De huidige Amerikaanse spielerei in de Oekraïne is meer een eindspel dan wat dan ook anders. Een laatste, wanhopige poging om Europa onder hun controle te houden. Een zuiver cynische list, met het duidelijke en aanwezige plan om Oekraïne voor de honden te gooien. De Russen te verleiden tot een invasie, niet met het idee hen te “verdedigen”, maar de daaropvolgende sterke spanningen met Moskou te gebruiken om een “verenigd” Amerikaans-Europees front in stand te houden, schrijft Anthony Migchels.

De belangrijkste vraag was, of Kiev werkelijk zo suïcidaal zou zijn, of zo volledig onder de duim zou zitten, om gewoon met hun NeoCon leidsmannen mee te draven naar hun ondergang.

Het ziet er echter helemaal niet naar uit dat zij zo gretig zullen zijn, en zij hebben op verschillende ogenblikken tot kalmte opgeroepen, en gezegd dat de Amerikaanse beweringen van een “dreigende invasie” niet waar waren.

Maar het gaat natuurlijk allemaal om Duitsland. Bijna 80 jaar na de oorlog is het nog steeds een bezette vazal.

Het Amerikaanse Rijk is altijd gebaseerd geweest op het beheersen van Rusland door Duitsland te bezetten, en het beheersen van China door Japan te bezetten.

Eerst een einde maken aan, en vervolgens de terugkeer van een Russisch-Duitse as verhinderen is sinds 1872, en vooral sinds Bismarck als eerste Duitse kanselier terugtrad, een belangrijke strategie van de Atlantische mogendheden geweest.

De laatste jaren, tien jaar, eigenlijk, zijn de spanningen tussen DC en Berlijn echter toegenomen.

Nord Stream 2, de pijpleiding die Duitsland openstelt voor rechtstreekse Russische gasleveranties, is al jaren een graat in de keel van de Amerikanen. Maar hier in Europa zijn de gasprijzen geëxplodeerd. Gepensioneerden hier in Nederland, mensen met duizend per maand, betalen nu meer dan €300 om een klein appartement te verwarmen. Een grimmige herinnering aan hoe het voor de Sovjet gepensioneerden na ’89 is afgelopen, en een schaduw van de dingen die komen gaan. We hebben Nord Stream 2 nodig om open te gaan, dat zal de prijzen tenminste wat omlaag brengen, hoewel het nooit meer hetzelfde zal worden.

De Duitse frustratie over Amerika’s chaos in de Oekraïne gaat terug tot toen het begon: Maidan 2014. Toen vielen de Neo-Cons en de CIA Kiev binnen, in een poging om Sevastopol van het Russische Rijk te veroveren, en daarmee hun basis voor Europese machtsprojectie. Zij faalden. Poetin nam de Krim, en de Donbass als buffer en onderhandelingstroef.

De daaruit voortvloeiende sancties tegen Rusland zijn de Duitse economie duur komen te staan, zij hebben honderden miljarden geïnvesteerd in Oost-Europa. Nog veel belangrijker: de Duitsers hebben helemaal geen zin om te eindigen als het strijdtoneel voor een Russisch-Amerikaanse krachtmeting.

  Oekraïne - De VS misleiden hun bondgenoten om ze in het gareel te houden

En dit werd twee weken geleden acuut: Poetin verklaarde botweg zijn principiële rode lijnen: Oekraïne mag niet toetreden tot de NAVO, en geen enkele militaire poging om de Krim in te nemen is aanvaardbaar. Of anders is het gewoon totale oorlog.

Directer, of duidelijker had het niet kunnen zijn. Vanaf dat moment was ook duidelijk hoe de situatie zich zou ontvouwen: hij zou precies dat krijgen, want Rusland heeft de goederen om deze fundamentele, en eerlijke, laat daar geen twijfel over bestaan, eisen te staven.

Niemand, niet Amerika, niet het Verenigd Koninkrijk, niet Duitsland, niet Frankrijk, was ooit van plan tegen Rusland te vechten om deze eenvoudige eisen te ontkennen, zelfs als ze dat hadden gekund.

