De 45e president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft commentaar gegeven op de situatie met de cascade van faillissementen van grote Amerikaanse banken. Bedenk dat naast de bank ter ondersteuning van de hightechsector Silicon Valley nog twee banken failliet zijn verklaard (op dit moment). Hun totale kapitalisatie wordt geschat op een half biljoen dollar, bericht TopWar.

Volgens Donald Trump, “zal Joe Biden de geschiedenis van de VS ingaan als de tweede Herbert Hoover (n.v.d.r. president van de VS in 1929-1933)”.

Trump:

“Op basis van wat er met onze economie gebeurt, kunnen we zeggen dat Joe Biden een hedendaagse Herbert Hoover is. We krijgen een Grote Depressie, veel erger dan in 1929. Als bewijs zijn de banken al failliet gegaan.”

Vandaag zei de huidige president van de Verenigde Staten (Joe Biden) tegen de Amerikanen dat “er geen reden tot ernstige bezorgdheid is.” Volgens hem kunnen Amerikaanse burgers en bedrijven zeker zijn van steun en zullen hun banktegoeden veilig worden gesteld.

Het is opmerkelijk dat terwijl Biden dit zei, de derde Amerikaanse bank “chraste”, op wiens rekeningen ongeveer 100 miljard dollar aan deposito’s stond, ook van bedrijven. Tegelijkertijd daalden de koersen van aandelen van Europese banken. Zo kreeg de grootste Zwitserse bank te maken met de grootste ineenstorting van de waarde van haar effecten in de geschiedenis (procentueel), met een verlies van 11% van de kapitalisatie in één keer.

De Amerikaanse columnist Joseph Stiglitz herinnerde eraan dat een reeks bankfaillissementen in de Verenigde Staten plaatsvond enkele dagen nadat het hoofd van de Fed, Jerome Powell, “de betrouwbaarheid en stabiliteit van het Amerikaanse banksysteem” had aangekondigd. Op basis hiervan hebben, zoals opgemerkt, miljoenen Amerikanen alle reden om de verklaring van Biden van vandaag dat er geen reden is om in paniek te raken en geld van rekeningen op te nemen, niet te vertrouwen. Volgens Stiglitz treffen de bankproblemen honderden Amerikaanse high-tech start-ups, evenals de burgers van het land met lage lonen. Stiglitz merkt op dat de stijgende werkloosheid “onder niet-blanke jonge mannen” in korte tijd van 15 naar 20 procent zou kunnen stijgen, wat op zijn beurt de solvabiliteit van miljoenen Amerikaanse gezinnen in gevaar zou brengen.

  Slag om Severodonetsk: Oekraïense troepen gedoemd tot nederlaag (video's)

Trump benadrukte dat de Verenigde Staten naar verwachting een veel sterkere Grote Depressie zullen meemaken dan in 1929.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Petro-Yuan: Het einde van de Amerikaanse dollar als wereldmunt nadertVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelStoltenberg in de ether, laten we de “uh’s” tellen
Volgend artikelCovid, moed en lafheid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

39 REACTIES

   • juist.
    bij alle kleine en zelfstandige banken worden geldruns veroorzaakt, zodat ze ze voor n prikkie (gecreëerd geld) kunnen overnemen.

    • aanvulling:
     wat nu gebeurd is dat er opzettelijk bankruns veroorzaakt worden op kleinere en zelfstandige banken, die dan vervolgens overgenomen kunnen worden door de fed, die in 1913 opgericht werd door de jezuïeten, minder dan een jaar nadat de 3 grootste tegenstanders, Benjamin Guggenheim, John Jacob Astor en Isa Strauss op de oceaanbodem waren beland. #titanic

 1. “Bedenk dat naast de bank ter ondersteuning van de hightechsector Silicon Valley nog twee banken failliet zijn verklaard (op dit moment). Hun totale kapitalisatie wordt geschat op een half biljoen dollar, bericht TopWar. ”

  5 totaal nu.

  Als de dollar valt, valt de euro mee. Daarna komt digitaal geld, omdat iedere scheet en ademzucht kan worden belast…..Gezien de structuur van bevolking in zowel de VS als in Europa is burgeroorlog c.q. totale anarchie een reëel gevaar.
  Dit alles is te danken aan het verraad van politici van hun volk om onder andere het WEF ten dienste te zijn…..

  Zoals privatisering van het openbaar een garantie was voor het opheffen van alles niet winstgeven genoeg, en privatisering van zorg en energie en telecommunicatie een garantie voor duurder en slechter, zo is het dienen van andere heren door leiders een funeste ontwikkeling voor een volk….land….

  Na de val van contant geld volgt slavernij en dodelijke willekeur door de machthebbers.

