Vorige week liet Vadym Prystaiko, ambassadeur van Oekraïne in het Verenigd Koninkrijk, in een interview met de Daily Express doorschemeren dat zijn land op afschuwelijke wijze slachtoffers heeft geleden. Hoewel hij geen specifiek aantal noemde, suggereerde hij dat het werkelijke aantal wellicht veel groter is dan de westerse media tot nu toe hebben gemeld.

Inleiding

Twee gerespecteerde analisten en commentatoren op de gebeurtenissen in Oekraïne, de voormalige Amerikaanse inlichtingenofficier van de marine en VN-wapeninspecteur Scott Ritter en de voormalige adviseur van het Witte Huis, Douglas Macgregor, hebben beiden gesuggereerd dat de Oekraïense slachtoffers veel zwaarder zijn dan wordt erkend, schrijft Rixon Stewart.

Macgregor schat het aantal Oekraïense slachtoffers op ongeveer 400.000, gedood en gewond, en zelfs met ronselbendes is er geen mogelijkheid dat deze verliezen in het komende jaar of zo worden vervangen.

Naast de basistraining moeten de nieuwe rekruten nog worden getraind in het gebruik van de verschillende wapensystemen die het Westen ter beschikking heeft gesteld, en dat zal nog minstens een jaar duren.

Terwijl dat gebeurt, zullen de Russen hun opmars naar het westen voortzetten en het enige waarmee Zelensky hen kan tegenhouden, zijn duizenden onervaren rekruten. Hen naar de oprukkende Russen gooien zal vrijwel zeker de dood betekenen, of op zijn minst verwondingen en/of invaliditeit voor de meesten.

Want er is absoluut geen vergelijking tussen een geharde gevechtsveteraan en een jonge rekruut die net uit de basistraining komt. Ik weet dat omdat ik zelf uitgebreide gevechten heb meegemaakt bij de Special Forces van het Rhodesische leger.

Daar werden jonge rekruten pas volledig in de eenheid opgenomen als ze zich in de strijd hadden bewezen. En daarvoor moesten ze eerst deel uitmaken van een gevechtsteam van vier man, bestaande uit zeer ervaren veteranen die hun prestaties zorgvuldig beoordeelden.

Als ze niet presteerden zoals verwacht, werden ze overgeplaatst naar een andere eenheid.

Dat komt omdat het niet overdreven is te zeggen dat “oorlog een hel is” en gevechtservaring uit de eerste hand een werkelijk traumatische ervaring kan zijn, waarbij uw leven en dat van uw kameraden volledig afhankelijk is van uw tegenwoordigheid van geest.

Het bashen van China heeft de diplomatieke dialoog vervangen

Gevechten kunnen gemakkelijk iemands mentale en emotionele kalmte verbrijzelen. Het maakt hen psychologisch ongeschikt voor alles of, in de terminologie van WO I “shell shocked”.

Daarom denk ik niet dat de Oekraïners in staat zullen zijn de verliezen van het afgelopen jaar goed te maken. Zelfs met ronselbendes hebben ze niet genoeg tijd om hun troepen te trainen en voor te bereiden op wat komen gaat. Ze zullen hooguit tien-, twintig- of dertigduizend geharde veteranen hebben, en dat zal niet genoeg zijn om de Russen tegen te houden.

Dit alles betekent dat van de NAVO-troepen kan worden verwacht dat zij ingrijpen als Rusland besluit verder te gaan dan Oost-Oekraïne.

Ten slotte is de passage waarin de gezant van Oekraïne bij het VK lijkt te impliceren dat de Oekraïense verliezen veel zwaarder zijn dan publiekelijk wordt erkend, onder de aandacht gebracht. De rest kunt u gerust negeren, want dat is in wezen MSM-propaganda.

Terwijl Vadym Prystaiko in de gemarkeerde passage, wellicht onbewust, lijkt te herhalen en te bevestigen wat Douglas Macgregor en Scott Ritter al weken zeggen over de omvang van de Oekraïense verliezen. Ed.

