Eén dag nadat Rusland de aardgasleveranties aan Polen en Bulgarije heeft stopgezet wegens “niet-betaling in roebels”, waarmee het bevestigt dat het land bereid is zijn bluf door te zetten en de leveranties aan “onvriendelijke” naties stop te zetten en de Europese aardgasprijzen de pan uit te doen rijzen, meldt Bloomberg onder vermelding van een persoon die dicht bij de Russische gasgigant Gazprom staat, dat nu al Europa’s valse eenheidsfront aan het kraken is, aangezien vier Europese gasafnemers hun leveringen reeds in roebels hebben betaald, zoals Rusland eiste, zelfs als verdere afsluitingen, als anderen de eis van het Kremlin weigeren, niet waarschijnlijk zijn tot de tweede helft van mei, wanneer de volgende betalingen verschuldigd zijn, bericht Tyler Durden.

Hoewel het onduidelijk was welke de vier bedrijven zijn die de EU-richtlijnen overtreden en rechtstreeks in roebels betalen, behoren volgens Reuters het Duitse Uniper en het Oostenrijkse OMV tot de bedrijven die voor de eisen van het Kremlin zijn gezwicht:

• DUITSE UNIPER CO ZEGT DAT BETALINGSREGELING VOOR RUSSISCH GAS IN ROEBELS NIET IN STRIJD IS MET DE SANCTIES EN DAT HET MOGELIJK IS OM IN ROEBELS TE BETALEN – AMBTENAAR

• OOSTENRIJK EN DE OOSTENRIJKSE OMV HEEFT DE BETALINGSVOORWAARDEN VOOR RUSSISCH GAS IN ROEBELS AANVAARD – OOSTENRIJKSE KANSELIER

Het pro-Russische EU-lid Hongarije heeft intussen een overeenkomst gesloten om op een rekening in euro’s bij Gazprombank te betalen, die op haar beurt het bedrag in roebels bij Gazprom Export zal storten, zei minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto in een op Facebook geplaatste video. De volgende betaling moet op 22 mei plaatsvinden, zei hij. Slowakije heeft dezelfde overeenkomst bereikt, voegde hij eraan toe, nu een groter deel van Europa zich realiseert dat het onmogelijk is om zonder Russische energiebronnen te leven.

Los daarvan hebben tien Europese bedrijven, om het hun gemakkelijker te maken aan de Russische eisen te voldoen (en ogenschijnlijk in strijd met de Europese sancties), al de rekeningen bij Gazprombank geopend die nodig zijn om aan de betalingseisen van president Vladimir Poetin te voldoen, zei de persoon, die op voorwaarde van anonimiteit sprak om vertrouwelijke zaken te bespreken.

  V.N. zegt: "Voedseltekorten zijn essentieel voor het creëren van goedkope slavenarbeid"

Gisteren berichtte Rusland dat het de gasleveranties aan Polen en Bulgarije had stopgezet nadat zij het door Gazprom voorgestelde mechanisme voor roebelbetalingen hadden geweigerd, dat volgens de gasreus niet in strijd is met de sancties van de Europese Unie. Rusland levert via pijpleidingen aan 23 Europese landen gas. Moskou eiste dat het in roebels zou worden betaald voor nat-gastransporten nadat de EU sancties tegen Rusland had ingesteld wegens zijn invasie in Oekraïne. De EU heeft de lidstaten echter laten weten dat het door het Kremlin voorgestelde mechanisme, waarbij rekeningen in euro’s en roebels moesten worden geopend bij de door de staat gecontroleerde Gazprombank, in strijd zou zijn met de sancties. Het lijkt erop dat voor ten minste 10 energiebedrijven het voldoen aan de Russische eisen om het gas te laten stromen belangrijker is dan het eventueel boos maken van enkele Eurocraten.

Volgens de FT heeft Gazprom Export Bulgargaz en PGNiG in kennis gesteld van de opschorting van de gasleveranties met ingang van 27 april, totdat de betaling volgens de verordende procedure is verricht, aldus het bedrijf. Het waarschuwde dat ongeoorloofde terugtrekking van gasvolumes die via Polen en Bulgarije naar andere Europese landen, zoals Duitsland, worden doorgevoerd, zou leiden tot een vermindering van de doorvoerleveringen.

“Bulgarije en Polen zijn doorvoerstaten,” zei Gazprom. “In het geval van ongeoorloofde terugtrekking van Russisch gas uit doorvoervolumes naar derde landen, zullen de leveringen voor doorvoer met dit volume worden verminderd.”

