Screenshot Twitter

De Oekraïense legerleiding heeft besloten het risico te nemen en alle beschikbare reserves over te brengen in de richting van Belaya Gora-Kurdyumovka toen de verdediging van Bakhmut instortte en de verliezen tot 500 doden per dag opliepen, schrijft Warnews24/7.

De Oekraïners beven bij het idee dat de Russische troepen een bliksemaanval zullen uitvoeren, niet alleen in de richting van Chasiv Yar en Konstantinovka, maar ook in de richting van Toretsk, waarbij 30.000 Oekraïense soldaten en huurlingen in “tang des doods” worden gehouden.

Momenteel zijn de Russische troepen op weg naar de dorpen Druzhba en Dachne (zwart op de tweede kaart) die Toretsk bestrijken.

Denis Pushilin, plaatsvervangend hoofd van de Volksrepubliek Donetsk, zei tegen het televisiekanaal Rossiya 24 dat de stad Bakhmut zou worden omsingeld.

“We kunnen zeggen dat de situatie van operationele omsingeling dichtbij is”

Militair analist Yuri Podolyaka wees op het werk van de Russische luchtmacht en artillerie. Volgens Podolyaka moeten de Oekraïense strijdkrachten uit het dorp Klesjtsjevka worden verdreven om het zuidelijke front van de verdediging van Bakhmut snel te laten instorten.

Het dorp Klesjtsjevka is het laatste dorp op de weg naar Ivanovski. De verovering van dit dorp zal de logistiek van van de Oekraïense strijdkrachten in westelijke richting afsnijden, waardoor een operationele omsingeling verzekerd is, benadrukte Podolyaka.

Video bekijken –

De Oekraïners verplaatsen reserves naar de Belaya Gora-Kurdyumovka-lijn

Volgens Russische militaire bronnen gebruikt het Oekraïense opperbevel zijn bestaande reserves om de opmars van Russische troepen in de richting van Bakhmut (Artemovsk) in te dammen.

De Oekraïense strijdkrachten verplaatsen reserves van de zogenaamde tweede verdedigingslinie richting Belaya Gora-Kurdyumovka. Wij herinneren eraan dat het Russische leger een paar dagen geleden Kurdyumovka heeft veroverd, samen met de aangrenzende hoogten, waardoor de defensieve situatie van de Oekraïense strijdkrachten dramatisch is veranderd.

  Een Amerikaanse leugen is een Amerikaanse leugen is een Amerikaanse leugen

Het primaire doel van de Oekraïners is om de uitgang van Russische eenheden ten westen van het Seversky Donets-Donbass-kanaal te blokkeren.

De Oekraïners vrezen dat aanvalseenheden van de strijdkrachten van de Russische Federatie niet alleen in de richting van Chasiv Yar en Konstantinovka, gelegen ten westen van Artyomovsk (Bakhmut), maar ook in de richting van Toretsk de verdedigingslinie kunnen binnendringen.

Als de Oekraïense troepen er niet in slagen de aanval van de Russische troepen in deze gebieden in te dammen, zullen de troepen in de stad Bakhmut volledig worden afgesneden van zowel het zuiden als het westen. Vanuit het oosten is de situatie al slecht.

Volgens berichten kampen de Oekraïense troepen aan het front met ernstige communicatieproblemen. In de regio Artjomovsk is het Delta-systeem feitelijk gestopt met werken.

Ze proberen de communicatie te herstellen, ook die met het opperbevel, met behulp van apparatuur van het bedrijf van Elon Musk, maar ze hebben extra generatoren nodig voor hun operatie.

Er zij echter op gewezen dat de Oekraïense strijdkrachten een zeker kwantitatief voordeel hebben in de driehoek Artjomovsk-Toretsk-Konstantinovka.

De Oekraïense leiders nemen echter een groot risico:

Het probeert de frontlinie te versterken met reserves uit de meest afgelegen verdedigingslinies.

Dit kan omslaan in het voordeel van de Russische troepen, aangezien de Oekraïense troepen kwetsbaar zullen zijn vanaf de achterkant en de flanken.

Daarom is de kans groot dat Oekraïense eenheden die nog in reserve zijn in andere richtingen, bijvoorbeeld in Kharkiv, in de nabije toekomst naar Artemovsk worden overgebracht.

