De beroemde politieke filosoof en publieke figuur Alexander Dugin sprak op de plenaire zitting van de Wereldraad van het Russische Volk. In zijn toespraak benadrukte hij dat het niet alleen belangrijk is om een ideologie te hebben, maar ook om deze te baseren op het historische erfgoed en de waarden van Rusland, bericht Kolozeg.

Dugin stelde dat Rusland een ideologie moet ontwikkelen, maar benadrukte dat deze niet kunstmatig kan worden gecreëerd of van buitenaf kan worden geleend. In plaats daarvan moet de ideologie het resultaat zijn van jarenlang werk en inspanningen. Dugin stond ook stil bij de documenten die binnen de Russische Volksraad zijn aangenomen, de geschriften van de Ivan Il’in Hogere School voor Politiek en de documenten die de afgelopen jaren door de presidentiële administratie zijn opgesteld.

Dugin presenteerde het Russische idee in de vorm van eenvoudige formules:

De eerste toevoeging is het verleden en de toekomst: hij benadrukte de noodzaak om de historische continuïteit te herstellen. Volgens hem is Rusland een product van het verleden en leeft dit verleden in Rusland. Het Russische volk was, is en zal een Russisch volk zijn.

De tweede toevoeging betreft rechts en links: Dugin stelde dat Rusland die gemeenschappelijkheid moet vinden die de Russische cultuur en de sociale keuzes van de samenleving verenigt. Dit omvat traditionalisme en rechtvaardigheid.

De derde verbinding is het Russische volk en hun broeders: Dugin benadrukte het belang van aansluiting bij het Russische volk en benadrukte dat ze geen vijanden zijn, maar broeders.

De vierde vermindering, of het kwijtraken van de invloed van het liberale Westen: Dugin wees op de onverenigbaarheid van liberale waarden met het Russische idee en riep op om zich te ontdoen van hun invloed.

  De Oekraïners evacueren nu ook Koepiansk - De Russen zuiveren het hele gebied ten oosten van de rivier

Vijf, gelijkheid en vriendschap met andere beschavingen: Dugin riep op tot vriendschap en gelijkheid met andere wereldbeschavingen, zoals de Chinese en Indiase beschavingen, die een ander wereldbeeld hebben dan het Westen.

Dugin benadrukte ook het bijzondere moderne pad van het Westen in de context van internationale betrekkingen.

“De Westerse beschaving heeft haar wortels verscheurd. Het kan de beschaving van Satan en het einde worden genoemd, en dit is geen metafoor, onze president sprak er in het bijzonder over. Het westerse liberalisme is ons zo lang opgedrongen en heeft de ontwikkeling van het neonazisme in Oekraïne beïnvloed. We moeten ons zo snel mogelijk ontdoen van deze “universele” ideologie die ons is opgedrongen. Dit is hun cultuur en samenleving, laat ze leven volgens deze dogma’s, maar dergelijke doctrines zijn vreemd aan het Russische volk,” zei de filosoof.

Aan het einde van zijn toespraak herhaalde hij dat Rusland de moeilijke taak op zich zal moeten nemen om een plaats in deze wereld te veroveren en daarvoor te vechten.


Copyright © vertaling 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat niemand u vertelde over Oekraïne – Mindblowing!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGetuigenissen van 7 oktober onthullen dat het Israëlische leger Israëlische burgers “beschoot” met tanks, raketten
Volgend artikelWesterse media ‘cancelen’ het Oekraïne-conflict terwijl Palestijnse genocide hun leugens en nepnieuws blootlegt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. De Turkse Erdogan roept Israël op om de ‘waanzin’ te stoppen en een einde te maken aan de Gaza-aanvallen”.
  Hoelang wordt deze moordpartij nog geduld ? Niet meer aan te zien en dit in 2023 !
  Meer dan hoogtijd om een aantal ‘elementen’ terug in hun kot te zetten.
  https://www.barrons.com/news/turkey-s-erdogan-urges-israel-to-stop-madness-and-end-gaza-strikes-70297838
  https://english.alarabiya.net/News/middle-east/2023/10/28/Turkey-s-Erdogan-urges-Israel-to-immediately-stop-madness-and-end-Gaza-strikes