Amerika blijft de Russen trollen met kinderachtige verhalen over hoe “Oekraïne het soevereine, menselijke recht heeft om te kiezen”. Oekraïne heeft er echter gewoon niets mee te maken. Dit is pure, onvervalste grootmachtenrivaliteit, en Rusland zal niet toestaan dat de Amerikanen kernwapens en andere hardware in Oekraïne installeren, net zoals Amerika niet toestond dat zij kernwapens in Cuba installeerden. En zij hebben eigenlijk groot gelijk. De uitbreiding van de NAVO in Oost-Europa was al lang uit de hand gelopen. Amerikaanse raketten zijn al vanuit de Baltische Staten rechtstreeks op Sint-Petersburg gericht. Een Russische reactie was onvermijdelijk.

En Duitsland is er gewoon vandoor gegaan. Zij hebben geweigerd deel te nemen aan enige “defensieve” maatregelen voor de Oekraïne, ontzeggen hun wapens, militaire steun van welke aard ook. NAVO-vliegtuigen die met voorraden onderweg waren naar Oekraïne werd de toegang tot het Duitse luchtruim ontzegd, wat tot grote omwegen leidde voor transporten uit het Verenigd Koninkrijk en elders.

Dan, tien dagen geleden, publiceerden twee “ex” topmensen van de BIS een artikel, waarin zij het Amerikaanse standpunt verwierpen, en zeggen dat Berlijn en Parijs de NAVO moeten verlaten. Merk op dat er geen “ex” clubleden zijn, en dat er nauwelijks invloedrijker mensen zijn dan de mensen bij de Bank of International Settlements, het institutionele toppunt van het Centrale Bankkartel dat de eigenlijke Wereldregering is.

Vervolgens heeft het belangrijkste MSM-nieuwsorgaan van Duitsland, Der Spiegel, dit weekend documentair bewijs gepubliceerd van het feit dat Amerika, tijdens de “2 + 4” (de twee Duitslanden en hun bezetters) onderhandelingen in 1991, Rusland inderdaad beloofd heeft dat er geen uitbreiding van de NAVO naar Oost-Europa zou komen.

  Meer dan 1.000 Oekraïense mariniers geven zich over in Mariupol

Iedereen en zijn moeder wist van deze belofte, maar de VS en het VK hadden het de laatste weken gewoon ontkend.

Dit was een belangrijke verklaring van Berlijn, en dit weekend is het overal in de Duitse media te lezen geweest. Ook Frankrijk zal opgelucht geweest zijn dit te zien. Maar elders in het Westen wordt het vooral genegeerd. Voorlopig.

Cruciaal is dat het niet alleen het Amerikaanse narratief is dat zo zwak is: het is ook hun macht. De Amerikaanse troepen in Oost-Europa zijn bij lange na niet voldoende om de Russen aan te kunnen, en het zou maanden duren om iets in elkaar te zetten wat op de Russische inzet lijkt. Dat zou niet alleen betekenen dat de Amerikaanse posities elders moeten worden uitgehold (denk maar aan China), een moderne oorlog van de grootmachten zal naar verwachting niet eens maanden duren.

De Amerikaanse zwakte bleek al uit de eis van Trump dat de Europeanen 2% aan defensie zouden moeten gaan besteden. Dat was in feite een bekentenis dat de VS het zich niet langer kon veroorloven Europa eenzijdig te verdedigen, of te bezetten, en was reeds een voorbode van de huidige gebeurtenissen. Daarom voorspelde ik twee jaar geleden al dat de VS Europa spoedig zouden opgeven, toen wij in lockdown werden opgesloten, en zij de Bank $4 biljoen gaven: dat was de genadeklap voor de Petrodollar, ook al duurt het even voor die uitgespeeld is. Maar het impliceerde gewoon dat de hegemonie van de VS geschiedenis was.

Wat betekent het allemaal?

Het Westen is aan het imploderen, en wordt opgesplitst in drie grote delen: De VS, Europa, en het VK en zijn Dominions. Natuurlijk zullen veel mensen de NAVO, het VS-imperium en de Amerikaanse capriolen in de Oekraïne en het Midden-Oosten beu zijn.