Opstandige Oekraïense ambassadeur waarschuwt Poetin “we zullen vechten tot de laatste van ons of de laatste van jullie”

Robert Kellaway – The Daily Express 6 april 2023

Het Westen is bereid te vechten tot de laatste Oekraïner – zijn de Oekraïners dat ook?

De ambassadeur van Oekraïne in het Verenigd Koninkrijk heeft Rusland gisteren via de Daily Express een boodschap van totale opstandigheid gestuurd. Vadym Prystaiko benadrukte dat zijn landgenoten tot de laatste man zouden vechten voordat zij vanuit een zwakke positie onderhandelingen zouden aangaan. Hij stuurde een botte en duidelijk ondiplomatieke boodschap aan de Russische elite, die in directe vertaling niet kan worden afgedrukt en het best kan worden uitgedrukt als: “**** Off… please.”

Hij stond sceptisch tegenover berichten dat Oekraïne bereid zou zijn de Krim af te staan in vredesonderhandelingen en drong erop aan dat Rusland zich eerst van het hele Oekraïense grondgebied zou moeten terugtrekken.

Anarchie en misdaad hebben de straten van Kiev overgenomen

Hij zei: “We kunnen niet onderhandelen met mensen die ons volk hebben vermoord en onze natie hebben vernietigd. Voor ons is de resolutie dat de Russen weg moeten van ons land. Dus moeten we vechten tot de laatste van hen of helaas ook de laatste van ons.”

“Als de oorlog voorbij is, moeten we samenleven met de Russen. Hierover willen we onderhandelen, want het leven van onze volgende generatie zal afhangen van de uitkomst van deze beslissingen. Helaas zal de huidige generatie moeten vechten.”

Hij sprak over de 40.000 man sterke “stormbrigades” die worden voorbereid op een lente-offensief tegen de Russen.

Hij zei: “Wie zegt dat er 40.000 man in deze brigades zitten, wil ik erop wijzen dat we een miljoen man hebben gemobiliseerd. De mannen zullen beter getraind zijn, beter uitgerust en met betere inlichtingen werken dan het Rode Leger. Ze zullen een veel flexibelere strijdmacht zijn.”

“Ons tegenoffensief zou ons in een sterkere positie kunnen brengen waarin eventuele onderhandelingen met de Russen meer succes zouden hebben. Wij hebben door onze acties en door de vele verloren levens bewezen dat wij niet op Russische voorwaarden over vrede onderhandelen, maar dat wij willen dat onze voorwaarden worden gehoord.”

“Onze voorwaarden zijn in de eerste plaats heel eenvoudig: vertrek uit ons land. De gemakkelijkste boodschap om naar Rusland te sturen is: Ga weg van ons.”

“We hebben een gezegde in Oekraïne dat bijna universeel is onder de bevolking. Het is “Ga weg, alstublieft. Het accent ligt op het woord alstublieft, maar het andere woord dat we eigenlijk gebruiken is niet voor het papier. Een betere vertaling zou in feite zijn “**** Off… please.”

Hij ging verder: “Wij willen geen deel meer uitmaken van het Russische project. Het is niet aantrekkelijk voor ons. Zij zijn op zoek naar grootsheid. Wij willen gewoon overleven, we willen leven en we zullen vechten met alles wat we hebben.”

“Rusland heeft met de invasie van Oekraïne meer afgebeten dan het kan kauwen. Wij zijn een groter land dan zij gewend zijn aan te vallen.

Oekraïne krijgt meer wapens, maar wat doet het land ermee?

“Ze praten nog steeds in termen van grote macht, nucleaire afschrikking, verzekerde vernietiging. Wij Oekraïners zeggen hier nee tegen, nee dank u.”

De heer Prystaiko, een 53-jarige vader van twee volwassen zonen, zei dat hij bemoedigd werd door de reactie van de NAVO op het nucleaire wapengekletter van president Poetin en de recente Russische dreiging om kernwapens naar Wit-Rusland te sturen.

