YouTube CEO geeft prijs voor vrije meningsuiting aan zichzelf – en schept vervolgens op over haar censuur

1
671

Er heerste een Orwelliaanse stemming op de set toen YouTube een prijs voor vrijheid van meningsuiting uitreikte aan zijn eigen CEO Susan Wojcicki. Na het ontvangen van de prijs, sprak Wojcicki over hoe ze actief werkt om gebruikers op het platform te censureren op een bijna industriële schaal.

De “Free Expression Award”, gesponsord door YouTube, werd vrijdag uitgereikt.

De winnaar was Susan Wojcicki – die de CEO van YouTube is.

In de bizarre video van de prijsuitreiking werd Wojcicki gevraagd om te praten over haar “hartstochtelijke” strijd voor vrijheid van meningsuiting en hoe haar familie uit het antisemitische Europa naar de VS vluchtte.

“We kunnen de vrijheden die we hebben niet voor lief nemen. We moeten er echt voor zorgen dat we ze op alle mogelijke manieren beschermen”, legde de 52-jarige YouTube CEO uit.

Maar Susan Wojcicki ging toen snel verder om te praten over haar werk om omvattende censuur op YouTube te verrichten, meldt RT.

“We moeten er ook voor zorgen dat er grenzen zijn”, legde ze uit, met de mededeling dat YouTube alleen al in het laatste kwartaal maar liefst negen miljoen video’s heeft verwijderd.

Wojcicki benadrukte ook dat er “veel inhoud is die technisch beantwoordt aan de geest van wat we proberen te doen, maar die grensoverschrijdend is”.

“Dergelijke inhoud zullen wij slechts in mindere mate verspreiden – wat betekent dat wij het onze gebruikers niet zullen aanbevelen”.

De prijsuitreiking is op sociale media onthaald op een stortvloed van spottende en sarcastische berichten, meldt RT.

Wow, een vrouw die een bedrijf overnam dat het extreem goed deed, maar een duikvlucht nam toen zij het overnam. Zij is letterlijk de reden dat andere bedrijven alternatieven voor YouTube zijn gaan maken. De censuur loopt uit de hand. Zelfs zachte standpunten in  politiek worden gecensureerd vanwege haar beleid, schrijft iemand in het reactieveld.

Op het moment van schrijven heeft de video 32 duimpjes omhoog, en 10.657 naar beneden.

YouTuber bespotte voorheen Covid-19 vaccinatie-critici – Nu geeft hij toe: “Ik heb vaccinschade”

Amerikaanse gezondheidsautoriteit FDA draait zichzelf om: verwerpt resultaten COVID-antistoftest; waanzin viert hoogtij

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here