Video: Artillerie van de 3e Brigade treft met behulp van UAV’s Oekraïense posities –

Video: Strijdkrachten van Lugansk raken Oekraïense stellingen met BM-21 Grad –

Russisch ministerie van Defensie: Andreevka en Belogorovka werden volledig onder controle gebracht

Het Russische leger heeft de volledige controle over het dorp Andreevka in de Volksrepubliek Donetsk overgenomen, zo heeft het Russische ministerie van Defensie bekendgemaakt.

  In video 18+: Oekraïners slaagden er niet in Britse huurling te evacueren

“Als gevolg van de offensieve acties van Russische troepen is het dorp Andreevka van de Volksrepubliek Donetsk volledig bevrijd van eenheden van de Oekraïense strijdkrachten”, aldus het ministerie.

“Succesvolle offensieve operaties worden voortgezet om het dorp Vodiane in de Volksrepubliek Donetsk te bevrijden”, aldus het Russische ministerie van Defensie.

Eerder op woensdag zei de woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie, Igor Konashenkov, tijdens een briefing dat twee dorpen in de richting van Donetsk onder controle waren gekomen van het Russische leger, Belogorovka en Pershe Travnya (Ozaryanovka).

“Tot 50 Oekraïense soldaten, vier gepantserde gevechtsvoertuigen, drie gemotoriseerde artilleriesystemen en zes voertuigen werden vernietigd”, zei Konashenkov woensdag over de gevechten in de richting van Donetsk.

Videobeelden van de regio Bakhmut vanaf de Oekraïense kant. De Oekraïense soldaat spreekt namens zijn commando en zegt dat van zijn hele peloton (ca 30) slechts vijf mensen in leven zijn gebleven.

Het Russische leger slaat vijandelijke aanvallen in drie richtingen af

Bovendien zei het Russische ministerie van Defensie:

– In de richting Kupyansky probeerden Oekraïense troepen de posities van Russische troepen in de regio Novoselovskoe in de Volksrepubliek Luhansk aan te vallen.

Als gevolg van de inslagen van het spervuur van de Russische artillerie trokken de eenheden van de Oekraïense strijdkrachten zich terug naar hun oorspronkelijke posities. 50 Oekraïense militairen werden gedood en 10 tanks, een infanterievoertuig, twee pantserwagens, een gemotoriseerd kanon en een auto werden vernietigd.

– In de richting Krasnolimansky hebben drie groepen van de Oekraïense strijdkrachten, versterkt met tanks, tevergeefs geprobeerd Russische troepenposities aan te vallen in de richting van de dorpen Ploshchanka, Chervonopopovka en Zhytlovka van de Volksrepubliek Luhansk.

  De kwestie Kherson

De Oekraïense troepen werden uitgeschakeld door artillerievuur en luchtaanvallen van het leger. De eenheden van de Oekraïense strijdkrachten trokken zich terug naar hun oorspronkelijke posities. Als resultaat van een complex vuurgevecht bedroegen de Oekraïense verliezen in deze richting meer dan 40 Oekraïense militairen, één tank, vier infanteriegevechtsvoertuigen en één munitievoertuig.

– In de richting Zuid-Donetsk van de Oekraïense strijdkrachten hebben de troepen van drie groepen overdag geprobeerd Russische posities in de districten Novomikhailovka, Novodonetskoye en Novosyolka van de Volksrepubliek Donetsk aan te vallen.

Door actieve artillerie en Russische divisies werden de tegenaanvallen afgeslagen. De Oekraïners werden teruggedreven naar hun oorspronkelijke posities. Meer dan 50 Oekraïense militairen werden gedood en twee infanteriegevechtsvoertuigen, twee pantserwagens, een MT-LB, een pantserwagen en vier voertuigen werden vernietigd.

Video: Drone kamikaze ‘Lancet’ vernietigt Oekraïense MTLB –

Video: Formatie van Russische tanks ten oosten van Bahmut

Kaarten bekijken

Klik voor groot
Klik voor groot

Bonus:

Poolse huurlingen die vechten voor Oekraïne, VERBRANDEN BIJBELS van de Russisch-orthodoxe kerk

Dit komt op de hielen van een verslag over inlichtingendiensten in Oekraïne die in wezen orthodoxe priesters ontvoeren en hen proberen te ruilen tegen gevangengenomen Oekraïense soldaten.

