Het Zelensky-regime heeft een man zonder handen opgeroepen om te dienen als kanonnenvoer in hun door de NAVO gesteunde oorlog met Rusland.

Uit The Wall Street Journal, “Een jaar oorlog, Oekraïne staat voor uitdagingen om troepen te mobiliseren“:

Oekraïne had een staand leger van 260.000 man toen Rusland binnenviel, en volgens westerse schattingen zijn er sindsdien ongeveer 100.000 gedood of gewond geraakt. […]

Ruslan Bortnik, hoofd van het Oekraïense Instituut voor Politiek, een denktank in Kiev, zei dat recente veranderingen veel mannen hebben ontmoedigd om te vechten. Vorige maand verlaagde het leger de bonussen voor niet-frontlijnpersoneel en noemde dit een kostenbesparende maatregel. Een nieuwe wet die de heer Zelensky in januari ondertekende, voerde strengere straffen in voor desertie en ongehoorzaamheid.

Er zijn publieke schandalen geweest over ongepaste oproepen en video’s waarop te zien was hoe mannen door dienstplichtambtenaren in elkaar werden geslagen omdat ze een oproep weigerden. Een gehandicapte werd in het westen van Oekraïne opgeroepen en geschikt bevonden voor de dienst, hoewel hij geen handen had. Een ander stierf aan het front binnen een maand na de mobilisatie na 10 dagen training, volgens zijn familieleden.

Ambtenaren ontkenden vorige week dat ongetrainde gemobiliseerde troepen onvoorbereid ten strijde werden gestuurd, hoewel ze zeiden dat de duur van de militaire training door de oorlog is verkort. “De propaganda van het Kremlin blijft vervalsingen en mythen verspreiden,” zei onderminister van Defensie Hanna Malyar in een Telegrampost. Verschillende soldaten die vorige week door The Wall Street Journal in de buurt van Bakhmut werden geïnterviewd, zeiden dat ze binnen enkele dagen na hun oproep naar de strijd waren gestuurd. Anderen zeggen dat ze enkele weken training hebben gekregen.

  Slag om Bakhmut op 16 mei 2023: Vechten om het laatste "Domino-vestingswerk - Video's, foto's 18+

The Economist berichtte vorige maand meer over de man zonder handen:

Ruslan Kubay was verrast toen hij eind januari een oproep ontving. Hij staat sinds zijn jeugd geregistreerd als ernstig gehandicapt – hij mist beide handen – en valt onder een lijst van automatische vrijstellingen van dienstplicht. Nog verrassender was echter de reactie van de ambtenaren van het plaatselijke registratiekantoor in Drohobych, bij Lviv. In plaats van hun fout toe te geven, verdubbelden zij hun oordeel en verklaarden hem geschikt voor militaire dienst. Alleen een bericht op social media en een daaropvolgend nationaal schandaal draaiden de beslissing terug.

Het geval van de heer Kubay was een extreem, maar verre van geïsoleerd incident.

Dit is hoe je weet dat Oekraïne de oorlog wint!

Via Informationliberation.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

US-Generaal Stephen Twitty: “AFU verliezen kunnen oplopen tot 200.000 soldaten”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIk kreeg gisteren mijn tweede vaccin en ik voel me vandaag klote! Fauci geeft toe dat hij een bijwerking kreeg na vaccin #2
Volgend artikelStudie toont aan dat mensen met een laag IQ “veel meer kans” hebben om “woke” te zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  • …politici naar het front sturen of in de arena’s, dat zou de beste optie zijn als je dan toch oorlog wil voeren…..

   en hun familie en vrienden, ten slotte is het hun feestje en hun voederbak waar ze voor bezig zijn. Mij kost het indirect terwijl er geen winst is voor mij als ze winnen, wel voor de multinationals….dus waarom jezlef druk maken als je geen aandelen hebt ?

 1. Hij kan toch nog met zn voeten schieten? Of bijten? Alsof t wat uitmaakt of je handen of voeten hebt als je toch binnen een paar uur door de grinder gaat?
  Sarcasme natuurlijk

 2. Dit bericht over de man zonder handen is eerder vermeld.
  Met alle respect voor Frontnieuws maar dit is geen nieuws.
  Verder blijf ik nog wel vertrouwen op de info van Frontnieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in