Een massale Russische luchtaanval met Shahed-136 “kamikaze”-drones en raketten op militaire en energie-infrastructuur-doelen is in heel Oekraïne aan de gang. Er zijn al heftige explosies gemeld in veel steden en regio’s van het land in het noorden en oosten van Oekraïne, in Kherson, de regio Chernobaevka, Kiev, Dnipropetrovsk. Kharkiv is bijzonder zwaar getroffen, bericht WarNews24/7.

Volgens voorlopige informatie hebben ten minste 20 Shahed-136 drones Oekraïense doelen getroffen.

“Russische drones treffen de infrastructuur van Kharkiv”, benadrukte de burgemeester van de stad, Igor Terekhov.

De Oekraïense autoriteiten vreesden sinds gisteren voor een massale raketaanval van Rusland op de energie-infrastructuur van het land. De aanleiding was de tweede aanval op de Engelse basis, 730 km binnen Rusland.

Vanmorgen (donderdag 29 december) klonken in heel Oekraïne driemaal luchtverdedigingssirenes, hoewel de eerste waarschuwing werd geannuleerd.

De provincies Dnepropetrovsk, Poltava en Kharkiv werden voor de tweede keer gealarmeerd.

Het derde alarm klonk kort na 24.00 uur in heel Oekraïne, ook in Kiev.

Video’s bekijken

Meerdere raketaanvallen ook in de ochtend

Sinds 22.00 uur zijn Oekraïense stellingen het doelwit van massale raketaanvallen. Op dit moment is bekend dat doelen in de regio’s Kharkiv, Kiev en Dnepropetrovsk zijn geraakt.

In Kharkiv werden energie-infrastructuurvoorzieningen getroffen, waardoor de metro ongepland werd stilgelegd.

Volgens bronnen van de Oekraïense inlichtingendienst zijn er aanvallen uitgevoerd op het grondgebied van de regio Kiev, de regio Dnepropetrovsk en de regio Kharkiv.

Welke doelen zijn getroffen door raketaanvallen in Oekraïne is niet officieel gespecificeerd.

Video’s bekijken

Kiev zal de hele winter te maken krijgen met plotselinge stroomonderbrekingen

Inwoners van Kiev moeten zich voorbereiden op de mogelijkheid van plotselinge stroomonderbrekingen gedurende de hele winter, waarschuwde een ambtenaar van de gemeente van de Oekraïense hoofdstad gisteren.

“We zullen deze omstandigheden de hele winter moeten verdragen”, zei de locoburgemeester van Kiev, Petro Panteleev, tegen een Oekraïens televisienetwerk.

Het distributienetwerk in Kiev is, net als in veel andere grote Oekraïense steden, zwaar beschadigd door systematische Russische raketaanvallen.

Werknemers werken non-stop om het systeem te herstellen, maar de situatie blijft moeilijk, gaf Panteleyev toe. Vooral op doordeweekse dagen, wanneer het verbruik hoger is, is de capaciteit niet voldoende om aan de vraag te voldoen, waarschuwde de ambtenaar.

De Oekraïense premier Denis Shmykhal heeft de hoop uitgesproken dat de Oekraïners oudejaarsavond zullen doorbrengen zonder stroomonderbrekingen, op voorwaarde dat er geen nieuwe Russische bombardementen plaatsvinden. Hij erkende echter ook dat het risico van nieuwe raketaanvallen op het elektriciteitsnet groot is.

Video’s bekijken

Noodstroomonderbrekingen in heel Oekraïne

In veel gebieden van Oekraïne zijn buitengewone stroomonderbrekingen geregistreerd. Ukrenergo, het staatsbedrijf voor het beheer van het Oekraïense elektriciteitsnet, zegt dat het deze heeft ingevoerd als gevolg van overmatig energieverbruik.

In een verklaring zei Ukrenergo dat “wegens overschrijding van de verbruikslimieten stroomonderbrekingen zijn opgetreden in de regio’s Dnipropetrovsk, Zaporizhzhya, Kharkiv, Lviv en in de stad Kiev”.

Daarnaast wordt opgemerkt dat de reparatiewerkzaamheden aan elektriciteitscentrales worden voortgezet, hoewel wordt onderstreept dat veel elektriciteitsnetten zijn beschadigd als gevolg van massale Russische aanvallen.

“Door de omvang en complexiteit van de schade vergt het herstel van apparatuur en de werking van enkele belangrijke faciliteiten veel tijd…

Wij doen er alles aan om de situatie met betrekking tot de elektriciteitsvoorziening van het land te verbeteren”, aldus Ukrenergo.

Video’s bekijken


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne – Geen weg naar vrede zonder verdere oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKomeetinslagen, pre-Adamitische beschaving, verloren werelden en de Luciferiaanse OORLOG tegen de mensheid – Een gesprek met Timothy Alberino
Volgend artikel2023 – Het jaar van het excuus?
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

5 REACTIES

  • Dit komt omdat er geen weg meer is naar vrede.
   Het kwaad zal in zijn geheel moeten worden vernietigd.
   Doe je maar warm aan, ook hier zal het licht niet zomaar terug komen.
   Onze strijd tegen de cabal moet nog los barsten.
   Zo niet, zijn wij straks meer kwijt dan huis en haard.

   • Henri snapt het. Iedereen, ook de wakkeren, DENKEN nog steeds dat alles wel met een sisser afloopt. De shitshow moet nog gaan beginnen. Nederland is één van de hoofdsteden van de cabal. Maak Uw borst maar nat, want wij leven in het satanische hol dat moet worden vernietigd om de mensheid te redden van de ondergang. Wakkere mensen begrijpen niet dat WIJ de vijand van de mensheid en al het leven op aarde zijn. WIJ zijn een tumor waar de planeet kapot aan gaat. Om de aarde en al het leven te redden moeten WIJ worden opgeruimd. Het westen is voor 98% verrot. Die ver van ons bed show komt binnenkort heel dichtbij. Wellicht niet in de vorm van een oorlog met militairen, maar in de vorm van de totale ondergang van onze welvaart, industrie, werkgelegenheid, voedsel, zorg, onderwijs, etc… iedereen lijkt te fantaseren dat alles binnenkort met een sisser afloopt. Niemand beseft dat het voor de hele mensheid met een sisser afloopt, behalve voor het westen. Wij gaan tenonder.

 1. Alles, zichtbaar of onzichtbaar, bezittingen of je eigen denken of lichaam, is eigendom van de satanisten.
  Als je durft, ga de strijd aan.
  Spreek je uit.
  Doe niet (meer) mee.
  Bereid je voor op zware tijden.
  Zoek metgezellen, je moet niet alleen zijn.
  Maar ben je vooral bewust op de veranderingen die absoluut gaan komen.
  En nee, dit loopt NIET af met een sisser.
  Maar ik ben er wel van overtuigd dat wij het verschil nog steeds mogen en kunnen maken.
  Love you all 🥰.
  Stay your ground 🔥🪓💣

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in