Ah, Olaf Scholz heeft de boodschap begrepen. Voel ik mij op dit ogenblik zelfingenomen? Kom op, ik ben ook maar een mens met al mijn menselijke gebreken, mag ik mezelf op zijn minst een kort moment toestaan dat ik me goed voel over mezelf en over wat ik doe? schrijft Smoothiex12.

Cbsnews.com:

De Duitse Bondskanselier Olaf Scholz heeft gezegd dat de Russische president Vladimir Poetin zijn oorlog tegen Oekraïne minstens een jaar heeft voorbereid voordat hij die uitlokte, en hij heeft voorspeld dat Poetin waarschijnlijk in staat zal zijn om een langdurig offensief “lange tijd” vol te houden. Scholz maakte de opmerkingen in een donderdag gehouden interview met CBS News “Face the Nation” moderator en chef-correspondent voor buitenlandse zaken Margaret Brennan op de NAVO-top in Madrid. De oorlog tegen Oekraïne sleept zich nu al meer dan vier maanden voort, en Rusland gebruikt zijn vuurkracht om steeds meer terrein te winnen. De Amerikaanse inlichtingendiensten schatten dat Rusland momenteel ongeveer 20% van het land in handen heeft, voornamelijk in Oost-Oekraïne. “Wanneer zal Rusland niet langer de mogelijkheid hebben om deze strijd voort te zetten? Wanneer zal Poetin geen wapens meer hebben, geen geld meer? Of kan dit nog jaren doorgaan,” vroeg Brennan aan Scholz.

Niemand weet het echt, antwoordde Scholz, maar de langdurige planning van Poetin suggereert dat hij voorbereid is op een langdurige oorlogsinspanning. “Hij heeft – hij is misschien de leider van een heel groot land waar heel veel mensen wonen, met heel veel middelen, en hij voert echt deze brute oorlog met – en hij heeft zich er heel lang op voorbereid,” zei Scholz. “Ik denk dat de beslissing om deze oorlog te voeren een jaar voordat hij begon of mogelijk eerder genomen is, omdat hij zich erop voorbereid heeft. En zo zal hij echt nog lang met de oorlog kunnen doorgaan.”

Laat mij hier enkele dingen verduidelijken.

1. Olaf Scholz kan niet beschouwd worden als een goede bron van deskundigheid over alles wat te maken heeft met oorlogvoering, reële economie en, vooral, in verband met Rusland. Hij heeft eenvoudigweg nul kwalificaties, zelfs als men zijn huidige functie als Bondskanselier van Duitsland in aanmerking neemt. Wat hij krijgt zijn rapporten van een paar overgebleven echte vakmensen bij de BND en de Bundeswehr, die hem, daar ben ik zeker van, van meet af aan over de ECHTE situatie hebben verteld. Zoals het ongelukkige lot van sommige Duitse topmensen getuigt, zoals het gedwongen ontslag van admiraal Shonbach, kreeg Scholz vanaf het begin van de SMO min of meer betrouwbare voorspellingen. Maar…

  Oekraïne: Brand in winkelcentrum Kremenchug - Kiev beschuldigt Rusland van beschieting

2. Westerse “elites” zijn gewoon niet in staat om “slecht nieuws” over wat dan ook te horen, omdat de meesten van hen nukkige kinderen zijn met het volwassenheidsniveau van middelbare school tieners. Het volstaat om een blik te werpen op de “niveaus” van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken of andere mensen van de Biden administratie die doen alsof ze het land besturen. Als gevolg van dat alles, toen de stroom van, meestal vals, “nieuws” (een eufemisme voor propaganda) uit Oekraïne opdroogde, begon de realiteit, ook de belangrijkste – op operationeel en strategisch niveau – te bijten. Het doet pijn, ik weet het.

Maar bedenk, dat ik vanaf het begin gewaarschuwd heb voor de complete waanideeën over Rusland die in het Westen uitgeoefend worden, zelfs door mensen die het zouden moeten weten. Zelfs diep door mij gerespecteerd als een echte, die hij ongetwijfeld is, militaire professional en, vooral, denker is niet vrij van enkele duidelijke misvattingen over Rusland. Zoals de Early Warning ABM-capaciteiten. Maar het gecombineerde Westen heeft zich misrekend in het belangrijkste aspect van Rusland – haar enorme reële economische vermogen, dat op zijn beurt de motor is van het enorme mobilisatie-, zowel economisch als militair, potentieel van Rusland. Pas nu begint deze “boodschap” OMHOOG te druppelen, zowel in Europa als zelfs in Washington D.C. Ik heb al vanaf het begin van deze blog gewaarschuwd voor de gevaren van deze misrekening.

