Een hooggeplaatste Russische diplomaat heeft de VS gewaarschuwd tegen het leveren van lange-afstandswapens aan Oekraïne, en gezegd dat Moskou vastbesloten is om kernwapens te gebruiken als zijn bestaan wordt bedreigd, bericht Presstv.ir.

“Wij hebben de VS herhaaldelijk gewaarschuwd voor de gevolgen die kunnen volgen als de VS Oekraïne blijft overspoelen met wapens,” zei de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Ryabkov op vrijdag. “Het brengt zichzelf in feite in een staat die dicht ligt bij wat omschreven kan worden als een partij in het conflict.”

Hij herinnerde Washington verder aan de militaire doctrine van Rusland, die het gebruik van kernwapens voorziet voor het geval het bestaan van de Russische staat in gevaar komt.

“Rusland is in staat zijn belangen volledig te verdedigen, en de doelen van de speciale militaire operatie zullen volledig worden bereikt,” zei Ryabkov op de staatstelevisie.

“Wij waarschuwen de VS tegen provocerende stappen, zoals leveringen van wapens met een grotere reikwijdte en een grotere verwoesting,” merkte hij op. “Dat is een weg naar nergens, beladen met ernstige gevolgen, waarvoor de verantwoordelijkheid geheel bij Washington zal liggen.”

Hij waarschuwde ook dat “een zeer smalle marge die de VS scheidt van het partij worden in het conflict, geen illusie mag wekken bij rabiate anti-Russische krachten dat alles bij het oude zal blijven als zij die marge overschrijden.”

De functionaris herhaalde verder dat Rusland zijn militaire operatie in Oekraïne zal voortzetten totdat het zijn doelstellingen heeft bereikt.

De opmerkingen van Ryabkov kwamen op een moment dat de massale stroom van door de VS geleide wapens naar Kiev doorgaat, waaronder de Amerikaanse leveringen van HIMARS meervoudige raketwerpers, die het Oekraïense leger gebruikt om belangrijke infrastructuurvoorzieningen en andere Russische doelwitten aan te vallen.

  Hongaarse ultrarechtse partij wil deel van Oekraïne afpakken als Rusland conflict wint

De op vrachtwagens gemonteerde systemen vuren GPS-geleide raketten af, die naar verluidt in staat zijn doelen tot op 80 kilometer afstand te bereiken.

Amerikaanse functionarissen hebben tot nu toe geweigerd Kiev te voorzien van langere-afstandsraketten voor HIMARS-lanceerinrichtingen, die doelen tot op 300 kilometer afstand kunnen raken en waarmee het Oekraïense leger mogelijk gebieden diep binnen het Russische grondgebied kan raken.

Dit terwijl het Russische Ministerie van Defensie eerder deze week meldde dat zijn strijdkrachten een in de VS gemaakt M777 houwitserkanon hebben vernietigd dat Oekraïense strijdkrachten hadden gebruikt om de door Rusland gecontroleerde kerncentrale van Zaporizhzhia in het zuidoosten van Oekraïne te beschieten.

“In de afgelopen 24 uur is de kerncentrale van Zaporizhzhia tweemaal door Oekraïense troepen beschoten met artilleriestukken van groot kaliber. Als gevolg van de beschietingen ontploften er vier projectielen in de buurt van het zuurstof- en stikstofstation, en nog een in de buurt van het speciale gebouw nr. 1,” zei het ministerie van defensie Igor Konasjenkov vorige week in een persbriefing.

Konasjenkov merkte verder op dat de Russische eenheden erin geslaagd waren de positie van de door de Kievse strijdkrachten gebruikte houwitser van Amerikaanse makelij, van waaruit de kerncentrale onder artillerievuur kwam, te lokaliseren en te vernietigen.

Moskou heeft Kiev berispt omdat het de Oekraïense strijdkrachten opdracht had gegeven artillerie-aanvallen uit te voeren op de kerncentrale, en omschreef de actie als “nucleair terrorisme”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Rusland verliest de oorlog!” Echt? Is het “masterplan” van Poetin naar de knoppen, of loopt het op rolletjes voor het Kremlin?Volg Frontnieuws op Telegram

  KIJK: De verovering van Avdijivka - Oekraïners bevolen te vertrekken - Russen nemen strategische vestingswerken in - Kiev laat 'laagwaardige' troepen (inclusief vrouwen) achter om de aftocht te beschermen

Lees meer over:

Vorig artikelDe onderneming die COVID-19 heet, is oude mensen, het vermoorden van oude mensen
Volgend artikel10 alarmerende waarschuwingssignalen dat Europa deze winter met een verlammende energiecrisis te maken kan krijgen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

39 REACTIES

  • Idd vind k ook weg ermee , word zo wel heel langdradig en komt al meer ellende , geen blablablabla meer maar actie , het kwaad moet echt uitgeroeid worden ….

