Pixabay

Op 12 oktober waarschuwde Israël het medisch personeel van de Al-Ahli Arab Baptist in Gaza om de faciliteit te evacueren of de gevolgen onder ogen te zien. Artsen weigerden omdat er niet genoeg bedden waren in het zuiden van Gaza en de verhuizing het leven van ernstig gewonde patiënten in gevaar zou brengen. Dagen later sloeg een enorme GPS-geleide bom in op het ziekenhuis, waarbij meer dan vijfhonderd doden vielen.

Op dinsdag liet het Israëlische leger een enorme GPS-geleide bom vallen op het Al-Ahli Arab Baptist Hospital in Gaza City, waarbij meer dan 500 medische medewerkers, patiënten en vluchtelingen om het leven kwamen. Het ziekenhuis, dat beheerd wordt door de Anglicaanse Christelijke Kerk, bood onderdak aan meer dan 1.000 mensen die door het bombardement ontheemd waren geraakt. Artsen en medisch personeel van het ziekenhuis hadden moedig geweigerd gehoor te geven aan Israëlische eisen om verder naar het zuiden te verhuizen, met als argument dat er in het zuiden van Gaza niet genoeg bedden waren om hun ernstig gewonde patiënten op te vangen, schrijft WSWS.

Deze gruweldaad heeft geleid tot massale protesten van honderdduizenden in het hele Midden-Oosten, Europa en Amerika. Duizenden verzamelden zich buiten het Witte Huis, met spandoeken die de Amerikaanse president Joe Biden beschuldigden van genocide.

De Israëlische regering en de Amerikaanse media hebben een campagne gelanceerd om de leugen te promoten dat de Palestijnen hun eigen ziekenhuis hebben gebombardeerd. Israël ontkende de verantwoordelijkheid voor de bomaanslag en beweerde dat de aanval was veroorzaakt door een raket die verkeerd was afgeschoten vanuit Gaza. De hele wereld weet dat dit een absurd verzinsel is. Deze massamoord werd uitgevoerd door Israël, met de steun van de VS-NAVO-as.

Er is niets toevallig aan het bombardement op Gaza. Het is slechts de laatste en gruwelijkste in een reeks van tientallen aanvallen op ziekenhuizen, woongebouwen en andere civiele infrastructuur in de afgelopen 10 dagen. Het is volledig in overeenstemming met de oorlogsstrategie van Israël om de bevolking te terroriseren door massaal slachtoffers en doden te maken.

Op 13 oktober liet Israël folders vallen met de eis dat 1,1 miljoen mensen het noorden van Gaza zouden verlaten. Israël heeft in het noorden van Gaza een “vrije vuurzone” gecreëerd waarin elke man, vrouw en kind een doelwit is. De Atlantic Council, een pro-oorlog Amerikaanse denktank, merkte op dat de Israëlische bombardementen, die de afgelopen 10 dagen meer dan 3.000 mensen het leven hebben gekost, gericht waren op “specifiek beschermde locaties, waaronder ziekenhuizen, markten, vluchtelingenkampen, moskeeën, onderwijsfaciliteiten en hele buurten.”

  EU en NAVO stevenen af op de afgrond door stommiteiten in buitenlands beleid

Het merkte op dat Israël’s “willekeurige aanvallen op dichtbevolkte burgergebieden en aanvallen zonder voorzorgsmaatregelen een schending zijn van het IHL en waarschijnlijk neerkomen op oorlogsmisdaden. Wanneer ze systematisch of op grote schaal worden uitgevoerd, kunnen ze misdaden tegen de menselijkheid vormen.”

Slechts enkele dagen voor de aanval vuurde Israël “waarschuwingsschoten” af op het ziekenhuis met scherpe munitie, volgens de Gazaanse ondersecretaris van het ministerie van Volksgezondheid. Na de aanval eiste het Israëlische leger dat het ziekenhuis geëvacueerd zou worden met de woorden: “We hebben jullie gisteren gewaarschuwd met twee granaten.”

