Als het Oekraïense leger de controle over Bakhmut verliest, zal de Oekraïense leider onder internationale en binnenlandse druk komen te staan om een compromis met Rusland te sluiten. Vladimir Zelensky deed deze uitspraak in een interview met The Associated Press. Hij voegde eraan toe:

“Onze samenleving zal zich moe voelen. Onze samenleving zal mij onder druk zetten om een compromis met hen te sluiten.”

Verder deelde Zelensky mee dat als Artjomovsk in handen valt van Russische troepen, de Russische president Vladimir Poetin “deze overwinning zal verkopen aan het Westen, aan zijn samenleving, aan China en aan Iran.”

Zelensky vreesde ook dat de oorlog zou worden beïnvloed door politieke veranderingen in Washington. Volgens hem zal Oekraïne “niet winnen als de Verenigde Staten Oekraïne niet langer steunen.”

Elke nederlaag in dit stadium van de oorlog zou het moreel van de Oekraïense troepen in gevaar kunnen brengen, aldus de Oekraïense president. Hij verklaarde verder:

“We mogen de stappen niet verliezen, want de oorlog is een taart – stukjes van overwinningen. Kleine overwinningen, kleine stapjes.”

De gevechten rond Bakhmut duren al enkele maanden. Begin maart hadden de Oekraïense commandostructuren het terugtrekken van troepen uit de stad uitgesloten. Zelensky verklaarde toen dat het Russische leger vanuit Bakhmut aanzienlijk zou kunnen oprukken in geval van een capitulatie van de Oekraïense troepen. “Dit zou een open weg zijn naar andere steden aan de Donetsk-frontlijn,” zei hij.

Het Pentagon ziet de rol van Bakhmut eerder als symbolisch dan als strategisch. Begin maart sloot secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO niet uit dat Oekraïense troepen zich “in de komende dagen” uit de stad zouden terugtrekken.

  Russische "Sparta"-troepen veranderen de loopgraven van Oekraïners in graven - Video's

Het Russische ministerie van Defensie zei echter dat een inname van Bakhmut “verdere offensieve operaties diep in de verdediging van de Oekraïense strijdkrachten” mogelijk zou maken. De Russische minister van Defensie Sergei Shoigu beschreef de stad als een belangrijk verdedigingscentrum voor het Oekraïense leger in de regio.

Via RT.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïense OorlogsmisdadenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMinisters Rutte IV, Hallo Vaarwel
Volgend artikelKremlin ziet alleen een militaire oplossing voor Oekraïne-conflict
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. Die zag ik niet aankomen eerlijk gezegd.

  Als dit waar is dan LIJKT het erop dat ze elkaar laten vallen…..dus dat het grote plan wreed verstoort is.

  Ik geloof in de paradox van de macht dus hoe dan ook zal de elite cabal nooit winnen.

  Maar dit lijkt nu ineens wel heel snel te gaan…..

  • het is ongeveer twee maanden geleden dat ik het ergens las, ik weet niet meer waar:
   Bakhmut ligt in heuvelachtig gebied dat goed verdedigbaar is, als de russen deze omgeving in handen hebben ligt er vlak terrein open tot aan de Dnjepr en daar krijgen de russen het een stuk makkelijker door.

   • Bakhmut is van 3 zijden omsingeld. Het noordwesten en het westen dat nog in handen is van de Ukraine zijn moerassen.
    In het zuidwesten is Bakhmut alleen maar bereikbaar over de H32 en de Russen staan bijna over een lengte van 3 km aan deze weg. Dit stuk hebben zij niet veroverd maar kunnen alles wat over deze gaat zien en kapotschieten.

  • Hou alsjeblieft op om Satans-tuig ‘elite’ te noemen.
   Het zijn bloedzuigers, narcisten, mogelijk psychopaten.
   Jezelf bevoorrechten ten koste van anderen is toch echt iets anders dan bevoorrecht zijn.
   Net als het verschil tussen macht en gezag. Het ene neem je. Het laatste verdien je, krijg je, wordt je gegund.

 2. Onderschat de united stupids of assholes niet. Daar zitten me een zooitje idioten aan de macht, die deinzen er niet voor terug de hele wereld in de verdommenis mee te trekken.

