Russian Presidential Executive Office / Attribution: kremlin.ru / Wikimedia / (CC BY 3.0 DEED)

Het is onwaarschijnlijk dat de banden tussen Moskou en Washington zullen verbeteren, zelfs als Donald Trump de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 wint, vertelde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov aan CBS in een interview dat dinsdag werd uitgezonden. De voormalige Amerikaanse president had eerder herhaaldelijk opgeschept over zijn goede relaties met Vladimir Poetin.

De algemene houding van Amerika tegenover Rusland is de afgelopen decennia niet veranderd, zei Lavrov, eraan toevoegend dat Washington zelf de betrekkingen met Moskou heeft verpest door alle “vertrouwenwekkende” mechanismen te ontmantelen en het wederzijdse vertrouwen uit te hollen, bericht RT.

De minister wees in het bijzonder op het besluit van de voormalige Amerikaanse president George W. Bush om zich in 2002 terug te trekken uit het ABM-verdrag (Anti-Ballistic Missile Treaty). De belangrijkste wapenbeheersingsovereenkomst die de VS en de USSR in 1972 ondertekenden, beperkte het aantal verdedigingssystemen tegen ballistische raketten dat elke partij mocht hebben en was bedoeld om de wapenwedloop tussen de twee rivalen uit de Koude Oorlog te ontmoedigen.

Washington heeft sindsdien de “fundamenten” van de bilaterale betrekkingen met Rusland verbrijzeld door het beëindigen van “alle overeenkomsten over strategische stabiliteit, pariteit, wederzijds vertrouwen, inspecties en transparantie,” zei Lavrov. Trump heeft zelf meegewerkt aan de ontmanteling van een van de weinige overgebleven wapenbeheersingsverdragen – het Intermediate-Range Nuclear Forces (INF) akkoord, dat beide naties verbood om grondraketten te hebben met een bereik tussen 500 en 5.500 kilometer.

De VS schortte het INF-verdrag voor het eerst eenzijdig op in februari 2019, tijdens het presidentschap van Trump, en trok zich er vervolgens in augustus van hetzelfde jaar uit terug. Rusland schortte de overeenkomst in februari op als reactie op de eerste Amerikaanse stap.

  Oekraïne betaalt een zware prijs voor zijn totale afhankelijkheid van het Westen

Volgens Lavrov is Washington nog steeds te geobsedeerd door zijn eigen vermeende “superioriteit” en “straffeloosheid” om zijn aanpak van de betrekkingen met Moskou te veranderen. De Amerikaanse leiders hadden “de enorme hoeveelheid goodwill genegeerd die Poetin tijdens zijn eerste twee ambtstermijnen heeft getoond,” zei de Russische minister, eraan toevoegend dat Amerikaanse politici er blijkbaar naar streefden om de Russische president “in hun zak te houden.”

Ze hadden “alles verkeerd ingeschat”, zei de topdiplomaat van Moskou, eraan toevoegend dat de huidige generatie Amerikaanse politici “geen enkele les” had geleerd uit de fouten van hun voorgangers.

In de afgelopen maanden heeft Trump bij verschillende gelegenheden toegezegd een einde te zullen maken aan de conflicten tussen Moskou en Kiev en Israël en Hamas. Hij beweerde met name dat hij zowel Poetin als de Oekraïense president Vladimir Zelensky snel zou kunnen overtuigen om aan de onderhandelingstafel te gaan zitten, omdat hij beide leiders naar verluidt “goed” kende.

Moskou ontkende dat het gesprekken had gevoerd met de voormalige Amerikaanse president en de huidige GOP-frontrunner over het bereiken van vrede met Kiev. “Er zijn geen contacten geweest over deze kwestie,” zei Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov maandag.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Interview van minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov met de Italiaanse tv-zender Mediaset (het is een pittig interview!)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNadat VS Jemen opnieuw bombardeerde, vallen Houthi Amerikaanse leger-transportschepen aan
Volgend artikelDe westerse wereld: RIP
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Mitt Romney zegt dat Trump het grensprobleem niet wil oplossen (VIDEO)

  De onuitstaanbare RINO Mitt Romney beweerde donderdag dat Trump het grensprobleem dat Joe Biden heeft gecreëerd niet wil oplossen.

  Meer dan 11 miljoen illegale vreemdelingen – voornamelijk mannen van militaire leeftijd – zijn de afgelopen drie jaar de VS binnengekomen op uitnodiging van Joe Biden voor een open grens.

  De Senaat doet er alles aan om Oekraïne nog eens 61,4 miljard dollar aan hulp te geven. Minderheidsleider in de Senaat, Mitch McConnell, herhaalde Schumer en zei dat de financiering van Oekraïne een topprioriteit is voor wetgevers.