Het lijkt nu duidelijk dat men op het hoogste en laagste niveau in Oekraïne letterlijk achter christenen aanzit; of tenminste achter degenen die banden hebben met het patriarchaat van Moskou van de Oekraïense orthodoxe kerk.

Een toevallige waarnemer van de situatie zei: “De NAZI’s nemen het op tegen God.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky en NAVO plannen om naoorlogs Oekraïne te veranderen in “een groot Israël”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNieuw-Zeelandse gezondheidsautoriteiten proberen 4 maanden oude baby die een hartoperatie nodig heeft medisch te ontvoeren omdat de ouders ongevaccineerd bloed willen
Volgend artikelIs het leger van Oekraïne met bijna 50% gereduceerd?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

33 REACTIES

  • “trutju,

   Beste,

   Waarom duurt dit zo lang………omdat dit een theatervoorstelling is helemaal opgetuigd door de kazharen mafia, dezelfde dus als die wat WOI _ WOII door onze Godvergeten stomme strotten hebben gesplitst.<En de Russische revolutie met rond de 80 tot 100 miljoen vermoorden….en en en en en en 9-11, Vietnam, Korea, Afghanistan, Irak, en ga zo maar door……al deze mensen hebben ONS NIETS GEDAAN…..NIETS….helemaal niets en we vinden ze maar gemeen en eng en moorddadig…terwijl het gros van het verdomde volk naar Ibiza o.i.d. gaat…….om cultuur te proeven…..wat een schertsvertoning!

   Allemaal pure BS en afleiding van de echte MOORDPARTIJ namelijk de vergiftiging van 5 tot 7 miljard ezelskoppen die dit na 3 jaar nog steeds niet zien, kunnen zien of willen zien……

   Ook dat gezeik met wereldwijd een zogenaamd `voedseltekort` is om ons een vrachtwagenlading ZAND in de ogen te flikkeren.

   Al dit moeten we nu echt gewoon langs door kijken en ons CONCENTREREN op ONZE hoofdzaak……deze omvolkingsmisdaad een halt toe te roepen en de verantwoordelijken, te weten de haagse wefkleppertjes a.s.a.p. aan te houden en te veroordelen voor de grootste misdaad in de hele geschiedenis (deze klopt overigens ook al voor geen meter, helemaal niet….niets ervan klopt…..en ik ontdek elke dag meer rottigheid!) van hetgeen zich nog steeds mensheid durft te noemen…..ben bang dat bovengenoemde mafia nog gelijk heeft ook om ONS beesten te noemen….veel slimmer is het merendeel op dit ogenblik namelijk niet meer…

   Ik kan werkelijk niet met mijn verstand erbij dat dit nog steeds doorgaat en doorgaat en niemand dit ook maar probeert te stoppen……….maar geloof me…….dat gaat veranderen, weet nog niet precies hoe maar wel dat het gaat veranderen……en wel zo zeker als dat ik dit nu hier schrijf…
   Gladiator

   • En oh ja…..ivm `nukes`…….

    It´s a lie….a big fuckin´ lie and nothin´ else!!!!§

    https://www.big-lies.org/NUKE-LIES/www.nukelies.com/forum/

    En geloof me aub op mijn woord….ik heb legio van zulke websites om mijn ware info te vergaren………..deze leugen wordt overigens niet alleen hier uit de doeken gedaan, heb minimaal 3 onafhankelijk van elkaar zijnde sites welke tot dezelfde conclusie komen. Dit heb ik reeds vaker hier medegedeeld maar werd vooralsnog niet geloofd, dat hoeft ook helemaal niet maar dat maakt een leugen nog lang niet waar!!!!

    Gladiator
    ps men moets eens de echte geschiedenis kennen…..ik bedoel dus die wat men niet moet bestuderen op de verdommingsfabriekjes……

    • Zucht…Tartaria en zo.We zijn alles….We zijn niets.Moe van mn eige gelul.Alles wat ik in school heb geleerd is flauwekul.Zonde van mn MB.Maar ik snap je altijd Gladiator.