Een IDF-woordvoerder vertelde CNN dat Israël “onderschepte gesprekken” had waaruit bleek dat “ze begrijpen dat het een raket was die verkeerd viel.” Deze verwijzing naar “onderschepte gesprekken” doet onmiddellijk denken aan de beruchte toespraak van Colin Powell in 2003 voor de VN, waar hij “onderschepte communicatie” rondbazuinde als bewijs voor het bestaan van massavernietigingswapens.

In reactie op de aanval schreef Biden op Twitter: “Ik ben woedend en diep bedroefd over de explosie in het Al Ahli Arab ziekenhuis in Gaza en het verschrikkelijke verlies aan mensenlevens dat daaruit is voortgevloeid. De Verenigde Staten staan ondubbelzinnig voor de bescherming van burgerlevens tijdens conflicten, en we rouwen om de patiënten, het medisch personeel en andere onschuldigen die gedood of gewond zijn in deze tragedie.”

Wat een cynisme en hypocrisie!

Alle imperialistische machten zijn betrokken bij deze oorlogsmisdaad. De aanval op het Al-Ahli Arab Baptist Hospital werd slechts enkele uren nadat de Duitse kanselier Olaf Scholz een bezoek bracht aan Netanyahu uitgevoerd, waarbij hij verklaarde dat Duitsland “slechts één plaats heeft … en dat is aan de zijde van Israël.”

Cynisch gebruik makend van de eigen misdaden van het Duitse imperialisme om de misdaden van Israël te rechtvaardigen, zei Scholz dat de “verantwoordelijkheid van Duitsland … voor de Holocaust vereist dat wij helpen de veiligheid en het bestaan van Israël in stand te houden.” Alsof de massa’s Palestijnen die gebombardeerd en uitgehongerd worden ook maar iets te maken hebben met de massamoord op Europese Joden door de nazi’s.

  Amerikaanse oorlogsplannen mislukt in 2023

De bomaanslag in het ziekenhuis kwam minder dan 24 uur voor de geplande aankomst van Biden in Israël “om solidair te zijn” met de regering Netanyahu. Israël heeft de rode loper uitgerold voor Biden, gelekleurd in het bloed van 500 Palestijnen die dinsdag vermoord werden. Terwijl Biden’s vliegtuig landt, worden er nog steeds lichamen uit het puin gehaald.

Biden geeft uiting aan zijn “verontwaardiging” door naar Israël te reizen om Netanyahu de hand te schudden en hem te feliciteren met de aanval, die naar alle waarschijnlijkheid werd uitgevoerd met een kruisraket en gevechtsvliegtuig die door de Verenigde Staten werden geleverd. Zijn regering is volledig betrokken bij deze gruweldaad.

In het weekend verklaarde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken dat er geen “rode lijnen” waren waarboven de Verenigde Staten Israël niet zouden steunen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft verklaard dat het voor Amerikaanse functionarissen ontoelaatbaar is om op te roepen tot een “staakt-het-vuren” of “de-escalatie”.

Het extreemrechtse Netanyahu-regime heeft een campagne van genocide en etnische zuivering tegen de bevolking van Gaza op touw gezet. Het heeft honderdduizenden mensen uit het noorden van het land verdreven, systematisch civiele infrastructuur gebombardeerd en voedsel, water en medische zorg voor de hele bevolking afgesneden. Het doel van de Israëlische regering is om de mensen van Gaza van hun land te verdrijven en om degenen die niet gedood worden te veranderen in statenloze, landloze vluchtelingen.

Het plan werd uiteengezet door een Israëlische functionaris, die zei dat Gaza gereduceerd zou worden tot “een stad van tenten” en “met de grond gelijk gemaakt” zou worden. Dit beleid heeft de volledige steun van de imperialistische mogendheden, die Israël, hun cliëntstaat in het Midden-Oosten, carte blanche hebben gegeven om de Palestijnen af te slachten en te verdrijven.

