Russia-Ukraine War,  manhhai / flickr (CC BY 2.0 DEED)

Inmiddels is het oude en vermoeide verhaal dat de oorlog in Oekraïne zich in een eeuwigdurende patstelling bevindt, allang vergeten en overboord gegooid.

Strijdkrachten van de Russische Federatie hebben in 2024 meer dan 547 vierkante kilometer grondgebied ‘bevrijd’, meldde Reuters onder verwijzing naar de minister van Defensie van de Russische Federatie, Sergei Shoigu, schrijft Paul Serran.

Dat zijn meer dan een dozijn steden en dorpen, en de verwachting is dat na de verwachte aanstaande val van Chasov Yar de verdedigingslinies nog erger zullen afbrokkelen dan ze nu al zijn – omdat Oekraïense corrupte ambtenaren de verdedigingslinies van vestingwerken niet bouwden, maar liever het geld verduisterden.

In deze context van een snel verzwakkend regime in Kiev doet het zich voor dat president Volodymyr Zelensky op een Russische ‘wanted list’ is gezet en dat er een strafzaak tegen hem is geopend.

Reuters bericht:

“Rusland heeft een strafzaak geopend tegen de Oekraïense president Volodymyr Zelensky en hem op een lijst van gezochte personen geplaatst, meldde het staatspersbureau TASS zaterdag, een aankondiging die Oekraïne afdeed als bewijs van Moskous ‘wanhoop’.

TASS meldde dat uit de database van het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken bleek dat Zelensky op een lijst van gezochte personen stond, maar gaf geen verdere details.”

Oekraïners noemden het nieuws – zoals te verwachten – ‘waardeloze Russische aankondigingen’ en verklaarden dat het arrestatiebevel van het Internationaal Strafhof (ICC) tegen de Russische dictator Vladimir Poetin op verdenking van oorlogsmisdaden ‘heel reëel’ is.

  Video bevestigt dat Prigozhin Rostov verlaat, Kremlin zegt dat hij "naar Wit-Rusland gaat" als onderdeel van de deal

Reuters meldde verder dat “Rusland arrestatiebevelen heeft uitgevaardigd tegen een aantal Oekraïense en andere Europese politici sinds het begin van het conflict met Oekraïne in februari 2022.”

De Russische politie heeft ook veel buitenlandse politici aangeklaagd en een arrestatiebevel uitgevaardigd voor de aanklager van het Internationaal Strafhof die het arrestatiebevel voor oorlogsmisdaden van Poetin heeft opgesteld.

Associated Press bericht:

“Vanaf zaterdagmiddag stonden zowel Zelensky als zijn voorganger, Petro Poroshenko, op de lijst van het ministerie van mensen die gezocht worden op grond van niet gespecificeerde criminele aanklachten. De bevelhebber van de grondtroepen van Oekraïne, generaal Oleksandr Pavlyuk, stond ook op de lijst.

Russische functionarissen gaven niet meteen opheldering over de beschuldigingen tegen een van de mannen. Mediazona, een onafhankelijke Russische nieuwsorganisatie, beweerde zaterdag dat zowel Zelensky als Poroshenko al sinds eind februari op de lijst staan.

[…] Op de Russische opsporingslijst staan ook tientallen ambtenaren en wetgevers uit Oekraïne en NAVO-landen. Onder hen is Kaja Kallas, de premier van NAVO- en EU-lid Estland, die een fervent voorstander is van meer militaire hulp aan Kiev en strengere sancties tegen Moskou.

Russische functionarissen zeiden in februari dat Kallas gezocht wordt vanwege de pogingen van Tallinn om monumenten uit het Sovjettijdperk voor soldaten van het Rode Leger in de Baltische natie te verwijderen, in een verlate zuivering van wat velen beschouwen als symbolen van onderdrukking in het verleden.”

AP probeert de duidelijke nazi-aspecten van de Oekraïense samenleving te ontkennen.
Sommige van de vervolgingen van buitenlandse leiders houden verband met wetgeving tegen de heropleving van het nazisme. In hun aandrang om het voor Oekraïne tot het bittere einde in de doofpot te stoppen, schreef AP de volgende belachelijke paragraaf:

  Israël meer dan ooit geïsoleerd na de recente uitspraken van Trump

“Het Kremlin heeft herhaaldelijk geprobeerd de leiders van Oekraïne in verband te brengen met het nazisme, ook al heeft het land een democratisch gekozen Joodse president die familieleden verloor in de Holocaust, en ondanks het streven van veel Oekraïners om de democratie van het land te versterken, de corruptie te verminderen en toenadering te zoeken tot het Westen.”

