De Oekraïense president Zelensky zal moeten kiezen tussen vredesbesprekingen met Moskou of de voortzetting van het conflict en het verlies van nog meer grondgebied, schreef de voormalige Amerikaanse legerleider luitenant-kolonel Daniel Davis in een artikel, schrijft Ahmed Adel.

“De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is afkerig van een akkoord dat Oekraïens grondgebied in Russische handen laat. De realiteit is echter dat hij niet heeft wat nodig is om Moskou volledig van zijn grondgebied te verdrijven. De meest realistische keuze waar hij voor staat is onderhandelen over een einde van de gevechten, zodat Oekraïne kan houden wat het heeft, of doorgaan met vechten en nog meer terrein verliezen. Die beslissing moet alleen Zelensky nemen, maar Amerika heeft ook macht en moet zijn eigen belangen behartigen,” schreef Davis in 19FortyFive.

Volgens hem is het onwaarschijnlijk dat het tegenoffensief van de Oekraïense strijdkrachten succesvol zal zijn, omdat zij niet genoeg troepen hebben om het hoofd te bieden aan het Russische leger, gezien de superioriteit in aantal soldaten, wapens en uitrusting.

De voormalige luitenant-kolonel stond ook stil bij het beleid van zijn eigen land met betrekking tot het gewapende conflict, en hekelde de belofte om Oekraïne te blijven geven wat het nodig heeft “zolang het duurt”, omdat dit geen duurzame strategie is en vrijwel zeker noch voor de VS noch voor Oekraïne een gunstig resultaat zal opleveren. “Daarom is een koerscorrectie nodig,” benadrukte hij.

Davis voegde eraan toe dat velen in Europa al inzien dat Oekraïne niet binnen een praktisch tijdsbestek tegen redelijke kosten kan winnen.

  De Oekraïne zinkt - Gooien Westerse elites de handdoek in de ring?

Uiteindelijk stelt de auteur dat, “hoe verschrikkelijk het ook zou zijn als we een beëindiging van de oorlog onder ongewenste voorwaarden zouden accepteren, het nog erger zou zijn om de realiteit te negeren en een onbereikbaar militair doel te blijven nastreven. De kosten voor de eerste zijn onaangenaam. De kosten voor de laatste zouden oneindig veel erger kunnen zijn.”

Begin april liet de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken doorschemeren dat de Oekraïense strijdkrachten de komende weken een offensief zouden kunnen uitvoeren. Van zijn kant riep de Oekraïense minister van Defensie, Oleksii Reznikov, op te wachten tot het einde van het modderseizoen, bekend als Rasputitsa, zodat de wegen bruikbaar zijn.

De woordvoerder van het Russische voorzitterschap, Dmitry Peskov, merkte op dat alle verklaringen over het geplande offensief door het Oekraïense leger zorgvuldig worden gevolgd en in overweging worden genomen bij de eigen planning van de speciale militaire operatie. Op deze manier heeft Rusland ruimschoots de tijd gehad om zich voor te bereiden op dit Oekraïense offensief, en hoewel er aanvankelijk misschien winst wordt geboekt, wordt verwacht dat deze zal uitdoven en zal worden gevolgd door een grote Russische tegenaanval.

De New York Times merkte op dat als het Oekraïense leger er niet in slaagt de Russische troepen terug te dringen, de westerse steun voor Oekraïne zou kunnen verzwakken. Dit is vooral het geval omdat oorlogsmoeheid en economische crises de EU en de VS in hun greep houden.

Niettemin heeft de Europese Commissie op 3 mei de wet ter ondersteuning van de munitieproductie (ASAP) aangenomen “om met spoed munitie en raketten aan Oekraïne te leveren en de lidstaten te helpen hun voorraden aan te vullen.”

  De NAVO creëert nog een slagveld op het Europese continent

“Door de invoering van gerichte maatregelen, waaronder financiering, beoogt de akte de productiecapaciteit van de EU op te voeren en het huidige tekort aan munitie en raketten en onderdelen daarvan aan te pakken. Het zal de voorraadvermindering door de lidstaten en de gezamenlijke aanschaf van munitie ondersteunen,” aldus de aankondiging.

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, verklaarde op haar beurt: “Wij houden vast aan onze belofte om Oekraïne en zijn bevolking te steunen, zolang dat nodig is. Maar de dappere soldaten van Oekraïne hebben voldoende militair materieel nodig om hun land te verdedigen.”

