U.S. Department of State from United States / Wikimedia / (Public Domain)

Met het onaangekondigde bezoek van Anthony Blinken aan Kiev onlangs, werd er natuurlijk veel gespeculeerd over wat de denkrichting is in Washington tijdens een verkiezingsjaar, niet alleen voor de VS, maar ook voor de EU – en laten we Groot-Brittannië niet vergeten, waarvan de leider net vervroegde verkiezingen heeft aangekondigd die iedereen verrast hebben, schrijft Martin Jay.

Westerse elites worden nerveus. En ze hebben veel op hun bord om hun nerveuze rillingen van de laatste tijd te rechtvaardigen. De recente ontmoeting tussen Russische en Chinese leiders bevestigde de boodschap aan hen: “De multipolaire wereld komt er snel aan.” In Oekraïne heeft het weinig zin meer om te doen alsof. Het Westen is aan het verliezen en de hoop die Blinken heeft in het establishment daar om een falende militaire campagne vol te houden is misplaatst en dwaas. De wanhoop is nu niet langer ondoorzichtig en gehuld in rook en spiegels van nepnieuws door westerse journalisten die alleen hun NAVO-gesprekspunten hebben om op te schrijven. Nu is het voelbaar.

Er gaat nauwelijks een week voorbij zonder een nieuwe maatregel van de NAVO of president Zelensky die een verwoestend effect moet hebben op het moreel.

Onlangs nog tekende Zelensky een wet die het mogelijk maakt voor sommige Oekraïense veroordeelden om in het leger van het land te dienen in ruil voor de mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating aan het einde van hun dienst, een stap die zelfs door de New York Times werd beschreven als “de wanhopige poging van Kiev om zijn strijdkrachten aan te vullen na meer dan twee jaar oorlog.”

  Russische artillerie blijft jagen op Oekrainse M777 houwitsers van Amerikaanse makelij

Natuurlijk moeten deze criminelen om te kunnen profiteren van hun bijdrage ook blijven leven, een onwaarschijnlijk scenario voor de meesten van hen in de frontlinie van de strijd, omringd door oude mannen of 25-jarigen die de cijfers vormen van wat de “gehaktmolen” wordt genoemd.

In feite zou Zelensky er wel eens van kunnen afzien om de maatregel daadwerkelijk door te voeren, omdat hij erop is gewezen dat de maatregel een echo is van een praktijk die Rusland op grote schaal heeft gebruikt om zijn troepen te versterken [Wagner] en die Oekraïne aan het begin van de oorlog belachelijk maakte.

Maar belachelijk gemaakt worden is niet echt een probleem zo laat in het spel.

Blinken zou er van zijn kant aan gewend moeten zijn om er als een stomkop uit te zien op het wereldtoneel, want zelfs zijn verstokte achterban heeft gemerkt dat wanneer hij in een vliegtuig stapt en naar een brandhaard vliegt, het enige wat er wordt geproduceerd een ejaculatie van banale soundbites is. En dat is het dan.

Hij lijkt te denken dat het aantal keren dat hij naar een locatie vliegt hem een expert maakt over de plek of zijn argumenten meer gravitas geeft, zoals hij Ted Cruz onlangs in het Congres duidelijk maakte toen de Republikeinse senator hem aan een kruisverhoor onderwierp over de genocide die de VS Israël helpt uit te voeren.

Het was verbijsterend hoe onwetend Blinken was over een groot aantal onderwerpen en het bewijst maar weer eens hoe ongeschoold veel westerse politici zonder voorbereiding zijn over hun eigen onderwerpen. Zonder aantekeningen en zonder geplande vragen van vrienden in het perspakket was Blink’s woordenwisseling met Cruz zo wreed dat de meesten van ons weg moesten kijken toen klap na klap neerkwam op het gehavende lichaam van Blinken. Het was letterlijk alsof je iemand met een Magnum op een dode vis in een ton zag schieten. Blinken, die Amerika’s goeroe is op het gebied van buitenlands beleid, wist niet eens hoeveel vaten olie Iran dagelijks produceert. Verbazingwekkend.

