Het afschuwelijke geweld en lijden in Gaza hebben de wereldwijde nieuwscyclus gedomineerd. Dat is niet vreemd, gezien de vreselijke omvang van de ramp waar de afgelopen drie weken meer dan 7.000 mensen, voornamelijk burgers en bijna de helft daarvan kinderen, zijn vermoord door Israëlische bombardementen en belegeringen, schrijft Strategic Culture Foundation.

Het aantal dodelijke slachtoffers is binnen een dag achterhaald, zo groot is de moedwillige moorddadige verwoesting door het Israëlische regime. En toch minimaliseren Joe Biden en andere Westerse politici deze misdadigheid door te proberen de slachtofferaantallen in twijfel te trekken. Hoe uiterst verachtelijk van Biden en zijn Westerse medeplichtigen aan deze genocide.

Maar wat ook opvalt, is het abrupte cancelen van Oekraïne als verhaal door de Westerse media. De algehele degradatie van de interesse in Oekraïne is werkelijk verbazingwekkend. De plotselinge terugval in de berichtgeving in de Westerse media weerspiegelt hoe de proxy-oorlog in Oekraïne altijd al een gekunstelde geopolitieke agenda was, verstoken van elk vermeend principe van Westerse democratie.

Bijna 19 maanden lang zijn de vijandelijkheden in Oekraïne overal in de Westerse nieuwsmedia te zien geweest. Het conflict werd beschreven als het grootste in Europa sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Westerse regeringen en media veroordeelden Rusland onomwonden voor vermeende agressie tegen Oekraïne en er werd hysterisch verkondigd dat heel Europa bedreigd werd door een mogelijke Russische invasie als Oekraïne niet verdedigd werd.

Het geweld in Oekraïne werd afgeschilderd als een bloedige manifestatie van het “grote narratief” van de Amerikaanse president Joe Biden over een wereldwijde manicheïstische strijd tussen “democratie en autocratie”. Het Westerse publiek werd de les gelezen dat het van levensbelang was dat honderden miljarden dollars en euro’s werden uitgegeven om Oekraïne te steunen tegen de vermeende Russische oorlogszucht, omdat dit conflict een streep in het zand was voor de vermeende Westerse democratische waarden en beschaving.

Dit narratief was altijd al een aanfluiting van Hollywood-proporties. Zoals veel goed geïnformeerde mensen terecht hebben opgemerkt (degenen die niet vertrouwen op de propaganda van de Westerse nieuwsmedia), was en is het conflict in Oekraïne een proxy-oorlog tegen Rusland, verordend door de Verenigde Staten en hun militaire NAVO-vehikel. De oorlog maakt deel uit van een bredere geopolitieke strijd van het door de VS geleide westerse imperialistische blok tegen Rusland, China en andere naties van een opkomende multipolaire wereld die de door Amerika gedomineerde hegemonie verwerpt.

Het bewijs van die analyse wordt helaas geleverd door het obscene genocidale geweld in het Midden-Oosten. De afgelopen drie weken heeft het door het Westen gesteunde Israëlische regime straffeloos Palestijnse burgers afgeslacht. De Verenigde Staten en de Europese Unie hebben deze criminaliteit effectief goedgekeurd onder het mom van Israëls “recht op zelfverdediging”, en de Westerse media hebben dit bedrog versterkt en versterkt met hun verwrongen berichtgeving.

Natuurlijk heeft deze schokkend criminele agressie de wereldwijde nieuwscyclus gedomineerd. Alle media over de hele wereld zijn gefascineerd door de barbaarsheid, zij het met verschillende perspectieven over hoeveel schuld moet worden toegewezen aan het Israëlische regime of aan de Palestijnse militante groep Hamas, die de escalatie in geweld in gang zette met zijn massamoord op 1400 Israëli’s op 7 oktober. (Het wordt nu duidelijk dat veel van die doden eigenlijk veroorzaakt werden door het gebruik van buitensporig dodelijk geweld zonder onderscheid door het Israëlische leger).

Hoe dan ook, het punt hier is hoe opmerkelijk de plotselinge stopzetting van de westerse media-aandacht voor de oorlog in Oekraïne is. De afgelopen drie weken is er nauwelijks over dat conflict gesproken. Deze peremptoire afwezigheid is fenomenaal. Maandenlang kreeg de oorlog in Oekraïne non-stop, verzadigde aandacht – zij het met een anti-Russische propagandistische draai – en dan is er zomaar een leemte in de aandacht voor wat eerder werd aangekondigd als een existentiële crisis voor Europa en de Westerse democratische beschaving.