Hij zei: “De twee landen in de wereld die echt uit de eerste hand ervaring hebben met een nucleaire ramp zijn Japan in de Tweede Wereldoorlog en Oekraïne vanwege Tsjernobyl. Geloof me, we weten precies wat er dreigt. Maar wat verwacht u dat we doen, stoppen met vechten omdat Poetin deze kaart blijft spelen?”

“Dat kunnen we niet. Een opiniepeiling onder het Oekraïense volk vroeg of we bij een nucleaire aanval zouden stoppen met vechten en 82% zei nee, we vechten door. We hebben geen keuze.”

“De NAVO-machten weigerden precies te zeggen wat hun vergelding zou zijn als Poetin kernwapens zou gebruiken, maar ze zeiden in feite: ‘We durven je aan’. Ik vond dit een goed antwoord.”

De vastberadenheid van Oekraïne om door te vechten ondanks de toenemende verliezen werd duidelijk toen de heer Prystaiko werd gevraagd hoeveel Oekraïense militairen en burgers in de oorlog waren omgekomen.

Zichtbaar bedroefd bij de gedachte zei hij: “Het is vanaf het begin ons beleid geweest om niet over onze verliezen te praten. Wanneer de oorlog voorbij is, zullen we dit erkennen. Ik denk dat het een verschrikkelijk aantal zal zijn. Maar hierin verschillen wij weer van de Russen. Elk Oekraïens leven is voor ons kostbaar.”

“De Russische elite lijkt er niet om te geven hoeveel van hun soldaten worden gedood.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nucleaire oorlog tussen VS en Rusland zou 5 miljard mensen wegvagen

Vorig artikel“Slachter” van M777 houwitsers in Oekraïense oorlog: Rusland noemt het wapen dat verwoesting onder NAVO artillerie aanricht
Volgend artikelHet MIT bevestigt dat RNA-vaccins door de maag en darmen kunnen worden opgenomen, dus hoe zit het met mRNA-vaccins bij vlees van consumptiedieren?
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

34 REACTIES

 1. In Nederland zit ook zo een figuur dat geen benul heeft van de werkelijkheid.
  Helaas wordt er naar dit soort figuren ook nog eens geluisterd door volle medewerking van de mean stream media.

 2. Men heeft het altijd over “dè Oekraïner”. Wat of wie bedoelt men daarmee? Zulk een multicultureel land met verschillende etnische bevolkingsgroepen. We zien in België wat een puinhoop het is. In WOII gaven ganse regimenten, Vlaamse, van het Belgisch leger zich over zonder een schot te lossen omdat ze weigerden voor Frankrijk te vechten. Welke terreur moet er niet boven de Russisch sprekenden tekeer gaan?

  • Luc,
   Die gekozen term laat al zien dat het uit een Nazistisch Kievregime komt, Arisch gedachtengoed, mag ik effe een teiltje, duidelijkere taal kan het niet!!!

   • In Nederland weten ze waarschijnlijk niet wat een jamboel het is. In België, een “Belg” bestaat niet: het is of 1) een Vlaming 2) een Waal of 3) een import. Totaal andere tegendraadse meningen, mentaliteit, voorkeuzes.

 3. Complete waanzin wat daar in Oekriland met behulp van het Westen gebeurt. En elders op deze aardkloot. De dik betaalde dames en heren blijven buiten schot. Het klootjesvolk mag ten strijde trekken en gewond of gedood worden. En zo gaat al vele, vele eeuwen lang. Wat een in en in verrotte wereld.
  Altijd de strijd om meer macht, nog meer geld / aanzien ten koste van…. ( vul zelf maar in)
  Als al die honderden miljarden, die nu aan die militaire rotzooi besteed worden, eens gebruikt zouden worden om de wereld te verbeteren, de armoede en de honger te bestrijden en een beetje meer welzijn en welvaart voor het volk te brengen. Wat zou dat toch mooi zijn.
  Ooit zei Martin Luther King: I have a dream…
  En helaas werd hij vermoord.

