Critici van het Amerikaanse imperium hebben maandenlang bergen bewijsmateriaal verzameld waaruit blijkt dat het imperium willens en wetens de oorlog in Oekraïne heeft uitgelokt. Voorstanders van het Amerikaanse imperium hebben maandenlang hondenmemes gepost en vreemden ervan beschuldigd door Poetin te worden betaald. Het is duidelijk wie er gelijk heeft, schrijft Caitlin Johnstone.

Mag iedereen in de wereld stemmen over de vraag of zijn leven moet worden geriskeerd in een offensief om te bepalen wie de Krim bestuurt? Of beslist de regering Biden namens alle levende wezens?

Het is zo gek dat het lot van iedereen die leeft en iedereen die in de toekomst geboren zou kunnen worden, afhangt van de manier waarop twee regeringen een conflict in Oekraïne willen aanpakken, alleen maar omdat die twee regeringen de meeste kernwapens ter wereld hebben. Het is alsof twee mensen in een bar een vechtpartij krijgen waarbij iedereen in hun stad wordt gedood. Niemand anders in de wereld krijgt een stem over de beslissingen die worden genomen die ieder leven kunnen doden en de mensheid voor altijd kunnen beëindigen; alleen een paar mensen binnen die twee regeringen en hun militairen.

Het Amerikaanse imperium zegt tegen Moskou: “Ik ben de grootste klootzak die er is, ik zal dit roekeloosheid blijven opvoeren, jullie recht in de ogen kijken en jullie uitdagen om kernwapens te gebruiken”, terwijl het de rest van de wereld vertelt: “Ik ben de stem van het gezonde verstand waar jullie allemaal naar moeten luisteren voor leiderschap.”

Een van de gezichten van het imperium is de deugdzame verdediger van vrijheid en democratie, terwijl het andere gezicht een intimiderende show van wreedheid opvoert, zoals een gevangene die iemands wang afbijt in de gevangenis. Ten minste één van die gezichten liegt noodzakelijkerwijs.

Letterlijk de enige reden waarom westerlingen het nucleaire gekonkel van het Amerikaanse imperium met Rusland prima vinden, is dat de meesten het niet begrijpen, en degenen die het wel begrijpen denken er niet goed over na. Zij vermijden te overwegen wat een kernoorlog is en wat het zou betekenen.

  Lege huls

Telkens als ik dit onderwerp aansnijd, krijg ik antwoorden als “Yeehaw! Zo is dat bitch, we staan op tegen Poetin!”. Ze benaderen het onderwerp niet met de ernst die ze zouden hebben als ze begrepen wat er gebeurt en serieus hadden nagedacht over wat er zou kunnen gebeuren. Ze begrijpen niet hoe gruwelijk gevaarlijk het is dat het imperium overweegt een Krim-offensief te steunen, en ze hebben er niet oprecht over nagedacht hoe het zou zijn als elk levend wezen op gruwelijke wijze zou sterven en er überhaupt nooit meer iemand geboren zou worden.

Welk standpunt u ook inneemt in dit hele conflict, u zou de mogelijkheid van nucleaire vernietiging met de grootst denkbare plechtigheid moeten benaderen, want dat is zonder overdrijving het ergste wat er kan gebeuren. Neem het serieus, of zwijg.

Als er een kernoorlog tussen Rusland en de NAVO uitbreekt, zal het antwoord op de vraag “Was het de moeite waard?” een beslissend “Nee” zijn. Niet alleen voor mensen zoals ik, maar voor iedereen, hoe sympathiek ze ook staan tegenover de westerse machtsstructuur en hoezeer ze Rusland ook haten. Als hun antwoord niet onmiddellijk “nee” is, zal het binnen enkele uren hun antwoord zijn. Als mensen niet onmiddellijk begrijpen welke verschrikking er op onze wereld is losgelaten en hoe niets het waard kan zijn geweest, zullen ze het snel begrijpen.

De term Mutually Assured Destruction werd voor het eerst gemunt door Donald Brennan van het Hudson Instituut in 1962, maar hij gebruikte hem ironisch: hij spelde het acroniem “MAD” om aan te tonen dat het krankzinnig is om wapens in bezit te hebben die een armageddon kunnen veroorzaken. Deze spelletjes van nucleaire chicken zijn krankzinnig.

