Er is momenteel geen politieke of diplomatieke oplossing voor het lopende conflict met Oekraïne, en Moskou zal het conflict met militaire middelen proberen op te lossen, aldus de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov.

In een gesprek met Russische journalisten herhaalde Peskov woensdag dat Moskou vastbesloten is zijn doelen te bereiken, die president Vladimir Poetin ruim een jaar geleden bij het begin van de militaire operatie heeft geschetst.

“We hebben herhaaldelijk gezegd dat de doelen van Rusland … op verschillende manieren kunnen worden bereikt. Deze zijn politiek-diplomatiek of – als politiek-diplomatiek momenteel onmogelijk is, en in het geval van Oekraïne is dat tot onze spijt onmogelijk – via militaire middelen, dat wil zeggen via de speciale militaire operatie,” verklaarde Peskov.

De woordvoerder gaf geen schattingen over wanneer het lopende conflict tussen Moskou en Kiev precies zal eindigen en verwees de vraag door naar het ministerie van Defensie van het land. Tegelijkertijd zei hij dat het bredere conflict – een “hybride oorlog” tussen Rusland en zijn tegenstanders – waarschijnlijk lang zal aanslepen.

“Deze confrontatie met vijandige staten, met de onvriendelijke landen, dit is een hybride oorlog die zij op ons land hebben losgelaten, die nog lang zal duren,” zei Peskov.

Los daarvan bevestigde de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Mikhail Galuzin dat de doelen van Moskou in de Oekraïne-operatie onveranderd zijn, en dat het bereiken daarvan de enige manier is om een “alomvattende, rechtvaardige en duurzame vrede in Oekraïne en Europa” te bereiken. Deze omvatten een neutrale, niet-gebonden status van Oekraïne, het laten vallen van Kievs plannen om toe te treden tot de NAVO en de EU, de bevestiging van zijn niet-nucleaire status, alsmede de demilitarisering en denazificatie van het land, verklaarde hij woensdag in een interview op RTVI.

Ter verdediging van Amerikaanse mariniers

Daarnaast moeten Kiev en de internationale gemeenschap de nieuwe “territoriale realiteit” ter plaatse erkennen, benadrukte Galuzin, kennelijk doelend op de inlijving van de vier voormalige Oekraïense regio’s Kherson en Zaporozhye, alsmede van de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk bij Rusland na referenda in september vorig jaar.

Moskou heeft zich herhaaldelijk bereid verklaard tot een diplomatieke oplossing voor de voortdurende vijandelijkheden en wijt het uitblijven van diplomatieke inspanningen aan Kiev en zijn westerse medestanders, die Rusland een “strategische nederlaag” willen toebrengen.

“Washington, Europese hoofdsteden, maar allereerst is Washington vervuld van de wens om Kiev onder geen enkel voorwendsel vredesonderhandelingen te laten aangaan. Ze laten Kiev er eenvoudigweg niet eens aan denken,” zei Peskov eerder deze maand.

Via RT.

Vorig artikelZelensky: Nederlaag in Bakhmut zou ons dwingen tot een compromis met Rusland
Volgend artikelEen toestand van nooit eindigende crisis: De regering wakkert massahysterie aan
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

8 REACTIES

 1. Heel juist van de russen.
  Dit nazi-kankergezwel blijft zich anders uitbreiden.
  Met wortel en al eruitsnijden is de enigste remedie.
  Klaus ss schwab, ursula von de leichen e.a. wef/eu vazallen zijn met nazi-kanker besmet.
  Hier in nederigland zitten er ook nogal wat van dat tuig.
  Gelukkig komen de russen elke week weer met de allernieuwste wapensystemen naar buiten, nu weer een luchtafweersysteem korte afstand(1-15 km)Tor genaamd….haalt zelfs een vlieg naar beneden……
  De Armata (T 14) is met honderden en in bestelling en al opgesteld om de ouwe nazi-tanks leopard en challengers tot schroot te schieten.
  Geen onderhandelingen …wegvagen van alle nazi,s in oekrinaziland en daarna in de rest van europa.

 2. als alle nederlanders onder de wapenen geroepen worden…
  dan rent 10% naar oekraïne om met één van de twee partijen mee te vechten, 10% rent naar den haag om daar orde op zake te stellen,
  en de rest schiet elkaar kapot op straat.

  afgezien van de enkeling die nog aandringt op onderhandelingen en vrede
  wat een wereld leven we in…

 3. Het konflikt escalleert naar ongeziene hoogtes elke dag dat het konflikt duurt. Blijkbaar zijn we nu zo dul geworden dat er geen besef meer is hoe vlug men nu in een nukleair konflikt kan landen die de mensheid zal uitroeien en de planeet in stukken schieten. Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig wanneer ontwaken we uit deze nachtmerrie zonder einde ?

 4. Denken ze anders aan een Minsk 3? Verlenging wegens succes van de vorige. Dan kunnen ze gelijk al voorbereiden Minsk 4, Minsk 5…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in