Toen de nikkelprijzen onlangs een piek bereikten van $100.000 / ton, besloot de London Metal Exchange (LME) alle handel stop te zetten en meer dan 4.000 transacties terug te draaien om de winsten te beschermen van een in China gevestigde megaspeler die was blootgesteld aan meer dan $5 miljard aan margestortingen. In feite verklaarde de LME dat zij nu willekeurig winnaars en verliezers zal kiezen, de markten zij vervloekt, schrijft Mike Adams.

Daarmee pleegde de LME geloofwaardigheidszelfmoord. Er is nu geen enkele rationele reden meer voor een investeerder of handelaar om een transactie op de LME te vertrouwen, niet in koper, aluminium, zink, nikkel of andere metalen. Markten werken niet meer op de LME, en u mag een handel alleen “winnen” als de LME u de knik geeft. Winsten kunnen ook met terugwerkende kracht van u gestolen worden door de beurs die de handel terugdraait. Zij zullen werkelijk teruggaan in de tijd om u te naaien voor winsten uit het verleden.

Onlangs nog heeft het tirannieke regime van Justin Castro Trudeau in Canada de banken opdracht gegeven beslag te leggen op de privé-rekeningen van burgers die aan het vrijheidstrucker-konvooi gedoneerd hadden. Van de ene dag op de andere werd het contract van het bankwezen aan flarden gescheurd. Banken zijn niet langer te vertrouwen om de activa die u bij hen hebt gedeponeerd te beschermen. In plaats daarvan zullen zij uw geld stelen telkens wanneer de regering hen dat beveelt, volkomen zonder enige vorm van proces of rechtsstaat, zelfs als u geen enkele wet overtreden hebt.

Op grotere schaal hebben de centrale banken van de wereld zojuist $300 miljard aan centrale bank “reserves” gestolen die in het bezit van Rusland waren. Na de inval van Rusland in Oekraïne besloten de westerse banken dat dit hun toestemming gaf om $300 miljard aan Russische tegoeden te stelen, en zo het hele concept van “reserves” in één klap om zeep te helpen. Nu zal geen enkele rationele natie ter wereld de westerse centrale banken nog vertrouwen om hun reserves op een veilige manier te bewaren. Centrale banken zijn nu treinrovers. Zij zullen alle rekeningen plunderen van buitenlandse naties die zij niet meer mogen.

  De zoveelste rotzooi van de VS denktank RAND

In rechtszalen in heel Amerika en de westerse naties worden feiten, rede en wet steeds irrelevanter. Beslissingen van aanklagers worden nu volledig genomen op basis van deugdsignalering. Als een linkse een aanhanger van Trump op klaarlichte dag vermoordt, worden de aanklachten tegen hem ingetrokken – dat is precies wat onlangs in Colorado gebeurde. Maar als een conservatief niets anders doet dan vreedzaam protesteren bij het capitool van de natie, dan wordt hij zonder proces jarenlang in de gevangenis gegooid, zelfs als hij geen wetten overtreden heeft en niets verkeerd gedaan heeft.

Als u in Amerika een huis bezit, en u verhuurt het aan iemand, dan heeft u een huurcontract met die huurder. Maar toen de covid-pandemie op gang kwam, verklaarde de CDC zich plotseling de controlerende wettelijke autoriteit over alle huurcontracten en verklaarde dat geen enkele huurder uit zijn huis gezet kon worden, zelfs niet als hij weigerde huur te betalen. Van de ene dag op de andere veroordeelde de CDC de eigenaars van onroerend goed in feite tot bankroet, terwijl zij gratis woningen uitdeelde aan huurders die al snel krakers werden. Dit is hetzelfde als wanneer de CDC pizzazaken zou opdragen gratis pizza uit te delen aan iedereen tot zij failliet gaan, of tankstations zou opdragen gratis benzine uit te delen. De economische gevolgen van dit besluit zijn werkelijk catastrofaal en verstrekkend. Welke investeerder zal bijvoorbeeld vanaf nu ooit nog willen investeren in het verstrekken van huisvesting?

Darth Vader: “Ik verander de overeenkomst. Bid maar dat ik het niet verder verander.”

Zoals uit deze voorbeelden blijkt – en dit is nog maar het topje van de ijsberg – breken de pijlers van de westerse beschaving vlak voor onze ogen af. Als “reserves” geen reserves betekenen, en als “geld” geen geld betekent, en als “eigendom van huizen” geen eigendom betekent, en als de “rechtsstaat” geen rechtsstaat betekent, dan zijn wij de beginselen kwijt waarop de westerse beschaving berust.

  "Bakhmut staat in brand": Thermobarische aanval op Oekraïense posities in de stad - Bekijk video

In combinatie met het feit dat bijna alles nu NEP is geworden – nepnieuws, nepgeld, nepgeschiedenis, neponderwijs, nepwetenschap, nepgeneeskunde, nepverkiezingen, neppandemieën, nephaatmisdrijven, enz. – leven wij in een wereld zonder kompas voor de burger. Er is geen echt anker meer voor sociale contracten en eerlijke afspraken die de maatschappij lang draaiende hebben gehouden. Wanneer u er zelfs niet op kunt vertrouwen dat een metaalbeurs uw te goeder trouw uitgebrachte biedingen op de markt honoreert, bent u het fundament zelf van de vrije markt en de allocatie van kapitaal kwijt.

