Er mag geen twijfel over bestaan dat Zelensky’s voormalige adviseur Alexei Arestovich letterlijk zijn leven riskeert om de Oekraïners de harde waarheid te vertellen die ze zo dringend moeten horen. Het is onwaarschijnlijk dat Kiev Rusland zal verslaan, waarvan de voorspelling overeenkomt met de laatste publieke beoordelingen van Amerikaanse en Poolse functionarissen, en deze uitkomst is onbetwistbaar deels te wijten aan de wrede (en mogelijk zelfs dodelijke) onderlinge strijd die het Oekraïense leiderschap teistert. Arestovich heeft dus een patriottische dienst bewezen, maar hij zou er uiteindelijk met zijn leven voor kunnen betalen, schrijft Andrew Korybko.

Zelensky’s voormalige adviseur Alexey Arestovich, die onder enorme druk ontslag nam nadat hij onbedoeld de schuld van Kiev aan de tragedie in Dnipropetrovsk/Dnipro van deze maand had toegegeven, riskeert zijn leven om de Oekraïners de waarheid te vertellen over de proxy-oorlog van de NAVO tegen Rusland. Volgens hem is het onwaarschijnlijk dat zijn kant zal zegevieren in dit conflict, omdat Kiev al tal van militair-politieke kansen zou hebben laten liggen die Rusland uiteindelijk in plaats daarvan heeft benut en waardoor het in sommige opzichten superieur is geworden, zei hij.

Met dit in gedachten bevestigde Arestovich de bittere waarschuwing van de Poolse president Andrzej Duda dat Oekraïne de speciale operatie van Rusland uiteindelijk misschien niet zal overleven, die volgens deze voormalige adviseur met de wereld had kunnen worden gedeeld “op basis van een soort (geheime) informatie.” Deze provocerende opmerking suggereert dat Zelensky en zijn soortgenoten de harde waarheid verbergen voor het Oekraïense volk, waarvan de insinuatie alle taboes van hun land doorbreekt en dus het leven van Arestovich onmiddellijk in gevaar brengt.

  Voor de zoveelste keer: NAVO zegt dat Poetins leger "ten einde" is

Hij ging zelfs nog verder door te impliceren dat het team van zijn voormalige baas vol onenigheid zit door te zeggen dat “we alleen onoverwinnelijk zijn totdat we elkaar naar de keel vliegen. Als dat gebeurt, zijn we in korte tijd en onverwachts voor onszelf overwinnelijk.” Dit is vooral schandalig in het licht van de helikoptercrash van vorige week buiten Kiev waarbij minister van Binnenlandse Zaken Denis Monastyrsky en zijn team om het leven kwamen, vooral nadat Zelensky in Davos had gezegd dat er “geen ongelukken gebeuren in oorlogstijd.”

Arestovich heeft altijd een onafhankelijke inslag gehad, zelfs tijdens zijn vorige ambtstermijn als de feitelijke hoofdpropagandist van Oekraïne, maar nu is hij helemaal “losgeslagen” in de context van de zogenaamde “politieke correctheid” van zijn land. Hij geeft er niet langer om de waarheid te verdoezelen, maar onthult wat zijn voormalige baas kennelijk liever verborgen houdt, namelijk dat Kiev Rusland waarschijnlijk niet zal verslaan, precies zoals de Amerikaanse voorzitter van de stafchefs Mark Milley een dag eerder verklaarde.

Alle sceptici die twijfelden aan de beoordeling van die Amerikaanse topambtenaar, die volledig overeenkwam met die van het Poolse leiderschap in de dagen vóór de bekentenis van Milley, zouden nu overtuigd moeten zijn van de juistheid ervan, nu de voormalige adviseur van Zelensky er zojuist geloof aan hechtte. De impliciete onthulling van Arestovich dat er in de Oekraïense regering sprake is van ernstige onenigheid en de insinuatie dat de minister van Binnenlandse Zaken als gevolg daarvan misschien zelfs is vermoord, is echter wat de rode lijn van Kiev echt heeft overschreden.

