Het ranzige Britse imperium blaadje The Times heeft een nieuw artikel uitgebracht, getiteld “Azov-regiment laat neonazi-symbool vallen dat door Russische propagandisten uitgebuit wordt,” en dat moet wel de meest hilarische krantenkop van 2022 tot nu toe zijn (en ik doe The Onion en andere opzettelijk grappige krantenkoppen mee in de running), schrijft Caitlin Johnstone.

“Het Azov-regiment heeft een neonazi-symbool uit zijn insignes verwijderd, dat de Russische propaganda over het in de greep zijn van extreem-rechts nationalisme in Oekraïne heeft helpen bestendigen,” deelt The Times ons mee. “Bij de onthulling van een nieuwe eenheid van de speciale strijdkrachten in Kharkiv stonden op de aan de soldaten overhandigde insignes niet de wolfsangel, een middeleeuws Duits symbool dat door de nazi’s werd overgenomen en dat sinds 2014 door het bataljon wordt gebruikt. In plaats daarvan stond er een gouden drietand op, het Oekraïense nationale symbool dat door andere regimenten wordt gedragen.”

Ja, zo los je het naziprobleem van Oekraïne op. Een verandering van logo.

Beweren dat het “Russische propaganda” is om te zeggen dat het Azov-regiment neonazi insignes gebruikt, en ideologisch neonazi is, is zelf propaganda. Een maand geleden publiceerde Moon of Alabama een onvolledige lijst van de vele grote westerse nieuwsorganen die verschillende Oekraïense paramilitairen als zodanig beschreven hebben, dus als het alleen “Russische propagandisten” zijn die gezegd hebben dat het Azov-regiment neonazi is, dan zouden de sociale media platforms van Silicon Valley onmiddellijk nieuwszenders als NBC News, BBCThe Guardian, en Reuters. moeten verbieden.

Voordat deze oorlog afgelopen februari begon, was het behalve in de meest virulente echokamers van de spindoctors van het imperium. niet echt controversieel om te zeggen dat Oekraïne een nazi-probleem heeft, Zelfs in de eerste dagen van het conflict gebeurde dat nog bij mainstream publicaties die nog niet doorhadden dat de geschiedenis herschreven was, zoals dit NBC News artikel van maart met de titel “Ukraine’s Nazi problem is real, even if Putin’s “denazification” claim isn’t.”

  Ontvolking door massale verhongering - Eén van de vele massavernietigingswapens van de Elite om menselijke genocide te plegen

Een uittreksel:

“Net zo verontrustend is dat neonazi’s deel uitmaken van sommige van Oekraïense groeiende rijen vrijwilligersbataljons. Zij zijn gehard in de strijd tegen de door Moskou gesteunde separatisten in Oost-Oekraïne, na de Krim-invasie van Poetin in 2014. Eén daarvan is het Azov-regiment, opgericht door een overtuigd blanke supremacist, die beweert dat het nationale doel van Oekraïne is het land te bevrijden van Joden en andere inferieure rassen. In 2018 bepaalde het Amerikaanse Congres dat zijn hulp aan Oekraïne niet gebruikt mocht worden “om wapens, training of andere bijstand aan het Azov-regiment te leveren.” Toch is Azov nu een officieel lid van de Nationale Garde van Oekraïne.”

Het is dus duidelijk geen “Russische propaganda” om te wijzen op het vaststaande feit dat er neonazi paramilitairen in Oekraïne zijn die wapens krijgen van de VS en hun bondgenoten. De verandering van insignes wordt niet aangebracht om een misvatting recht te zetten, maar om een juiste perceptie te verdoezelen.

De verandering van insigne is een rebranding naar een meer mainstream-vriendelijk logo, vergelijkbaar met de rebranding van Aunt Jemima naar Pearl Milling Company wegens het Jim Crow racisme dat het vorige logo opriep. Het voornaamste verschil is dat de bedrijfsleiders van Pearl Milling er waarschijnlijk niet meer op uit zijn om van Amerika weer een apartheidsstaat te maken.