  • Precies want die muts die straks Boris in de VK zal opvolgen draait haar hand niet voor om om op de knop van kernwapens te drukken dus ser Putin gebruik de speciale kernwapens die Londen,Berlijn, Washington ,Parijs,Madrid in een uur wegvaagt 🧐😜🖕💉

  • Kan Rusland niet beter in één keer plotseling, bij verassing 90% van zijn kernwapens op USA gooien?
   Dan houden ze genoeg over om bv Engeland in toom te houden.
   Dan zijn we eindelijk eens van het gezeik af

  • Helaas zit er in Zwitserland ook veel kwaad, waarom denk je dat ze niet in de EU zitten en toch een beetje wel, waarom hebben ze hun eigen munt nog en waarom zitten daar vele belangenclubs en bv WEF en geheime banken enz enz enz enz, het klopt gewoon niet, het is met opzet zo geregeld, ze hadden immers met gemak de EU ingerommeld kunnen worden, net zoals ze met ons Nederland deden…

   Maar idd ook de VK denk alleen al aan die banken/macht daar en ow nog steeds hun eigen geldsoort en euh die bankenwereld met hun eigen deel grond city of London, al dat soort dingen bleven mogelijk omdat bepaalde globalisten daar belang bij hebben.

   • ach het is alleen verkwanseld Nederland dat meeloopt met nog enkele andere EU landen die zichzelf opblazen en in rook zullen opgaan Als Putin wil dan is het binnen enkele seconder een grote grafkelder in die landen die hem het leven zuur maken Ik zeg niet dat die rus alles goed doet maar in Brussel daar zitten de schurken in een vesting waar niemand meer bij kan onder leiding van heks U.von der Leyen

 1. Herhaling van zetten er zijn al raketten door Oekraïense eenheden gelanceerd en in Rusland terecht gekomen, het gekmakende geduld van Poetin stelt iedereen op de proef, zonde noemenswaardige keiharde tegenacties, alleen het tergend trage vorderingen om de Donbass te zuiveren van de nazi’s door de Russen gaat blijkbaar 24 maal 7 door.

  Er zijn naar schattingen meer dan honderdduizenden doden en gewonden aan de kant van Oekraïne gevallen, geen politici van betekenis spreekt hier zijn afschuw over uit laat staan een motie van afkeuring instellen laffe donders allemaal.

  Alle oorlog-propaganda, alle geschreeuw en leugens en haat, komen altijd van mensen die niet vechten.

  – George Orwell

  • De journalist Eric Blair die we sinds jaar en dag kennen onder zijn pseudoniem George Orwell was klip en klaar op de hoogte van de sinistere plannen van de cabal/ Deep state/ illuminati en heeft ons twee boeken nagelaten over de dystopische samenleving, die momenteel in recordtempo over ons wordt uitgerold: Animal farm (1945) en 1984 (1949).

 2. Beloftes en toezeggingen van Putin stellen niets voor leert de recente geschiedenis.
  Daarnaast weet hij ook wel dat als hij de euvele moed heeft het toch te doen Rusland een half uurtje later ’s werelds grootste parkeerplaats zal zijn.

  • Ja dan zou zomaar kunnen indien Rusland nucleaire wapens tegen de VS gebruikt. Echter Rusland kan tactische nucleaire wapens inzetten in de Oekraine en wat kan de VS daartegen doen?? Nogmaals de Oekraine is geen navo land dus een totaal ingrijpen van de VS en de Navo zal heel moeilijk worden.We hebben er in principe niets mee te maken het is een politieke oorlog/

   • Bij de onafhankelijkheid van de Oekraïne hebben zowel Rusland alsook USA een veiligheidsgarantie gegeven onder de voorwaarde van inlevering van hun nucleair arsenaal.
    Rusland misdraagt zich aldaar, en USA houdt woord.
    NAVO is nooit een bedreiging geweest voor Rusland TENZIJ ze moedig genoeg zijn om het NAVO grondgebied aan te vallen.

    • De Nato had ook zoveel beloften geen inch naar het oosten, het vermoorden van 14000 Russisch sprekende Unrainiers stond ook geen enkel accord. Jouw linkse regering zou zeggen “voort schrijdende kennis” heeft ons ertoe bewogen.
     Poetin heeft 100% gelijk door zich niet door de Oekraine(Nato) te laten omsingelen, maar neemt actie voor zijn veiligheid.
     We weten toch allemaal wel dat het de VS alleen maar ging om machts wisseling in Rusland, Putin en Xi willen geen great reset

 3. https://www.youtube.com/watch?v=3fuNlzulfPA

  n Chernihiv, Ukraine, at a weapons exhibition, a 10-year-old boy fired from a loaded grenade launcher, which was lying on a stand. Four children were injured in an RPG grenade explosion, one in serious condition.

