© Unsplash

Volgens de Duitse Boerenbond in Hessen zullen de voedselprijzen in Duitsland in een “ongekende mate” stijgen. Op de landbouwersdag in Alsfeld zei de voorzitter van de vereniging, Karsten Schmal, dat de kostenstijgingen in de afzetketen aan de consumenten zullen moeten worden doorberekend. Ze worden veroorzaakt door de exploderende prijzen voor energie, brandstof, meststoffen en logistiek, bericht Freewestmedia.com.

Volgens de laatste cijfers van de statistische instantie Eurostat zijn de voedselprijzen in Duitsland in april met 8,5 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Maar het is nog maar het begin van een enorme inflatie.

Schmal is ook bezorgd over een mogelijk gasembargo tegen Rusland. Als dat zou gebeuren, eist hij dat er voldoende productiecapaciteit voor stikstofmeststoffen wordt gecreëerd. Zonder deze kan de landbouwproductie nauwelijks worden gehandhaafd. Hij riep op tot het aanleggen van een “nationale meststoffenreserve”. Zonder deze zouden aanzienlijk lagere oogsten moeten worden verwacht, mocht de gasvoorziening vanaf volgend jaar worden onderbroken.

Ook varkens- en rundveehouders hebben geleden onder de stijgende energiekosten. Veel bedrijven hebben eenvoudigweg hun deuren gesloten. Maar het vertrek van veehouders betekent ook dat zij nooit meer zullen terugkeren. Om de regionale vleesvoorziening veilig te stellen, moeten deze bedrijven behouden blijven, aldus Schmal.

De stijgende kosten van levensonderhoud veroorzaken nu al problemen voor de werknemers. Volgens een enquête kan één op de drie werknemers niet meer rondkomen van zijn eigen salaris. Vooral werknemers met een netto-inkomen van minder dan 2000 euro worden getroffen, zo maakte de vacaturesite Indeed bekend. De resultaten van de enquête onder 1000 werknemers werden aan AFP ter beschikking gesteld.

  Waarheen Slava Oekraïners?

Daaruit blijkt dat een overstap naar een beter betaalde functie een optie is voor 47 procent van de ondervraagden. Een andere optie is salarisonderhandeling: meer dan de helft van de deelnemers aan de enquête (55 procent) wil een loonsverhoging eisen vanwege de hoge inflatie. Vijf procent heeft deze stap al gezet, slechts iets minder dan een derde van de ondervraagden wil ondanks de hoge inflatie niet over een hoger loon onderhandelen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

Duitsland waarschuwt voor “ergste hongersnood sinds de Tweede Wereldoorlog”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWesterse huurlingen in Oekraïne riskeren doodstraf
Volgend artikelBREAKING: Oekraïense leger stort in elkaar; Zelensky zegt (nu) “moeten de realiteit onder ogen zien”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Ach gelukkig is graan en groente mens gemaakt en niet een natuurlijk dieet, dus we zullen het meeste shit niet eens missen! Zeker niet het nep plantaardige margarine en olie shit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in