  Washington Post: "Voor sommigen in de NAVO is het beter dat de Oekraïners blijven vechten, en sterven, dan dat er vrede komt"

Het argument voor kernwapens is dat de dreiging van het gebruik ervan de grootschalige conventionele oorlogen van WO I en WO II afweert, maar dat werkt alleen als de angst voor het gebruik ervan conventionele aanvallen afschrikt. Het Amerikaanse imperium wordt steeds brutaler in zijn proxy-oorlog tegen Rusland.

Vroeger was het een onbetwiste conventionele wijsheid dat een oorlog tegen Rusland überhaupt moest worden vermeden omdat Rusland een nucleaire supermacht is. Nu wordt het idee om grootschalige offensieven te steunen om stukken van de Russische Federatie af te snijden steeds populairder. Dit doet de ongemakkelijke stabiliteit teniet die MAD in theorie zou moeten creëren, omdat MAD ervan uitgaat dat de andere partij niet zo gek is om conventionele offensieven te lanceren tegen een nucleaire supermacht uit angst voor een snelle escalatie in een volledige kernoorlog.

Als twee mensen pistolen op elkaar richten, kan een vuurgevecht worden vermeden uit angst voor vergelding. Maar als een van de schutters de impasse doorbreekt door naar de ander toe te lopen met een mes in zijn andere hand, is de kans groot dat de ander de trekker overhaalt.

Ik haat het als mensen zeggen: “Ik hoop dat we onszelf van de kaart blazen, we zijn verschrikkelijk.” Het is niet goed dat een paar idioten spelletjes spelen met elk leven op deze planeet. Het is niet omdat jij ongelukkig bent met het leven hier, dat alle onschuldigen in de wereld dat zijn, dat de dieren dat zijn, de insecten, de bomen. Uw ontevredenheid is geen geldige reden om dit ding niet met hand en tand te bestrijden. Hou je omnidale gedachten voor jezelf.

Westerlingen framen het idee dat landen als Rusland en China “hun buren aanvallen” alsof dat op de een of andere manier minder moreel is dan de VS die landen aan de andere kant van de planeet aanvallen die onmogelijk een bedreiging kunnen vormen voor de nationale veiligheid van de VS. Rusland kan tenminste aanvoeren dat zijn invasie van Oekraïne in het belang was van zijn nationale veiligheid vanwege de militarisering van de VS/NAVO daar, en China kan soortgelijke argumenten aanvoeren als het ooit Taiwan aanvalt. Amerikaanse oorlogen worden uitsluitend gevoerd om de Amerikaanse planetaire overheersing te verdedigen, niet de VS.

  De verschrikkelijke puinhoop die de CIA is

Liberalen gaan allemaal over het onderzoeken van privileges, behalve als het gaat om westerse privileges. Dan blazen ze maar al te graag alles en iedereen op voor hun geloof in hun inherente ideologische superioriteit en hun recht om over elk land op aarde te heersen.

Facebook, Instagram en Whatsapp wijzen het neonazistische Azov-regiment niet langer aan als “gevaarlijke organisatie”. Voor alle duidelijkheid: er is eigenlijk niets veranderd aan het Azov-regiment. Het zijn nog steeds dezelfde mensen met dezelfde ideologie. Het enige dat veranderd is, is het officiële narratief.

Jarenlang, tot vorig jaar, hadden de media er geen moeite mee te erkennen dat Oekraïne een naziprobleem heeft en de neonazi’s van Azov te noemen wat ze zijn. Dat is allemaal veranderd: we zijn terechtgekomen in een informatie-ecosysteem van agressieve oorlogspropaganda.