  I did not find these details in the English-language network. Everywhere they write that the grenade launcher exploded by itself.
  Amazing mess. After this, it is not surprising that part of the supply of weapons goes to crime.

 4. Maar een nucleaire oorlog komt er niet.
  De buitenaardse mogendheden staan dit niet toe.
  Waarschijnlijk heeft Rusland nog verschrikkelijke vernietigingswapens.
  Zeer speciale.
  We wachten af.
  En misschien trekt Rusland nog een grote onderzeeer van de VS naar de bodem.
  Geheel in stilte.
  Dst zou iknouleuk vinden

 5. Zoals gezegd: Poetin is een goede en een echte leider.

  Wat hebben wij?
  –een ondermaatse poot, ook nog gereformeerd, die een vliegtuig met nederlanders liet afschieten om in een goed blaadje bij USA te komen, die terroristen financierde, die duizenden nederlanders criminaliseerde en nu nodeloos lang aan het lijntje houdt (toeslag affaire) die het rechtsysteem afbrak, die zwaar criminelen binnenhaalt BLM en Antifa en Hamas, een landverrader zoals er nog nooit een was in de geschiedenis.
  Die verder het land opzettelijk verarmt, de boeren saboteert en wil uitroeien, die meer fascistisch is dan Hitler, die Zwabbertje op zijn rug vliegt, zo corrupt en incompetent als de pest is.

  maar voor de rest weinig op aan te merken.

 6. Maarre…er zijn niet veel raketjes voor nodig om alle grote steen in USA om zeepte helpen; stuk of 3,4 Satan 2 kunnen het doen; en dan is er ook nog Poseidon.

  Als de Amerikanen lange afstandswapens sturen, zijn ze dood.
  Maar het risico is, dat dat precies is wat Biden wil…..

 7. Mocht Rusland de VS aanvallen,of het VK zal artikel 5 direct uitgevoerd worden,dat betekent het einde van alles.Dan is er niets meer.
  Lijkt wel of de meesten een Death wish hebben.

 8. Als de navo net zo n probleem heeft als de defensie in NL met personeel dan ziet t er goed uit voor Pres. Putin…alles en iedereen verlaat defensie hier…

 9. Afweer systemen en early warning systemen.
  Naast wat leuke ‘zelfverdedigings mechanismen”heeft Satan 2 een dusdanig hoge snelheid, dat zij het doel al bereikt hebben, voordat iemand kan reageren. Daarnaast: zelfs al zoudn opgemerkt worden: geen afweer raket heeft snelheid genoeg om Satan te raken of in te halen.

  Dan is er nof Poseidon; ideaal omeen land te wassen…..geen verweer tegen.

  Gaar USA door–of is de Nato zo stom omdat op verzoek van USA te doen–bestaat europa en USA niet meer.
  Rusland wel.

 10. Ik begrijp niet waarom onze vriend het vliegveld van Kief niet effe plat legt, al die westerlingen en wapen transporten zijn dan afgelopen. Mochten er andere vliegvelden zijn, gooi je die ook plat

 11. Ik denk dat het elimineren van de belangrijkste aandeelhouders van Vanguard/Blackrock al voldoende is om deze wereldwijde ellende te stoppen.

 12. Ja…….op dit artikel……..
  Niemand in het westen of welke westerse regering dan ook neemt kennis van het stand punt van Rusland.
  Niemand luistert of gaat de dialoog met Putin aan.
  Putin heeft vanaf het begin van deze speciale militaire operatie gezegd dat het een veiligheids strook wil langs Rusland.
  Niemand van de westerse landen heeft gezien en gesproken over het feit dat Ukraine vanaf 2014 tot heden de Donbas en Lugansk met vliegtuigen en oorlogs tuig heeft bestookt waardoor en 15.000 dode burgers waren.
  Nu vond Putin de maat vol….
  Straks ook nog eens een biologische oorlog aan zijn grenzen…..(dit zijn feiten die we al vergeten zijn maar de veiligheids raad is hiervoor bijeen geweest!!) nee bij Putin liep de badkuip over het was genoeg…..