   • Erik, ik denk dat je beter rijk kunt worden / rijk proberen te worden in het nieuwe systeem. Een beetje bestudering van het nieuwe geld systeem en je kunt ongeveer weten welke blockchains ze (de (centrale) banken) gaan gebruiken.
    En de cryptomunt / tokens die bij die blockchain horen nu alvast gaan kopen.
    Een andere optie is om voor het besturings systeem van het nieuwe systeem te gaan.
    Zoek uit welk blockchain systeem alles met elkaar verbindt en koop daar de token / cryptomunt van.
    Dit gaat waarschijnlijk de grootste geld overdracht in de geschiedenis van de mensheid worden.
    Of je raakt alles kwijt als de banken vallen of je volgt the ‘smart’ money van de parasieten (eliten).
    Die parasieten laten de mensen precies weten met welke blockchain technologie ze in zee gaan
    Zoals altijd laten ze je weten wat ze gaan doen. Staat gewoon in de mainstream media allemaal.
    Zoek en gij zult vinden. 👍

   • Je kan ook zilveren munten aanschaffen, veel handiger dan goud en het is makkelijker verhandelbaar en kan ook als contant geld worden beschouwd.

    maja als je er veel van thuis hebt liggen dan meer kans op brute diefstal e.d.

    als je veel geld hebt, koop dan onroerend goed, huis/garages/grond of begin een verzameling interessante (meer zeldzame) auto’s, tevens leuker om naar te kijken dan in de stress zitten WHO het met je bank gaat. Bleven banken maar altijd 100% betrouwbaar, zou veel stress schelen voor velen, idem met een betrouwbare ‘Regering’ en of leiders/regelaars voor het volk.

 2. … even nog wat meer gelezen: lonen worden niet meer uitbetaald, bedrijven kunnen niet meer inkopen omdat ze hun rekeningen niet betaald krijgen…..dit word funest….de kans dat een aantal Amerikaanse staten uit de unie stappen is reëel, een 15 tal staten heeft al enkel jaren een goudvoorraad om de dollar lokaal te kunnen dekken, waarschijnlijk via een nieuwe dollar.

 3. De chaos wordt gestuurd door de cabal/wef/eu/nwo…dat is bekend.
  Anarchie straks in de straten?
  Burgeroorlogen in europa?
  Mocht dat zo lopen dan is het de taak en in het belang van een vernieuwde samenleving(in Nederland) om geen enkele macht/kracht/machthebber toe te laten in eoa positie in die vernieuwde samenleving.
  Kleinschalige gebieden met onderlinge samenwerking totdat de chaos en anarchie voorbij is.
  Zal een zeer grote wissel trekken op de mensen maar het doel is om niet meer de fouten uit het verleden te herhalen.
  Dus…geen politieke partijen meer, geen nitwits in bestuursorganen en en nieuw opgezet sociaal cultureel en economisch systeem.

  • Er is een woelige tijd op komst inderdaad, in mijn optiek is het kernprobleem dat een percentage van de mensen psychopaten zijn, en als zodanig in onze maatschappij de belangrijke functies kunnen bezetten omdat ze vaak ambitieus en niets ontziend zijn, niet om eervolle of menslievende redenen, uitsluitend voor eigen gewin. Je ziet het overal om je heen, ook in de wijken en in organisaties. We zullen als maatschappij een oplossing moeten vinden voor deze “mensen” want psychopathie, sociopathie of extreem narcisme is niet te genezen. Vroeger had je natuurlijk ook psychopaten, maar toen werden zulke lieden meer in toom gehouden door sociale controle binnen kleine gemeenschappen. Dat is verdwenen, waardoor ze vrij spel hebben gekregen. Weg met de psychopaten in alle gelederen!

  • Hmm klinkt goed maar er is altijd een zwakke schakel en dat is de mens. Bij mijn broer in zijn omgeving zijn al bezig met zoiets op te zetten ruilen, met de lokale boeren afspreken toen ik nog meer info kreeg zei ik heb jij wel eens die film gezien met die dieren die de eigenaar lieten hemelen omdat ze niet goed behandeld werden en zij zullen het zaakje weleens opzetten naar een betere wereld ja ja de varkens hadden de grootste bek en namen het hef in handen en wat je daarna kreeg was een omgeving zoals in 40-45🧐😁

 4. Laat maar instorten .
  Zo snel als maar kan.
  En het wordt niet erger dan in 30_ 33.
  Omdat sl het goudgedekte geld in veligheid is.
  Op het moment dat alle cabsl en KM verwijderd is gaat het nieuwe stelsel in.
  Nwo sterft een stille dood.

 5. Het voordeel is dat de proxy Oekraine alles weggezogen heeft dat als wapen kan worden beschouwd…
  per definitie heeft de ‘overheid’ niet eens meer de middelen om tegen de eigen burger te vechten 🙂

  Dat is goed nieuws …. voor een galg heb je niet veel aan middelen nodig.
  Als stemmen iets zou kunnenveranderen zou het al lang verboden zijn … er is waarschijnlijk niet voor niets zo driftig gekapt …. galgen hebben slechts een paar stukken hout nodig om zeer effectief te zijn.

