Unknown author / Wikimedia / (Public Domain)

Het Oekraïense leger heeft een aantal ATACMS langeafstandsraketten van Amerikaanse makelij, bewapend met uiterst controversiële clustermunitie, afgevuurd op de Russische Krim, met talloze burgerslachtoffers tot gevolg, aldus het ministerie van Defensie in Moskou.

De aanval werd voor het eerst gemeld door de gouverneur van Sevastopol, Mikhail Razvozhaev, op zondag, die zei dat de aanval ten minste drie mensen het leven heeft gekost, waaronder twee kinderen. Volgens het Russische ministerie van Volksgezondheid raakten 124 mensen gewond, waaronder 27 kinderen, bericht Infowars.

Het Russische ministerie van Defensie heeft de Oekraïense aanval bevestigd, die volgens het ministerie rond het middaguur plaatselijke tijd plaatsvond. Functionarissen zeiden dat bij de beschieting vijf ATACMS-raketten betrokken waren, waarvan er vier in de lucht werden vernietigd.

De resterende werd echter beschadigd door de luchtafweer, week af van zijn koers en ontplofte boven de stad Sevastopol. Als gevolg hiervan hebben de vallende fragmenten van clustermunitie geleid tot talrijke burgerslachtoffers, aldus de verklaring.

Het Russische Ministerie van Defensie gaf commentaar op de aanval:

  De Vierfronten Wereldoorlog III: Een schets

“Alle vliegmissies van de in de VS gemaakte ATACMS tactische raketten worden door Amerikaanse specialisten ingesteld op basis van de gegevens die door de Amerikaanse satellietinlichtingendienst worden verstrekt. Daarom is Washington, dat deze wapens aan Oekraïne heeft geleverd, evenals het regime in Kiev, vanaf wiens grondgebied deze aanval werd uitgevoerd, primair verantwoordelijk voor de doelbewuste raketaanval op de burgers van Sevastopol. Dergelijke acties zullen niet onbeantwoord blijven.”

Clustermunitie – die tientallen kleinere bommen verspreid wanneer ze worden gedenoniseerd – is verboden in meer dan 100 landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Dit type wapen wordt beschouwd als extreem gevaarlijk voor burgers, omdat de munitie zich meestal over grote gebieden verspreidt en vele jaren onontploft in de grond kan blijven liggen.

Noch de VS, noch Oekraïne, noch Rusland hebben de Conventie over Clustermunitie ondertekend. In de zomer van 2023 zei de toenmalige Russische minister van Defensie Sergey Shoigu echter dat Moskou dit type wapen om humanitaire redenen niet zou inzetten tegen Kiev. Hij waarschuwde echter dat Rusland mogelijk op dit beleid zou kunnen terugkomen.

De VS kondigden in juli 2023 aan dat ze Oekraïne zouden voorzien van clustermunitie, wat tot verontwaardiging leidde in Moskou. Destijds noemde de Amerikaanse president Joe Biden de beslissing “erg moeilijk” maar gerechtvaardigd, met het argument dat de leveringen nodig waren om een Oekraïens tegenoffensief te voeden dat vervolgens mislukte met zware verliezen voor Kiev.

Oekraïne heeft eerder geprobeerd het schiereiland te bestoken met ATACMS raketten, waarbij een van de meest opvallende aanvallen eind mei plaatsvond. De Russische minister van Defensie Andrey Belousov zei dat in totaal tien ATACMS gericht op de strategische Krimbrug werden neergeschoten, waardoor honderden levens werden gered.

  Invloed van Russische narratieven neemt toe in EU-lidstaten, waarschuwt commissaris

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

“Wellicht is Duitsland in oorlog met Rusland. Veel geluk, misschien loopt het deze keer beter af dan de Tweede Wereldoorlog” – Kroatische presidentVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelJake Sullivan en de ‘softening up operation’
Volgend artikelSchokkende studie ooit binnen 24 uur verwijderd door Lancet, nu peer-reviewed en openbaar: Onthult 74% van sterfgevallen direct gelinkt aan COVID-19 prik
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

