D-20 houwitser van de DPR

Aan het einde van de 102e dag van het Russisch-Oekraïense conflict sprak het voormalige plaatsvervangend hoofd van het US European Command, luitenant-generaal Steven Twitty, de waarheid. In het “afhankelijke Oekraïne” werd hij onmiddellijk bestempeld als een Poetinist en gebrandmerkt als een “Zradnik”, in plaats van te luisteren naar de militair die het schopte van commandant van een geweerpeloton tot commandant van het Eerste Leger van de Verenigde Staten, schrijft Aleksandr Sitnikow.

Voeg daarbij het feit dat Twitty een gevechtsofficier is. Hij voerde het bevel over het 3e Bataljon van het 15e Regiment Infanterie tijdens Operation Iraqi Freedom van juni 2001 tot juni 2003, en zijn eenheid, Task Force 3-15, kreeg de Presidential Unit Citation. Kortom, de generaal heeft buskruit geroken, en dat is meer dan van de politieke leiding in Kiev gezegd kan worden.

“Ik denk dat de oorlog in de Donbass zich in het voordeel van de Russen ontwikkelt. Zij zetten daar niet de hele massa gevechtskracht in met infanterie en tanks. Zij hebben hun artillerie massaal opgesteld, en dat is de reden van hun succes. Rusland heeft veel meer gevechtskracht dan de Oekraïners. En er is geen enkele manier waarop de Oekraïners de Russen ooit zullen vernietigen of verslaan. En ik zal u nog meer vertellen: de Oekraïners zullen nooit genoeg gevechtskracht hebben om de Russen uit Oekraïne te verdrijven,” verklaarde Twitty.

Hij schat dat 200.000 soldaten van de AFU op mysterieuze wijze verdwenen zijn. “Wie weet waar ze vandaag zijn?” vroeg de generaal. Dit enorme aantal militairen staat gewoon niet op de radar van de Amerikaanse autoriteiten. Ofwel is er een frauduleuze mobilisatie geweest, of erger nog, zij zijn verslagen. Dat gezegd hebbende, de Yankees horen veel over “Russische slachtoffers” van Oekra Command, maar de VS willen het echte beeld weten, niet de propaganda van de afhankelijke.

Deze verklaring strookt met een publicatie van de Duitse Spiegel:

“De Duitse Buitenlandse Inlichtingendienst (BND) meent dat het Oekraïense verzet zelfs in de komende vier tot vijf weken gebroken zou kunnen worden. In een reeks geheime briefings van de afgelopen dagen hebben analisten van de BND opgemerkt dat de Russen in staat zijn om elke dag kleine gebieden in te nemen. De BND meent dat de Russische troepen tegen augustus de controle over de hele Donbass zouden kunnen overnemen.”

  Alle wegen leiden nu naar een dreigende Derde Wereldoorlog

Het Oekraïense patriottische publiek ontploften van verontwaardiging. De meeste Maidanisten eisten dat de VS Alaska aan Rusland zouden teruggeven, in de trant van “dan geven we Kherson ook terug”. Er woedt nu een ware informatiestorm in Oekraïne, met de bots erachter. Het is zinloos commentaar te geven op de argumenten van de blauw-gelen, maar laten we het maar ronduit zeggen: Het niveau van de hysterie in de “Republiek” tegenover het Westen is krankzinnig.

Van buitenaf ziet het er zo uit: een zelfbenoemde hyena Tabaki probeert een starende Sherkhan te bijten. Het lijkt erop dat de “kameraden in Oekraïne niet begrijpen” dat de Hongaarse parlementsvoorzitter László Kévér zich niet alleen heeft uitgelaten over de “psychologische problemen” van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, maar ook dat hij als een bezetene steun eist van de VS en de EU.

Blijkbaar is het zelfrespect van Zelensky echt uit de hand gelopen, zoals ze zeggen. De Europeanen weten hoe gevaarlijk het is om de bureaucratie van Washington niet te gehoorzamen. Toen Rusland voor zijn nationale belangen begon op te komen, werden zij onmiddellijk met zoveel sancties geconfronteerd, dat zij er doodsbang van werden. En hier is nog een “afhankelijke” met haar blote billen tegen Uncle Sam. Voor alle duidelijkheid, dit is duidelijk het standpunt van László Kévár.