 3. De Amerikanen maken zich nu serieus op voor de oorlog met China want Taiwan voert de gesprekken met Amerika verder op. En dat natuurlijk wederzijds.
  Oekieland is duidelijk aan de verliezende hand.
  De berichten dat hun (zo goede?) matriaal daar aan de lopende band aan flarden wordt geschoten is niet bepaald gunstig voor de wapenindustrie daar, dus moet hoognodig de aandacht worden afgeleid en aangezien China nog niets (tenminste niet echt) van hun kunnen heeft laten zien denken ze dat het daar een makkie gaat worden. Denken ze, weten doen ze niks.

 4. Misleiding, verdeel en Heers
  Praten over ons ‘ uit wie bestaat dit ons’ vraag ik mij af 🙂

  UK, USA, Israël, EU geven niet op.
  Past niet in hun religie , ‘t satanisme. Voor 12-23 juni a.s. is er een Vliegverbod boven de EU afgekondigd vorige week,
  Ze gaan door , allemaal afleiding .

  • met “ons” bedoelen ze (net als rutte):
   zichzelf. de elite, de bovenonsgestelden, de superarroganten, de asocialen van deze wereld, het slijk der aarde.
   het wef-tuig.

  • Realiseer mij dat ; Australië,
   new Zeeland, Canada ongetwijfeld ook van de partij zijn ~ zullen zijn
   💯 % Global proof, met een aanhang die even high is als 🇳🇱 Wel meer in aantal.
   Jaar 1; warmlopen
   Jaar 2; ‘t gaat beginnen…

  • Dat vliegverbod is er om de vluchtnazi,s in hun prive-jets de ruimte te geven voor hun vetrek naar zogenaamd veilig gebied als de russen weer in Berlijn staan.
   Ze vergeten echter een ding….wat de afgelopen 3 jaar is gebeurd in europa door deze groep satanisten is wereldwijd bekend.
   Er zal geen enkel land op aarde deze kliek cabal-satanisten willen opvangen.
   De kinzhal weet ze te vinden waar dan ook op aarde.

   • daar zullen ze al wel over nagedacht hebben.
    sterker nog: nieuw zeeland is al genoemd (maar ook zeeland, al laat de naam zien dat daar mogelijk een verwarring ontstaan is)

 5. Wat er nu allemaal aan de hand is, is imo slechts pure afleiding. ‘Ze’ komen steeds weer met iets ‘nieuws’.
  De wereldbevolking wordt zo langzamerhand totaal murw gemaakt. En dat alleen om één reden: de afschaffing van contant geld en het invoeren van de CBDC. Als dat er eenmaal doorgejaagd is, is de verdere implementatie van de NWO een makkie.
  Al het andere is voor de bühne. Maar goed, zo denk ik erover.
  Kan het mis hebben natuurlijk.
  ‘Ze’ hebben het verrekte goed gepland, dit alles.
  Als het niet zo’n smerige vuile duivels waren zou ik bijna zeggen: chapeau!

 6. Russische aanpak vele malen goedkoper dan de Angelo Amerikaanse Kabbalistische militair complex

  De Russische lucht- en ruimtevaartmacht kreeg een onuitputtelijke voorraad precisiegeleide bommen

  Oekraïense generaals klagen dat de Russische lucht- en ruimtevaartmacht een nieuw uiterst nauwkeurig wapen met een enorme vernietigende kracht heeft, dat nog niet eerder in de NVO-zone is gebruikt. Volgens hen gebruikten Russische piloten deze week tijdens luchtaanvallen op doelen in de Sumy-regio uiterst nauwkeurige geleide luchtvaartmunitie, zoals de Amerikaanse JDAM – de zweefbommen van Boeing.

  Foto: roe.ru
  De vertegenwoordiger van de Oekraïense luchtmacht, Yuriy Ignat, gaf met grote spijt toe dat Rusland een enorme hoeveelheid van dergelijke munitie in magazijnen heeft liggen. Tot voor kort waren dit vrij vallende ongeleide explosieve bommen van het type FAB-500. Nu, na een kleine en goedkope revisie, hebben de Russische “linkshandigen” ze veranderd in geleide precisieglijdende munitie. “Ze voegen gewoon vleugels, gps en alles toe”, zei Ignat en klaagde dat “de prijs van het probleem veel lager is dan het produceren van raketten.”