Het is het vermelden waard, dat IEDERE, ik herhaal het, inlichtingendienst of militaire instelling in het Westen niet opgewassen is tegen de taak om het mobilisatiepotentieel van Rusland te begrijpen, wat de laatste 4 maanden perfect heeft aangetoond. De fabelachtige denkbeelden over de wapenleveranties van het Westen aan Oekraïne en het fantasiedenken van de civiele leiding van het Westen, gecombineerd met de grove en onprofessionele propaganda van de militaire “deskundigen” van de VS, tonen perfect aan hoe onbekwaam zij zijn. Uiteindelijk waarschuwde ik, dat het gebruik van het kader van het Westerse “economisme” bij toepassing op Rusland een exercitie in futiliteit is, omdat datzelfde kader ook niet werkt op de economie van het Westen in het algemeen.

Het doodgeslagen cliché dat aan veel mensen, van Churchill tot Metternich, wordt toegeschreven, namelijk dat “Rusland nooit zo sterk is als het lijkt; Rusland nooit zo zwak is als het lijkt”, is gewoon dat – een cliché. In werkelijkheid is het gewoon zo dat het Westen nooit echt goed is geweest in het begrijpen van militaire en economische mogelijkheden die zich vertalen in de kinetische actie. Laten we eerlijk zijn – ALLE, zonder uitzondering, mensen in de besluitvormingskringen in de VS weten weinig van de wereld daarbuiten en vooral niet van Rusland – het is een systeemziekte van het hele Amerikaanse lichaamspolitiek en het is uiterst gevaarlijk. Ik herhaal het nog maar eens, het studiegebied van Rusland in het gecombineerde Westen en, vooral in de VS is een academische fraude, bevolkt door pseudo-“academische” bedriegers met slappe doctoraten en de Rusland “deskundigen” gemeenschap is lachwekkend vanwege haar pure incompetentie, gebaseerd op een laag intellectueel niveau.

  Enkele gedachten over het Zelensky regime

Maar, als zelfs Olaf Scholz begint om, zo niet te zien (ik betwijfel of hij zo slim is), dan toch tenminste enkele werkelijkheden te verwoorden die er echt toe doen, dan toont dat een zeer zorgvuldig voor het gehersenspoelde Westerse publiek verborgen enkele grote tektonische verschuivingen plaatsvinden, althans in Europa. Europeanen, ik ken er een paar, worden wakker voor de realiteit dat de VS, namelijk hun neocon maffia die de leiding heeft over het buitenlands beleid van de VS, Europa het liefst zou zien branden in een continentale oorlog tegen Rusland, terwijl de VS de boel zal uitzitten en dan, net als in WO II, binnen zal komen om de buit op te eisen. Neocons zijn one trick ponies en volslagen militair onbekwame mensen, maar zelfs zo’n deurmat en Amerika’s slap bitch als Scholz begint in te zien dat het heel slecht kan aflopen voor hem persoonlijk (dat is de grootste zorg) en voor het land dat hij en zijn regering zo hartstochtelijk als natie willen opdoeken. Er is dus iets aan de hand, en Scholz die plotseling begint te spreken als een man die eindelijk zijn twee uur durende briefing over geopolitiek op inleidend niveau gehad heeft – u weet wel, geografie, industrieën, militair en dat soort shit – is daar een goede aanwijzing voor. In dit geval is het dus een positieve ontwikkeling.

In verwant nieuws klaagt een neocon mummie:

De Oekraïense strijdkrachten hebben de afgelopen weken minder training gekregen, wat gevolgen heeft voor hun vermogen om sommige geavanceerde wapensystemen te bedienen, meldde het tijdschrift Foreign Policy (FP) vrijdag, onder aanhaling van bronnen. Sinds het begin van het Russische militaire offensief in het buurland eind februari, heeft Oekraïne zijn Westerse partners voortdurend gevraagd om hen meer zware wapens te leveren en wel zo snel mogelijk. Maar, zoals een hoge Amerikaanse defensie-ambtenaar aan FP vertelde, “de drumbeat van sneller, sneller, sneller” werkt niet altijd goed, omdat “de Oekraïners de opleiding moesten hebben om deze systemen effectief te kunnen gebruiken.” Intussen klagen de door de FP geciteerde Oekraïense functionarissen enerzijds over het “te trage” tempo van de Westerse hulp, maar geven zij anderzijds toe dat “buiten de opleiding voor de HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems) en de Westerse artillerie, de militaire opleiding voor hun troepen de laatste weken gedaald is, waardoor zij niet in staat zijn om meer geavanceerde systemen te bedienen.”