  Het is maar een gedachtekronkel …

 6. Dan nog iets:

  De alcohol lobby wordt gesteund door Rutte om nu ook alcohol door kappers te laten serveren. Ik vernam dit van iemand die voor het CBR werkt. Wat ik hier uit interpreteer is dat het weer om accijnzen gaat, en het volk verslaaf houden. Ook vertelde deze persoon me dat veel meer mensen, en vooral jonge mensen, aangehouden worden met teveel alcohol. Je zou dus kunnen zeggen dat alcohol onder het hoedje ‘satanisch’ valt. Toegevoegde voedingswaarde heeft het zeker niet, en ook niet voor de ‘gezelligheid.’ Cheers!

  • Goed opgemerkt Cenco. Waar kwam die drone vandaan, en waar was hij naar opweg? De Amerikanen doen er echt alles aan om de derde wereld oorlog uit te lokken. Amerika staat op instorten nu de ene na de andere bank omvalt.

 7. Sterke groei in 2022 van massale faillissementen in EU. Zie:

  Bankruptcies Soar Across EU, As Companies Hit Wall At Fastest Rate Since Records Began In 2015
  https://www.nakedcapitalism.com/2023/03/bankruptcies-surge-across-eu-as-companies-hit-wall-at-fastest-rate-since-records-began.html en op:
  https://www.zerohedge.com/political/bankruptcies-soar-across-eu-companies-hit-wall-fastest-rate-records-began-2015
  Als gevolg van idiote criminele politiek met Covid-idioterie en sancties !! in Hol_land, EU, UK en US (het Westen) en door de NSB-partijen van Rutte (VVD), Kaag (D666), Hoekstra (CDA) en de Groen geschimmelde PVDA, waarmee in de eigen voeten werd geschoten.

  Het wordt daarmede de door hun (de Rockefellers en Bilderbergers) in 1953 reeds geplande, reeds in 2010 gepubliceerde en in 2014 voorspelde en gerapporteerde Grootste Economishe Depressie en Depopulatie-operatie ooit met hun Agenda 21-30.

 8. Handig veel werklozen als je in ww3 zit, dan zijn er extra veel economisch wanhopigen voor het leger / dienstplicht

 9. Cenco,
  Energieknip heeft in Emmen al een proef gedaan met bijna 50000 huishoudens met blockchain IOTA (Miota is hun coin / cryptomunt)
  De Europese Unie en de Verenigde Naties hebben een samenwerking met IOTA.
  Bij de Europese Unie zit IOTA geloof ik bij de laatste 5 of 7 blockchains waaruit ze gaan kiezen.
  Ze (IOTA) leiden de Blockchain Pre-commercial procurement van de Europese Unie.
  (Kun je zelf googelen).
  De Clinton Foundation en de George Soros Foundation zijn een samenwerking aangegaan met Algorand.
  Iota en Algorand zijn 2 van de (hoeveel ???) crypto blockchains die de nieuwe pilaren moeten worden in het nieuwe financiële systeem.

  De Federale Reserve heeft net als de centrale bank van China voor de blockchain Cypherium gekozen.
  Google maar Federale Reserve en Cypherium.

  Er wordt gefluisterd dat ook de centrale bank van Zwitserland, Frankrijk, Zweden en Nederland voor Cypherium hebben gekozen.

  Over de X coins, waaronder Xrp kan ik hele verhalen opschrijven, maar ik zou niet weten waar ik moet beginnen. 😅

 10. Her lijkt erop dat net als ‘covid’ naadloos overging in de Oekraïne oorlog, de beëindiging van die oorlog naadloos overgaat in een mega-bankencrisis. You will own nothing..

  • Ik heb al in mijn prullenbak gestemd. Nooit meer, dit systeem is tot op het bot corrupt en ik zal er geen legitieme steun aan verlenen door te gaan stemmen. Dat is namelijk wat je doet met stemmen: hun spel meespelen. En ze hebben vele manieren om jou te laten struikelen, zowel voor, tijdens als na de verkiezingen…. En als jou kandidaat die hun tegenstander is te groot word laten ze hem ombrengen ( Pim fortuin) of ze bedreigen de leden zodat de partij om veiligheids redenen geen stand kan houden ( centrum democraten), ondanks de zogenaamde democratie en (selectieve) wetbescherming…. ik zat op de eerste rang en ik ben een van de levende getuigen van een systeem dat zichzelf niet aan de eigen regels houd als dat zo uitkomt, maar wel dwang en straf oplegt als een ander niet luistert. Volgens mij is dat ook de definitie van slaaf zijn…..

   Stemmen is je recht om in opstand te komen verliezen omdat je je eigen slaafsheid benadrukt.

   Er zal ergens wel een democratie zijn, maar niet in Nederland. Ik zoek nog naar zulk een land en de middelen om er een nieuw leven op te kunnen bouwen, dit land is einde rit, in alle facetten…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in