 1. De reputatie van het heldhaftige westen kent bijna geen grenzen meer.
  Duizenden kinderen in het midden oosten reeds gedood en nu via Oekraine wederom 2 gevaarlijke kinderen uitgeschakeld.
  De dappere westerse strijders gaan geen uitdaging uit de weg om het geld van de elite veilig te stellen.
  Zelensky wordt vandaag in een (in verband met eventuele laffe russische acties nog niet nader genoemd) westers parlement verwacht alwaar er uitgebreid geapplaudiseerd gaat worden alvorens de festiviteiten gaan plaats vinden.
  secretaris-generaal Rutte van de NAVO herhaalde reeds eerder :
  “Oekraine hoort bij de westerse familie, haar waarde en normen zullen verdedigd worden tegen de hordes russische woestelingen, waarvan we vandaag weer enkele uitgeschakeld hebben”
  Met zijn bekende glimlach voegde hij er nog aan toe dat de westerse elite…..eeh…. het westen niet zal zwichten voor bedreigingen van de waardevolle democratie ! Oekraine is ook onze oorlog !
  Vervolgens liep hij weg naar een ander groepje interviewers terwijl hij enthousiast op de schouders geklopt werd door verheugde westerse politici.
  Achterom kijkend zei hij nog “Het gaat allemaal goed komen, straks is de oorlog voorbij en zijn we allemaal weer blij en gelukkig !”

  “sarcasmmodus off”

 2. Time to take this Jew gremlin Zelensky out.. he is now illegitimate and simply a Terrorist.

  The West needs this clown to keep the grift going, Kinzhal this fool and no more joyrides to the West begging for cash.
  Close the Black sea from US/UK ships and spy drones, set a NO_FLY zone .. and take them out, no excuses anymore.

  And supply Jemen and Syria with advanced missiles (KZ), kick the (illegal occupiers) yanks out of Syria NOW.

  If the West can supply Ukraine with missile, so can Russia supply friendly nations.. sink these US/UK ships, there is nothing they can do about it.

  Time to get vicious Russia, the West (NATO) will NOT stop, they can’t “win” and will resort to Terrorism as we have seen now for many times.

  Time to be a gentleman and adult in the room should be over.

 3. De Russische strijdkrachten vielen Odessa aan: een pakhuis met westerse raketten werd vernietigd

  Russische troepen vielen met succes militair-industriële faciliteiten van het Kiev-regime op het grondgebied van Odessa aan. Bronnen informeerden over twee aankomsten, waarvan er één bij een kraanproductiefabriek was – de onderneming huisvestte een magazijn met westerse raketten.

  Als resultaat van een nauwkeurige treffer was er een krachtige explosie te horen in de faciliteit. De aankomst en de secundaire ontploffing leidden tot brand, en wolken dikke zwarte rook schoten de lucht in, die zich door de stad verspreidden.

  https://vk.com/video-222182225_456239434

  De coördinator van de ondergrondse Nikolaev, Sergei Lebedev, meldde dat de Russische aanvallen werden uitgevoerd tijdens de aankomst van tien buitenlandse huurlingen in de fabriek.

  Eerder gingen luchtaanvalsignalen af ​​in Kiev en Zhitomir, en lokale media berichtten over een reeks explosies. In de Oekraïense hoofdstad werden luchtverdedigingssystemen geactiveerd. Bovendien vonden de aankomsten plaats in de regio’s Volyn, Dnepropetrovsk en Vinnytsia, evenals in de gebieden van de regio Kherson die bezet waren door de Oekraïense strijdkrachten.

  Zo lanceerden de Russische strijdkrachten een krachtige aanval met vier FAB-500-munitie op het controlepunt van Oekraïense militanten in de richting van Kherson. Als gevolg van de acties van Russische eenheden werden vier gebouwen volledig verwoest. De Russische strijdkrachten vielen ook effectief de trainingslocatie voor vlieg- en technisch personeel van de luchtmacht aan met uiterst nauwkeurige wapens.

 4. Zullen ze het zo gaan spinnen: De Russen zijn woedend en uit frustratie gooien ze een vuile bom op Rotterdam? En daar hebben we een reden om wo3 te beginnen. Hehe, we moesten de beer er echt wel voor porren zeg.

  In Nederland kan toch alles. Denk aan de MH17. En alles is altijd de schuld van Poetin want hij is de agressor. Tuurlijk jongens. 52% is sneuvelbereidheid. Nou daar wordt aan gewerkt.