  Russische piloten zeggen dat zulke ongeleide luchtbommen van het type FAB-500 – ze werden “vallend ijzer” genoemd – lange tijd een grote hoofdpijn voor hen waren. Waar onze media overigens vaak over schreven. Kortom, deze bommen waren absoluut onmogelijk te gebruiken op bewegende objecten – te moeilijk om te richten. Zelfs met het verslaan van stilstaande objecten van grote hoogte is dit een nogal moeilijke taak. Om de nauwkeurigheid van het bombarderen van dergelijke ongeleide munitie te verbeteren, was het nodig om deze vanaf een extreem lage hoogte te laten vallen. En dit betekent dat de bemanning onmiddellijk een doelwit werd voor vijandelijke draagbare luchtafweersystemen of vijandelijke militaire luchtverdedigingssystemen.

  Het is één ding als zulke vrij vallende FAB’s neerregenen op de posities van Syrische terroristen in Idlib, waar je geen serieuze reactie van de grond zult krijgen. En het is iets heel anders om tijdens de NMD met ongeleide munitie te werken in de vernietigingszone van de Oekraïense Buk, Tor, S-300 en westerse luchtverdedigingssystemen die aan Kiev zijn geleverd.

  Tegelijkertijd moet er rekening mee worden gehouden dat het ook moeilijk is om af te zien van het gebruik van bommen van het type FAB-500. Ze hebben een enorme vernietigende kracht. Met behulp van dergelijke munitie kun je snel elk vijandelijk versterkt gebied vernietigen zonder de levens van infanteriesoldaten in gevaar te brengen tijdens zijn grondaanval.

  Helemaal aan het begin van de SVO, terwijl we een duidelijk voordeel hadden in de lucht, probeerde onze VKS deze mogelijkheden van de FAB’s te gebruiken. Maar toen het Westen Oekraïne overspoelde met luchtafweerwapens, werd het problematisch om met FAB’s te werken vanwege het grote risico vliegtuigen te verliezen.

  De uitweg uit de situatie, zo blijkt, is gevonden. VKS heeft in plaats van de oude onbeheerde FAB’s nu nieuwe “Russische JDAM’s”. Hun foto’s zijn al op het web verschenen, waarop te zien is dat een bijgewerkte FAB-500-bom onder de vleugel van een Su-34 frontliniebommenwerper hangt. Het heeft een extra besturings- en correctiemodule met een opvouwbare vleugel en staart, waardoor het van vrije val in zweefvliegen verandert. De auteur van een bericht op het kanaal van de bekende blogger-jachtbommenwerper beweert dat het verschijnen van dergelijke munitie in de NVO-zone “de vijand sterk van streek maakt”.

  Soortgelijke ontwikkelingen vonden plaats in de dagen van de USSR. Toen was er een planning van twee ton zware bom FAB-2000 “Seagull”. En er was ook de “moeder van alle bommen” – FAB-9000. Het raakte ondergrondse objecten op een diepte van 12 meter.

  De Amerikanen volgen trouwens ook dezelfde weg. Er is daar een JDAM-programma, wanneer moderne munitie met geheel nieuwe gevechtsmogelijkheden wordt gemaakt op basis van oude vrij vallende bommen. Russische ontwikkelaars maakten echter een soortgelijk programma voor aanzienlijk minder geld dan de Amerikanen.

  Het is bekend dat de binnenlandse ontwikkelaar van luchtvaartmunitie – “Basalt” – twee decennia geleden dergelijke ontwikkelingen begon uit te voeren. De eerste exemplaren zijn sinds 2003 op verschillende tentoonstellingen te zien. Maar alleen de noodzaak om dergelijke bommen in de NMD te gebruiken, gaf een echte impuls aan de productie van deze wapens.

  Het ziet er zo uit: een speciaal samengestelde set plannings- en correctiemodules wordt aan een oude bom gehangen. Deze uitrusting is verantwoordelijk voor het opvouwbare vleugelssysteem, controle-eenheden, traagheidsnavigatie, satellietcorrectie… Afhankelijk van de vereiste configuratie wordt een uiterst nauwkeurig wapen verkregen voor bepaalde gevechtsmissies.

  De ontwikkelaars zijn van mening dat de effectiviteit van dergelijke gemoderniseerde bommen groter is dan de prestaties van hun tegenhangers in raketten. Volgens experts is het voordeel van deze geleide munitie dat de massa van de lading in de bom 70% is. In een vergelijkbare raket – slechts 15-20%. Tegelijkertijd zijn de kosten voor het upgraden van de FAB vele malen lager dan de kosten voor het maken van nieuwe verstelbare bommen en geleide raketten.

