Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

De proxy-oorlog van de Verenigde Staten in Oekraïne tegen Rusland heeft al 400.000 Oekraïense soldaten het leven gekost. Alleen al in de afgelopen zes maanden zijn naar schatting meer dan 120.000 Oekraïense troepen gedood in een mislukt tegenoffensief.

Zelfs westerse media geven schuchter de grimmige realiteit van een mislukking toe na de veelgeprezen voorspellingen van vorig jaar over een naderende overwinning op Rusland, schrijft Stratigic Culture foundation.

Toch blijft de leider van het marionettenregime in Kiev bijna twee jaar na het uitbreken van het conflict smeken om nog eens miljarden aan fondsen van zijn westerse sponsors om het bloedbad voort te zetten – de grootste gewapende confrontatie in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog.

De vijandelijkheden gaan terug tot de coup van 2014 in Kiev, georkestreerd door de CIA en bespoedigd door de Europese Unie en Washington die probeerden de traditionele Oekraïense betrekkingen met Rusland te verbreken. Deze vijandelijkheden culmineerden in februari 2022 in wat kan worden gezien als een door de VS geleide proxyoorlog tegen Rusland. Een oorlog die voor de Westerse machten is mislukt en waarover vreedzaam moet worden onderhandeld om verdere dood en verderf te voorkomen.

Deze week ging de Oekraïense president Vladimir Zelensky echter “met de pet in de hand” naar Washington om te smeken om 60 miljard dollar aan extra fondsen. Zijn bedelmissie mislukte. Het Amerikaanse Congres weigerde de aanvullende wet aan te nemen die president Joe Biden namens hem had aangevraagd voor Oekraïne.

Na deze vernedering richtte Zelensky zijn verzoek aan de Europese Unie. De EU slaagde er op haar beurt niet in om het eens te worden over een gevraagd fonds van 54 miljard dollar voor Oekraïne.

Als een soort troostprijs verklaarden de EU-leiders op hun tweedaagse top in Brussel dat Oekraïne onderhandelingen kon beginnen om uiteindelijk toegang te krijgen tot het 27 leden tellende blok. Dat besluit werd bombastisch als “historisch” onthaald, maar het leek meer theater dan inhoud, aangezien het voeren van de onderhandelingen meerdere jaren in beslag zal nemen en er aan het eind van het vervelende proces geen garantie is dat Oekraïne daadwerkelijk EU-lidmaatschap zal krijgen. Zal Oekraïne over een paar jaar nog wel bestaan als staat, zoals onze columnist Stephen Karganovic deze week in een artikel afvraagt?

  Wagner heeft het Oekraïense hoofdkwartier in Bakhmut opgeblazen - Massale Russische raketaanvallen in heel Oekraïne (Video's)

De gesprekken over het EU-lidmaatschap werden ongetwijfeld gevoerd om de aandacht af te leiden van het feit dat de EU-fondsen uitbleven en vooral na de miserabele reactie van Amerikaanse wetgevers.

De hele treurige saga geeft aan dat de door de VS geleide proxy-oorlog in Oekraïne een betreurenswaardig zwart gat is geworden voor Westers overheidsgeld. Gezien het militaire debacle en het zinloze bloedvergieten wordt het politiek onhoudbaar voor Washington en Brussel om miljarden belastinggeld in deze afgrond te blijven pompen.

Het ging deze week om een totaal van bijna 100 miljard dollar tussen de VS en Europa voor Oekraïne. Hoeveel broodnodige openbare diensten in Westerse landen zouden dat soort financiële steun kunnen gebruiken – en krijgen die niet?

Het spektakel van Zelensky die de wereld rondreist om meer geld te verzamelen is even beschamend als smerig.

Uit officiële cijfers blijkt dat de westerse regeringen sinds de escalatie van het conflict in februari 2022 samen al 200 miljard dollar aan Oekraïne hebben geschonken.

Om die gulheid in perspectief te plaatsen: naar schatting was het Amerikaanse Marshallplan voor de wederopbouw van heel Europa na de Tweede Wereldoorlog goed voor 173 miljard dollar in het geld van vandaag.