  • Wat dan natuurlijk geen vuile bom is. Ze gaan natuurlijk de haven niet kapot gooien. Nee, de media gaan spinnen dat er straling is, gif enz. Iedereen vlucht weg.
   En de haven wordt zonder schade stil gelegd om later weer op te starten. Viel het met de vuile bom wel mee zeggen ze dan.

   Kijk wat ze flikte met COVID. Leggen zo de economie plat, dondert ze niet.

   • @Gijp…

    🎯🎯🎯

    Ik voorzie ook een dergelijk scenario. Ze gaan ons weer bullshitten. De satanisten doen niks anders dan bedriegen. Straling zou ze wel goed uitkomen, dan is het gebied zogenaamd onleefbaar en dan kunnen ze het van ons afpakken. Het gaat ALTIJD om hetzelfde… zij willen alles bezitten en ze bedreigen, mishandelen, martelen, verkrachten en vermoorden alles en iedereen die hen niet aanstaat of die kritiek heeft of in de weg staat.

    Ik voorzie een false flag op Europese bodem, want dat is het narratief dat ze proberen te creëren. Rusland de agressor, het westen (precies zoals Israël het altijd doet) is het eeuwige slachtoffer. Ze creëren het narratief dat Rusland Europa zomaar aanvalt.

    Het zou mij zelfs niks verbazen als NL het ze EK wint en dat er daarna een false flag wordt ingezet om Rusland neer te zetten als de hondsdolle psychopaat die het westen zelf is. Nederland gidsland is hun vlaggenschip vwb de gestoorde wereld die ze willen, dus alle ogen op Nederland want als de Nederlanders (de inwoners van Tristate City) worden aangevallen wordt de NWO aangevallen. Nederland gaat nog een rol krijgen want ons land is één van de belangrijkste plekken op aarde voor invoering van de NWO. Nederland zal als één van de laatste landen worden bevrijd, omdat Nederland het prototype is voor wat ze wereldwijd willen creëren.

    Er is Gaza, wat echt de hellhole is hoe ze willen dat wij leven. En Nederland is een opgeruimd Gaza. We leven hier binnenkort met zoveel afkomsten dat wanneer je de boel gaat schudden dan krijgen de mieren ruzie. Ze proppen Nederland vol met mensen en daarna gaan ze met een meetinstrument in de hand wetten en regels opleggen… want alles wat ze straks meten is een probleem, want er zijn straks zoveel mensen dat er altijd ergens iets teveel of te weinig is… en daarmee gaan ze ons onderwerpen.

    Zucht…we staan erbij en we kijken ernaar. Ze stoppen 100 mensen in een kamer waar er maar 10 in passen en dan gaan ze EISEN dat mensen zich aan hun regels en wetten houden omdat we ‘overbevolkt’ zijn.

    • Zucht…we staan erbij en we kijken ernaar. Ze stoppen 100 mensen in een kamer waar er maar 10 in passen en dan gaan ze EISEN dat mensen zich aan hun regels en wetten houden omdat we ‘overbevolkt’ zijn.

     Mooi hè, je moet het maar kunnen verzinnen. En het is nooit de fout van de overheid. Komt door Brussel, of het klimaat of stikstof. De arme stumperds die zo keihard werken voor de burger kunnen er ook niks aan doen. Laat in godsnaam Ai ze vervangen. Slechter wordt het niet.

 5. Rusland heeft tot nu toe getracht zo min mogelijk slachtoffers onder de Oekraïnse bevolking te veroorzaken door bommen uitsluitend op militaire doelen te richten. Oekraïne is al vanaf 2014 bezig met enkel en alleen op burgers te schieten. Voornamelijk Russische sprekende burgers in Oost-Oekraine. Zou Rusland hetzelfde gedaan hebben dan was Kiev al lang platgebombardeerd.
  Ik denk niet dat Poetin de strategie ten opzichte van Oekraine nu meteen gaat wijzigen, want hij weet dondersgoed dat de aanval op Russische burgers in feite is uitgevoerd door de NAVO. Het enige wat het Westen met deze laffe ”aanval” heeft bereikt is dat het voor de Russen aanvoelt als een rechtstreekse oorlogsverklaring. Eerlijk gezegd zou ik het een wonder vinden als het geduld van de Russische leiders nog steeds niet op is. Een kernoorlog is aanstaande, het Westen heeft erom gevraagd!

