Het strategische partnerschap tussen Rusland en Iran – met China in de coulissen – legt een uitgebreide, Sun Tzu-getinte val voor de Hegemon in West-Azië.

Afgezien van Israël is er geen enkele entiteit op de planeet die in staat is om in een oogwenk de aandacht af te leiden van het spectaculaire debacle van het westen in Oekraïne, schrijft Pepe Escobar.

De oorlogsstokers die de leiding hebben over het buitenlands beleid van de VS, niet bepaald Bismarckiaanse stervelingen, geloven dat als Project Oekraïne onhaalbaar is, Project Endlösung in Palestina in plaats daarvan een – etnische zuivering – peulenschil kan zijn.

Een plausibeler scenario is echter dat Iran-Rusland – en de nieuwe “as van het kwaad” Rusland-China-Iran – alles in zich hebben om de Hegemon in een tweede moeras te sleuren. Het draait allemaal om het gebruik van de eigen, verwarde flip-flapping van de vijand om hem uit balans te brengen en te desoriënteren naar vergetelheid.

Het wensdenken van het Witte Huis dat de oorlogen voor altijd in Oekraïne en Israël in hetzelfde verheven streven naar “democratie” staan en essentieel zijn voor de nationale belangen van de VS, heeft al een averechtse uitwerking gehad – zelfs bij de Amerikaanse publieke opinie.

Dat verhindert niet dat kreten en gefluister langs de Beltway onthullen dat aan Israël gelieerde VS-neocons het tempo opvoeren om Iran te provoceren – via een spreekwoordelijke valse vlag die tot een Amerikaanse aanval zou leiden. Dat Armageddon-scenario past keurig bij de Bijbelse psychopathie van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

De vazallen zouden gedwongen worden om zich gedwee te schikken. Staatshoofden van de NAVO hebben een bezoek gebracht aan Israël om hun onvoorwaardelijke steun te betuigen aan Tel Aviv – waaronder Kyriakos Mitsotakis uit Griekenland, Giorgia Meloni uit Italië, Rishi Sunak uit Groot-Brittannië, Olaf Scholz uit Duitsland, de seniele bewoner van het Witte Huis, en Emmanuel Macron uit Frankrijk.

De Arabische “eeuw van vernedering” wreken

Tot nu toe heeft de Libanese verzetsbeweging Hezbollah zich buitengewoon terughoudend opgesteld door niet in het aas te happen. Hezbollah steunt het Palestijnse verzet als geheel – en had tot een paar jaar geleden ernstige problemen met Hamas, waarmee het in Syrië slaags raakte. Hamas wordt gedeeltelijk gefinancierd door Iran, maar wordt niet geleid door Iran. Hoezeer Teheran de Palestijnse zaak ook steunt, Palestijnse verzetsgroepen nemen hun eigen beslissingen.

Het grote nieuws is dat al deze kwesties nu aan het oplossen zijn. Zowel Hamas als de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) zijn deze week naar Libanon gegaan om de secretaris-generaal van Hezbollah, Hassan Nasrallah, persoonlijk te bezoeken. Dat getuigt van eensgezindheid – of wat de As van Verzet in de regio de “Eenheid van Fronten” noemt.

Nog onthullender was het bezoek van Hamas aan Moskou deze week, dat werd beantwoord met een machteloze Israëlische woede. De Hamas-delegatie werd geleid door een lid van het Politbureau, Abu Marzouk. De Iraanse onderminister van Buitenlandse Zaken Ali Bagheri kwam speciaal uit Teheran en ontmoette twee van de belangrijkste plaatsvervangers van de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov, Sergei Ryabkov en Mikhail Galuzin.

Dat betekent dat Hamas, Iran en Rusland aan dezelfde tafel zitten te onderhandelen.

Hamas heeft de miljoenen Palestijnen in de diaspora, evenals de hele Arabische wereld en alle landen van de islam, opgeroepen om zich te verenigen. Langzaam maar zeker kan er een patroon worden waargenomen: zou de Arabische wereld – en grote delen van de islam – op het punt kunnen staan om zich in belangrijke mate te verenigen om hun eigen “eeuw van vernedering” te wreken – net zoals de Chinezen deden na de Tweede Wereldoorlog met Mao Zedong en Deng Xiaoping?