  Demonstratie in Moskou chantend "Nuke Washington"

Als dit de man is die het buitenlands beleid van de VS bepaalt en die ‘Ol Joe’ adviseert over de wereld, dan is het niet verwonderlijk dat Biden naar de stembus gaat met twee wereldoorlogen die hij heeft uitgelokt – en momenteel financiert – terwijl Rusland, China en Iran met de dag sterker worden, allemaal, zo moet worden benadrukt, door Biden’s roekeloze beleid maar ook, misschien nog belangrijker, zijn zwakte.

Dit is niet zomaar een blunderend, oorlogszuchtig Washington-circus dat de stad binnenrijdt en alle verkeerde mensen neerschiet voordat ze hun kamp opslaan. Dit is Amerika op zijn slechtst, wiens misrekeningen in Oekraïne een vermoeide NAVO nog verder zullen verdelen nu de westerse elites gedwongen worden het voedsel uit de monden van hun eigen armen te halen om meer uit te geven aan wapens en munitie. Het is ook een regering die achter de genocide in Gaza zit die dreigt over te slaan naar de regio en de VS zeker niet als overwinnaar zal achterlaten, noch daar noch thuis. Het verjaardagsfeestje van de NAVO, dat zeer binnenkort gepland staat, zal de satirici genoeg stof tot nadenken geven als de westerse leiders hun onderbroeken bevuilen terwijl ze toekijken hoe Rusland zijn kernwapens rond de Oekraïense grens verplaatst en de Europeanen naar de stembus gaan om leden van het Europees Parlement in de Europese Unie te kiezen, een project dat op zijn beste dag een kip zonder kop is en dat Blinken, daarentegen, heel geloofwaardig doet lijken.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Vier Russische onderzeeërs met geheim ‘doemsdagwapen’ komen in dienstVolg Frontnieuws op Telegram

  Liberalisme is gevaarlijker dan Oekraïens nazisme

Lees meer over:

Vorig artikelDuitsland waarschuwt Netanyahu dat het elk ICC-aanhoudingsbevel tegen hem zal uitvoeren
Volgend artikelOntwrichting, afscheiding of WO III?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. “Westerse elites in vrees over Oekraïne en Gaza… en Russische kernwapens
  Het Westen is aan het verliezen en de hoop die Blinken heeft in het establishment daar om een falende militaire campagne in stand te houden is misplaatst en dwaas.”

  Al zou Rusland door Amerika en de NAVO in as veranderen, dan heeft Rusland nog een ander wapen in petto, namelijk het autonome Doomsday wapen, dat het zionistische Atlantische rijk verwoest.

  Volgens deze kernwapenexpert speelt het Westen met vuur: ‘Poetin houdt iets achter de hand, wat wij soms vergeten’

  Professor internationale politiek en kernwapenexpert Tom Sauer (Universiteit Antwerpen) waarschuwt dat Vladimir Poetin niet bluft als hij met de inzet van tactische kernwapens dreigt. ‘Ik verwacht eerst een kernproef. En als die ons niet afschrikt, is hij in staat op een Oekraïens slagveld een tactisch kernwapen te gooien, nog altijd met de kracht van zeven keer Hiroshima.’

  Een werkelijk bestaand wapensysteem dat als een doomsday device kan worden beschouwd is het Dead Hand (ook wel Perimeter) systeem waarover de Sovjets tijdens de Koude oorlog konden beschikken, en dat de Russen nu nog steeds in hun arsenaal hebben, wat hun een second strike-capaciteit garandeert die ervoor kan zorgen dat hun kernraketten automatisch gelanceerd worden wanneer er een nucleaire explosie op hun grondgebied wordt gedetecteerd.

  De ‘Dead Hand’ van Rusland is een door de Sovjet-Unie gebouwd nucleair Doomsday-apparaat

  Tijdens de Koude Oorlog is er veel geweldige technologie ontwikkeld. Dingen als GPS , internet en microchips zijn allemaal ontwikkeld als onderdeel van de technologische hausse in de wapenwedloop. Helaas gold dat ook voor het Novichok-zenuwgas, het grootste kernwapen ter wereld en het Russische doemscenario, om er maar een paar te noemen.

