De stijgende inflatie voor voedsel, energie en onderdak heeft wereldwijd geleid tot wat een nieuw tijdperk van burgerlijke onrust zou kunnen worden. Pockets van onrust zijn waargenomen in Sri Lanka, Peru, Kenia, Ecuador, Iran, en Europa. Nieuw onderzoek voorspelt dat er een bredere golf van ontevredenheid op komst is, bericht Zerohedge.com.

Hoewel dit onderwerp van zich ontwikkelende sociale onrust nauwelijks nieuw is, bespraken wij het eind 2020 al, “Waarom Albert Edwards In Paniek Begint Te Raken Over De Stijgende Voedselprijzen,” en Michael Every van de Rabobank merkte in april 2021 op: “We Komen Dichter Bij Een Bijbels Scenario Voor Grondstofprijsstijgingen.”

Eerder dit jaar waarschuwde de voorzitter van de Rockefeller Foundation, Rajiv, dat er een “enorme, onmiddellijke voedselcrisis” op komst is. De VN zei deze zomer dat de wereld op weg is naar de hongerdood“, met een verhoogde kans op burgerlijke onrust en politiek geweld.

Verisk Maplecroft, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd risico-advies- en inlichtingenbureau, maakt de dreigende onrust in de wereld begrijpelijk. Zij hebben zojuist een bijgewerkte versie van de Civil Unrest Index (CUI) gepubliceerd, die zeven jaar gegevens bestrijkt en waaruit blijkt dat in het laatste kwartaal de meeste landen sinds de invoering van de index een hoger risico op burgerlijke onrust hebben gelopen (in 101 van de 198 landen die door de firma worden gevolgd, is het risico op burgerlijke onrust toegenomen, terwijl het risico in slechts 42 landen is afgenomen).

“De gevolgen zijn duidelijk over de hele wereld, waar de ontevredenheid van de bevolking over de stijgende kosten van levensonderhoud de kop opsteekt in de straten van zowel ontwikkelde als opkomende markten, van de EU, Sri Lanka en Peru tot Kenia, Ecuador en Iran,” schrijft Verisk in het rapport, en voegt eraan toe dat de omstandigheden verslechteren omdat het aantal protesten en stakingen tot in de herfst zou kunnen toenemen.

  Westerse "deskundigen" dachten dat ze de Russische economie zouden vernietigen - Ze faalden

“Hoewel er in de eerste helft van 2022 verschillende opvallende en grootschalige protesten zijn geweest, moet het ergste ongetwijfeld nog komen,” waarschuwt de firma.

Verisk merkte op dat Algerije de grootste kans heeft op geprojecteerde burgerlijke onlusten in het komende halfjaar, vanwege de stijgende inflatie. Andere gebieden zijn Europa, vooral vanwege de energiehyperinflatie die de huishoudfinanciën decimeert.

“Bosnië en Herzegovina, Zwitserland, Nederland, Duitsland en Oekraïne behoren alle tot de staten met de grootste verwachte toename van het risico,” aldus het rapport.

“Alleen een aanzienlijke daling van de wereldvoedsel- en energieprijzen kan de negatieve wereldwijde trend van het risico op burgerlijke onlusten stoppen. De angst voor een recessie neemt toe, en de inflatie zal in 2023 naar verwachting slechter zijn dan in 2022,” aldus Verisk.

De vraag blijft of de centrale banken de inflatie kunnen tegenhouden met de meest agressieve renteverhogingen in decennia. Zo niet, dan verwacht Verisk: “de komende zes maanden waarschijnlijk nog ontwrichtender zullen zijn” dan eerder dit jaar.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video van uitzicht van de groep Oekrainse soldaten op de Russische tank die hen van dichtbij beschiet (21+)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVaccingieren
Volgend artikelDood via grafeenoxide nanodeeltjes
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. wanbeleid en protest zijn vaste gegevens….touwknopen zonder lid te zijn van de padvinders of een zeilbootje te hebben echter is een ding van de toekomst.

 2. Ik moet het nog zien, die burgerlijke onlusten in Nederland. Zelden zo’n dom volk meegemaakt. Ze gaan het gewoon accepteren, tot de dood erop volgt.

 3. Zoek eens grafiekjes over de periode 1973 – 1995, een gelijkaardige periode in economische en sociale zin. Met de nodige onrust, angst voor de Bom, en zelfs Europese terroristen van zowel links als rechts, een aantal van die zaken zijn tot vandaag nog niet opgelost.
  Toch was het ook een fijne tijd.

 4. Wat we nu meemaken is een beleid van economische krimp (degrowth) dat tot grote armoede zal leiden. De EU-commissarissen en de Belgische Open VLD/MR/Groen/Ecolo/Vooruit/SP constellatie promoten deze krimp-agenda omwille van ethische (vermindering van de ongelijkheid tussen de EU en de derde wereld) en klimaatredenen (CO2-hysterie).
  Elk gewelddadig optreden tegen deze voluntaristische politici is echter uit den boze want dat zal onmiddellijk gebruikt worden als voorwendsel om de noodtoestand op te leggen en elke democratische correctie onmogelijk te maken. De huidige versnelling van de degrowth-agenda is gericht op de uitlokking van burgeropstanden.

  En u zult zien – mark my words: de politiek zal de haat van het volk afwenden en richten op Rusland, en een WO zal het gevolg zijn….

 5. Beste Mensen

  Deur aan deur
  Huis aan huis zal er worden gevochten

  Door toedoen van misverstanden
  Aangewakkerd door de kinderen van Satan genaamd God en Duivel via Parlementen , Kabinetten & allerlei soorten en maten van Scholen gebraidraind opgelegd
  Hersen spoel praktijken

  En niet vergeten
  De SatansBox
  De Paplepel model
  Goede Tijden Slechte Tijden
  Vader gaat met Moeder , Dochter , Tante , Oma , Nicht , SchoonZus
  Moeder gaat met Oom , Broer , Neef , Zwager , Opa , Vriend van Opa
  Broer gaat met Dochter van Broer , Zus Nicht , Tante , Oma
  Broer gaat met Broer , Neef , Oom ,
  Zwager
  Nicht gaat met Nicht
  Zus gaat met Zus ,Tante , Oma enzovoorts
  Allemaal rollebollen

  Logisch krijgt men deze uitwerking
  Denk zelf na

  Dank U

 6. Er zijn maar een paar mogelijkheden voor komende winter:

  a) de bevolking accepteert gedwee alles wat van het linkse tuig afkomt; en het regent uitzettingen en er gaan duidenden mensen op straat wonen en honger lijden.

  b) de bevolking komt in opstand; trapt de linksen eruit, ander politiek bestel, excuses aan Poetin; ondertussen de gasvelden openen, uit Nato, uit EU, uit euro, uit VN, uit WHO, grenzen dicht, vluchtelingen eruit.

  Ik schat het eerste; Bevolking is te burgelijk, te christelijk, te dom, en te laf en egoistisch om in beweging te komen, en ze geloven alles wat die mini poot balkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in