Pixabay

Drie verdachte huurlingen uit Groot-Brittannië en Marokko, die zich bij het Oekraïense leger aansloten en later door de troepen van de Volksrepubliek Donetsk (DPR) gevangen werden genomen, kunnen daar de doodstraf tegemoet zien, heeft het Bureau van de procureur-generaal van de republiek op vrijdag gezegd, bericht RT.

Viktor Gavrilov, de woordvoerder van justitie, onthulde dat een onderzoek naar de activiteiten van “een groep buitenlandse huurlingen” die “deelgenomen zouden hebben aan de voorbereiding en uitvoering van vijandelijkheden tegen de DPR,” was afgerond en dat een strafzaak “volledig gevormd” was.

“Het materiaal van de zaak is overgedragen aan een van de rechtbanken van de republiek voor onderzoek dat, rekening houdend met de oorlogstijd, zou kunnen leiden tot de toepassing van de ultieme straf – de doodstraf – op de beschuldigden,” vertelde Gavrilov aan journalisten.

Het Bureau van de procureur-generaal preciseerde dat het onderzoek had bevestigd dat de Britten Shaun Pinner en Andrew Hill, samen met de Marokkaan Ibrahim Saadoun, betrokken waren bij misdaden die onder drie artikelen van het strafwetboek van de DVR vallen: het “plegen van misdaden in groepsverband,” de “gewelddadige machtsovername of het gewelddadig vasthouden van de macht,” en “mercenarisme” (huurlingenhandel).

Volgens het Wetboek van Strafrecht van de DVR kan mercenarisme, dat internationaal als een misdaad wordt beschouwd, bestraft worden met een gevangenisstraf van drie tot zeven jaar, en het met geweld grijpen van de macht – van 12 tot 20 jaar. Verzwarende omstandigheden of oorlogstijd kunnen leiden tot de doodstraf.

Pinner en een andere vermeende Britse huurling, Aiden Aslin, hebben de Britse premier Boris Johnson opgeroepen om hun ruil te bemiddelen tegen een van de Oekraïense oppositieleiders, Victor Medvedchuk, die door de Oekraïense strijdkrachten wordt vastgehouden. Londen heeft zich er echter kennelijk toe beperkt Pinner en Aslin “krijgsgevangenen” te noemen, in plaats van “huurlingen”, en heeft gezegd dat zij dienovereenkomstig behandeld moeten worden.

  Russische strijdkrachten bestormen Liman in Donetsk volksrepubliek

Begin mei publiceerde Andrew Hill een video waarin hij zei dat hij na zijn komst naar Oekraïne besefte dat “het daar de hel was”. Hij beweerde ook dat de buitenlandse huurlingen met wie hij vocht “echt slechte mensen en sadisten” waren.

“Ik begrijp dat ik alles verkeerd heb gedaan en ik hoop op clementie van de Volksrepubliek Donetsk,” zei hij.

Rusland viel de buurstaat aan, nadat Oekraïne de voorwaarden van de Minsk-akkoorden, die voor het eerst in 2014 werden ondertekend, niet had uitgevoerd. Het door Duitsland en Frankrijk bemiddelde Minsk-protocol was bedoeld om de afgescheiden regio’s een speciale status binnen de Oekraïense staat te geven.

Het Kremlin heeft sindsdien geëist dat Oekraïne zich officieel tot neutraal land verklaart dat zich nooit zal aansluiten bij het door de VS geleide militaire blok van de NAVO. Kiev houdt vol dat het Russische offensief volkomen ongeprovoceerd was en heeft beweringen ontkend dat het van plan was de twee republieken met geweld te heroveren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Helikopter met buitenlandse huurlingen neergeschoten boven Mariupol – Frankrijk woedendVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKijk: Bill Gates giechelt als hij toegeeft dat COVID-19 injecties niet lang werken en infecties niet tegenhouden
Volgend artikelLandbouwers: Voedsel zal extreem duur worden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Nu Oekraïne aan de verliezende hand is en er vele huursoldaten van andere staatsburgers gevangen genomen worden, deze vallen niet onder het akkoord van Genève dat het krijgsgevangenen zouden zijn. Dus kunnen zij zich hier niet op beroepen, waardoor zij als huurmoordenaars voor het militaire tribunaal moeten berecht worden. Wat veelal de doodstraf inhoudt. Dat hebben vele zich nooit beseft, voordat zij zich vrijwillig aansloten bij het vreemdelingen legioen van Oekraïne.

 2. Die rotzooi moet idd tegen de muur.Of aan een touwtje.

  Maar hoe kunnen amerikanen zo stom zijn te verwachten dat wapenzendingen–die toch alijd groot zijn–daadwerkelijk aankomen?
  Is met vliegtuig of boot of trein, maar altijd zichtbaar.
  leuk doel….
  Maar dat er geen aanval kwam toen de fokfabriek leyeten er was: gemiste kans….
  Jammer…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in