Denk daar eens over na. De westerse financiering voor Oekraïne overtreft dit historische reddingspakket al met zo’n 30 miljard dollar. En toch proberen westerse regeringen daar nog eens 100 miljard dollar bovenop te krijgen.

Er zijn verschillende conclusies te trekken. Ten eerste is de door de VS geleide proxyoorlog tegen Rusland ontegenzeggelijk een rampzalige mislukking. Ondanks de ongekende financiering van wapens en andere steun aan het regime in Kiev is de oorlog een doodlopende weg voor de Westerse mogendheden. Het militaire bondgenootschap van de NAVO, dat 30 leden telt, kijkt aan tegen een nederlaag die zijn weerga in 75 jaar geschiedenis niet kent.

  Geen einde aan de leugens van de Neocon over een zegevierend Oekraïne

Ten tweede is het duidelijk dat het regime in Kiev alleen overeind wordt gehouden door de enorme hulpstromen uit het Westen. Zonder deze transfusies van wapens en kapitaal is het regime ten dode opgeschreven. Het heeft al enorme aantallen troepen verloren op het slagveld. De dienstplicht raakt op. Zonder de levensader van hulp is het gedaan met het regime. Het Kiel Institute for World Economy meldde vorige week dat de toezeggingen van Westers kapitaal aan het regime in Kiev sinds de zomer sterk zijn gedaald.

De Russische president Vladimir Poetin zei deze week in zijn jaarlijkse marathon Q&A met het publiek en journalisten dat Rusland zal doorgaan met zijn doelstellingen om de door de NAVO gesteunde nazi-troepen in Oekraïne uit te roeien. Er lijkt weinig twijfel over te bestaan dat het doel zal worden bereikt, gezien de erbarmelijke staat van het regime in Kiev.

Een andere conclusie die we kunnen trekken is de omvang van de corruptie in Oekraïne. Van al het geld dat in dit regime is gepompt, is zo veel weggesluisd van de gestelde doelen.

De obsceniteit van deze oorlogszwendel is de buitensporige corruptie, het aantal doden en de vernietiging van economieën in heel Europa, terwijl westerse wapenbedrijven megawinsten hebben binnengeharkt.

Zelensky’s wereldwijde bedeltoer is een wanhopige poging om de oorlogszwendel nog een tijdje in stand te houden. Hij en zijn vrouw Olena hebben zichzelf verrijkt met overzeese eigendommen en shopping trips naar Parijs en New York. Zelensky en zijn trawanten zijn afbetaald met bloedgeld voor hun rol in de grootste oorlogszwendel in de moderne geschiedenis. Een zwendel die wordt gefinancierd door de hardwerkende en misleide Westerse belastingbetalers die door hun politici en media zijn belazerd over “het verdedigen van democratie en vrijheid”.

Om deze groteske poppenkast in stand te houden, nemen Westerse politici, betaald door wapenbedrijven en NAVO-denktanks, hun toevlucht tot wanhopige bangmakerij en chantage.

  Kinzhal hypersonische raket onstopbaar gebleken in Oekraïne: Russische legerchef

President Biden heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat als er geen extra geld wordt vrijgemaakt voor Oekraïne om “zich te verdedigen tegen Russische agressie”, de rest van Europa onder de voet zal worden gelopen door Moskou.

In Washington werden deze week Amerikaanse wetgevers die weigerden de aanvullende financiering voor Oekraïne goed te keuren er in feite van beschuldigd verraders te zijn door Rusland te helpen.

Zelensky deed een beroep op de Europese leiders door te zeggen dat Poetin elke negativiteit tegenover Oekraïne zou uitbuiten en hij smeekte de EU om de Oekraïners niet te “verraden”.