  Slag om  Mariupol: Nieuwe video van gevechten om de cruciale stad

Het is één ding om te herhalen wat Amerikaanse en Poolse functionarissen zojuist hebben gezegd, hoe “politiek incorrect” ook, en iets heel anders om te suggereren dat de Oekraïense onenigheid niet alleen dodelijk is voor degenen die in het daaruit voortvloeiende kruisvuur terechtkomen (misschien zelfs letterlijk zoals in het geval van Monastyrsky), maar er ook verantwoordelijk voor is dat Kiev waarschijnlijk de proxy-oorlog van de NAVO tegen Rusland verliest. Tot nu toe had geen enkele Oekraïense functionaris, of hij nu in functie was of niet, het aangedurfd deze harde waarheid te vertellen.

Arestovich’s eerdere functie als de facto hoofdpropagandist van Oekraïne heeft hem een enorm vertrouwen bij de massa opgeleverd, dat nog steeds van kracht is ondanks zijn zogenaamde “faux pas” van vorige week waarin hij onbedoeld toegaf dat Kiev schuldig was aan de tragedie in Dnipropetrovsk/Dnipro. Mensen geloven wat hij zegt, en daarom zullen Zelensky en zijn soortgenoten zijn laatste woorden waarschijnlijk beschouwen als een directe bedreiging voor hun macht, ergo de reden waarom Arestovich misschien binnenkort wordt vermoord door de SBU, tenzij hij eerst vlucht.

Er is ook een kans, hoe klein die ook is, dat sommige elementen van de machtige militaire en inlichtingendiensten van Oekraïne hem steunen. In dat scenario zou hij onder hun bescherming kunnen komen te staan en zo zijn waarheidsbommen op Zelensky mogen blijven gooien, met als doel anti-regeringsgevoelens op te wekken in de aanloop naar een regimewisseling tegen hem (hetzij democratisch voorafgaand aan de volgende verkiezingen in het voorjaar van 2024, hetzij via een kleurenrevolutie of zelfs een soort staatsgreep).

  Derde Wereldoorlog alarm: De Russen maken een grote doorbraak en de Oekraïners worden steeds wanhopiger

In elk geval mag er geen twijfel over bestaan dat Arestovich letterlijk zijn leven riskeert om de Oekraïners de harde waarheid te vertellen die ze zo dringend moeten horen. Het is onwaarschijnlijk dat Kiev Rusland zal verslaan, waarvan de voorspelling overeenkomt met de laatste publieke beoordelingen van Amerikaanse en Poolse functionarissen, en deze uitkomst is onbetwistbaar deels te wijten aan de wrede (en mogelijk zelfs dodelijke) onderlinge strijd die het Oekraïense leiderschap teistert. Arestovich heeft dus een patriottische dienst bewezen, maar hij zou er uiteindelijk met zijn leven voor kunnen betalen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het is nog maar een nano-seconde tot de ArmageddonVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelLaten we de wereld met kernwapens bestoken over wie de Krim bestuurt
Volgend artikelVerplettering van het Oekraïneproject van de hegemon VS
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. 90% ok 85% dan van de mensen is door de msm volledig op een dwaalspoor gezet en is daar maar moeilijk weer af te halen. Dit geld voor vrijwel alle landen in de wereld.
  Hetzelfde percentage staat ook niet open voor een andere mening of opinie door matheid of is gewoon te lui geworden om dieper in te duiken op de vraagstukken van vandaag.
  Dus, wie niet horen wil moet maar voelen…

 2. Als Ukraine het russchise leger verslaan zou en de Krim binnenvallen dan blijft er van Ukraine niet meer over dan as /glas door atoombommen

 3. Arestovich , hoe lang heeft hij op zijn krent belasting geld – salaris binnen geharkt ? 17 jaar … en nooit geen probleem hiermee gehad, zelfs niet in 2014 machts overname door Zalensky
  Lijkt op ‘t gevalletje van de toeslagen affaire , gepland en wellicht met een verborgen doel erachter.

  • Allemaal toneelstukjes vlg script.
   Idioten op de bühne, net als in Nederland, om mensen zand in de ogen te strooien, verdeel en Heers.

 4. Toch heel moedig, van Alexei Arestovich.
  Hoewel ik hem een warhoofd blijf vinden,
  is het nu ongelofelijk dapper wat hij doet.
  Nu nog zijn uitspraken : groot in alle media.

  Heel andere commentators, en altijd al onafhankelijk, zijn de
  altijd interessante Gonzalo Lira en Anatolii Sharii.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in