De Westerse media huldigen de Oekraïense president momenteel als een ware oorlogsheld. Daarom is het de moeite waard de man eens nader te bekijken. Vladimir Zelensky was een populaire figuur in Oekraïne. Hij was vroeger een zeer succesvol komiek en acteur. Zelf heb ik met veel plezier naar zijn optredens gekeken, want de humor van zijn komediegezelschap “Kvartal 95” was werkelijk spot-on. Zelensky hield de politiek van president Porosjenko een spiegel voor, gaf satirisch commentaar op de exploderende corruptie in Oekraïne, maakte het door Porosjenko aangewakkerde nationalisme belachelijk, enzovoort, schrijft Thomas Röper.

Zelensky speelde ook de hoofdrol in de tv-serie “Dienaar van het Volk”, die uitgezonden werd op de tv-kanalen van de oligarch Kolomoiski. De serie zelf is overigens eigendom van Netflix. In deze serie speelde Zelensky een Oekraïense president die de corruptie in het land opruimt, de oligarchen verdrijft, het onbeminde IMF [International Monetary Fund] het land uitjaagt en Oekraïne naar een welvarende toekomst leidt.

Slechts enkele maanden voor de presidentsverkiezingen van 2019 heeft Zelensky zijn kandidatuur aangekondigd, een partij gelanceerd onder de naam “Dienaar van het Volk”, naar de titel van de populaire serie, en het nodige platform van oligarch Kolomoisky via zijn media kreeg. Zelensky’s populariteit als acteur en komiek, die tijdens de verkiezingscampagne vrede in de Donbass beloofd had, maakte zijn verkiezingscampagne praktisch tot een no-brainer. De Oekraïners waren zo gefrustreerd over hun corrupte politieke elite, dat zij de acteur-president met 72 procent van de stemmen kozen.

De machteloze president

Zelensky was echter van meet af aan een machteloze figuur. Ik ben bereid te geloven dat hij in functie is gekomen met het idee om vrede in het land te brengen. Maar Zelensky heeft nooit een eigen binnenlandse macht gehad. Financieel was hij afhankelijk van Kolomoisky en ook zijn partij en haar parlementsleden dankten hun verkiezing aan de financiële steun van Kolomoisky.

Kolomoisky, op zijn beurt, wordt door de FBI onderzocht voor de gebruikelijke aanklachten in Oekraïne (corruptie, witwassen van geld, enz.). Kolomoisky weet dus precies wat hij mag doen en wat hij niet mag doen, als hij niet het risico wil lopen dat de FBI daadwerkelijk een onderzoek begint. Nadat Joe Biden president van de VS was geworden, kreeg Kolomoisky te voelen wie de meester in huis is en werden hem voor het eerst sancties opgelegd.

  Waarom Rusland de "Nieuwe Wereldorde" bestrijden moet

De reden is waarschijnlijk dat Zelensky, met toestemming van Kolomoisky, geprobeerd heeft om aan de goede kant van Trump te komen en in ieder geval niet geweigerd heeft om met Trump samen te werken in het onderzoek naar de corruptie van Joe Biden in Oekraïne. Dat was destijds de reden voor de impeachment-procedure tegen Trump.

Biden mag Zelensky niet

Biden liet Zelensky in de eerste maanden van zijn presidentschap in de kou staan, en nu Zelensky er alleen voor stond, probeerde hij uit wanhoop toegang te krijgen tot de fondsen van de Oekraïense gasleverancier Naftogaz en ontsloeg de Naftogaz-baas Kobolev, die nog door de toenmalige Amerikaanse vice-president Joe Biden was aangesteld. Dit leidde ertoe dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken juist een week later naar Kiev reisde om op de tafel te slaan waarvan de details hier te vinden zijn.

Daarna werd de relatie van Biden met Zelensky nog ijler. Toen Biden in juni 2021 de Russische president Poetin ontmoette aan het einde van zijn Europese rondreis langs de NAVO en de EU, ging er geen dag voorbij zonder dat Zelensky publiekelijk smeekte om een ontmoeting met Biden. Biden negeerde dat, kondigde vervolgens hoffelijk een ontmoeting aan voor juli in Washington, maar die werd herhaaldelijk uitgesteld en kwam pas begin september tot stand, en werd een regelrechte vernedering voor Zelensky die zo ver ging dat de Amerikaanse media hem “President Lewinsky” noemden.

Zelensky heeft geen eigen binnenlandse macht, hij is grotendeels geïsoleerd in Oekraïne en moet de VS smeken hem niet te laten vallen. Het lot van Zelensky hangt dus alleen af van het wel en wee van de regering van de VS. Misschien was hij naïef genoeg om te geloven dat hij de dingen ten goede kon veranderen in Oekraïne, maar dat zou al lang voorbij moeten zijn. Zelenksy is een marionet en hij weet het (inmiddels).