  • de dag dat de terreurbewegingen in gaza stoppen met zowel het israelische als het palestijnse volk (ja, ik zeg het) te terroriseren, zal er pas sprake zijn van vrede….
   velen ‘vergeten’ gemakshalve dat al een paar tiental jaren het de terreurorganisaties hamas, plo, hezbollah (let op dat ik het woordje ‘palestijns’ erbij NIET gebruik) is dat de gewone palestijnse volk MISbruikt als levend schild om vanuit scholen, ziekenhuizen, woonbuurten hun raketten op israël af te vuren….
   let op dat heel wat idioten janken als de israëlisch het beu zijn en die aanvallen beantwoorden met alle gevolgen vandien voor het door de terreurbewegingen misbruikte bevolking…
   dan heb je nog het feit dat er GEEN palestijns ‘land’ is….het is van oorsprong joods (judea) en hernaamd palestina door hadrianus in 153 AD om de herinnering aan israel uit te vegen….
   ergo..het was een romeinse provincie geworden dat van hand tot hand overging en als grondbezit beschouwd werd…
   de EERSTE notie van ‘land’ was in 1936 toen de volkerenbond MET toestemming van de zionistische afgevaardiging besloot om 84% van het in engelse bezit zijnde ‘palestina’ als effectieve staat te geven aan de semi nomaden aldaar en de rest als israëlisch te beschouwen…de palestijnse delegatie weigerde…lol…
   in 1947 deed de UN een gelijkaardig voorstel…velen (inclusief de zionisten) stemden voor, 13 arabische landen EN de palestijnse afvaardiging stemden tegen…(tweede maal door de ‘palestijnen’ btw)..
   dan had je reagan die een overeenkomst gemaakt had met arrafat..(plo leider…van EGYPTISCHE origine lol, zou genoeg moeten zeggen)….drie keer raden wie er van die overeenkomst wegliep…(tip : het was niet reagan)
   de israelis hebben zelf nog het voorstel gedaan, maar wederom werd dit geweigerd..en recent heeft het nog op tafel gelegen…….
   het is niet het ‘volk’ dat dit weigert…het zijn de door de arabische landen EN heel wat nuttige idioten in het westen gesponsorde terreurbewegingen die de voorstellen afketsen….
   ik hoop dat israel deze keer de ballen heeft die ‘bewegingen’ volledig uit te roeien zodat er EINDELIJK vrede kan komen en BEIDE volkeren in hun RESPECTIEVELIJKE staten kunnen SAMENleven…
   mvgr

   • Een religie heeft GEEN land .
    Dat de Engelsen een gedeelte hebben ingepikt als , land ; kolonialisme
    Is een misdaad . NB voor een zionistische / satanistische nazi staat.
    Ga even de geschiedenis na, en denk zelf
    Hoewel ik vrees dat dit niet aan u besteed is.

   • The common Israeli’s like your idea, Niko, but other forces want more rocket and bullet sales to support the failing USD….The history supports only more violence because of the hot heads in this area, with big egos and very little knowledge about their own behavior. Kept stupid by their ( religious) governments and the Pope as well who has the nerve, STILL TODAY NOT TO PUBLISH THE ABT. 2200 bookrolls from the period 2000 years back. For short, the past have been proven that they can live in
    Peace. So the perpetrators are the investment gang financing this war❗️❗️And some followers of political statute who pushed for war by arranging the details. They should be sentenced all a life long sentence soonest❗️

 2. “De Westerse beschaving heeft haar wortels verscheurd. Het kan de beschaving van Satan en het einde worden genoemd, en dit is geen metafoor, onze president sprak er in het bijzonder over.”.

  Dit is flauw van hem om te zeggen. Hij weet best wel dat het ‘Westen’ helemaal niet veranderd is, behalve de politici en de massamedia, die zijn wél veranderd. Dat die laatsten satanische trekjes vertonen is waar, maar dat wil niet zeggen dat het hele ‘Westen’ satanisch is geworden. De gewone mensen zijn nog steeds hetzelfde al doen de massamedia er alles aan om de mensen in de gewenste richting te duwen.