Het is niet zo dat de vijandelijkheden in Oekraïne echt zijn afgenomen. Integendeel, de gevechten tussen de door de NAVO gesteunde troepen van het Kievse regime en het Russische leger zijn nog net zo hevig als in de afgelopen maanden. Alleen al in de afgelopen week werden naar schatting meer dan 2.000 Oekraïense troepen gedood door Russische troepen aan de frontlinies in de regio’s Donetsk, Kherson en Zaporozhye.

Hoe wordt die afwezigheid in de Westerse media verklaard? Een deel van het “cancelen” van het Oekraïne-conflict in de berichtgeving van de Westerse media is te wijten aan het mislukken van het tegenoffensief dat begin juni werd ingezet en gesteund werd door de NAVO. Die militaire onderneming werd gehypet als de verwachte doorbraak tegen de Russische troepen na maanden van zware wapenleveranties van de NAVO in de aanloop naar het tegenoffensief. Voor de NAVO was het een rampzalige anti-climax. In vier maanden tijd zijn tot 90.000 Oekraïense soldaten verloren gegaan, wat bij het totaal van 400.000 Oekraïense militaire doden over het hele conflict tot nu toe komt. De grote NAVO-operatie is een regelrechte ramp geworden. De Russische verdedigingslinies langs een strook voormalig Oost-Oekraïens grondgebied (dat nu deel uitmaakt van de Russische Federatie) tot aan de Krim en de Zwarte Zee blijven formidabel intact en onkwetsbaar.

De uitgave van 200 miljard dollar aan militaire en andere hulp door de Verenigde Staten en de Europese Unie om een corrupt naziregime in Kiev overeind te houden, kan nu worden gezien als de grootste farce en het grootste schandaal van de moderne tijd. De Westerse regeringen en hun slaafse media mogen het Westerse publiek deze groteske verspilling van geld en mensenlevens daarom niet laten zien. De aandacht van het publiek moet op de een of andere manier worden afgeleid om de verpletterende politieke gevolgen te vermijden.

Het afslachten van Palestijnen in Gaza en op de bezette Westelijke Jordaanoever is een wereldwijde schande die zeker prioritaire aandacht verdient. Er moet onmiddellijk een staakt-het-vuren worden afgekondigd en er moet een einde komen aan de massamoord en de belegering. De rechten van de Palestijnen moeten worden behartigd en er moet dringend worden gestreefd naar een fatsoenlijke vredesregeling voor het conflict in een echt bemiddeld juridisch en diplomatiek kader – niet het onoprechte proces dat Washington en de Europese Unie al tientallen jaren voorstaan.

Maar zelfs de uitgebreide aandacht van de Westerse media voor het geweld in Gaza komt niet voort uit een oprechte zorg voor feiten, laat staan waarheid of gerechtigheid. Het is, zoals gewoonlijk, een dekmantel voor de misdaden van het Israëlische regime en de medeplichtigheid van westerse staten aan de decennialange genocide op de Palestijnen. Een genocide die al 75 jaar aan de gang is sinds de oprichting van de Israëlische staat in 1948 door Brits en Amerikaans bedrog, zoals onze columnist Finian Cunningham deze week beschreef.

Nee, de verzadigde berichtgeving van de Westerse media over de verschrikkelijke gebeurtenissen in Gaza van de afgelopen drie weken wordt voor een groot deel gedreven door de dwingende noodzaak om de aandacht af te leiden van het schandaal en het debacle van de NAVO-machtsoorlog in Oekraïne.

De snelheid en het gemak waarmee de Westerse media en hun regeringen Oekraïne als verhaal schrappen, is een krachtig bewijs. De vermeende bezorgdheid over Oekraïne ging nooit over principe of het vermeende narratief van het verdedigen van de democratie. Als dat narratief enige geloofwaardige inhoud had, hoe is het dan zo snel van tafel geveegd? Het is iets om te zien hoe de Westerse media Oekraïne gewoon hebben gedumpt alsof het om beschadigde goederen ging die geen nut meer hadden, of, erger nog, een vuil vod.

Het is een verdere duivelse tragedie in de lijdensweg van het Palestijnse volk. Niet alleen worden ze uitgeroeid, uitgehongerd en worden hun fundamentele mensenrechten ontzegd door het door het Westen gesteunde Israëlische regime. Hun lijden is ook een schrijnend bewijs van het harteloze bedrog en de criminaliteit van de Verenigde Staten en hun westerse partners in Oekraïne.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Van Balfour tot nu (1917-2023), westerse dubbelhartigheid beschermt Israëlisch staatsterrorisme en genocideVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWe moeten de satanische ideologie van het Westen verwerpen – Alexander Dugin
Volgend artikelIran-Rusland zetten een westerse val op in Palestina
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. we hadden het voorspeld. als de leugens over oekraïne niet meer volgehouden kunnen worden dan verleggen ze de aandacht en bestaat het niet meer.