In reactie op de “onverwachte” leveringsonderbrekingen, die de president van de EU, Ursula von der Leyen, woedend maakten, twitterde zij vandaag dat “de aankondiging van Gazprom weer een poging van Rusland is om ons met gas te chanteren”, eraan toevoegend dat Europa “op dit scenario is voorbereid”, hoewel dat, te oordelen naar het gedrang van verschillende energiebedrijven om in roebels te betalen, niet echt waar is…

De Europese gasprijzen zijn woensdag met 20% gestegen. Futures die de Europese groothandelsprijs voor gas volgen, stegen in de vroege handel met bijna een vijfde tot €117 per megawattuur. De prijzen zijn bijna zeven keer hoger dan een jaar geleden.

Terwijl we al weten dat ten minste een handvol Europese energiekopers voor de Russische eisen is gezwicht, hebben meerdere Europese kopers geweigerd om (voorlopig) in roebels te betalen, omdat ze zeggen dat het in strijd is met de contractvoorwaarden en een manier zou zijn om de EU-sancties tegen de Russische centrale bank te omzeilen.

“Politiek gezien verhoogt dit de inzet voor het besluit van de EU-Commissie over de vraag of het nieuwe betalingssysteem de sancties zou overtreden, en het zal dus waarschijnlijk de volatiliteit van de markt hoog houden,” zei Goldman Sachs analist Samantha Dart in een nota aan cliënten. Zij voegde er ook aan toe dat het Goldman’s “mening is dat het in het belang van zowel de EU als Rusland is om een oplossing uit te werken die gasbetalingen in overeenstemming brengt met de wettelijke eisen van de EU, in overeenstemming met de recente opmerkingen van Brussel.”

De gebeurtenissen van vandaag kunnen werken als een extra stimulans voor de EU, en vooral voor Duitsland, om een manier te vinden om een betalingsmechanisme voor de RUB uit te werken, gezien de aanzienlijke economische tol die een stopzetting van de gasstromen in de regio zou eisen, en die veel groter zou zijn dan die van Polen of Bulgarije.

Welnu, het lijkt erop dat, in plaats van een politieke oplossing, althans sommige bedrijven het heft in eigen handen nemen, een ontwikkeling die de spanningen verder zal doen escaleren en tot nog draconischer maatregelen zal leiden, zoals het volgende citaat van Reuters suggereert:

  Interview van minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov met het Xinhua News Agency (China)

• WESTERSE FUNCTIONARISSEN ZEGGEN DAT HET BESLUIT VAN RUSLAND OM GEEN GAS MEER TE LEVEREN AAN POLEN EN BULGARIJE WAARSCHIJNLIJK EEN AVERECHTS EFFECT ZAL HEBBEN, OMDAT HET AANTOONT WAAROM DE AFHANKELIJKHEID VAN RUSLAND LANDEN KWETSBAAR MAAKT VOOR DWANG

… of Europa dwingen in te zien dat volledige sancties op Russische energie onmogelijk zijn en politici dwingen mazen in de wet te vinden, zoals deze volgende Reuters-headline aangeeft:

• EU ZAL TIJDELIJK MEER GAS KOPEN VAN DE RUSSISCHE FEDERATIE VIA LANDEN DIE BEREID ZIJN IN ROEBELS TE BETALEN OM DE STOPZETTING VAN DE LEVERINGEN AAN POLEN EN BULGARIJE TE COMPENSEREN – BRON TASS

Om zeker te zijn, in een worst case scenario waarschuwt Goldman dat “een volledige onderbreking van de Russische stromen naar Duitsland de Europese gasprijzen deze zomer mogelijk tot meer dan 200 EUR/MWh zou doen stijgen.”

Gezien dit alles lijkt het erop dat de Roebel toch niet langer “troep” is, en handelt op 6-maands hoogtepunten tegenover de dollar…

En bijna tweejaarlijkse hoogten tegenover de euro…

Bedenk wel dat Janet Yellen zei dat dit allemaal manipulatie was en zei dat “u niets moet afleiden” uit de waarde van de roebel.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Roebelgas:” De Grote Reset van Davos is verbrijzeld door de Russische ResetVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen nucleaire oorlog riskeren voor een corrupt, steeds repressiever Oekraïne
Volgend artikelDe echte dreiging in het Oekraïne-conflict
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Gasprijs flink omhoog en de EU gaat nu ook het gas voor Polen en Bulgarije betalen.

  Er zullen heel wat Duitsers gaan zweten nu hun productie niet rendabel meer is of hun producten uit de markt prijzen omdat China wel goedkoop gas inkoopt. We leven in een interessante tijd.

 2. De EU heeft de lidstaten echter laten weten dat het door het Kremlin voorgestelde mechanisme, waarbij rekeningen in euro’s en roebels moesten worden geopend bij de door de staat gecontroleerde Gazprombank, in strijd zou zijn met de sancties.

  de EU is all van gedacht veranderd

 3. Niet betalen geen gas vrij zakelijk toch. Heeft niets met chantage te maken.
  Wat wel chantage is in mijn ogen zijn sancties. Snap de ophef van die trut niet. Gewoon betalen.