Geen enkele PR-rebranding zal op magische wijze Azov-neonazi’s veranderen in gezonde gematigden. Je kunt Kentucky Fried Chicken veranderen in KFC, maar het blijft hetzelfde spul in de emmer.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Als u denkt dat de Verenigde Staten klaar zijn voor een conventionele oorlog met Rusland of China, denk dan nog maar eens naVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom verliezen het Westerse establishment en deskundigen hun verstand over Oekraïne?
Volgend artikelZelensky’s voormalige adviseur riskeert zijn leven om de Oekraïners de waarheid te vertellen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. De drang van het westen om de Krim te veroveren, is de drang om Rusland zijn zuidelijke (marine-) haven te ontnemen en daarmee hun status als wereldmacht. Dat zullen de Russen nooit laten gebeuren, en is een sollicitatie naar een volledige 3e wereldoorlog. Bedenk eens hoe Amerika zou reageren als je het Panamakanaal zou blokkeren. En dat is nieteens Amerikaans grondgebied, ook al zit er een Amerikaanse marionet.

  • In 1903 werd als onderdeel van de in 1823 afgekondigde Monroe-doctrine Panama losgeweekt van Colombia, zodat voor de khazaarse maffia/ illuminati/ Deep State een kanaal kon worden aangelegd. De kanaalzone is in 1999 weer teruggeven aan Panama.

 2. Niemand schijnt te beseffen wat een directe atoomoorlog betekent voor de betrokken landen. Voor de direct betrokken landen betekent het totale vernietiging en geen overlevenden. voor de rest van de wereld een stralingshel en een nucleaire winter waardoor het plantenleven afsterft en er geen voedsel meer verbouwt kan worden en de overlevenden elkaar bevechten over een zakje suiker of drinkbaar water. Waarom beheerst dit waanzinnige denken onze zogenaamde leiders? Wat bezielt deze krankzinnigen die door hun beslissingen het leven van de bevolking maar ook dat van henzelf en hun gezin op het spel zet? Waarom heeft niemand het over vredesbesprekingen of wapenstilstand? Freud gaf het al aan, de twee primaire driften van de mens zijn de voortplantingsdrift en de doodsdrift. De eerste is al uitgevoerd met de overbevolking en nu net als de trek van de Lemmingen is de mens op het punt aangekomen, dat de doodsdrift overheerst!

  • Rob de Vos januari 22, 2023 at 12:23

   Juist Rob zó denk ik er al heel erg lang over, het is nooit helemaal verdwenen hoe moet ik het zeggen, de intuïtie, instinct dat mij drijft op op sites zoals deze te schrijven, te delen wat ik van andere sites te weten ben gekomen et cetera.

   “Niemand schijnt te beseffen wat een directe atoomoorlog betekent voor de betrokken landen. Voor de direct betrokken landen betekent het totale vernietiging en geen overlevenden. voor de rest van de wereld een stralingshel en een nucleaire winter waardoor het plantenleven afsterft en er geen voedsel meer verbouwt kan worden en de overlevenden elkaar bevechten over een zakje suiker of drinkbaar water”

   Rob dit verhaal wat je ons vertelt is precies veel meer genuanceerd wat het WEF ons al jaren mee bestookt, verborgen achter anonieme namen, bekende schrijvers waar menigeen zich aan optrekken enz. Het WEF wil ons dood op een aantal getranshumaniseerde slaven na die de elite bedienen, de elite beschikken over technologieën waarvan een gewoon mens geen weet van heeft.

   Bedankt Rob voor je uitstekende samenvatting en overtuiging.

   • Ooit heb ik een boek gelezen einde jaren 1990 en die ging over reincarnatie. De meeste personen daarin hadden bepaalde problemen die mogelijk naar een vorig leven gingen. Toen werd er verder geexpenitreerd naar toekomstige levens van diegene die daar aan meededen. Wat er toen verteld werd zie je nu rondom je gebeuren geen enkele buiten 1 of 2 mensen kwamen terug en deze hiaat duurde bijna 20 a 25 jaar verder werd gevraagd aan de enkele overlevenden hoe ze het stelden als antwoord “je hebt besmette en onbesmette gebieden en daar moet je niet heengaan. Uiteindelijk de natuur herstelde zichzelf en er werden terug meer kinderen geboren “zoals zij zichzelf daar terug in vonden. Als er werd gevraagd hoe eten jullie en waar? was het antwoord in een soort grote kantine’s waar iedereen samen komt en niet meer individueel in je eigen keukentje alles klaar maken dat achteraf gezien veel voordeliger uitkomt dan ieder voor zich alles maar kopen.