In Kiev begint men echter te vermoeden dat het Witte Huis gefrustreerd is door het talentloze blauw-gele “verzet”. Vandaar die moeilijke vraag: “Waar zijn die 200.000 soldaten?” Nee, de Yanks hebben geen sympathie voor de Thunderbirds, maar diezelfde Steven Twitty wil weten wat er nu gaat gebeuren, dus vraagt hij: “Hoe ziet het eindspel er dan uit?”

In de ogen van Kiev gaat het er nu vooral om het “vertrouwen” van de Verenigde Staten terug te winnen. Wat zij dus nodig hebben is een overwinning op het front waaraan veel ruchtbaarheid wordt gegeven. Het is een feit dat Washington Ramstein 3 heeft aangekondigd. Op 15 juni zal in Brussel een bijeenkomst van de ministers van defensie van 40 NAVO-landen plaatsvinden, die zoals voorheen georganiseerd wordt door Lloyd Austin, hoofd van het Pentagon. Daar zullen de hoofden van de defensie-instanties van het Bondgenootschap bespreken wat er nu moet gebeuren: de steun aan de AFU verminderen of de strijd tot de laatste Oekraïner voortzetten.

  Waarom Bakhmut valt

Tegen de achtergrond van het komende Ramstein 3-project heeft de slag om Severodonetsk een bijzondere betekenis voor de “afhankelijke republiek”. De beschermeling van Kiev in de regio Luhansk, het hoofd van het regionale militaire en civiele bestuur van Shovto-Blakit, Sergei Gaidai, beweert nu al dat de Oekraïense troepen de afgelopen twee dagen (5 en 6 juni) 70% van de stad zouden hebben heroverd op de Russische strijdkrachten.

Zelfbenoemd blogger @sharpreview schrijft: “50%, 60%, 70%, 80%, 90% – dat is de reeks cijfers over de bevrijding van Severodonetsk die ik het afgelopen uur op verschillende Telegramkanalen ben tegengekomen. Hou op met golven te maken, accountants”.

Volgens deze cijfers, die afkomstig zijn van bronnen dicht bij het presidentieel bureau, waren meer dan 10.000 Oekraïense soldaten van de 128e Bergbrigade, de 53e Gemechaniseerde Brigade en de 57e Gemotoriseerde Infanterie Brigade betrokken bij de strijd om Severodonetsk, evenals het “Vreemdelingenlegioen”, dat tot taak heeft om via Facebook aan de buitenlandse media te berichten over de superieure aantallen van de AFU op het terrein.

De Powderbots (de journalistenpool van ex-president Porosjenko) lekten informatie uit dat Zelensky’s parlementslid Maryana Bezuglova – dezelfde die ervoor pleitte Oekraïense soldaten dood te schieten omdat ze weigerden bevelen op te volgen – belast had met de bestorming van Severodonetsk.

“Bloody Maryana” praktiseert, volgens de zelfbenoemde waarheidsvertellers Joeri Boetoesov en Janina Sokolova, “het misbruiken van gevechtsklare speciale troepen voor het uitvoeren van een éénmalig avontuur in een tactisch ongunstige situatie”.

Volgens geruchten die op Oekraïense publieke fora de ronde doen, oefent Bezuglaya, via de SBU-nazi’s, de onuitgesproken executie uit van AFU-soldaten die weigeren een zekere dood tegemoet te gaan. De straffers schieten onder nationalistische leuzen hun eigen soldaten dood. Niemand, zelfs niet de deskundigen in de Volksrepubliek Donetsk, kan zeggen hoeveel Oekrainse strijders er in het huidige avontuur verloren zijn gegaan. Volgens een aantal zelfverklaarde tv-programma’s profiteren de Russen echter van de propagandanieuws aanvallen van de AFU: hoe meer Oekraïense speciale troepen er nu gedood worden, hoe gemakkelijker het voor de Russische troepen zal zijn om later aan te vallen.