Maar dit uiteenvallen van het Westen is inderdaad een zeer, zeer nijpend teken.

Er zal een tijdlang een nieuwe situatie ontstaan, zonder Amerikaanse wereldheerschappij, maar zij wankelen voort als één van de grote mogendheden, die elkaars invloedssfeer als het ware zullen “respecteren”, net als vóór de Grote Oorlog.

China en Amerika zullen de voornaamste rivalen worden, en de spanningen daar zullen blijven toenemen, naarmate China zijn militair potentieel in een razend tempo blijft opbouwen.

Europa zal grote moeite hebben om een te grote Russische invloed te voorkomen. De Europese staten zullen zich waarschijnlijk vastklampen aan de wankelende EU, om te voorkomen dat zij door het Kremlin tegen elkaar worden uitgespeeld. Waarschijnlijk zal de Russische Beer, zolang Poetin aan het roer blijft, een enigszins stabiele koers blijven varen, maar alle kansen zijn verkeken wanneer hij de macht afstaat. De Oosteuropese staten hebben alle reden om de Russen te vrezen, zonder Amerikaanse steun.

  Oekraïne huisvest illegale VS biologische oorlogsvoering laboratoria

Intussen zullen de komende jaren in het teken staan van de Grootste Depressie, als gevolg van de ineenstorting van de schulden/derivaten-zeepbel, en de Petrodollar. Het Westen zal er absoluut onder lijden.

Sterker nog: het vertrek van de VS uit Europa zal ook grote gevolgen hebben voor de Europese schulden, en voor de banken in New York, die via de derivatenhandel opdraaien voor de schulden in het financiële systeem. Een groot deel van Europa wordt sinds de kredietcrisis van 2008 openlijk geregeerd door de lakeien van Goldman Sachs, vooral om te voorkomen dat ze in gebreke zouden blijven met hun uit de hand gelopen schulden, vooral in het Zuiden.

Conclusie

Het is een historisch feit dat de massa’s, en de besluitvormers, de status en de macht van het afnemende Rijk overschatten, en de kracht van de ontluikende machten onderschatten. Het gebeurt ook hier: de mensen begrijpen gewoon niet hoe ver de neergang van Amerika al is gegaan. De ondergang van de NAVO zal velen schokken.

Dit is de ondergang van de naoorlogse wereldorde. De dingen gaan nu heel snel.

Merk op hoe deze megatrend samenvalt met twee andere: a) de schijnbare huidige ineenstorting van de Great Reset, en b) de reeds aan de gang zijnde deflatie van de Moeder Van Alle Bubbels die de laatste twee jaar op Wall Street is geblazen. Binnenkort zullen de Cyber Attacks Wall Street en het SWIFT betalingssysteem beginnen te treffen. Grote gebeurtenissen komen er zeker aan.

Tot slot wil ik nog een gedachte met u delen, die mij al sinds het begin van de Lockdown bezighoudt: het duurde precies tien jaar, om van de ineenstorting van Wall Street in oktober 1929, naar de invasie van Hitler in Polen in september ’39 te gaan. De dingen gaan nu sneller, door telecommunicatie en vliegreizen.

Het is moeilijk te zien hoe er geen oorlog komt, een paar jaar later, als het Westen voldoende gekookt en gebakken is in de komende Depressie, Amerika zal vernietigen en uiteindelijk de weg vrijmaakt voor een wereldregering.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De 20e verjaardag van 9/11Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDr. Chinda Brandolino over hoe het CDC van de V.S. de mensen voorbereidt op een Zombie-invasie
Volgend artikelFrankrijk deactiveert 4 miljoen vaccinpassen, dwingt dubbelgeprikte burgers te kiezen tussen een booster of uit de samenleving verstoten worden 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. De navo is de amerikaanse wurgreep op europa. Waar gaan de honderden miljarden per jaar naartoe? Niet in militaire investeringen.anders was europa militair in staat geweest voor zichzelf te zorgen. Navo is een economische wurggreep van amerika.
  Van oudsher is europa meer op het oosten gericht geweest. Sinds 1945 is daar een einde aan gemaakt door amerika. Maar zoals altijd gaat het alleen om geld en macht.