  Dode en gewonde NAVO-personeelsleden door Russische aanval op commandocentrum in Lviv - Naar Duitsland vervoerd

Nou, no shit genieën. Belangrijkste verklaring (naast weinig andere) is het feit dat de verliezen van de Oekries catastrofaal zijn en dat de meest capabele en slimste gewoon gesneuveld zijn. Het is een Volkssturm-fase voor Oekraïne, en die komt in een stroomversnelling terwijl ik dit typ. Maar ziet u, als degenen die er toe doen in hun respectieve programma’s iets van waarde geleerd zouden hebben en het echt geprobeerd zouden hebben, dan zouden ze niet met deze ernstige cognitieve dissonantie te maken hebben en dan zouden ze een veel constructievere en realistischer benadering van Rusland gekozen hebben en dan zouden we allemaal niet getuige zijn van wat we nu meemaken, om nog maar te zwijgen van het luisteren (lezen) naar de definities van de oude dwaas Kissinger over overwinning of verlies voor Rusland. Hoe dit artefact er nog is en door wie dan ook serieus genomen wordt, is mij een volkomen raadsel, maar dan nog – in dit stadium moet het Westen gezichtsreddende maatregelen “regelen” en zich niet inlaten met een nucleaire uitwisseling met Rusland, zoals veel neocons willen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat u en uw gezin moeten doen in de eerste 90 dagen na een catastrofale instortingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSchokkend rapport bevestigt: 2,5 miljoen Duitse slachtoffers van vaccinbijwerkingen
Volgend artikelCatastrofale Oekraïense verliezen doen er niet toe voor Kiev, Brussel, Londen of Washington
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Het zijn géén ‘elites’, nooit geweest ! De ministers, presidenten en andere politieke afval is…pure nuttige idioten, product van het onderwijssysteem van het Westen welk op niets meer trekt! Het zijn allemaal zieke grote mensen met idd een kleuterniveau van opleiding en volkomen karakterloos!

  • @ Eugeen juli 3, 2022 at 21:04,
   Je spreekt over kleuter niveau, wist je dat je het exact goed hebt. Want sociopaten en psychopaten zijn geestelijk blijven hangen rond de kleuter jaren van een jaar of 8 à 9 jaar. Op die leeftijd hebben kinderen veelal nog geen eigen verantwoordingsgevoel. Verwende kinderen op die leeftijd krijsen alles bij elkaar om hun zin door te drammen. Deze karaktertrekken zien we in een veelvoud terug in de politiek. Vooral de linkerkant van het spectrum. De kleuters staan er bekent om dat zij in een soort van IK wereld leven, rekening houden met andere ontgaat ze veelal. Je kunt bijna letterlijk de gedragingen van kleuters vergelijken met de politici en het hoge bedrijfsleven. Het is onvoorstelbaar dat zulke domme incompetente mensen hier in het westen zogenaamd een land of een groot (internationaal) bedrijf kunnen besturen. Dat is vragen om ellende en problemen. Maar ja, als de grote massa eigenlijk bijna op het zelfde niveau zitten door ons incompetente onderwijs kunnen we dan ook eigenlijk niet meer verwachten.

   • Vrijwel iedere telg van het Claus Schwab klasje “heeft elkaar herkend op de kleuterschool”. Jan Storms heeft daar een boek over geschreven: “Destructieve Relaties op de Schop” wat ik iedereen aanraad om te lezen. Je kan zien dat verreweg de meeste “Young Global Leaders” het niveau van de kleuterklas niet overstijgen. kijk maar naar Rutte, Kaag, Macron, Merkel, Zelensky. Alleen Poetin heeft zich ontworsteld aan het kleuterdom . Zij zijn allemaal vrijmetselaars, personen met een beperking: geen geweten en geen moreel besef. Totdat een volwassene opstaat die daadwerkelijk gaat onderhandelen met Poetin over vrede blijft het gevaar van een atoomoorlog bestaan. Poetin heeft zich onttrokken aan de doodseed van de vrijmetselarij, waardoor de dreumesen heel boos geworden zijn en op de grond zijn gaan liggen huilen totdat zij een pak slaag krijgen. Dat gebeurt al in de vorm van raketbeschietingen van de Oekraïense infrastructuur. Rusland is in staat om die van heel Europa onklaar te maken.

 2. Survival….en dan lees je ergens… ROCKEFELLER FOUNDATION…….😳😳😳😳😳🤬🤬NEEN NIET MET DEZE JONGEN… Razend wordt ik dan..is IS FRONTNIEUWS DAN NOG BETROUWBAAR..❓❓❓❓❓

 3. Nee geen nukkige stoute kindjes, maar vuile smerige narcistische persoonlijkheden die expres mensen de dood in jagen.

 4. Man man man,de satanische globalistische elite wil 90% van de wereldbevolking uitmoorden.Als je die pis,kots,stront en braaksel nukkige kinderen noemt dan ben je compleet de weg kwijt.

 5. Het woord ëlites”wordt tegenwoordig volkomen fout gebruikt.
  “Elites”heeft betekenis zoiets als “de beste, de beter ontwikkelden”; en dat is echies niet het geval; zeker niet bij die achtelijke linkse nazi’s.

 6. de elites en leiders achter dit soort conflicten zijn zich er gewoon niet van bewust dat hun leven eindig is .Als ze de verkeerde gediend hebben is dat meteen voorgoed.En de dood pakt alles af echt alles . ook de roem die ze denken te krijgen.koop je ook geen brood voorals je naar het eeuwige gaat.Rijk wordt je niet als je compleet eerlijk bent of geen steun krijgt van corrupte wetgeving en regeringen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in