 2. Westerse hoernalisten verspreiden alleen desinfotainment, leugens en propaganda-bs. Elk schaap dat nog msm volgt wordt steevast onder hypnose gehouden.

   • @ Sandra:
    Eerst zien en….
    Dan moet je het het bewijs nu ook leveren.
    Iedereen kan wel rondbazuinen wat in hem of haar opkomt.
    Dus:
    Laat maar zien.

  • Jammer dat Thierry Baudet enkel Bobby Kennedy en de zoon van Trump heeft ontmoet op zijn reisje naar Amerika. Vraag mij ook af of hij ooit van Dr. Shiva Ayyadurai (de uitvinder van de e-mail) heeft gehoord terwijl hij toch ook in de race zit (independent) voor het presidentschap. Wellicht komt dat nog als 1 van zijn vele volgelingen hem er attend op maakt. Hier is Dr. Shiva ook nog steeds DE GROTE ONBEKENDE. In America doet men het ook dun in de broek voor hem dus… totaal geen media aandacht. Ik heb dagelijks kontakt met 1 van zijn aanhangers en die gaf mij gisteren een video waarin hij een boekje open deed over die Vivek Ramaswami. Op een andere video sprak hij zich uit over Bobby Kennedy. Voor het Israel/Palestine, die enkele weken geleden escaleerde, stond Kennedy voor mij als de enkele keuze voor het presidentschap aangemerkt maar na zijn uitspraak over dat conflict kelderde vam het voetstuk waar hij in mijn gedachte op stond en na wat Dr. Shiva over hem gezegd had in die video op gelijke voet met de rest v/d SWARM, zoals Dr. Shiva hun beschrijft…

 3. Het is lastig, zo niet onmogelijk voor een land om zich te verweren tegen terroristen die hun hoofdkwartier onder een groot ziekenhuis hebben gebouwd.
  Voor alle Israël haters: het zijn niet de Israëliërs die dat hebben gedaan, maar de terroristen van Hamas nadat Hamas op een zeer laffe manier Israëlische burgers heeft vermoord.
  Als er door dit soort verwerpelijke gedrag van Hamas burgers sneuvelen is dit niet de schuld van Israël maar van Hamas.

  • weer eentje hierboven die bedwelemd is door de Joodse propaganda en desinformatie. Hij heeft het over een “land dat zich verweerd tegen terroristen”. Dat het bedoelde “land” de meest al meer dan vijftig jaar misdaden begaat tegen een volk waarvan het het land steelt, de bevolking verjaagd en hun kinderen doodschiet omdat ze stenen gooien naar de bezetter. Israel is een terroristische organisatie die zich “land” noemt.

  • “nadat Hamas op een zeer laffe manier Israëlische burgers heeft vermoord.”
   en waarom deden ze dat? waarom waren de omstanders zo verschrikkelijk kwaad?
   heeft u zich dat nooit afgevraagd?
   deze gruweldaden zijn een extreme reactie op een extreme reactie, dit conflict is al zoveel jaren bezig hè.
   er had een lampje kunnen gaan branden toen deze gruweldaad niet in verband gebracht mocht worden met de voorgeschiedenis.
   er is niet een goede en een foute partij, beide partijen zijn fout. de burgers zijn de dupe.

 4. Beste Kanaloa01,
  Het is ook lastig om mensen verder terug in de recente, en verre geschiedenis te laten kijken waardoor situaties zijn ontstaan zoals ze zich nu aandienen.

  ” je kunt door een wc papier rolletje naar een weiland kijken en 1 koe zien, je kunt ook dat rolletje terzijde leggen en een groter beeld krijgen en zien dat er tientallen koeien, paarden en andere dieren zich in die wei bevinden”.

  Die ene koe is de waarheid,……alle andere dieren echter ook!!!1

 5. NEE HOOR ! Vandaag in HLN : de Russen verloren 4000 soldaten in Avdiivka, ook enorm veel materieel, het grootste verlies dit jaar …..Er is dus nog hoop voor Hoerkraiene …. Laat ons snel nog enkele miljarden investeren om onze democratische waarden te beschermen !

 6. De hedendaagse media hebben niks meer te maken met onafhankelijke op feiten gebaseerde nieuwsgaring.
  Het zijn gewoon gekleurde propaganda machines van het zelfde soort crapule dat de politici in haar zak heeft.
  En over dat crapule heeft Dugin het.
  https://www.frontnieuws.com/we-moeten-de-satanische-ideologie-van-het-westen-verwerpen-alexander-dugin/
  Sommigen politici en mediamensen voeren het beleid uit omdat ze zelf rot zijn, sommigen zijn afhankelijk, anderen gemakzuchtig, weer anderen bang of gewoon dom.
  Tja, het is wat het is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in