  Rusland verklaart nieuw doel: Verdrijving van het Zelensky regime uit Oekraine

De niet ingeloste verkiezingsbeloften

Zelensky heeft geen enkele van zijn verkiezingsbeloften ten uitvoer gebracht. De corruptie blijft welig tieren in Oekraïne en Porosjenko is niet gestraft voor zijn corruptie, zoals Zelenski in de verkiezingscampagne had beloofd. Integendeel, om de impopulaire wetgeving die het IMF eiste door te drukken, moest Zelensky zelfs een verbond sluiten met de factie van Porosjenko, omdat Zelensky’s eigen afgevaardigden weigerden in te stemmen. En de Donbass is onder Zelensky verder van de vrede verwijderd dan onder Porosjenko.

Dit alles heeft geleid tot een snelle duik in de opiniepeilingen, en de populariteit van Zelensky in Oekraïne lag onlangs nauwelijks op 20 procent. Vooral in het door de Russen bewoonde oosten van het land zullen velen Zelensky waarschijnlijk de rug toegekeerd hebben, omdat hij het nationalisme in het land verder aangewakkerd heeft en zelfs het gebruik van de Russische taal in openbare ruimten grotendeels verboden heeft.

Dit is vooral opmerkelijk omdat Zelensky zelf als komiek en acteur in het Russisch heeft opgetreden, iets wat in het huidige Oekraïne nog maar zeer beperkt zou worden toegestaan.

De droevige figuur

Wie de optredens van Zelensky volgt, ziet een man die met grote woorden zwaait, maar absoluut nergens komt in de zaak waar het om gaat. Zelensky mocht zinnen spuien, maar meer ook niet. Dit werd de afgelopen maanden vooral duidelijk bij het lezen van Zelensky’s decreten, die regelmatig begonnen met de woorden “Op aanbeveling van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad, beveel ik…”

De echte macht in het land schijnt in handen te zijn van de voorzitter van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad en de rol van Zelensky blijft beperkt tot het ondertekenen van wat Alexei Danilov, het hoofd van de Raad, aan Zelensky voorlegt. In elk geval is er in Oekraïne geen enkel initiatief van Selensky geweest dat uitgevoerd werd.

  Oekraïne ontslaat eigen Mensenrechtencommissaris wegens het beweren van "systematische verkrachtingen" door Russische troepen

Zelensky heeft geen politieke invloed in Oekraïne, hij heeft geen noemenswaardige financiële steun meer, en hij heeft geen enkele politieke ervaring. Hij is een lichtgewicht met wie de profs uit de VS en Oekraïne doen wat zij willen.

Allemaal voor de show

Zelensky mag momenteel voor alle parlementen van het Westen met media-aandacht om steun bedelen en in video’s beweren dat hij nog steeds in Kiev zit. Om dit te bevestigen publiceert Zelensky bijna dagelijks video’s, maar die zijn gemanipuleerd, want het groene scherm is voor professionals gemakkelijk te herkennen. Ook zijn baard is in een video soms van verschillende lengte. Of er worden video’s gepubliceerd die duidelijk al enkele weken oud zijn, want Zelensky is daar te zien met mensen die al weken eerder gestorven zijn.

Het theater van Zelensky’s vermeende moedige volharding in Kiev culmineerde in het vermeende bezoek van drie Europese regeringsleiders die, volgens het verhaal, doodgemoedereerd naar de stad reisden, die bijna door Russische troepen omsingeld was, om Zelensky te ontmoeten zonder de Russen zelfs maar om een kort staakt-het-vuren te vragen. Zelensky is in feite waarschijnlijk in het westen van Oekraïne of zelfs al in Polen, van waaruit hij zijn landgenoten oproept om de hopeloze strijd voort te zetten.

Wie Russisch of Oekraïens verstaat en naar de optredens van Zelensky kijkt, kan niet begrijpen hoe de westerse media deze clown opbouwen tot een “nieuwe Churchill”, die zijn land zogenaamd dapper in een oorlog leidt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Oekraïense president Zelenskyy is verbonden met Klaus Schwab, Justin Trudeau, en andere mondiale elitesVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelHypocrisie, Oorlog, Moord, Leugens, Verdeeldheid, “Racisme,” Afhankelijkheid: Allemaal opzettelijk beleid van de V.S.
Volgend artikelSysteemuitval: Grondstoffenmarkten, banken, munteenheden en contracten beginnen in te storten… en de gevolgen zullen catastrofaal zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Zelensky moet een andere naam krijgen: Lulletje Rozenwater….

    Maar wij hebben ook super incompetente corrupte gekkies; zie het volledige vorige en huidige kabinet…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in