Het taalgebruik van Israëlische en Amerikaanse functionarissen in de afgelopen week was erop gericht om de sfeer te scheppen waarin dit soort terreur kon worden uitgevoerd. Zowel Netanyahu als minister van Defensie Yoav Gallant noemden de Palestijnen “beesten”. Op dinsdag ging Netanyahu nog een stap verder door de Palestijnen de “kinderen van de duisternis” te noemen. Vorige week herhaalde Biden deze taal door de acties van de Palestijnen die uitbraken uit hun gevangenkamp “puur kwaad” te noemen.

  Rusland's Alexander Dugin: "De apocalyps is nu"

De voormalige Palestijnse leider Yasser Arafat herhaalde vaak het gezegde: “Wij zijn niet de Rode Indianen,” verwijzend naar de systematische uitroeiing, slachting en verdrijving van de Amerikaanse inheemse bevolking. Hierop verklaren de imperialistische machten: “Ja, dat zijn jullie wel.”

De openlijke omarming van genocide tegen de Palestijnen komt op een moment dat de Verenigde Staten steeds directer bij de oorlog betrokken raken. Op dinsdag gaf het Pentagon het bevel om 2.000 troepen in staat van paraatheid te brengen voor mogelijke inzet in het Midden-Oosten. Het kondigde ook aan dat de USS Bataan Amphibious Ready Group, met 2.400 mariniers, ook naar de regio zou worden gestuurd, samen met twee Amerikaanse vliegdekschepen. Het Amerikaanse leger richt zich niet alleen op de Palestijnen, maar creëert ook de voorwaarden voor een oorlog met Iran.

Het conflict dat nu plaatsvindt, kan alleen begrepen worden in de context van de uitbarsting van wereldwijd militarisme door de Verenigde Staten gericht tegen Rusland en China. De oorlog van de VS met Rusland in Oekraïne breidt zich nu uit tot een wereldwijde vuurzee en ontwikkelt zich tot een regionale oorlog in het Midden-Oosten.

De Washington Post berichtte dat de regering Biden heeft opgeroepen om een wetsvoorstel van $20 miljard om Oekraïne te bewapenen om te zetten in een gigantisch uitgavenpakket van $100 miljard voor de oorlogen in Oekraïne, het Midden-Oosten en de Stille Oceaan.

Alle leugens die gebruikt worden om de oorlog in Oekraïne te rechtvaardigen, worden ontkracht door de genocide van Israël op de Palestijnen. De regering van de VS heeft beweerd dat ze de “nationale soevereiniteit” tegen de Russische agressie steunde, dat Rusland “oorlogsmisdaden” en zelfs “genocide” pleegde – nu steunen alle imperialistische mogendheden openlijk wat in feite genocidale acties zijn. Zelfs als men alle leugenachtige propaganda van de Amerikaanse media met betrekking tot de Russische acties in Oekraïne zou accepteren, verbleekt dit bij wat Israël nu voor de ogen van de hele wereld doet.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Al deze dood is de schuld van de westerse persVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMassamedia-verslaggevers geloven Israëls verhaal over het bombarderen van het ziekenhuis niet – Update
Volgend artikelDe muren sluiten zich voor de zionisten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

31 REACTIES

 1. Niet meer te bevatten wat die Israëliërs gezamelijk met het westen voor een vuile oorlogsmisdaden plegen, hoop dat alle landen die zich tegen de cabal keren de daders van deze schoftenlanden spoedig met de grond gelijk maken.