  Met zulke overdrijvingen komen we niet verder, en dat kan Dugin ook weten. Het lijkt er dan ook op dat hij dat wel weet maar dat hij zelf wellicht ook deel van ‘ons’ probleem is; de wereldwijde georganiseerde criminaliteit, ook wel wereldpolitiek geheten.

  • We zijn, bijna zonder uitzonderingen, voor het materialisme gevallen. Van hoog tot laag. We hebben de ik-cultuur omarmd, sneeuwvlokken van onze kinderen gemaakt. We werden allemaal (intellectueel) links en ondertussen lieten we het onderwijs uithollen door hetzelfde intellectuele links. We hebben het regeren aan onze regering overgelaten en wij door luxe lui geworden staan er nu nog bij en kijken ernaar. We zijn medeschuldig.

   • U spreekt voor uzelf. Ik houd me afzijdig van onnozel materialisme. Tv kijk ik 30 jaar niet, kranten ook, ben zo wakker als wat, en ben nergens medeschuldig aan. Het idee. Politici, die zijn verantwoordelijk, lijkt mij. En de groot-kapitalisten, industriëlen, wapenfabrieken enzo. ‘we’hebben niks aan een regering over gelaten. We zijn geboren in dit systeem dat niet te veranderen is. We zijn dus niet medeschuldig.

    • Bovendien, Svea, als de massamedia de mensen letterlijk betoveren met onware denkbeelden dan kan die massa die daardoor betoverd is, daar niets aan doen. Ze hadden wel de knop om kunnen zetten en de massamedia mijden natuurlijk. Maar ze wisten en weten vaak niet hoe het psychologisch werkt. Dus als mensen onware informatie krijgen die hen in de war maakt (betoveren noem ik dat) dan kunnen die mensen daar niets aan doen. Dan zou ik eerder naar de massamedia willen wijzen. Das toch duidelijk?

     • We hebben duidelijk te maken met een staaltje oude duistere magie. Dat mensen daardoor beïnvloed raken is een feit en dat de duistere magiërs ons van te voren via entertainment laten weten wat ze van plan zijn wil niet zeggen dat de slachtoffers schuldig zijn..hoe moeten de onwetenden weten dat het zo werkt als ze in een betovering vast zitten? Nee, dit is een staaltje schuld afschuiven op de slachtoffers. Zo van …jij staat uitdagend te dansen dus mag ik je verkrachten want ik werd zo opgewonden?
      Sowieso is verantwoordelijkheid nemen voor je leven belangrijk maar de schuld op je nemen van misdaden die door de parasieten gepleegd zijn is weer een typische manier van hun om ons schuldig te laten voelen..

 3. Eigenlijk mag de westerse bevolking wel woedend zijn op hun leiders.
  De EU is een ondemocratisch geldverslindend opgedrongen gedrocht dat bestaat uit elkaar tegenwerkende onderdelen.
  Een groot deel van de westerse bevolking wilde deze EU helemaal niet. Die alleen maar er om gaat afzetgebieden en markten te vergroten.
  Nu zegt de rest van de wereld fuck off met jullie neoliberalisme en jullie privatisering ten koste van de gewone mensen, dat keer op keer weer zorgt voor financiele rampen omdat mensen nu eenmaal mensen zijn. Of ze nu hoog of laag op de maatschappelijke ladder staan. Het enige dat verschilt is de grootte van het object waarop de hebzucht gericht wordt.
  Nu wordt de westerse bevolking ook nog eens in het buitenland scheef aangekeken voor hun satanische ideologie.
  En nu roept die dikke ongekozen regeringssouffleur ook nog eens :
  https://www.frontnieuws.com/klaus-schwab-eist-bevel-dat-amerikaanse-mannen-en-vrouwen-oproept-om-voor-globalisten-te-vechten-in-wo-3/
  Geldt dit binnenkort ook voor de europeanen ?
  Wel, ieder het zijne maar ik roep : Uitkomen. ik doe niet meer. Pot verkeken !
  Het zal niet veel verschil maken maar voor dir soort minkukels steek ik uit principe geen vinger uit.
  IK ga wel in ballingsschap en roep vanuit veilige oorden : hou vol Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in