  ADL CEO Jonathan Greenblatt zegt dat "antizionisme genocide is" en dat "elke Joodse persoon een zionist is"

Beijing zinspeelt daar via zijn geraffineerde diplomatie beslist op bij belangrijke spelers, zelfs voordat de baanbrekende toenadering tussen Iran en Saoedi-Arabië, via bemiddeling van Rusland en China, eerder dit jaar tot stand kwam.

Dat alleen zal de voortdurende neocon obsessie van de VS om kritieke infrastructuur in Iran te bombarderen niet verijdelen. Deze neocons zijn minder dan nul waard als het op militaire wetenschap aankomt en negeren hoe Iraanse vergelding – nauwkeurig – elke Amerikaanse basis in Irak en Syrië zou treffen, met de Perzische Golf als een open zaak.

De weergaloze Russische militaire analist Andrei Martyanov heeft laten zien wat er zou kunnen gebeuren met die dure Amerikaanse ijzeren badkuipen in het oostelijke Middellandse Zeegebied in het geval van een Israëlische aanval op Iran.

Bovendien zijn er minstens 1.000 Amerikaanse troepen in het noorden van Syrië die de olie van het land stelen – wat ook meteen een doelwit zou worden.

Ali Fadavi, plaatsvervangend opperbevelhebber van de IRGC, kwam ter zake: “We hebben technologieën op militair gebied waar niemand vanaf weet, en de Amerikanen zullen ervan weten als we ze gebruiken.”

De Iraanse hypersonische Fattah-raketten – neefjes van de Khinzal en de DF-27 – reizen met een snelheid van Mach 15 en kunnen elk doel in Israël in 400 seconden bereiken.

En voeg daar geavanceerde Russische elektronische oorlogsvoering (EW) aan toe. Zoals zes maanden geleden in Moskou werd bevestigd, hebben de Iraniërs, als het op militaire interconnectie aankomt, aan dezelfde tafel tegen de Russen gezegd: “wat je ook nodig hebt, vraag het maar.” Hetzelfde geldt omgekeerd, want de wederzijdse vijand is één en dezelfde.

Het draait allemaal om de Straat van Hormuz

De kern van elke Russisch-Iraanse strategie is de Straat van Hormuz, waar minstens 20 procent van alle olie ter wereld doorheen stroomt (bijna 17 miljoen vaten per dag) plus 18 procent van het vloeibaar aardgas (LNG), wat neerkomt op minstens 3,5 miljard kubieke feet per dag.

Iran kan de Straat van Hormuz in een oogwenk blokkeren. Om te beginnen zou dat een soort vergelding van dichterlijke gerechtigheid zijn voor het feit dat Israël illegaal al het miljarden dollars kostende aardgas dat voor de kust van Gaza is ontdekt, wil opslokken: dit is overigens een van de belangrijkste redenen voor de etnische zuivering van Palestina.

Maar de echte deal zal zijn om de door Wall Street ontworpen derivatenstructuur van 618 biljoen dollar omver te werpen, zoals al jaren wordt bevestigd door analisten bij Goldman Sachs en JP Morgan en door onafhankelijke energiehandelaren uit de Perzische Golf.

Dus als puntje bij paaltje komt – en veel verder dan de verdediging van Palestina en in een scenario van totale oorlog – hebben niet alleen Rusland-Iran, maar ook belangrijke spelers in de Arabische wereld die op het punt staan lid te worden van BRICS 11 – zoals Saoedi-Arabië en de VAE – wat nodig is om het Amerikaanse financiële systeem neer te halen wanneer zij maar willen.

  Meer mensen zijn tegenwoordig bezig met CATASTROFE PREPPING dan ooit tevoren

Zoals een old school hooggeplaatste Deep State, die nu zaken doet in Centraal-Europa, benadrukt:

“De Islamitische naties hebben het economische voordeel. Ze kunnen het internationale financiële systeem opblazen door de olie af te snijden. Ze hoeven geen enkel schot af te vuren. Iran en Saoedi-Arabië werken samen. De crisis van 2008 kostte 29 biljoen dollar om op te lossen, maar deze crisis zou, mocht het gebeuren, zelfs met 100 biljoen dollar aan fiatinstrumenten niet opgelost kunnen worden.”