 6. Zieke smerige t*fus navo nazi’s! Echt, hoeveel moet er gebeuren voordat die schaapachtige 90% om ons heen gaat inzien dat het westen de slechte is in deze oorlog en NIET Rusland!

  • De schapen worden elke dag meer schaap. Het is griezelig hoe snel volwassen mensen in kleuters zijn verandert sinds cojona. Om mij heen kunnen veel mensen helemaal niet meer nadenken/redeneren, ze vreten en zuipen en kopen zich scheel, meer kunnen ze niet meer. Overal blinde volgers die echt helemaal niks meer begrijpen van de wereld behalve als ze het kunnen eten, drinken en kopen. Het is walgelijk en tegelijkertijd verdrietig om te zien. Volwassen mannen en vrouwen die als zombies leven terwijl ze zelf van mening zijn (want meningen zijn feiten) dat ze juist heel volwassen en slim en ontwikkeld en superieur zijn. De satanisten hebben ons tot narcisten gemaakt zodat we blind zijn geworden voor de realiteit. Schokkend om te zien. Overal volwassen mensen met het niveau van een kind van max 7jr oud.

 7. VERRAAD
  Dit is ‘ de mens ‘ die zijn/ haar eigen soort verraad ( doden) Hiermee verraad pleegt aan zijn/haar bestaan als mens.
  Ligt op de lijn,
  de genocide op de Palestijnen,
  de ‘ opdracht’ uitmoorden van Afrikanen.
  de afslachting in Irak , reeds nog in Syrië.
  De lijst is eindeloos.

  begint bij een ‘willekeurig’ begin,
  Mogelijk wat men VERLEIDING noemt.
  Die uitmond in MISLEIDING.
  Waaruit deze starheid / geestelijke afwijking-, het niveau mi verlaagd
  En w.s. door demonen wordt overgenomen/ aangestuurd – geen gein –
  Die tot moord leidt ; willekeurig afslachten van medemensen, als men niet tijdig bijstuurd.

  VERLEIDING,
  Is het aas , MISLEIDING de val.
  In de val kan men ‘ nog ‘ uit door tegen de stroom in te zwemmen zolang dit mogelijk is.
  Waarom verleiding ‘ goed’ werkt in deze tijd kan komen doordat de ‘regelaars’ de samenleving structureel uit balans hebben getrokken, echter door velen niet opgemerkt : ‘overleven’ (oa door overvloed nonsense taken) Daarmee ook de mens in psychologische zin waardoor deze vatbaar is – geld, aanzien, trots – instabiliteit in behoefte aan erkenning, waardering.

  Moet men zich laten afslachten….
  In die oude boeken staat ‘ je mag niet doden’ er staat NIET ;
  je mag je lijf, huis, haard en kinderen niet verdedigen.
  (mits iemand waarde hecht aan oud papier)
  Ik hoop dat ‘ elke ‘ gezond verstand Rus in staat wordt gesteld om zich tegen dit demonische krachtveld te verzetten door bewapening en prima instructies.
  slachtoffer bereidwilligen- van 32 navo lidstaten zijn veel mensen, die gedwongen of niet , voor deze lijn komen te staan en velen zullen erover heen gaan.

  • verleiding, UK
   ALS je niet ‘vrijwillig’ je opgeeft voor diensttaken ; nemen wij jouw rijbewijs in.
   ALS je geen vax neemt , ben je asociaal sta je op straat – geen werk. ALS….

   • De “ geweldige “ hamas beweging die strijd voor de rechten van de Palestijnen heeft nooit de bevolking waar het om gaat, bewapend; zie het resultaat. Alles kan vanuit diverse hoeken bekeken worden.

    • Zit wel een kanttekening aan
     De mens kan men doden, beschadigen DEMONEN, NIET
     Deze zoekt andere ‘ slachtoffers ‘
     Zaak is , dat men zich hiervan bewust is als men doden als een ‘ vermaak / genoegdoening gaat zien ‘ met een geweer in de hand.
     De basis is verdediging, geen wraak.

 8. Wat begin ik mij te schamen voor het schlemiele zooitje dat deze maffia ondersteund
  Dezeregering doet dit allemaal uit onze naam vanwege de verkregen stem, en zo zijn wij Nederlanders hiervoor mede verantwoordelijk. Een reden te meer om nooit meer te stemmen.