     • Nibzy, Gladiator, Trutju… toen ik het boek over Alexander de Grote las van de Britse historicus Robin Lane Fox toen werd het me duidelijk. Daar beschreef hij dat de oorlogsbuit en de uitkomst al volgden uit de onderhandelingen voor de oorlog. En dat was 3000 jaar geleden dus al. In de slag van de Grieken tegen de Perzen was het Perzische leger grotendeels afhankelijk van nota bene Griekse Huurlingen…
      Alsof er niets veranderd is… allemaal Kabuki theater.
      Net als de acties van de Vakbonden… pro forma demonstreren terwijl er al gepolderd is.

  • Alles is geprofeteerd. Degenen die denken dit alles tegen te houden, maken een giga vergissing. Eén troost: er zijn er maar weinigen die worden opgenomen in Gods Koninkrijk. En zo komt alles uiteindelijk toch nog goed. Meer smaken zijn er niet.

   V.w.b. het Oordeel is de dag ons niet bekend. Rome welke nog altijd aan de macht is, heeft de tijden veranderd en de pope heeft zichzelf uitgeroepen tot plaatsvervangende god op aarde. Mijn inziens gaat het niet al te lang meer duren. The battle between de king of the north and the king of the south. Doe ermee wat je wilt. Eigen keuze. Voor niets gaat de zon op …

 1. Onze Oosterburen hebben denk ik een totale verstandsverbijstering opgelopen…..

  Dit zie ik zo juist op de geweldige site NU.NL, wat op zich al een leugen is….

  `Duitsland eist miljarden van Russisch Gazprom om niet-geleverd gas`…..

  Dit is aan achterlijkheid niet meer te overbieden……..arme Duitsers….zo erg dit…….

  Bah bah bah…..wat een ellende dit!

  Gladiator

 2. In Oekraïne wordt Bakhmut een bloederige draaikolk voor 2 legers
  Hoewel ze elders successen hebben gevierd, hebben Oekraïense troepen in een kleine oostelijke stad meedogenloze Russische aanvallen doorstaan. En de strijd om het vast te houden wordt alleen maar intenser.

  BAKHMUT, Oekraïne – Bijna een uur lang leek de stroom Oekraïense slachtoffers in de oostelijke stad Bakhmut niet op te houden: ambulances, een gepantserde personeelswagen en privévoertuigen kwamen allemaal schreeuwend tot stilstand, de een na de ander, en braken de gewonden uit voor de het enige militaire hospitaal van de stad.

  Een soldaat gesteund door zijn kameraden, zijn gezicht een massa verminkt vlees, liep door de hoofdpoort. De donkergroene brancard die op hem wachtte, was een van de vele die nog onder het bloed zat.

  Vrijdag rond het middaguur hadden de doktoren 50 gewonden geteld, waaronder veel soldaten. De dag ervoor was nog erger: 240 mensen waren door de deuren van het ziekenhuis gekomen met alles van schotwonden tot granaatscherven en hersenschuddingen.

  “Ze kwamen in batches – 10, 10, vijf, 10,” zei Parus, een van de Oekraïense medici in het ziekenhuis, terwijl de artillerie boven haar hoofd krijste en het geratel van machinegeweervuur ​​weerkaatste in de omliggende gebouwen. “De afgelopen dagen hebben de Russen intensiever geprobeerd op te rukken.”

  https://www.nytimes.com/2022/11/27/world/europe/ukraine-war-bakhmut.html

 3. een onthoofde Kip loopt ook nog even rond botsend op wat ze niet meer ziet….zielig eigenlijk voor de Kip..dat arme beestje..de Kip hé… niet dat huurlingen leger van Navo en gelijkaardig Crapuul…

 4. Ik doe al zowat 3 jaar de moeite niet meer….dag/weekbladen en al zeker geen Nieuwsuitzendingen meer het begon met de Covid leugens en ging naadloos over met de Oekraïne….niks voor mij geen test/Vaccinatie of leugens over die oorlog en of de gigantische inflatie…ik weet alleen de Walgelijke UZ/UK/EU/NAVO….en ik kijk naar de onthoofding van de WK…en daar zie je dat het Westen mooi aan banden wordt gelegd…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in