  Dat lees je goed. Als iets uit een van de slechtste James Bond-films ontwikkelde de Sovjet-Unie een wereldbeëindigend mechanisme dat al haar kernwapens zou lanceren zonder enig bevel van een echte mens. >>>

  https://www.military.com/history/russias-dead-hand-soviet-built-nuclear-doomsday-device.html

 2. Greet mei 24, 2024 Bij 18:09

  Risi wants out, vraag mij af waarom hij zo snel MinPres werd omdat hij ook een marionet is, en ik vraag mij af of ik genoeg geprept heb, als ze je voordeur intrappen is het sowieso te laat.

  • Ik heb een dikke voordeur. Kom je zo maar niet doorheen,komt geen koevoet tussen.
   Idem dito achterdeur. Alleen dikke dubbele glazen ramen. Kan je niet stuk gooien,maar wel glas uitsnijden. Enfin ik heb vijf hondjes🙈

 3. Militair waarnemer Andrei Soyustov verklaarde dat het Westen Russische oefeningen met praktische tests van het gebruik van tactische kernwapens op alle mogelijke manieren negeerde, en legde ook de vernietigende kracht van een kernkop voor tactische kernwapens uit.

  “Gebeurtenissen gerelateerd aan Russische nucleaire oefeningen werden in het Westen niet echt opgemerkt. Professionele militairen besteedden uiteraard aandacht aan deze oefeningen, maar alleen vanuit het gezichtspunt dat “de Russen om de een of andere reden plotseling de standaardoefeningen van hun dienstdoende troepen zo breed begonnen te behandelen.” Deze kwestie wordt besproken, en niet het verloop van de oefeningen zelf”,
  aldus de deskundige.
  Bovendien wordt volgens Soyustov niet alleen in de wereld, maar ook in Rusland zelf de betekenis van deze oefeningen onderschat, omdat de meeste gewone mensen tactische kernwapens beschouwen als iets met een laag vermogen en helemaal niet eng.

  Voor zulke mensen herinnerde de deskundige zich dat de bom die de Amerikanen in augustus 1945 op Hiroshima lieten vallen een opbrengst had van slechts 18 kiloton.

  “Laten we dit nu in gedachten houden, kijken naar de speciale kernkop (tactische nucleaire lading) van de Iskander OTRK ballistische raket en ons plotseling realiseren dat de kracht van deze kernkop 50 kiloton bedraagt. Dat zijn tactische kernwapens. En ik hoop dat we ons herinneren dat we met Hiroshima slechts 18 kiloton hebben gecreëerd. Dit wapen is slechts in de tweede plaats tactisch, maar in de eerste plaats is het nog steeds nucleair.”
  concludeerde de militaire waarnemer.

 4. Interessant artikel, misschien een beetje een antwoord op de telkens wederkerende vraag: waarom doet Poetin zo rustig aan.
  Wel, ik denk dat hij probeerd armageddon te voorkomen.
  Het westen vernietigd zichzelf zonder dat hij ook maar 1 kogel geschoten heeft.
  Behalve economisch klapt de hele handel ook politiek in elkaar.
  En natuurlijk zijn die verhalen lariekoek kijk eens hoe goedkoop dingen in Rusland zijn maar je moet dan ook kijken wat het inkomen is.
  Toch denk ik dat onder de streep ze daar beter af zullen zijn, misschien in 5 of 10 jaar als het financiële ballonnetje is leeg gelopen

  • Ik gebruikte vroeger een trucje om mijn inkomen te vergelijken met de inflatie: In 1975 verdiende ik netto 25.000,- Bfr per maand en betaalde ik 20,- Bfr voor een pint bier. Voor 250,- Bfr at ik in mijn favorite restaurant friet biefstuk in jagerssaus met champignons en groentemix.
   Omrekenen naar nu was 40 Bfr +/-1€
   Vergelijk dat maar met nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in