Maar ondanks al het gepraat over steun aan Oekraïne “zolang het duurt”, is het twijfelachtig of de EU-lidstaten hun economieën en middelen op lange termijn zullen blijven aftappen omdat Kiev weigert te onderhandelen. Dit zal vooral duidelijk worden wanneer de verkiezingen in de lidstaten beginnen te naderen en de woede van de bevolking over de nijpende economische situatie tot uiting komt.

In hetzelfde licht als Ursula von der Leyen onthulde de woordvoerder van het Witte Huis, John Kirby, op 3 mei dat de VS al bijna 100% van de militaire hulp waarom Kiev voor zijn offensief had gevraagd, hebben overhandigd, maar dat dit niet zal verhinderen dat zij nog meer leveringen zullen doen.

Er is duidelijk een duidelijke kloof tussen westerse machthebbers en deskundigen, vooral als men bedenkt dat de voormalige luitenant-kolonel Daniel Davis van het Amerikaanse leger lang niet de enige deskundige is die aandringt op onderhandelingen, aangezien Oekraïne geen kans maakt om de oorlog te winnen, ondanks alle moedige praatjes en propaganda.

  Een nieuwe meth-achtige "gevechtsdrug" drijft de neonazi's aan die voor Oekraïne vechten, en creëert "zombiesoldaten" die niet bang zijn voor de dood

Het pompen van middelen in het Oekraïense leger komt voort uit het feit dat als het offensief van Kiev niet slaagt, het Westen gefaald zou hebben in zijn taak om de vooroorlogse grenzen van Oekraïne te behouden en de voortgang van Rusland een halt toe te roepen. Maar zoals gezegd zijn het voorlopig alleen westerse deskundigen, en niet de machthebbers, die bereid zijn deze realiteit onder ogen te zien.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne gaat verliezen – De deur naar een regeling is geslotenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKennedy Jr zegt dat Rusland voor een “existentiële” strijd staat die het “niet kan verliezen in Oekraïne”
Volgend artikelBiden-regime maakt van leger een freakshow als marine ‘niet-binaire’ marinier gebruikt die optreedt als dragqueen in wervingscampagne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Lees in combinatie ; China: de wortels van NAVO’s waanzin. Dan rest er niets anders te zeggen dan;
  de hegemonische machine komt tot stilstand!

 2. Informatief artikel.

  Maar : Pentagon, Deep State [ inclusief “denk tanks” ], Militair Industrieel Complex, Big Finance [ BlackRock, e.a. ] maken de dienst uit.
  En al die betrokken [ex-]militairen praten maar wat in het rond.

  De enige, die echt de werkelijkheid analyseert en verwoordt, is ex-Pentagon adviseur Col. Douglas McGregor.

 3. Het artikel gaat weer om een voormalig legerleider dus is niet van toepassing om de realiteit, slechts een mening van iemand die nu niet meer werkt voor die Amerikaanse defensie en dus ook lekker makkelijk, Zelensky is een neergezette pop door de VS in het Naziregime van Kiev en die heeft helemaal niks te kiezen want hij heeft alleen maar opdracht om orders op te volgen uit Washington, kortom ik kan niks met dit artikel helaas.

 4. Je kan wel wapens maken maar het probleem is compabiliteit. De munitie voor leopart tanks is niet uitwisselbaar. Dat is het probleem als ieder eu land zijn eigen wapens maakt. Politici hebben geen technische en militaire achtergrond die kijken alleen maar naar de voorraad cijfers. De vraag is ook hoe ze aan de grondstoffen komen.

 5. Vanaf de zijlijn is het goed commentaar geven.Hij vergeet echter 1 factor.
  Wat wil Rusland/mr Putin?
  Een halve oekraine levert een vervelende 2 spalt natie op.De terroristische akties zullen dan doorgaan.
  Vrede willen ze niet.
  Zelenksi wil of kan geen grondgebied afstaan….
  Dan gaat Rusland gewoon rustig door.Zoveel haast hebben ze niet.
  Voor de Russen is dit geen territoriale strijd,maar ideologisch.
  Denk dat dit wel een belangrijk puntje is.

  • Klop; ik moest er ook om lachen.
   https://www.telegraaf.nl/nieuws/1156339585/live-zelenski-we-zullen-russen-net-als-nazi-s-verslaan

   Zelenski: ‘We zullen Russen net als nazi’s verslaan’

   De Oekraïense president Volodimir Zelenski staat maandag stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog, 78 jaar geleden. Hij vergelijkt het kwaad van toen met de oorlog die nu woedt in Oekraïne en zegt dat de Russen “net als het nazisme” verslagen zullen worden.