Handelaren uit de Perzische Golf vertelden me dat een mogelijk scenario is dat de OPEC Europa sancties oplegt, eerst vanuit Koeweit en dan van het ene OPEC-land naar het andere en naar alle landen die de moslimwereld als vijanden en oorlogsvoer behandelen.

De Iraakse premier Mohammed Shia al-Sudani heeft al gewaarschuwd dat olie naar westerse markten wel eens uitgesteld zou kunnen worden vanwege wat Israël in Gaza aan het doen is. De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian heeft al officieel opgeroepen tot een totaal olie- en gasembargo door islamitische landen tegen landen – in wezen vazallen van de NAVO – die Israël steunen.

Dus de christelijke zionisten in de VS, samen met de neocon Netanyahu, die dreigen om Iran aan te vallen, hebben het potentieel om het hele financiële wereldsysteem neer te halen.

Voor altijd oorlog tegen Syrië, remixed

Onder de huidige vulkaan is het strategische partnerschap tussen Rusland en China extreem voorzichtig. Voor de buitenwereld is hun beider officiële standpunt dat ze weigeren de kant van Palestina of Israël te kiezen, op humanitaire gronden oproepen tot een staakt-het-vuren, oproepen tot een tweestatenoplossing en het internationaal recht respecteren. Al hun initiatieven bij de VN zijn naar behoren gesaboteerd door de Hegemon.

Zoals het er nu voor staat, heeft Washington het groene licht voor de Israëlische grondinvasie van Gaza geweigerd. De belangrijkste reden is de onmiddellijke prioriteit van de VS: tijd winnen om de oorlog uit te breiden naar Syrië, dat ervan “beschuldigd” wordt het belangrijkste doorvoerpunt voor Iraanse wapens naar Hezbollah te zijn. Dat is ook dubbel het heropenen van hetzelfde oude oorlogsfront tegen Rusland.

Moskou maakt zich geen illusies. Het inlichtingenapparaat weet heel goed dat Israëlische Mossad-agenten Kiev hebben geadviseerd terwijl Tel Aviv onder zware druk van de VS wapens leverde aan Oekraïne. Dat maakte de silovik woedend en kan een fatale Israëlische fout zijn geweest.

De neocons van hun kant stoppen nooit. Ze brengen een parallel dreigement naar voren: als Hezbollah Israël aanvalt met iets anders dan een paar spaarzame raketten – en dat zal gewoon niet gebeuren – zal de Russische luchtmachtbasis Hmeimim in Latakia “uitgeschakeld” worden als “waarschuwing” aan Iran.

Dit kan niet eens beschouwd worden als kinderen die in de zandbak spelen. Na de opeenvolgende Israëlische aanvallen op de burgerluchthavens van Damascus en Aleppo, knipperde Moskou niet eens met de ogen om zijn Hmeimim-faciliteiten aan Syrië aan te bieden – compleet met toestemming voor vrachtvluchten van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) van Iran, volgens sommige Russische inlichtingenbronnen. Netanyahu zal niet bepaald een doodswens koesteren door een volledig A2/AD (anti-access/area denial) Russische luchtmachtbasis te bombarderen.

  De wapenstilstand in Gaza is een teken dat Hamas niet verslagen kan worden

Moskou ziet ook duidelijk wat die dure Amerikaanse ijzeren badkuipen in het oostelijke Middellandse Zeegebied van plan zijn. Er is snel gereageerd: Mig-31K’s patrouilleren 24/7 in het neutrale luchtruim boven de Zwarte Zee, uitgerust met hypersonische Khinzals, die er slechts zes minuten over doen om de Middellandse Zee te bezoeken.

Te midden van al deze neocongekte, waarbij het Pentagon een formidabel arsenaal aan wapens plus “geheime” middelen inzet in het oostelijk deel van de Middellandse Zee, of het doelwit nu Hezbollah, Syrië, Iran, Rusland of al het bovenstaande is, hebben zowel China als Noord-Korea – onderdeel van de nieuwe, door Amerika bedachte “as van het kwaad” – aangegeven dat ze niet slechts toeschouwers zullen zijn.