   • Waar het punt ligt is dat de EU een AZR bolwerk is en die denken zelf dat zij boven ieder land staan en dat zij alleen de regels maken, zij zijn niet gewend dat zij zich nu moeten aanpassen aan een ander. Vandaar dat zij dat chantage noemen, want dat tast hun veronderstelde macht aan.

 4. “Ursula (EU): Gazprom’s announcement is another attempt by Russia to blackmail us with gas.”
  Wie zijn nou degenen die schuldig zijn aan deze oorlog. En dan de ander zwart maken als die terug vecht.
  Die hele EU moet opgedoekt worden. Geen EU, geen Euro, maar EEG en eigen munt terug.

    • Vrij vervoer goederen zonder invoerrechten. Geen politiek verder.
     We waren een welvarend land VOOR de euro; nu is de euro 35% gezakt…wij betalen teveel voor non valeurs

     De EEG was een goed en effectief ding.

  • Uit EU, uit euro, uit Nato, grenzen dicht, gulden terug, goud terughalen uit Zwitserland, maar ook een ander politiek systeem.
   Huidig systeem werkt niet, stamt van eeuwen geleden.

   Parlement: niet meer dan 100; taak voorlichting via vaste TV tijd; beslissingen: via maandelijks electronisch referendum; kabinet: zaken kabinet,niet meer dan 6 ministers, ministeries inkorten; niet meer personeel dan in 1980; geen lease auto’s meer op de ministeries.
   leger/luchtmacht/marine praktisch opdoeken.

   Islam verbieden; werkloze moslims (na 2 jaar nog werkloos of niet geintergreerd) uitzetten naar “wir schaffen das-land.

 5. terug naar de natiestaten en de EU moet een confederatie van onafhankelijke staten worden. De EU politici zijn niets anders dan zware criminelen!

 6. Hoe hypocriet kun je zijn. Rusland bedelven onder (economische) sancties, maar als Rusland dan terugslaat met eigen maatregelen en eisen dan is dat opeens oneerlijk. Grow up.

 7. Wie de bal kaast kan hem terugverwachen. Je kan bij voorbeeld van een bedrijf niet verwachten als je dat het bedrijf blijft leveren als je niet betaald. Hetzelfde voor landen. De EU heeft zelf de sancties ingesteld, maar ze moeten dan niet verwachten dat Rusland blijft leveren. De EU is eigenlijk de gene die contractbreuk pleegd, ze moeten dit niet omkeren .

 8. Wij zijn als Rusland al eeuwen in de zeik genomen. Er werd altijd gezegd “de commies komen”. We zijn afgeslacht door de Bolsjevieken. We zijn bedrogen door de VS met de zgn maanlanding. We worden uitgelachen om onze normale waardes. Iedereen was altijd bang voor Rusland, en de kinderen werden ook bang gemaakt. Maar wat gaat de aarde doen zonder Rusland? Moeten wij ons ook op de slachtbanken van de VS gooien? We weten wie de VS aanstuurt – en daar willen wij dus juist van af. Nu legt iedereen woorden in mijn mond, en zegt te weten wat ik van plan ben. Niets van dit alles klopt. Wat ik wil is EU annexeren om de wereld nog zoveel mogelijk “normaal” te houden. Denk er over na. En voeg je bij Rusland. De “leiders” van de EU met hun leugens en bedrog zullen verbannen worden naar het gat dat ze voor zichzelf en jullie aan het graven zijn. Ik trap daar niet in. En jullie moeten dat ook niet doen. Of ze vertrekken met de Galactic Federation met Trump aan het roer, op weg naar Mars. De dag zal komen dat we een normale wereld “orde” zullen krijgen als het Verenigd Rusland, met hoofdstad Moskou. Verheug je op die dag en laat je niet meer storen door die leugenaars in de VS, de NAVO en het EU parlament. Ik doe wat er gedaan moet worden, met zo min mogelijk menselijke schade. Jullie Vladi, forever.

 9. Rusland is niet onze vijand. De echte vijand zit in Brussel, waar een tante met onder de maat IQ (niet gekozen) de dienst uit maakt, waarvoor wij de rekening betalen.

 10. N.A.T.O. = Noord Amerikaanse Terroristen Organisatie.
  E.U. = Stelletje Hersenloze Sukkels (Ik kon zo vlug niks verzinnen op de E en de U) oooh, toch wel Europese Uilskuikens. Zich continue in de voeten blijven schieten met die waardeloze sancties is ook een kunst, en die Europeanen blijven maar lekker doen alsof hun neus bloed…………niks aan de hand, als ik maar lekker op vakantie kan gaan. Ik heb al flink wat roebeltjes aangeschaft, de EURIE en Dollar zijn straks geen flikker meer waard en het enigste waar je die Jodenpapiertjes voor kunt gebruiken is dan om je kont mee af te vegen of in de fik steken om de winter mee door te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in