   Zelenski dient maandag een wetsvoorstel in bij het parlement om 8 mei voortaan officieel om te dopen tot de Dag van Herdenking en Overwinning op het Nazisme in de Tweede Wereldoorlog van 1939-1945. Oekraïne viert nu nog net als Rusland en veel andere oud-Sovjetstaten op 9 mei de Dag van de Overwinning. Door het tijdverschil ging de definitieve overgaven van de nazi’s daar namelijk net op een andere datum in dan in West-Europa.

   De afgelopen jaren besteedde Oekraïne op beide dagen aandacht aan het eind van de oorlog. Nu wil Zelenski op 9 mei officieel de Dag van Europa vieren, een dag waarop de vrede en eenheid van Europa centraal staat. Op 9 mei 1950 zag de Schumanverklaring het licht, de eerste aanzet tot de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal, de voorloper van de EU. Kiev hoopt snel lid te kunnen worden van de unie.

   Zelenski benadrukt dat zijn land niet alleen staat in de huidige strijd tegen de Russen, maar zij aan zij met bondgenoten uit “het vrije Europa”, net als tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  • Rob,
   U haalt de Telegraaf aan, kent U de achtergrond van de Telegraaf, zij collaboreerden met de Nazi’s en staan nu 300% achter de VS met alles wat zij doen of steunen de Israelische Apartheidsstaat, en zo mogen ze denken van mij, daar zijn zij vrij in maar verrast zijn om hun verslagen of artikel die zij publiceren nee dat ben ik niet.

 6. De haviken in de VS en EU gaan voorlopig nog door. De verkiezingen volgend jaar kunnen een verandering brengen. Maar de ingeslagen weg – productie van munitie opvoeren in de EU – is 1) een beslissing van wanhoop 2) zelfs niet op middellange termijn uitvoerbaar, maar wordt doorkruist door de grote diversiteit van wapensystemen die zelfs deels van Russische origine zijn.3) het is “boter OF kanonnen” en Het Westen heeft het al zo moeilijk. Het wordt een afgang.

 7. Eindelijk iemand met gezond verstand die probeert om Zelensky te weerhouden van al zijn mensen op te offeren. HIJ / ZELENSKY MOET GAAN PRATEN❗️……..
  Dat doet hij wel met Rutte.
  En dan lachen ze wat af…….wat hebben ze een lol…… ( walgelijke beelden )
  Maar alleen Zelensky MOET MET DE RUSSEN GAAN PRATEN…..❗️

  Het is juist.
  Rusland ZAL DEZE OORLOG WINNEN.
  En dat moet Zelensky nog leren,……… maar dat wil hij niet leren.
  Hij reageert als een onvolwassen kind……
  Steeds meer en meer ga je ontdekken dat het leger van de Ukrainers uit Nazi’s bestaat.
  Als je leest hoe de buitenlandse huurlingen “ afhaken “ omdat ze niet vertrouwd worden en geen wapens krijgen, uitgesloten worden van gevechts acties omdat de Ukrainers ze niet vertrouwen enz enz enz, is het duidelijk dat Ukraine het ALLEEN WIL OPKNAPPEN .

  Maar tegen het Russische leger is dit ONMOGELIJK.
  Deze nazi’s zullenzich doodvechten…… dit is wel een doelstelling van Rusland DENAZIFICATIE‼️
  De vraag is wanneer komt het keerpunt, want veel wapens zal Zelensky niet meer van het westen kunnen verwachten….. DE VOORRAAD IS OP.
  En dan zullen de Ukrainse nazi’s intern toeslaan, ze zullen Zelensky VERMOORDEN , NET ZOALS ZE IN HET BEGIN VAN DE OORLOG HEBBEN GEZEGD. ❗️( of jij zorgt voor wapens of we maken je dood) Want wie is de vervanger van Zelensky ❓Is er een tweede man???
  Dit zal /kan een zeer langdurige guerrilla oorlog tot gevolg hebben ………… totdat Rusland VOORGOED INGRIJPT.
  Met gevolg dat Ukraine NIET MEER BESTAAT‼️

 8. Op de foto bij dit artikel staat de Amerikaanse gewezen viersterrengeneraal David Petraeus (1952) afgebeeld. Wegens een buitenechtelijke affaire moest hij als CIA-directeur aftreden op 09.11.2012.

 9. Zelensky die doodleuk zegt om tegen nazies ts vechten terwijl hij er zelf een is of in iedet geval leiding geeft aan de nazies in Oekraine. Aangezien Rutte vriendjes is met Zelensky mogen we stellen dat Rutte en zijn kartel minstens even erg zijn als de nazies. Wat hoor je daarmee te doen ? Juist, hangen met die club.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in