  Volgens de vertegenwoordiger van de Oekraïense luchtmacht, Yuriy Ignat, hebben de strijdkrachten van Oekraïne sinds de Sovjettijd ook oude FAB’s in dienst. Er zijn er echter niet zoveel als in Rusland. Maar bovenal is de Oekraïense spreker van streek door het feit dat “de Russen nu hun planningsbommen kunnen laten vallen op een afstand van 50 kilometer of meer van de contactlijn zonder de Oekraïense luchtverdedigingszone binnen te gaan.

  Dus de Russische ambachtslieden hebben niet voor niets gewerkt, het aangekondigde lenteoffensief van de strijdkrachten van Oekraïne zal iets zijn om te ontmoeten.

  Auteur: Olga Bozheva

 7. Doorzichtig allemaal. Eerst waren er kreten van overwinning en het gevaarlijke maar zwakke Rusland. Maar de laatste tijd druppelen er zelfs in de msm heel voorzichtig binnen dat Rusland misschien toch niet zo zwak is en dat er misschien toch eens nagedacht moet gaan worden over een oplossing rond de tafel. Maar ja, probleem van het Westen is dat zij tot hun schouders in de shit van leugens, coruptie, massamoord, en de lijst van misdaden kan nog even doorgaan, staan, en het moeilijke is nu: “Hoe komen wij hier uit, zonder ons gezicht te verliezen”. Vandaar dat het Chinese vredesvoorstel al bij voorbaat werd afgewezen want daar komt het voorkomen van een Westerse blammage niet aan de orde. “Foei! Stout geweest! Ga maar op je rooie billen zitten!” Dus de bal ligt bij ons. En wij staren er naar en weten niets anders te bedenken de bal de schuld te geven want er is geen exit strategie. Dus tot zolang gaat de oorlog door. Blijven zij er levens, wapens en geld naar toe smijten. Want er is geen weg terug. De leugen is te groot geworden. Zowel binnen het Westen als daar buiten, geloofd niemand de ‘elite’ en het Westen meer en is bijna iedereen het spuugzat. Dus de ‘elite’ staat op een behoorlijke eenzame plek. Deze oorlog verliezen betekend gezichtsverlies over de hele wereld, inclusief het Westen. Dat is denk ik ook de reden dat Rusland alleen maar een militaire uitweg ziet. Het Westen gaat op de knieen. Putin weet dat. En het Westen weet dat.
  Dus wij worden klaar gemaakt voor een nederlaag.

 8. Het officiele russische leger is nog altijd niet ingezet…zijn de 2 legers uit de dombas…..en het particuliere wagnerleger.
  De russen hebben de tijd….de manschappen,het materiaal en vooral het RECHT aan hun zijde…en met de vrienden in Noord Korea en China kunnen die aantallen in de vele miljoenen manschappen komen, genoeg om heel amerika te ontvolken…..

 9. Ja. Hij ziet hoe alles als een boemerang naar de deelnemers terug komt.
  Zelfs de tanks gaan retour afzender.
  Hij trekt zijn versteende keutel in.
  “Sorry voor de puinhoop en de molshoop waarop jullie nu verder moeten akkeren lieve burgers van westelijk oekro.”

 10. Ook moralisten moeten hun verstand gebruiken, bijvoorbeeld: geduld is een goede kwaliteit als je op de bus staat te wachten, maar niet als er iemand voor je neus verdrinkt.

  Ik zie cultuur op inhoud en vorm, als het in-formele. Dus niet het gedocumenteerde. Als het zover komt is het al te laat. Daarmee excuseren de schuldigen zich.

 11. Een compromis? Rusland heeft geen compromis nodig en al helemaal niet met een acteur. Putin is een baas en leidt de wereld weg van het geweld, de corruptie en ongekende smerigheid van de VS en haar vazallen.

  Het zullen Oekraieners zijn die Zelensky gaan pakken.

 12. Gaat die clown eindelijk inzien dat hij al lang verloren heeft? De man is een crimineel die zsm gevangen gezet let worden en veroordeeld. Hij heeft 1.000-en doden op zijn geweten.logisch dat een agressieve club als Nato nog steeds achter hem staat.

 13. Hoezo? Een jaartje geleden zei hij, dat Oekraïne het beste en strekse leger van Europa had.
  Het is moordenaar die zijn eigen volk de dood injaagt. En al de verdovende middelen dat hij inneemt zal hem niet wijzer maken.
  Is dit het vriendje van het Westen? Dan gaan wij ook ten onder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in