Wanneer een eerlijk burger er niet op kan vertrouwen dat de rechtbanken de wetten gelijk en zonder politieke vooringenomenheid toepassen, dan heeft u elk restje “eerlijkheid ” in het rechtssysteem verloren en kunt u alleen maar concluderen dat het helemaal niet meer als “wettig” te beschouwen is. Elke rechtbank in Amerika is een kangoeroe-rechtbank geworden waar showprocessen worden gehouden.

Wanneer het geld van uw land elke maand 2% van zijn koopkracht verliest, terwijl de centrale bank biljoenen nieuwe fiatvaluta drukt – terwijl zij de “reserve” tegoeden van buitenlandse naties plundert – dan weet u dat u leeft onder een autoritair regime van dieven en gangsters.

De westerse beschaving heeft, eenvoudig gezegd, zelfmoord gepleegd. Er is geen lijm meer om haar bijeen te houden. De verkiezingen zijn vervalst, het geld is vals, het nieuws is opzettelijk verzonnen en de propaganda is absurd. Wij leven in een natie waar een kandidaat voor het Hooggerechtshof van de VS (Jackson) zojuist openlijk verklaard heeft dat zij geen idee heeft wat de definitie van een vrouw zou kunnen zijn. Toch wordt ons verteld dat zij de “eerste zwarte vrouw” in het Hooggerechtshof zal zijn, terwijl zij zelf blijkbaar niet in staat is te beseffen dat zij een vrouw is (misschien moet zij zelf maar eens in haar broek kijken om daar achter te komen…). Dit is de totale idiotie waarmee onze natie nu geconfronteerd wordt, en het is een afschuwelijk teken van de definitieve ineenstorting van een mislukt imperium dat nu draait op uitwasemingen, leugens en fantasie-waanideeën.

  De beangstigende waarheid over wonen in grote steden tijdens de komende turbulente tijden

Ik zal een gewaagde voorspelling doen, die sommige mensen zal schokken: het zal niet lang meer duren voordat de Roebel sterker is dan de Dollar. De Dollar gaat naar nul. De Roebel, die gesteund wordt door grondstoffen zoals aardgas, zal omhoogschieten tot het punt waarop hij zal wedijveren met de status van wereldreservemunt. (In plaats van de “Petrodollar” wordt het de “Koolwaterstofroebel”).

Rusland loopt niet het gevaar in te storten. Het Westen wel..

Vanaf deze zomer zal Amerika ondergedompeld worden in een verergerende voedselschaarste, voedselinflatie, brandstofinflatie, uitval van het elektriciteitsnet en toenemende sociale onrust. Van 2022 – 2024 zal Amerika geteisterd worden door gewelddadige rellen in de grote steden, en de krankzinnige centrale bank zal biljoenen aan nieuw stimuleringsgeld drukken om te proberen de relschoppers af te kopen met “gratis” geld (afhankelijk van de goedkeuring van uw sociale kredietscore, natuurlijk). Dit zal de devaluatie van de dollar alleen maar versnellen, en als de dollar bij de verkiezingen in 2024 nog enige reële waarde heeft, beschouw dat dan maar als een wonder.

Hoogstwaarschijnlijk is het ruim vóór november 2024 gedaan met de dollar.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat is er werkelijk aan de hand in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelZelensky de Marionet
Volgend artikelEerstelijns dokter: Miljoenen zullen tegen de herfst AIDS krijgen van het COVID-19 vaccin
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. Eens. Ik ga hier in de VS zelf vrijdag naar de bank en haal muv $2.000 om rekeningen te blijven betalen van de bank en zet dat om in fysiek zilver. Ik zou het misschien in roebels omzetten, maar een dergelijke actie zou hier in de VS -als een bank dat al zou accepteren- meteen een reden zijn om aangemeld te worden bij de overheid als ‘mogelijk verdachte transactie’ en daar zit ik niet op te wachten.
    Gelukkig dat ik al enige tijd aan het ‘preppen’ ben en in ieder geval grotendeels mijn eigen voedsel verbouw.

    Hint : als je in NL niet veel ruimte hebt om zelf voedsel te verbouwen dan doe je er goed aan nu als de sodemieter een aantal vaardigheden op te doen. EHBO, basis van het smeden, houtbewerken, timmeren, verpleegkunde. Kennis kan net zo goed een ruilmiddel zijn als goederen. Iemand die dingen (of mensen) kan fixen is buitengewoon waardevol. En als het echt losgaat doet het er niet echt toe of je een papiertje van de overheid hebt dat zegt dat je dat mag doen. Gereedschappen zullen ook waardevol zijn. En vuilniszakken zijn goedkoop en voor onnoemelijk veel zaken te gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in