 9. Je hoort geen piepje meer uit Trutsula van de Lijken. Ze heeft de portemonnee beheerst en het EU geld weggesluisd. Nu lijkt het er op dat Rutte nog even wat poepjes moet laten om de grand finale in te luiden. En je weet wat een enorme stinkerd die rat is. Ik vrees dat deze strandslachting nog maar het begin is van wat deze vuilak ingeprent heeft gekregen door zijn handlers. Hij lijkt een zeer bespeelbare psychopaat te zijn, mogelijjk klaargestoomd door papa Klaus himself, voor wie Rutte een bijna hypnotische verering heeft. Vergeet niet dat de man niks heeft – geen partner, geen kinderen, geen enkele menselijke relatie zoals de rest van de medemensen. Hij is mentaal niet gezond, en hij is tot van alles in staat. Dus ook ‘armageddon’. Rutte is een groter gevaar dan de NAVO zelf. Maar Rusland is niet gek, die hebben wel geleerd wat ze kunnen verwachten. Het smerigste van het smerigste gaat zich nu ontvouwen, trap er niet in dat het Rusland is. Vandaag kreeg ik een kort bericht dat “Rusland is van plan om de data kabels onder de zee kapot te maken” uit een Indiaase nieuwsbron. Wat een waanzin, toch overal? India zit toch ook bij de BRICS? LOL

  • @Immortal…

   🎯🎯🎯

   Rutte is geboren/gekweekt/gemaakt/geprogrammeerd voor zijn rol. Rutte is nog nooit zijn eigen mens geweest, die is vanaf conceptie voor dit doel bestemd geweest. Rutte is de antichrist.

  • @Immortal
   Rutte samengevat .
   ” Oppervlakkige charme en welbespraaktheid.
   Gevoelens van grandiositeit.
   Pathologisch liegen.
   Manipulatief en sluw gedrag.
   Gebrek aan berouw of schuldgevoel.
   Ontbreken van emotionele diepgang (vluchtige emoties)
   Kil en/of gebrek aan empathie.
   Geen verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag.
   Hij zal je uitkiezen, je ontwapenen met zijn woorden, en je beheersen met zijn aanwezigheid. Hij zal je verrukken met zijn geestigheden en zijn plannen. Hij zal je op een aangename tijd trakteren, maar je zult altijd de rekening gepresenteerd krijgen. Hij zal je toelachen en om de tuin leiden, en hij zal je angst aanjagen met zijn ogen. En als hij met je klaar is, en hij zal met je klaarkomen, dan zal hij je in de steek laten, beroofd van je onschuld en je trots. Je zult veel ongelukkiger achterblijven, maar niet veel wijzer, en lange tijd zul je je afvragen wat er gebeurd is en wat je verkeerd hebt gedaan”
   Zit er niet ver van af Imo .
   Groeten Immortal .

  • Als Rusland zoiets zou doen zal het op een manier gebeuren dat ze het kunnen blijven ontkennen. Zo zullen we een koekje van eigen deeg krijgen, maar wel beter dan het westen dit de laatste jaren uitvoerde, en dus: “plausible deniability”.

 10. Goeie opmerkingen hier…
  Samenvatting Rutte; en Rutte de Antichrist, ik begin het ook te denken.
  Valse vlag operatie vanuit de NAVO – de klootzakken gaan los nu met Rutte de gierende Antichrist. Wie met echte ballen gaat hem stoppen?

  Hier is het bericht uit India – (mijn fout dat ik het eerder niet goed hoorde, maar de Indiaase dame zegt juist dat de NAVO moet ophouden met angstzaaien) Rusland wordt beschuldigd dat het onderzee oorlog gaat voeren met het knippen van data kabels. Dus de NAVO is behoorlijk aan het kloten nu. Dat was te verwachten. Kan dus goed zijn dat de NAVO hiermee gaat beginnen, en dan de boel gaat opvoeren zodra Rusland beschuldigd is van deze NAVO misdaad.

  https://www.youtube.com/shorts/tIzdQFenAMM

  Gelukkig dat meerdere mensen de smerige streken van Rutte et al doorzien. Ik wens al die kutschapen het ergste van het ergste. En ik zal bidden dat er medemensen zijn in de NAVO die op zullen staan om deze moordenaar te stoppen. Sterkte iedereen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in