   • Deze week kwamen de ” ingebeelde militaire strategen”, onder leiding van kleuterleider Jens samen in ramstein, om te overleggen wat hun volgende nato akties zullen zijn. De grote afwezige vraag, die NIEMAND zich daar stelt is nl.: Wat zal de reaktie van Rusland op hun akties zijn.

  • @Rob… waar we ons nu in bevinden is een agenda die al honderden jaren draait. De grotere agenda draait zelfs al duizenden jaren. We zijn van God/leven/liefde/natuur verwijderd en in onze ego’s opgesloten. Daardoor hebben we geen levensenergie meer. We zijn met alles, incl onszelf, de connectie verloren. We consumeren alleen nog maar. Mensen zijn minder dan dieren. Mensen zijn bijna robots, bijna transhumaan. Deze agenda is al honderden jaren onderweg. Wij willen niet zomaar ineens dood. We zijn van God/leven/liefde verwijderd en in onze ego’s opgesloten, daardoor gaan mensen onbewust liever dood. Het ego is namelijk niks, het ego is angst en wie zijn ego is wil eigenlijk nog maar 1 ding, sterven. In spiritualiteit heet dit de Lower Death Drive. Het leven is uit ons gehaald, door onze liefde te veranderen in angst. Daarom zeggen mensen tegenwoordig allemaal dat ze stressbestendig zijn en dat ze van stress houden… terwijl wij van nature helemaal geen enkele stress willen. Een gezond leven draait om zo min mogelijk stress. Alles is op de kop gezet… ALLES. We leven daardoor in een lower death drive. We leven als gevangenen, als slaven. We bestaan, maar verder zijn we leeg. Zo is het leven niet bedoeld, daar worden we suïcidaal van.

  • Ik ben bang dat Freud gelijk heeft.

   De Bijbel, geschreven door 10 tallen auteurs in het tijdsbestek 3500 voor Christus tot 100 na Christus, is een merkwaardig boek.

   Het laatste boek, Openbaringen, rept over 1/3 van alle mensen vindt de dood door vuur en zwavel.

   Overal klinkt de nucleaire trom.
   We gaan het zien.

 3. Voorstanders van het Amerikaanse imperium hebben maandenlang hondenmemes gepost en vreemden ervan beschuldigd door Poetin te worden betaald. Het is duidelijk wie er gelijk heeft, schrijft Caitlin Johnstone.

  Vergeet niet de rol van alle grote Amerikaanse Tech bedrijven, hun sociale media, bedrijven die dag in dag uit de media voorzien van omgekeerde wereld propaganda, dat hakt er bij velen in als een stichtelijkwoord bij een ouderling.

  Het laatste off topic wil ik u niet onthouden, ik ben véél gewend maar ik moet toe geven dat wanneer ik Mark Rutte zie in zijn rol als WEF afgezant dat ik direct in een Semmelweis reflex schiet, dit korte filpje verziekt het goede humeur van veel mensen denk ik.

  Rutte: “mjuhamuhsfgsghh DAT MOET HET WEF DOEN”
  https://twitter.com/Slav4FVD/status/1616456549567762433?s=20&t=3-t9tOxjJPo05S5nxJpJiw

 4. Het schijnt dat er na 75 jaar het geheugen, of de geschiedenis, herinneringen nauwelijks meer aanwezig zijn aan voorgaande conflicten. En ik bedoel collectief geheugen, vandaar dat oorlogen meestal zo’n ritme schijnen te vertonen. Komt daarbij dat het westen sinds WOII alleen maar overtuigd is van zijn eigen superioriteit, denk aan filmproducties, media en politiek. Dit maakt tot wat het nu is, een zelf overschat, nauwelijks in staat tot zelf reflectie schreeuwend “leiderschap”.

 5. Zou het gedogen van het nazisme ofwel de vrijmetselarij in ons midden en in Oekraïne niet de oorzaak van ons suïcidaal gedrag zijn? De enige weg die ons rest is het totale verbod op de vrijmetselarij voordat Poetin er mee doorgaat. Hij is al een aardig eind gevorderd in de Oekraïne. Laten we dat zelf doen voordat Rusland de wereld met atoomwapens gaat schoonvegen. Dat geeft hele hoop collaterale schade.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in