  Senatoren proberen de financiering van Oekraïne te koppelen aan ‘grensverbeteringen’. >>>

  https://www.thegatewaypundit.com/2024/01/mitt-romney-says-trump-doesnt-want-solve-border/

  • Conclusie; Amerika is tot op het bot verrot en corrupt. Niet vreemd natuurlijk als je weet wie er echt de touwtjes in handen hebben.
   Alle instituten moeten tot op de grond afgebrand worden en weer worden opgebouwd door mensen die niet lijden aan een een of andere psychologische afwijking.
   Kan maar op een manier en dat is een burgeroorlog. Het volk zelf zal het moeten doen.
   Van overheden hoef je niets te verwachten alleen maar meer van dezelfde ellende.

 2. @ Rommel

  Niet publiceren in de reacties maar er staat iets fout in de inleiding:

  De betrekkingen tussen Rusland en Rusland zijn nu zo slecht dat zelfs als Trump tot president zou worden gekozen het enige tijd zou duren om het wederzijds vertrouwen te herstellen, zegt de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov

  januari 25, 2024

  De betrekkingen tussen Rusland en de VS of omgekeerd ( De betrekkingen tussen de VS en Rusland ) zou er moeten staan. Vriendelijke groet en bedankt voor de erg goede artikels en jouw ongelooflijke inzet!!!

 3. De remmen gaan los. Om herkozen te raken heeft de Biden-administratie een vóór november overwinning nodig. De Russische bevolking zal het voelen want de oorlog wordt naar Rusland gebracht. Dat is de reden dat de Europese bevolking gewaarschuwd wordt door NATO-generaals en politici voorbereid te zijn op oorlog. De Russen gaan zich uiteraard niet zomaar laten doen. Staat dit jaar op het programma, elk moment kan ook in West-Europa de hel losbreken. Ook wij zullen het voelen.

  • De US is naar mijn inzicht momenteel tot niets in staat om „oorlog naar Rusland“ te brengen. Ook het geblaat over China slaat nergens op. De US probeert nog wat in te halen door een tijdframe van 10 jaar te zetten om Rusland te straffen. Een paar weke politici in DSL, NL, en de UK echoën dat onlangs. Geblaat zonder ammunitie en strategie‼️

 4. Bij het consequent doortrekken van het op dit forum populaire ‘complotbeginsel’ zal het toch logisch zijn dat er totaal niets verandert in het wereldgebeuren, alleen door de wil van welke politiek of president, wie of waar dan ook. Tenzij de regie een spelerswisseling aangrijpt voor een ‘game change’. Tóch? 

 5. Het is interessant dat, in de USA, Biden staat als de verpersoonlijking van de oorlog in Oekraïne. Het is ook z i j n oorlog. Als het gevaar toeneemt dat Biden en zijn trawanten uit het Witte Huis worden verjaagd zou een scenario waarbij de Amerikanen zouden opveren voor Oekraïne goed van pas komen. Laat dit een voorbeschouwing zijn voor wat de komende negen maanden te gebeuren staat.

 6. Ik begrijp de woorden van Lavrov, ik ben normaliter niet zo snel bang te maken, ik schiet er ook als burger niks mee op omdat te zijn natuurlijk maar het de media en de bevolkingen in Europa word nu constant wijsgemaakt dat Rusland hierheen wenst te komen en wij dus klaar moeten zijn voor oorlog is wel een feitje, de VS en zijn vazallen + de zionisten uit Jeruzalem hebben zoveel moeite om te accepteren dat de tijden veranderen in hun nadeel, we zullen zien, maak ik ondertussen nog effe een bakkie thee!

 7. “Trump zal niets veranderen – Lavrov”

  Wat een diplomaat die Sergej Lavrov onkreukbaar Russische volharding, ‘wij’ hadden ook een Minister van BZ Ben Bot met zijn magere aasgieren nek dat uitstak boven zijn te grote boord van zijn overhemd, als ik hem zag op TV dacht ik meteen aan het gezegde Schraalhans is keukenmeester.

  • Adriaan,
   Zijn we het daarover in ieder geval over eens (zeg ik met een knipoog), die Maria Zakharova vind ik ook een klasbak hoor, dat is ook een minister, zij zeggen de dingen zo duidelijk en indien het kan met humor, ja in het Westen zie ik die niet!

   • flardinga januari 26, 2024 Bij 11:45

    Tja zij is ook een verademing flardinga, zij kreeg een paar dagen geleden een speldje uitgereikt door Poetin himself, op X verscheen zij trots hiermee, gelijk 5 duimpjes omhoog gegeven, dit zijn echte mensen.

  • Ben Bot (1937) heeft tijdens zijn studie aan de Law School van Harvard University (wie zal dat betalen?) nog les gehad van Deep State-diehard Henry Kissinger (1923 – 2023).

 8. Ik denk dat Poetin Trump helemaal in zijn zak heeft.

  En mocht Trump winnen kan dit natuurlijk alleen maar met goedkeuring van de Deep State gebeuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in