Aan de vooravond van de top van de EU-leiders in Brussel verklaarde de Europese Commissie dat ze eindelijk 10 miljard euro ingehouden geld vrijgaf aan Hongarije. Dat was een omkoping voor de Hongaarse premier Viktor Orban om in te stemmen met de voorgestelde €50 miljard aan extra steun voor het regime in Kiev. Uiteindelijk gaf Orban de miljardenhulp niet toe, maar gaf hij zijn bezwaar tegen de gesprekken over het EU-lidmaatschap van Oekraïne op. De slordige manier waarop het regime in Kiev overeind wordt gehouden, is zodanig dat armdraaien en omkoping aan de orde van de dag zijn in Brussel.

De afschuwelijke verspilling van levens en financiële middelen in Oekraïne door de Westerse elite – in plaats van het nastreven van diplomatie en vrede – is het kenmerk dat deze regimes terminaal corrupt zijn en gedoemd zijn te mislukken.

Het conflict in Oekraïne heeft de spanningen tussen kernmachten roekeloos opgevoerd en generaties Amerikanen en Europeanen veroordeeld tot schulden. De oorlog in Oekraïne is een historische doodlopende weg voor de VS en hun Europese vazallen. De bedelnap van Zelensky is een doodsreutel.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCanada begint burgers met ‘long COVID’ te euthanaseren
Volgend artikelDe heersende klasse raakt in paniek omdat er “weinig tot geen interesse” is in het nieuwe COVID-vaccin
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. De krankzinnige idiote oorlogophitser is precies rupsje nooit genoeg. De usa marionet heeft zich voor het karretje van usa / nato bende laten spannen en heeft honderduizenden doden op zijn geweten. De smeerlap.
  Nürnberg 2.0 is nog te goed voor hem, net als voor die andere oorlogophitsers, die ook heel veel bloed aan hun politieke handjes hebben.
  Had verdomme naar vrede gestreefd, dat had heel veel menselijk leed bespaard.
  Maar ja, die neoconservatieve in usa wilden zo graag Rusland inpalmen en zij aasden op de grondstoffen in Rusland. Wat Napoleon en Hitler nooit gelukt is, gaat ook het vuile westerse politieke zooitje (usa/ nato bende en hun schoothondjes) nooit lukken.
  Gelukkig maar. De problemen in het zgn democratische failliete Westen zijn blijkbaar al niet groot genoeg.

  • Je bent net als ik kwaad, razend zelfs ! Ondertussen echter denkt jan met de pet momenteel enkel aan het ‘vrolijke kerstfeest’ dat er aan komt. Als je het Hoerkraiene onderwerp al durft aan te snijden kijken hun gebrainwashte koeienogen je verbaasd aan en krijg je waarschijnlijk te horen dat Poetin een smeerlap is, want dat horen en lezen ze dagelijks bij monde van onze idiote laffe politici en staat geschreven in de corrupte staatsgazetten en daar houdt het op ! Door en door triest, zielig en frustrerend voor kritisch ingestelde mensen zoals jij en ik !

   • Patrick,
    Ik herhaal het voor degene die interesse heeft, op blckbxtv heb je een alternatieve tv, in die van gisteren was weer Ab Gietelink te gast, beluister hem maar eens, hij spreekt met passie en rake woorden, soms moet men hem afremmen in de studio, maar hoe men praat in het Westen is dan ook tenenkrommend en vele leuigens, aanrader, benieuwd wat je ervan vind?

    • De financiering van alternatieve/ nieuwe media als blckbx verloopt o.a. via Parlevliet en Chipshol. T/m 2021 was blckbx.tv statutair gevestigd op hetzelfde adres als stichting The Great Reset met o.a. als bestuurder & ridder van de soevereine militaire orde van malta (smom) Ennio Senese.
     Op 15.03 van dit jaar was Senese lijsttrekker van de BVNL in Noord-Holland.
     Blckbx = ka’ba = hexagon = Saturnus.

 2. Dit zou best wel eens de ondergang van de EU kunnen inluiden. Ben benieuwd of lidstaten bereid zijn om hun welvaart op te geven voor dit in en in corrupte land. Nog niet te
  spreken over de tsunami van Oekrainers die overal, behalve in Oekraine, hun heil gaan zoeken. Inclusief de maffia daar. Wordt nog leuk, maar niet heus.