  • Als u het niet meer kam vatten kijk dan maar eens..
   Hier is namelijk hst waarom. Kijk wat de moslims doen als ze allah hu akbar roepen terwijl hun pedofiele caravaan overvallend criminele valse profeet zich voor een heidense god laat door gaan en dicteert in het boek der fabels dat alle joden en christenen vernietigd moeten worden. Hebt u koran gelezen of haddits ? Waarschijnlijk hebt u geen flauw benul. Moest een westers land op die manier zijn aangevallen en zelfs niet voor de eerste keer (2013 – 2014 was de voorlaatste om niet al de anderen te noemen tot aan de 7e eeuw toen ze door allah werden overspoeld en overgenomen) dan zou er gereageerd worden. Moest rusland 1 niet nucleaire raket op amsterdam afschieten dan zouden we allen in een nucleaire apocalypse vergaan. Maar nu zijn het maar de Israeli die ineens 5000+ raketten op hun dak krijgen. Dubbele standaard van de woke idioten uit het westen die nog het vuil van islam steunen terwijl ze jammeren dat ze erdoor worden overgenomen. Israel heeft groot gelijk om zich te verdedigen en niet alleen dat maar dit kwaad moet aan de wortel uitgeroeid worden om in de toekomst in vrede te kunnen leven in hun land.

   • WjmC, leer je eerst een fatsoenlijk foutloos typen .
    Israël de vuile zionisten is het kwaad , de Rothschilds Zionisten die zelfs Hitler voor het begaan van de oorlogsmisdaden gefinancierd hebben zegt meer dan genoeg.

    • Atoom, WjmC heeft gelijk en kom niet aan met een domme opmerking van leer foutloos typen. Israel God’s volk heeft het altijd lastig gehad. Het is God’s oogappel ondanks hun ongehoorzaamheid. De Israelies waarschuwen altijd en sparen de onschuldige burgers. Inderdaad er zijn ook foute Joden, die hun volk naar de klote helpen. De israelies zijn net zo goed en slecht als ieder ander. Stop met de jodenhaat op deze site. De verrekte islamisten maken hun eigen volk dood met leugens.

     • Jan , hou toch op met dat domme geleuter over: “ Israel God’s volk heeft het altijd lastig gehad. Het is God’s oogappel ondanks hun ongehoorzaamheid.”
      Deze debiele uitspraken horen toe aan sekteleiders die de bijbel en koran en de rest van dat soort naargeestige sprookjes op het woord geloven.
      Er is maar een god als je het dan zo wilt zien, en dat is het gehele universum op zich , en geen mensen persoon of iets in die richting.

     • Innerlijke tegenstrijdigheid: ‘Israël is Gods oogappel’ rijmt niet met De israelies zijn net zo goed en slecht als ieder ander’

      Wat is het nu?

   • Zo te lezen heb jij nergens verstand van. Niet van de geschiedenis noch van de Koran. En er is een groot verschil in joden in Israël: zionist en judaïst. Het Laaste valt mee te leven in 1 staat, kijk maar naar andere landen. De zionisten hebben maar 1 doel: ga dat opzoeken en de rest ook en kom dan met opmerkingen die enigszins op waarheid berusten

    • Realest deal oktober 18, 2023 Bij 17:09

     Altijd weer dezelfde onzin-vraag. Ik ga er niet eens antwoord op geven. Kan je slechts adviseren om de Bijbel te gaan lezen van A tot Z. Misschien dat je het dan allemaal echt gaat begrijpen..

    • Goede opmerking. Zie ‘Passion of the Christ’, een tamelijk getrouwe weergave van hoe het ongeveer gegaan is. ‘Wij hebben geen koning dan de keizer’ was het laatste woord van de Joodse leiding aan Pilatus toen hij vroeg: ‘Maar moet ik dan jullie koning kruisigen?’ (Johannes 19)

     Maar het werd nog veel erger. Na het getuigenis van de Vader en de Zoon verworpen te hebben, verwierpen zij ook het getuigenis van de Geest. De climax was de steniging van Stefanus (Handelingen 7).

     Jezus waarschuwde hen voor ‘de onvergefelijke zonde tegen de Geest’.