De Chinese marine beschermt Iran praktisch gezien van een afstand. Maar nog krachtiger was een verklaring van Premier Li Qiang – iets wat ongewoon bot en zeldzaam is in de Chinese diplomatie:

“China zal Iran stevig blijven steunen bij de bescherming van zijn nationale soevereiniteit, territoriale integriteit en nationale waardigheid, en zal zich krachtig verzetten tegen alle externe krachten die zich mengen in de interne aangelegenheden van Iran.”

Vergeet nooit dat China en Iran verbonden zijn door een uitgebreid strategisch partnerschap. Ondertussen heeft de Russische premier Michail Misjustin het strategisch partnerschap tussen Rusland en Iran versterkt in een ontmoeting met de eerste vice-president van Iran, Mohammad Mokhber.

Herinner u die rijsteters uit Korea

Pro-Iraanse milities in de As van Verzet houden de confrontatie met Israël zorgvuldig gematigd, dicht in de buurt van guerrilla-aanvallen. Ze zullen nog geen massale aanvallen uitvoeren. Maar alle kansen zijn verkeken als Israël Gaza binnenvalt. Het is duidelijk dat de Arabische wereld, met al haar enorme interne tegenstellingen, een bloedbad onder de burgerbevolking gewoon niet zal tolereren.

Botweg gezegd heeft de Hegemon op het huidige brandpunt de uitweg gevonden uit zijn Project Oekraïne vernedering. Ze geloven ten onrechte dat dezelfde eeuwige oorlog die in West-Azië opnieuw oplaait, naar believen “gemoduleerd” kan worden. En als twee oorlogen een immens politiek juk worden, zoals ze zullen worden, wat is er dan nog nieuw? Dan beginnen ze gewoon een nieuwe oorlog in de “Indo-Pacific”.

Niets van dit alles houdt Rusland-Iran voor de gek en hun ijskoude bewaking van de flippende en flapperende Hegemon. Het is verhelderend om te onthouden wat Malcolm X al in 1964 voorspelde:

“Sommige rijsteters hebben hem uit Korea verdreven. Ja, ze hebben hem uit Korea verdreven. Rijsteters met niets anders dan gymschoenen en een geweer en een kom rijst namen hem en zijn tanks en zijn napalm en al die andere dingen die hij zou moeten hebben en joegen hem over de Yalu. Waarom? Omdat de dag dat hij op de grond kan winnen voorbij is.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Brief geschreven door Albert Pike in 1871 onthult het Illuminati-plan voor Wereldoorlog 3Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWesterse media ‘cancelen’ het Oekraïne-conflict terwijl Palestijnse genocide hun leugens en nepnieuws blootlegt
Volgend artikelBiden moet een wapenstilstand afkondigen in Gaza – al was het maar om zichzelf te redden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Oorlog wordt gewonen door degene die de minste fouten maakt
  Oekraïne was een grote ramp , Gaza kan een nog grotere ramp aan het worden
  Op Twitter een getuigenis van een Deense militaire in Irak toen de Iraniërs de VS basis in Bagdad bombarderde liegt er niet om ! Het waren niet alleen 220 hersen schuddingen

 2. De gazastrook is inmiddels bezet….WAAR BLIJFT DE REACTIE? JP Morgan verkocht gisteren einde dag beurs voor miljard dollar aan eigen aandelen…. Wat weten zij??? …Maandag black monday??

  • Ik kan daar aan toevoegen, filmpje nog niet gezien. Dat de eurostxx50 en dow 500 extreem uit elkaar beginnen le lopen. Ik heb dat nog niet zo gemaakt en ik speel die crossing en het is kut. Tenminste als je long zit op de 500 en gehedge met euro 50

   Dus de vs voorzien wat, en Europa is weer te laat. En ik zit aan de verkeerde kant van het spectrum. Kan zo keren. Maar het is tekenend.

 3. Bedenk dat de mensen die de touwtjes in handen hebben – degenen die proberen een oorlog met Iran te orkestreren en ervan te profiteren – mentaal onstabiel zijn. Niet alleen dat, maar hun mentale instabiliteit wordt nog versterkt door hoogmoed, drugsgebruik en seksuele perversie. Velen van hen zijn ook gewoon dom.