  • Orban is slim: hij geeft toe wat het EU-lidmaatschap betreft omdat hij weet dat daar nooit iets van in huis zal komen. Tegelijkertijd bewijst zijn tegenchantage dat de EU haar steun (Structuurfondsen) misbruikt als chantagemiddel (voor zaken die niets met de Structuurfondsen te maken hebben).
   En toch kun je gelijk hebben, Barry: dit kan de ondergang van de EU inluiden, namelijk als de status van toetredingsland Oekraïne voldoende voordelen, en dus de EU voldoende nadelen biedt.

 3. Als je alleen al bekijkt hoe een landverrader als Rutte ermee wegkomt zal de hele EU leiding ook overal mee wegkomen.
  Hun macht over de slaafse media is nog veel te groot en wij kunnen alleen winnen als we die macht breken en de media aan onze kant krijgen.

 4. Wat is het echte gewenste resultaat?
  Gaat het wel om BLM, klimaat, Oekraïne, Isra hel, Corona.
  Her ziet er meer naar uit om de bevolking (vooral de middenstand) zo snel mogelijk om zeep te helpen.
  Financieel en letterlijk!
  We regeringen = belastingbetalers gaan failliet en de grote jongens kopen met zelf gedrukt geld de inboedel uit get faillissement op voor een prikkie en dan heb je dus Staten in privé bezit.
  Ja we zullen van SUV, 52″ tv, vliegvakanties naar 1984 gaan waar we ons verheugen als we een paar gram extra chocolade krijgen of af en toe een stukje vlees.
  Dit na een paar burgeroorlogen om een beetje uit te dunnen, het valt me op dat in de privé sector vrij veel gebouwd wordt maar grotere sociale projecten niet, daaruit leid ik af dat “boven” een bevolkings afname verwacht.
  Maar het zal wel aan mij liggen

 5. Ja het is bijna kerstmis!??? Ik snap ook wel de de Oekrainers van Rusland af willen Maar bij de EU is een droombeeld dat het beter wordt maar scjijn bedriegt de werkelijkheid In brussel zitten afstammelingen van het derde rijk die dezelfde ideeen er op na hoeden van dat wat hun opa hen heeft voorgehouden dat een derde rijk mogelijk is met veel bloedvergieten Ook het rijk Gods was een utopie dat het beter zou worden Jesus had zijn bloed vergoten laten worden om vrede op aarde te brengen, maar ook dat is verkeerd gebruikt door de katholieke kerk die er rijk aan werd met pracht en praal in de godshuizen omdat veel rijke edelen hun zonden en misdaden tegen de mensheid hen dan vergeven werd.. Maar god straft direct als de mens hem wil omkopen!???? Bovendien zitten overal Oekraine vrouwen en kinderen die hun vader/man nooit meer terug zullen zien omdat die gesneuveld zijn echter zij weten dat nog steeds niet Ook die mensen zullen nooit meer terug gaan naar hun vaderland Zodat de EU met een paar miljoen mensen zullen gaan toenemen die een onderkomen moeten hebben Vandaar dat Nederland overal huizen wil bouwen in de steden en dorpen Waren zij teruggekeerd dat hadden we een enorme bevolking krimp in de rijke EU landen Rutte wist dat en heeft allen asiel verleend!!!!!!!!!

 6. Ik kan een ieder hierop de site aanraden om de uitzending van blackboc tv te beluisteren waarin Ab Gietelink met passie over Orban en de oorlog bespreekt van de Navo tegen Rusland, ik hoor hem graag, luister een oordeel zelf, Daan de Wit is er ook soms als gastspreker en hem hoor ik ook graag, zulke personen zou je op de gewone media moeten hebben maar daar mag je dit allemaal niet zeggen!

 7. Ik denk..eerst het land ( laten) verwoesten..alle mannen dood..dan ” helpen” weeropbouwen..dan alle grondstoffen uit de grond halen. Graan loont niet meer..nu besmet met verarmd ura nium.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in