     We zien wat voor gedrocht eruit is voortgekomen in de huidige Rothschild Staat en haar leiding. Een opmaat voor het beest uit de aarde (Openbaring 13). Geen enkele onbekeerde Jood komt ooit bij God of in de hemel of zelfs maar in Gods koninkrijk op aarde. ‘God kan uit deze stenen Abraham kinderen verwekken’, zei Johannes de doper tot de Farizeeën uit Jeruzalem. (Matth.3)

     De bijl ligt al aan de wortel van de boom. Straks is er van ongelovig Israël niets meer over.

     • @Realest deal

      😂😂😂precies die domme tokkie zal wel moslims zeggen😂😂😂

      Sterker nog de joden erkenning Jezus niet eens. Maar he het is gods volk😂😂😂 ongelooflijk domme mensen op aarde.

      Het is gewoon de blinde haat die ze jegens moslims koesteren.

   • @WjmC

    Wat een domme koe weer.

    Alles is een hoax maar als 1 domme baardaap iets doet dan zal dat wel waar zijn en dan is de mainstream media weer geloofwaardig.

    Over pedofielen gesproken, heb je wel enig idee hoeveel westerse zogenaamde wereldleiders geile op kleine kindjes?

    Hou alsjeblieft je mond dicht je praat poep.

   • Pfff, wat een polarisatie weer allemaal. En alweer de aanname dat als je de genocide die Israël nu aan het plegen is verafschuwd, dan ben je automatisch een moslim adept. Slaat werkelijk nergens op. Idem met Oekraïne oorlog, het minste of geringste kritisch geluid en je bent een Poetin-lover. Nee op deze manier komen we geen stap dichter bij vrede. Net zoals ik walg van de lieden die Allahoe akbar roepende onschuldige Israëlieten vermoorden walg ik net zo zeer het smerige, niets ontziende uitmoorden en/of uithongeren van onschuldige Palesteinen in Gaza. Hier is geen “goede” en “slechte” partij, het zijn beide slechte partijen en 1 partij had anders kunnen reageren op de daad van de andere partij, maar deed dat niet, daarmee zichzelf verlagend tot hetzelfde bodemniveau als de agressor.

 2. Heel langzaam groeit het besef dat de foute leiders, dictators en oorlogshitsers van deze wereld niet alleen in verre landen leven, maar dat onze eigen politici en elite (scheldwoord) in het westen onze ware vijand zijn.

 3. Wat een waardeloos kulverhaal! Laat ik voorop stellen dat ik niet weet wat waar is maar nu weet men dus te vertellen dat het een geleide GPS bom is!!! en Biden lult uit z;n nek door te beweren dat de USA ondubbelzinnig voor de bescherming van mensenlevens staat bij een crisis. Allemensen wat een leugenaar,
  Ook mijn vraag is waarom men onmiddellijk het verhaal van Hamas gelooft??Ze waren wel snel met het aantal doden ( snel geteld hoor!)en wat denkt Israel nu te bereiken met zo’n aanval? Nog meer haat en wantrouwen en een groter risico op uitbreiding van deze oorlog.
  Nogmaals ik weet het niet maar het is daar een grote gore chaos met geen ruimte voor de waarheid

  • Het eerste slachtoffer van een oorlog is de waarheid. Op vlaamse zenders heeft men nu het bewijs dat het bombardement op dit ziekenhuis is uitgevoerd door Hamas. Het geleverde bewijs zijn foto’s van een parking, waar een 15-tal wagens door brand zijn vernield (niet uiteengereten door een bomexplosie)??

   • Hetzelfde bewijs van een stukje BUK raket tussen de omlaag gevallen Nederlandse kinderlijken? Of een stukje pijp van de Nordstream? Of een volledig nieuwe paspoorten van vliegtuigkapers in een totaal verdampt flatgebouw?? O ja dat soort bewijzen!!!