  Putin heeft niemand van het gas afgesloten,HET WESTEN HEEFT HET GAS UIT RUSLAND GEWEIGERD.‼️ dit was/is een sanctie ten gevolge van de inval van Putin in Ukraine, ingesteld door zeer naïeve niet over de gevolgen nadenkende dictatoriale mensen in Brussel…… kortom die het westen zichzelf heeft opgelegd. Was dit een opwelling van de “ leiding” van europa❓
  Als dit het kaliber van onze eileiders is moeten ze direct worden afgezet..maar helaas kan dat niet want ja door wie ????? ze zijn niet democratisch gekozen, dus kunnen ze als dictators hun gang gaan. EN EUROPA KAPOT MAKEN❗️
  Waarom werd Rusland afgesloten van het internationale SWIFT betalings systeem, dit is niet overlegd met Rusland.
  Waarom betaalt het westen dan niet gewoon het gas in Roebels….. in plaats van hun eigen werelddeel aan de bedelstaf te brengen….
  WAAROM PRAAT NIEMAND MET PUTIN❓

  Putin is een strateeg en zal dit conflict zeker winnen omdat onze leiders als “kinderen “ reageren, zo van jij bent een stoute jongen en jij krijgt straf. kijk naar Jetten!
  Dit niveau is Putin al lang voorbij en gaat door met zijn. Strategische plannen voor de wereld inmiddels gesteund door twee derde van de VERENIGDE NATIES

  Waarom reageren wij niet???

  • @Anna,

   Beste,

   Allereerst een reactie op uw commentaar…..geheel mee eens……

   En DUS!!!!!
   “Waarom reageren wij niet???”……..

   Wij reageren niet, althans het theatertuig in het Haagse, reageren niet omdat alles wat u ziet, u hoort en moet geloven een SPELLETJE is, niets meer en niets minder….

   NIETS is wat het lijkt en alles is vooraf afgesproken en bezegeld door tuig achter de schermen en geloof me, dit gaat een podium verder dan ene de Rothschild, Soros, Kill Gates, Fauci cs….hierachter zitten de echte machthebbers…..

   En…..nu wilt u graag weten wie dit zijn…….het zijn er nogal wat maar u kunt gewoon scrollen naar beneden……en u zult ze allemaal tegenkomen, stuk voor stuk, rat na rat, de een slechter en rotter dan de ander en dit zijn mensen die niet eens van ons bestaan afweten, het interesseert ze ook geen ene donder……en dit tuig is de wereldregering achter de schermen……..de zogenaamde donkere krachten of machten……..deze verschrikkingen hebben maar voor 1 ding respect……nog grotere macht dan hunzelf in rangorde en………als je er 1 gevonden hebt en ertegenover staat oog in oog waarbij jij dan iets in je handen hebt wat zij even niet ter hand hebben……maar helaas…..

   Kijk en huiver…….dit zijn de echte moordenaars zonder respect voor welk leven dan ook!

   https://worldcrimesyndicate.blogspot.com/?view=classic

   Ik zeg al bij voorbaat…..zij zijn er altijd geweest en zullen altijd blijven bestaan….het is de oude Duitse/Oostenrijkse/Italiaanse/Spaanse adel die uitsluitend hebben geleefd van roof, moord en plundering van mensen welke voor hun gewerkt hebben en zij worden aangevuld met het summum van de ECHTE mafia…..

   Veel plezier met het onderzoek echter hier is geen resultaat in te halen……..en dat kan ook helemaal niet……zij zijn nietsontziend en hebben nogal wat zaken ter beschikking om hun doelen te bereiken…..en 1 ding is zeker en staat voor mij als een paal boven water…..dit tuig is met 100% zekerheid niet 1 seconde bang voor hetgeen men de zionistische mafia pleegt te noemen…..deze zullen er net zo aan gaan dan de rest als ZIJ dat willen…..

   Nog 1 ding….deze bende supertopcriminelen zijn zo machtig omdat men ze NERGENS kan vinden in welke media dan ook…..werkelijk in geen enkele!! Dit zijn namen waarvan de meesten zo niet allemaal hier ooit van hebben gehoord…….maar je schiet er ook echt niets mee op!

   Ik heb al zo vaak geprobeerd om de een of andere hier genoemde te kunnen onderzoeken of op zijn minst te kunnen linken aan iemand……..NO WAY…..NIET MOGELIJK……kijk….en dit is dus echt power!

   Gladiator

 13. De meesten van die link lijken rechtstreeks uit de Oekraine te komen of met een bootje gestrand als vluchteling.
  Dan heb je nog die corpulente vent,die is van Jurasic PArk,die had die ampullen gestolen met DNA van dinos.
  Geloof niet alles beste mensen.
  Dit zouden de wereldleiders zijn,met foto en naam en meer info.
  Dacht het niet Sjaak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in