Degenen die “herhaaldelijk probeerden de Oekraïense leiders in verband te brengen met het nazisme” zijn zijzelf, die Stephan Bandera, een collaborateur van de nazi’s die Joden en Poolse burgers afslachtte, vereren als nationale held!

AP zegt dat “het land een democratisch gekozen Joodse president heeft”. Oké, om te beginnen heeft Zelensky de presidentsverkiezingen die in maart hadden moeten plaatsvinden geannuleerd. Op 22 mei is zijn mandaat voorbij en is hij volledig autocratisch.

Dat hij Joods is en de nazi’s van de ‘Azov-bataljons’ en de ‘Rechtse Sector’ steunt, is de zoveelste tekortkoming van de voormalige leider die door generaal Zaluzhny ‘Frodo’ werd genoemd.

Je kunt je afvragen hoe het zit met ‘het doel van veel Oekraïners om de democratie van het land te versterken, de corruptie terug te dringen en toenadering te zoeken tot het Westen’, dus laat ik je achter met een mooie verzameling Oekraïense nazi-parafernalia:

Oekraïense nazi’s in vol ornaat

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

“De wereld zal er anders uitzien als het conflict in Oekraïne voorbij is” – Lavrov Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelChris Cuomo, die op CNN Covid prikken pushte, geeft toe dat het Moderna-vaccin zijn gezondheid heeft verwoest
Volgend artikelGenocidale ‘gezondheidsambtenaren’ onthullen nu al de nieuwe ‘vaccins’ voor de ‘Next Big Thing’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Op 22 mei loopt dus het mandaat van Ze af en is hij, als hij blijft ‘doorwerken’ een ongekozen, moordende dictator. (500 miljoen doden op zijn naam)
  Is het met dat soort figuren dat de EU wil samenwerken en dat vlak voor de verkiezingen? Het lijken wel zelfmoord pogingen.
  En volgens het bericht op RT is Ze vanaf dat moment vogelvrij en mag , als hij zich verzet tegen arrestatie, worden neergeschoten.
  Ik zou niet graag in zijn schoenen staan, zeker niet nu Rusland blijkbaar over uitmuntende scherpschutters beschikt.

  • Matt,
   Ik denk dat je een tikfout maakte, 500 miljoen doden heeft het naziregime van Zelensky echt niet hoor, maar dat Rusland dit naar buiten brengt zegt heel veel, benieuwd wat er gaat gebeuren, de strop wordt aangetrokken, als ik die Zapharova,Putin of een Lavrov hoor praten wat een klasse bakken zij dat, zij zijn van zoveel dingen goed op de hoogte en lullen al die Westerse media aan gort met feiten, nu afwachten, ik ben ook benieuwd, zowel voor het Palestijnse volk als wat het gaat om Rusland, gaan er echt dingen veranderen of blijft er niks veranderen, we zijn als burgers zeker getuige van zowel vreselijke dingen natuurlijk, zoveel doden vallen er nu, ik kan dat niet vergeten, het moet toch eens veranderen die macht van sommigen!

 2. Welke z.g. Nederlanders worden er door de Russen gezocht? Dat wordt een lange lijst! Kom op 2e slaapkamer jullie hebben vast wel kandidaten!

 3. Nazi’s Rutte en co ook op de lijst bij de cokesnuivers en clown zelensky en de rest van de trekpoppen EU met het geteisem uit de USA grootste misdadigers ooit.

  • Maar de amerikanen hebben ons wel bevrijd dus dat waren gewonen soldaten die vochten om onze vrijheid Maar midadeige leiders hebben die gebruikt om de grootste wereldmacht te worden Rusland was dat al overigens maar werd nu nu steeds erkend dat de nazies hebben verdreven Ook nu weer word Israel geprezen door schurken vanuit de EU en USA dat zij oog om oog mogen doen Maar de palastijnen hebben ze berooft van hun land en goederen om zich zelf te verrijken De joden die in Isreal een stuk mochten hebben hebben hiervan massaal gebruik gemaakt en hebben net zoals de europeanen die met de miljoenen naar de USA zijn gegaan eerst de plaatselijke oeroude bevolking uitgemoord omdat de blanken alles wilde hebben en niet wilde in vrede het enorme land te verdelen!!

 4. Laten we hopen dat de Russen snel tot arrestaties overgaan en de hoogst denkbare straffen ten uitvoer gaan leggen, dan hebben we er meteen een nationale feestdag bij.j

 5. Laat ze die lijst maar uitbreiden, voeg Rutte en het’ollongkreng’ ook maar toe, Biden Obama Nuland van Baalen, hoop dat ze dan niet meer welkom zijn in de BRICS, oh ja en de mooiweerpooier Paterknotte ook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in