Zoals journalist Alex Rubenstein op Twitter opmerkte, heeft Al Qaeda in Syrië nog niet zo lang geleden om precies dezelfde redenen een soortgelijke rebranding ondergaan:

Het is inderdaad heel normaal dat de VS en hun bondgenoten steun verlenen aan fascistische extremisten om imperiale agenda’s vooruit te helpen, omdat dat meestal de gewapende facties in een bepaald gebied zijn die bereid zijn hun landgenoten de wrede gewelddaden toe te brengen die nodig zijn om die agenda’s te vergemakkelijken.

  Wat zou Rusland als een overwinning beschouwen?

Van extreem-rechtse milities in Latijns-Amerika tot tirannieke jihadisten in het Midden-Oosten, dit patroon van het steunen van moorddadige fascisten en dan de publieke perceptie van hun verdorvenheid te moeten beheren, is al heel lang aan de gang. Nadat de alliantie van de VS begon samen te werken met facties die aan Al Qaeda gelieerd waren om een regimeverandering in Syrië door te drukken, werd het uiteindelijk noodzakelijk voor hen om een nieuwe naam te kiezen om de publieke bezorgdheid over hun imago te sussen. Toen de door de VS gesteunde Contra’s in Nicaragua mensenrechtenschendingen begingen om de linkse Sandinisten uit te roeien, lanceerde de regering-Reagan een grootscheepse campagne voor perceptiebeheer om de manier waarop de mensen de situatie zien, te manipuleren.

In Oekraïne waren de neonazistische paramilitairen toevallig de gewapende misdadigers die verdorven genoeg waren om ter plaatse te doen wat het imperium nodig had. Zoals de Oekraïens-Amerikaanse vredesactivist Yuliy Dubovyk voor Multipolarista verklaarde, waren zij het die bereid waren om op hun eigen landgenoten in het oosten van het land te schieten.

“De mensen in Donetsk en Luhansk hadden minder geluk. De coup-regering stuurde het leger om hun volksopstanden te onderdrukken.

Aanvankelijk weigerden veel Oekraïense soldaten op hun eigen landgenoten te schieten, in deze burgeroorlog die hun door de VS gesteunde regering begonnen was.

Toen ze de aarzeling van de Oekraïense militairen zagen, vormden extreem-rechtse groeperingen (en de oligarchen die hen steunden) zogenaamde “territoriale verdedigingsbataljons,” met namen als Azov, Aidar, Dnipro, Tornado, enz.

Net als in Latijns-Amerika, waar door de VS gesteunde doodseskaders linkse politici, socialisten en vakbondsmensen vermoorden, werden deze Oekraïense fascistische bataljons ingezet om het offensief tegen de milities van Donetsk en Luhansk te leiden, waarbij Russisch sprekende Oekraïners gedood werden.”

  Breuklijnen en factievorming escaleren in de Oekraïense regering

Het feit dat facties als het Azov-regiment bereid waren hun handen vuil te maken in Oekraïne, heeft er in belangrijke mate toe bijgedragen dat zij veel meer invloed op de gang van zaken in het land konden uitoefenen dan hun aantal, een dynamiek die uitvoerig beschreven wordt door Max Blumenthal en Alex Rubenstein van The Grayzone. Zoals de journalist Aaron Maté opmerkt, hebben deze extremisten, toen Volodymyr Zelensky tot president van Oekraïne gekozen werd, openlijk gedreigd hem te lynchen als hij zou werken aan vrede met Rusland, zoals hij beloofd had te zullen doen.