  • Amen Jan… deel dit overal. Dit is het bewustZIJN dat we nodig hebben. Kijk hoe ze al deze shit kunnen organiseren… met al die organisatie kracht kunnen we ook alle honger, ziektes en oorlogen de wereld uit helpen. In plaats daarvan wordt al die energie tegen ons gebruikt. In 3jr hebben ze de mensheid de hel in geduwd, ze hadden ons dus ook in 3jr een hemel kunnen induwen!!!

 4. Vrijwel iedereen die de oorlog aan het promoten is heeft nog nooit zelfs maar een wapen in de handen gehad, laat staan ermee geschoten. En nog helemaal nooit de ervaring hebben gehad om met de poten in een loopgraaf te staan en dekking moeten zoeken omdat er terug geschoten wordt.
  Het zijn grootbek helden op sokken.
  verwerpelijke oorloghitsers

 5. Vreemd typ die psieko. De Oekraïne wordt / werd bewoond door een mengelmoes bevolking. (velen al weggevlucht voor het Oekraïns regime) Oekraïners,Russen, Polen, Hongaren, Roemenen, zelfs Turkse volkeren. waarom niet per regio kiezen waar ze bij willen horen, momenteel lijden mjoenen mensen onder de zogenaamde standvastigheid van het deel vd bevolking dat etnisch Oekraïns is. Totaal belachelijk. Waarom moeten etnische Hongaren of etnische Roemenen sterven voor de hoogmoed van etnische Oekraïners. Ik denk dat ook de gemixte huwelijken (en kinderen) geen zin hebben in ‘doodvechten”

 6. De holodomor koste de urkainers +-6 miljoen vermoorde gulag of christelijke boeren aan de hand van Leon trotsky joods(satanistische)communist
  na +-60 miljoen Rusische gulag/boeren of “christen” te hebben vermoord.
  (Hitler kwam er achteraan met vermeend( 6 miljoen?)of 270.00 volgen het rode kruis.)

  En de geschiedenis herhaalt zich in polaire oppositie of in terug tredende gespiegelde werking
  Theses –> anti theses
  En daar er niets was recht gezet nu in <— richting terug.

  Madelin albright in een interview Irak oorlog werd gevraagd : geschat word dat 500.000 kinder sterven en zijn gestorven tijden Irak oorlog (1) vind u het dat wel waard?

  Dat vinden wij het wel waard was haar antwoord zonder blikken of blozen.
  Neo-cons/zionisten/nazi,s
  Kunnen alleen vernietigen en oorlog voeren.

  • Wanneer de (Oekraïnse) bevolking genoegdoening wil van de kleinkinderen en achterkleinkinderen van, dan kunnen wij in Nederland chronisch boos zijn op de Romeinen, op de Spanjaarden, op de Engelsen, op de Fransen, op de Duitsers, oh, ik ben de vikingen / Noormannen vergeten. Tevens zullen volkeren in Afrika en Indonesië ook nog een appeltje te schillen hebben met ons de Nederlanders. Tevens werden Nederlanders geregeld tot slaaf gemaakt door de mooren en de ottomanen, genoeg leed om een oorlog te starten.

   Om je als volk vast te bijten in wat zoveel jaar geleden aan onrecht is geweest. Dan leeft de mensheid eeuwig in oorlog.

   Er zijn verhalen dat Polen wit Rusland en oost Oekraïne wil annexeren. Ik ga er vanuit dat pommeren, Pruisen en Silicie dan aan Duitsland worden geretourneerd, of doen de Polen dat dan weer niet?

   Hoe ver kan domheid gaan.