  • Het is toch wel ERG toevallig dat een zogenaamde afgezwaaide raket van Hamas PRECIES op dat baptisten ziekenhuis kwam. Déja vu met de Nordstream 2 opblazen: De russen hebben het gedaan! (Natuurlijk niet). Marko heeft 100% gelijk: het eerste slachtoffer van een oorlog is ALTIJD de waarheid. Of Israël BEWUST dat doel heeft getroffen is nog discutabel omdat het inderdaad NOG meer haat zal veroorzaken, maar wie weet is dat ook PRECIES de bedoeling. Alles of niets spelletje van Netanyahu. Ik heb de beelden gezien van de dode kinderen hier op frontnieuws, echt verschrikkelijk. Was er maar een God die de daders onmiddelijk strafte.

 4. Sancties tegen Israel en tegen het kanker VS geen olie. Dat doet de meestal pijn voor deze hypocrieten in de pokitiek die alleen de agenda van de kapitalisten bedrijven volgen. Het is tijd dat de spion land van de VS wordt hard aangepaakt door omligende landen.

 5. du jamais vu…zeggen de Fransen…zelfs het ondenkbare gebeurt..de nazi’s zijn achterhaald..de bloedrode david-ster is vanaf het heden het meeste gehate symbool ter wereld….

 6. Wat vreselijk veel nare opmerkingen worden hier gemaakt. Israël is inderdaad Gods oogappel en dat wil niet zeggen dat ze niks verkeerd doen, helaas is het een weerspannig volk en ze zijn ook eigenlijk altijd vervolgd door vooral landen rondom Israël. Dit zijn vooral veel moslimlanden. Verder is niet Israël verantwoordelijk voor deze aanslag, de media loopt gelijk al te blèren voordat er iets onderzocht is. De media spreekt vaak niet de waarheid.

 7. Van Likoed.nl:

  Er is overweldigend bewijs dat Israël niet de veroorzaker was van de explosie gisteren, maar een Palestijnse terreurorganisatie:

  1. Een door Al Jazeera gepubliceerd filmpje waarop te zien is hoe een raket van een raketsalvo afzwaait.

  2. Een tweede filmpje dat dit ook laat zien.

  3. Een geo-analyse van de onafhankelijke organisatie GeoConfirmed die zegt dat er sluitend bewijs is voor het inslaan van een Palestijnse raket.

  4. Een afgeluisterd telefoongesprek van Hamas terroristen in de omgeving laat horen hoe zij ook een te vroeg neergekomen Palestijnse raket als de oorzaak noemen.

  5. Te vroeg neergekomen Palestijnse raketten zijn de oorzaak van tientallen procenten van de Palestijnse burgerdoden. Dat bleek al bij de eerdere Gaza-oorlogen.

  6. De verklaring van Israël dat hun leger het gebied op dat moment niet bombardeerde vanuit de lucht, land of zee.

  7. Israël geeft aan dat er geen structurele schade was aan de gebouwen rondom het Al-Ahli al-Arabi ziekenhuis en dat er ook geen kraters te zien zijn die overeenkomen met een luchtaanval. Het grootste deel van de schade lijkt te zijn veroorzaakt door de raket-brandstof, niet alleen door de springlading.

  8. De Amerikaanse president Biden zegt dat Israël niet de veroorzaker was. Hij zal dit niet zo maar beweren, maar daarover geïnformeerd zijn door zijn inlichtingendiensten.

  Zoals gezegd is het bewijs overvloedig dat Israël niet de veroorzaker was van de explosie van het Al-Ahli al-Arabi ziekenhuis.

  Het te vroeg neerkomen van de raket zal niet opzettelijk gebeurd zijn. Echter, zoals Likoed Nederland al in het persbericht van eergisteren aangaf, ziet Hamas Palestijnse doden als islamitische martelaren, die zodoende naar het paradijs zijn gegaan. Ook Palestijnse mensenlevens hebben dus geen waarde voor Hamas. Integendeel. Zoals Han ten Broeke, de directeur politieke zaken van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies) aangeeft, beschouwt Hamas de burgerdoden als PR-instrument:

  “Hamas ziet ze liever sterven.
  Hamas heeft een ideologie van de dood. Ook als het om de eigen burgers gaat. Omdat elke dode Gazaan voor hen een PR offensief is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in