En wat dat betreft is het goed om er nu nog eens op te wijzen dat de VS deze hele oorlog gemakkelijk hadden kunnen voorkomen door Zelensky gewoon bescherming te bieden tegen die facties, zodat hij het vredesmandaat kon uitvoeren waarvoor hij gekozen was. Maar natuurlijk zouden de VS zoiets nooit doen, omdat de VS deze oorlog altijd gewild hebben, en omdat de VS eigenlijk niet gelooft in democratische mandaten, en omdat de VS eigenlijk niet tegen het nazisme zijn.

Daarom was, toen men zich zorgen maakte over het bewapenen van neonazi-milities in Oekraïne, het enige aanbod dat op tafel lag een verandering van logo.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het Westen support een nieuwe generatie nazi-oorlogsmachine in Oekraïne


VOLG FRONTNIEUWS OP TELEGRAM

Lees meer over:

Vorig artikelErnstig vaccingewonde 24-jarige studente vertelt over het leven na de Covid-injectie: “Ik kan mijn leven niet meer leiden en ik wil dat de mensen dat horen”
Volgend artikelScott Ritter: Fase drie in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Zo lossen ze hier ook problemen op.
  Buitenlanders -> Gastarbeiders -> Allochtonen -> …
  Zelfveroorzaakt geweld -> BLM
  Haat tegen homo’s door Moslims -> LHQTB gemeenschap.
  Etc.
  Gewoon reclame uitingen om iets mooi te maken dat lelijk is (en blijft).

  • Het probleem van kinder-indoctrinerende transgenders zal zichzelf oplossen. Ook dat is natuurlijke selectie.
   Ik befrijp hoe het werkt, en het is niet ‘netjes,’ maar kijk eens naar de demografie zou ik zeggen.
   Ziet u het niet? Nou, goed dan.

   • ee, dat werkt niet. Zie vanaf jaren 80 toestroom linkse vrouwen in onderwijs; nu hebben we de waanzin; seks lessen aan kleuters en kinderen, altijd met een neger; linkse ideetjes die zoals klimaat, millieu, energie.

    Als je de pin uit een handgranaat hebt getrokken kan je nog maar een paar seconden mee….

  • Volkomen ongeschoolde en asociale nep vluchtelingen noemen we “kansparels” en Isis wijven die terugkeren “misleiden”. en de SS superieure spaarders…..

   Dan voor nederlanders: landverraders, overbetaald tuig dat burgers criminaliseert en in armoede stort noemen we VVD-ers, D66-ers, GL-ers en meer.

   De methode om bevolking volkomen te negeren: laten stemmen, maar wel referda afschaffen en regeer akkoorden maken en via Brussel het land naar de donder helpen; economisch, sociaal.

   Degenen die dat anders willen: links er uit in NL, en uit euro EU, Nato….=een begin

 2. Dus wanneer je het symbool van je nazistische haat- en vernietigingsclub wijzigt ben je op miraculeuze wijze opeens veranderd in een onschuldig breiclubje?

 3. Een artikel dat het belangrijkste achterwege laat namelijk een afbeelding van het oude symbool met daarnaast een afbeelding met het symbool waardoor dit vervangen wordt.
  HOE ZIET DIE GOUDEN DRIETAND ER UIT ? Ik blijf graag op de hoogte van de recentste NeoNazi symboliek .

 4. Ja, zo werkt dat nu eenmaal in democratische rechtstaten. Dat hebben ze in de Bijlmer bedacht! In één van die woonkazerne’s die ze daar hebben ( de Gliphoeve) tierde de criminaliteit welig; ze hebben gewoon de naam veranderd. Andere rechtspersoon derhalve: probleem opgelost!! Werkt ook met ondernemers die de boel flessen; Jantje B.V. wordt Pietje B.V., en schuldeisers hebben het nakijken. Echt, alles ter bevordering van de werkgelegenheid in soepjurkenland; zolang je haar juridisch maar goed zit.
  Vriendelijke Groet, SgMr. ( supergrootmeester) Ad van B., Hoogleeraar rechten, aan de Charles Swietert Universiteit te Polsbroek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in