiona komt zwijgen ze stil.

  Kan naatuurlijk erger: stel je voor: merkel, leijten, en onze nepqueen gaan in de Rijn zwemmen: alle vissen in de Noordzee dood; plegen accuut zelfmoord.
  —————–
  P.s.: er zijn meer stoffen die fosfaten binden…..

 8. @jossi, je slaat de spijker op z,n kop.Zo is het in China al uitgerold en momenteel als test in een stad in Italie.
  De meeste mensen hebben nog geen eens weet van het WEF,en kijken enkel Tik Tok en andere troep.
  Waar zijn de Lone Wolfs…
  Ik werk er niet aan mee. Die or bust.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in