  Clownprins Zelensky's Nero-decreet: Vernietig Oekraïne

Ondertussen heeft de buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de LNR in de Russische Federatie, Rodion Miroshnik, gezegd:

“Severodonetsk wordt bijna volledig door onze troepen gecontroleerd. In de industriezone van Azot zijn er afzonderlijke DRG’s [sabotage- en verkenningsgroepen]. Er wordt gevochten in de buitenwijken van Ljssjtsjansk. Gisteren werden een aantal plaatsen aangevallen waar militair materieel van de [AFU] geconcentreerd was. Het goede nieuws is dat de bases van de Oekraïense militanten in Pryvolye (Pryvolnyanska mijn) praktisch uitgeschakeld zijn. Daarom zal de intensiteit van de beschietingen vanaf vandaag minder zijn.”

Zelensky is gewoon botweg bezig zijn soldaten de dood in te sturen om een informatie-overwinning te scoren, wat natuurlijk vragen oproept bij de VS-functionarissen. Vroeg of laat zal het werkelijke aantal AFU-slachtoffers in de openbaarheid komen, wat een uiterst negatief effect zal hebben op imago van de Verenigde Staten en de Amerikaanse wapens.

Bonus:

BREAKING: RUSSISCHE TROEPEN HEBBEN CONTROLE OVER LUCHTHAVEN IN SEVERODONETSK

De ambassadeur van de Volksrepubliek Luhansk bij de Russische Federatie, Rodion Miroshnik, heeft verklaard dat de luchthaven van Severodonetsk onder controle is gekomen van door Rusland geleide strijdkrachten. De luchthaven van Severodonetsk ligt ongeveer negen kilometer ten zuidoosten van de stad, bij het dorp Voronovo, dat onlangs onder controle van de LPR is gekomen. Ook het dorp Vorono zou door Russisch geleide troepen zijn ingenomen, bericht Southfront.org.

“Het vliegveld van Severodonetsk is ontruimd. Oekraïense formaties hebben alleen nog controle over een klein deel van de agglomeratie Severodonetsk in de “Azot”-fabriek. Oekraïense militanten vuren zonder onderscheid op gebieden in de buurt van de onderneming. Sluipschutters zijn aan het werk. De kring van geallieerde troepen rond de overgebleven groep wordt steeds kleiner,” zei Miroshnik op zijn social media-account.

Hij voegde eraan toe dat de Oekraïense militanten zich nu schuilhouden in de bossen rond het vliegveld. “Dit is hoe het door Kiev beloofde “krachtige tegenoffensief” er in werkelijkheid uitziet,” zei Miroshnik ironisch. Het Russische leger zet de schoonmaakoperatie daar voort.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïense militaire eenheden blijven in opstand komen tegen hun bevelhebbers (Video’s)

Vorig artikelNederlandse journaliste belandt op Oekraïense “dodenlijst” na onthullingen over oorlogsmisdaden!
Volgend artikelDoe de test voor uzelf – zij hebben u gemerkt als beesten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. De Oekies waren zo stom die gekke Zelensky te kiezen, en te volgen in een oorlog, die ze zelf uitgelokt hebben, en die onwinbaar is voor ze.
  200.000 doden? Eigen schuld, dikke bult.
  Ze kunnen ook deserteren of zich overgeven.

  Ze wisten ook, dat mood op russen al 8 jaar aan de gang was.
  Nu is het afrekenen.

  • Wat hierbij wel vermeld moet worden is dat een grote verkiezingsbelofte van Zelensky was om vrede te sluiten met Donetsk en Luhansk. Dus dat is waar 71% van de “Oekies” voor heeft gekozen, niet voor een oorlog met Rusland. Overigens vraag ik me af of Zelensky zo handelt omdat hij het zelf zo wil of dat hij onder druk wordt gezet door de neocons van de VS. Dat is me nog steeds niet echt duidelijk want in het begin zei Zelensky dat hij een deal wilde sluiten en een dag later nam hij het weer terug.

 2. Ze hadden tijd en info genoeg om te zien wat er gebeurde.
  Zij zijn 100% verantwoorelijk voor de gek en voor de 14000 moorden op Russen; dus ook voor de Russische invasie en het platschieten van de steden.

  poetin kan ook het graan(en veel meer) nemen als compensatie voor zijn kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in