 7. Maanden,…..
  “ we hebben geen materieel voor de oorlog “

  Hier zegt men “ we hebben een miljoen man gemobiliseerd “
  bewapend met katapult en kiezel? Men vindt nu ws ook een opslag met ultra moderne wapens.
  ws soldaten uit Canada, new Zeeland, USA, EU, Israël, Australië.

  • Demonstraties, stakingen, aanslagen, onzin tripjes/ kan via beeldbellen, gelekte docu’s, toenemen als mis-, afleiding voor wat komen gaat binnen aantal maanden. Target mi Rusland, China.

  • En 40.000 man … stormbrigades
   denk dat dat met stenen gooien gaat, katapult, en buskruit. Zelensky doet het voor… Camela harris dan…🤔

 8. Die man praat of het “westen” ook paradijs betekend. Nou NEEN! Absoluut niet. Begrijpt deze man dan helemaal niet dat deze oorlog geheel overbodig had kunnen zijn? Met een premier als Rutte of een president
  als Macron ben je volgens mij slechter af dan een president als Poetin.

  • ik ken rusland van in 1992 het wasverschrikkelijk de armoede die er was.
   in 2010 zag ik hoe Rusland enorm verbeterd was , dat alles door Poetin .
   hij is een man voor zijn volk en doet er alles aan om hun leven beter te maken.
   bij ons alle regeringen maken het slechter voor ons , ze vullen enkel hun eigen zakken

 9. Ik denk dat Oekraine intussen al doorheen de 82 % stervensbereide Oekrainers zit. De 18% overgebleven oorlogsgeschikten zijn diegenen die niet bereid zijn te sterven.

 10. Zolang ze zo stom zijn om de grote Snuiver te volgen verdienen ze niet beter.
  Dus het interesseert mij geen moer hoeveel Oekies er de pijp uitgaan; zij waren degenen die achter de Snuiver stonden en klapten toen er 14.000 Russen vermoord werden.

  What goes around comes around.

 11. In 3jr tijd heeft de cabal een hel op aarde opgetuigd. Dat had dus ook een hemel op aarde kunnen zijn!!! Laten we dat met zn allen eens echt gaan beseffen en gaan inbrengen in gesprekken!!!

  Dit is een waarheid waar niemand meer omheen kan. De elites creëren en hel op aarde, terwijl ze met al dat geld en die energie ook een hemel op aarde hadden kunnen bouwen!!! In 3jaar tijd hebben ze alles ontwricht. Ze hadden ook in 3jaar tijd heel heel heel veel problemen kunnen oplossen!!!

 12. wie weet waarvoor die jonge vluchtelingen in de toekomst voor dienen.
  misschien wel om te vechten tegen rusland.
  het zijn steeds jonge mannen van 18 tot 25 jaar

  • ik ken rusland van in 1992 het wasverschrikkelijk de armoede die er was.
   in 2010 zag ik hoe Rusland enorm verbeterd was , dat alles door Poetin .
   hij is een man voor zijn volk en doet er alles aan om hun leven beter te maken.
   bij ons alle regeringen maken het slechter voor ons , ze vullen enkel hun eigen zakken

  • mijn schoonzoon vecht op de 1ste linie samen met Wagner de solaten die zich overgeven zijn 16 en+50 jarigen die 2 weken opleiding hebben gehad ,ze weten niet een wat de voorkant van hun geweer is.

  • Macron wil ook een graantje meepikken met zijn oorlogs industrie.
   maar laat zijn bevolking in de steek wat eens zijn kop zal kosten.

 13. Wat een grootsheidswaanzin heeft deze WEF puppet. Ben bang dat het binnenkort afgelopen is met Oekraïne, zal helft Polen worden helft Rusland. Oekraïne word uitgewist uit de geschiedenis zoals vele kleine staten.

  • de fout die gemaakt is tijdens het uiteenvallen van de USSR is dat ze delen van verschillende landen aan Oekraïne hebben toegevoegd nu zullen die gebieden terug naar het respectievelijk land gaan terug zoals het hoort wat zeker een groot deel aan Polen zal gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in