   • Amerika betaald hoegenaamd NIETS, ze kan door haar huidige positie van de petrodollar reserve currency de nodige budgets uit het niets creëren en degenen in de wereld die werkelijk werken en produceren betalen de rekening.

 2. In Januari 2022 zijn tientallen gevechts helicopters en chinooks over – eiland Tholen – richting Vlissingen gevlogen op daar op transport te gaan. Geen idee waarheen – meest waarschijnlijk de USA – Een bewijs dat de USA bezig is materiaal te herplaatsen.
  Hoeveel bewijs wil jehebben de de USA – europa laat vallen als een baksteen.

  • Hier in roosendaal en woensdrecht idem dito, staat veel amerikaans materiaal in de bossen. Das een voordeel als je mountenbiked , dan zie je veel. En snachts vliegt er boven roosendaal al twee jaar lang veel geronk in de lucht, datzijn echt geen klm toestellen. Ze bereiden zich stiekem voor wat in houd dat het leger tegen hetvolk is gecapituleerd. Dus mijne inzien als ze in mijn buurt komen zijn het mijn vijanden en gaan ze aan de riek. Alle mensen die die voor hitler klaas schwaab werken mogen gedood worden van mij. Ik duld ze niet meer in mijn bestaan. Het zijn allemaal een voor een zieke psychopaten, machtsbelust die ons aanschouwen als te lomp om voor onszelf te denken. Tja FU hitler klaas schwaab, ik vecht voor mijn bestaan en mijn leven met grof geweld…je gaat geen oorlog tegen rusland uitlokken over mijn rug, want dan ben je mijn vijand.

  • Greet: Helemaal top!! laat ze optieven die yanks… in `45 zijn wij nooit bevrijd.. nog altijd onder het juk van oorlogzuchtig amerika… en die vazallen in Brussel vinden het prachtig.. als er geen WHO VN NAVO EU meer was..dan was de wereld een stuk gelukkiger…

 3. Hij beweert:
  “Het is moeilijk te zien hoe er geen oorlog komt, een paar jaar later, als het Westen voldoende gekookt en gebakken is in de komende Depressie, Amerika zal vernietigen en uiteindelijk de weg vrijmaakt voor een wereldregering.”

  Mis ik iets, of is het de bedoeling, volgens deze opinionist, dat er een “wereldregering” moet komen? Ook zie ik niet hoe het “Westen Amerika gaat vernietigen.” Hoe?

 4. De Amerikaanse koloniën, thans de USA, hebben zich destijds ook afgescheurd van Engeland en nu zouden Donetsk en Luhansk zich volgens de VS niet mogen afscheuren van Oekraïne…?

 5. Als de dwingelandij van de USA nu weer eens Europa en met name Duitsland weer in grote problemen brengt, bv onbetaalbare energieprijzen, zou het dan niet kunnen dat Duitsland zich ineens weer van deze wurggreep losmaakt?
  Ook na de eerste wereldoorlog gebeurde dit door de westerse mogendheden en we weten het resultaat. Hitler.
  Als Rusland wellicht ook de overige gasleveranties staakt, onder voortdurende sancties van de USA, ontstaat een onhoudbare situatie voor ook Nederland die dan Groningen weer moet openzetten. Resultaat? Weer een Hitler? En die heet nu Schwab? Wie weet wat er nog gebeurt.

 6. De NAVO is niet van de VS!
  DE NAOORLOGSE VERDRAGS ORGANISATIE.
  Zij is in handen van de deep state-Cabal.
  De Maffia van de wereld.
  Zij is van verdedigings mechanisme omgebouwd naar aanvals mechanisme!
  Het maffia kapitaal regeert de zg NAVO.
  Dat zij geen mensen.
  Dat zijn onderdrukkers.
  De 80 jarige bezetting van de EU door de CORPORATE VS moet eindigen.
  De bevrijding moet nog komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in