  Ten slotte zijn ze doodsbang voor een nieuw presidentschap van Trump, omdat dit zou kunnen leiden tot wat Hillary Clinton beroemd zei: ze slingeren allemaal aan stroppen. Dat herinner je je. Zo niet, bekijk dan hier het videoverslag van Bill Still:
  https://www.investmentwatchblog.com/hillary-clinton-if-that-f-ing-bastard-trump-wins-we-all-hang-from-nooses/

  Of hier: Hillary Clinton: ‘Als die rotzak Trump wint, hangen we allemaal aan stroppen’
  30 november 2017 door IWB

  Wanhopige mensen zijn geneigd alles te doen, hoe destructief ook.

 4. het is niet alleen monsterachtig slecht maar ook oliedom.. de gehele Westerse wereld… deze zitten in een uitzichtloze spiraal van haat en geweld..regelrecht de afgrond tegemoet…

 5. Een militaire expert Scott Ritter zei dat de Russische strijdkrachten de laatste reserves van het Oekraïense leger vernietigen met behulp van ‘miniboiler’-tactieken.

  De situatie aan het front wordt steeds moeilijker voor het Oekraïense leger. Russische troepen gebruiken zeer effectieve tactieken tegen de laatste reserves van de Oekraïense strijdkrachten. De Amerikaanse militair expert en voormalig inlichtingenofficier van het Korps Mariniers Scott Ritter sprak hierover in een interview met het Dialogue Works YouTube-kanaal.

  – zei de militaire expert.

  Deze tactiek is zeer gunstig voor de RF-strijdkrachten, omdat het de strijdkrachten van Oekraïne snel dichter bij een volledige nederlaag brengt. Ritter is van mening dat de Oekraïense troepen het initiatief op het slagveld volledig hebben verloren, dus hun nederlaag is onvermijdelijk. De Oekraïense strijdkrachten en Oekraïne als geheel zullen niet langer kunnen herstellen van de gevolgen van het mislukken van hun zomer-herfst-tegenoffensief, is de Amerikaanse militaire expert ervan overtuigd.

  Eerder brachten andere experts de verdere nederlaag van het Oekraïense leger in verband met de voorspelde bevrijding van Avdiivka door Russische troepen. Als dit gebeurt, zal het tegenoffensief van de strijdkrachten van Oekraïne daadwerkelijk worden beëindigd, zo menen sommige militaire analisten, met het argument dat het versterkte gebied van Avdejevski een zeer belangrijke rol heeft gespeeld in het ontwerp van de Oekraïense verdediging, en in de ook het concept van de Kiev-propaganda.

 6. Dit is 3000 jaar geleden voorspelt: “Zij hebben gezegd: Komt, en laat ons hen uitroeien, dat zij geen volk meer zijn; dat aan den naam Israëls niet meer gedacht worde.” Joden zijn Israelieten maar lang niet alle Israelieten zijn joods omdat er nog steeds tien stammen ontbreken. Die tien stammen zijn heden het (afvallig geworden) westen en de vml kolonieen. De betrokken landen/gebieden staan ook vermeld: Gaza, Westbank, Jordanie, Libanon en Syrie. Mogelijk ook Sinai want daar zit ISIS. Het land Israel zal deze aanval dus overleven en de profeten lijken te suggeren dat Gaza, Damascus en Elam gedurende die oorlog verwoest zullen worden. Heden ligt de Iraanse Bushehr centrale in het oude land Elam. Die gewonnen oorlog zal voor Rusland, Iran en bondgenoten de casus belli zijn om op te rukken naar het land Israel. Misschien gaat er nu een lichtje branden waarom het westen uitgekotst wordt door de rest van de wereld en blanke mensen precies dezelfde verwijten krijgen die traditioneel voor de joden zijn bestemd? Nogmaals voor de islamist is een christen (westerling) niet meer waard dan een jood. Het maakt hen niet uit of u wel of geen christen bent, dat bent u cultureel gezien wel zoals ook de jood daarom jood is. Praktizerend religieus zijn is daarin irrelevant, het gaat om afkomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in