Het World Economic Forum (WEF) en zijn oprichter Klaus Schwab pushen om hun globalistische agenda in te voeren die elk aspect van het openbare leven wil beheersen.

In 1971 nam Schwab $6.000 aan startkapitaal en veranderde het WEF van een bescheiden bijeenkomst van economen in ’s werelds meest exclusieve club voor mondiale elites, schrijft Frank Bergman.

Het WEF begon als een organisatie zonder winstoogmerk, maar harkt nu jaarlijks maar liefst 390 miljoen dollar binnen.

Een nieuw boek van onderzoeksjournalist Seamus Bruner werpt een licht op de agenda van het WEF en hoe Schwab zichzelf heeft gepositioneerd als een wereldwijde poppenspeler.

Bruner leidde de teams wier bevindingen de aanleiding waren voor meerdere FBI-onderzoeken en onderzoeken van het Congres naar de Clintons en de Bidens.

Nu ontmaskert hij de miljardairs die de machtshefbomen controleren die elk aspect van uw leven domineren.

Het boek “Controligarchs: Exposing the Billionaire Class, Their Secret Deals, and the Globalist Plot to Dominate Your Life” volgt het geld voorbij de politici in het moeras van Washington D.C. en gaat rechtstreeks naar de top: Davos.

Het is in dit kleine Alpenstadje in Zwitserland dat de jet-setting miljardairs en schimmige bureaucraten het volgende decennium van ons leven uitstippelen.

De marktkapitalisatie van de topleden van het WEF – bedrijfsgiganten zoals Apple, Microsoft, Amazon, Meta, Google, Comcast en Pfizer – bedraagt meer dan 10 biljoen dollar.

Het dubbele als je vermogensbeheerder BlackRock meetelt.

Larry Fink, oprichter en CEO van BlackRock, is lid van de raad van bestuur van het WEF.

Met meer dan 20 biljoen dollar – groter dan het BBP van elk land ter wereld behalve dat van de Verenigde Staten – in de schatkist van de WEF-leden, is het makkelijk te begrijpen waarom het WEF buitengewone invloed kan uitoefenen.

Maar de voortdurende dominantie van het WEF over wereldregeringen heeft veel meer opgeleverd dan geld alleen ooit zou kunnen.

De economische macht van de organisatie zorgt voor politieke en sociale controle.

De vele manieren waarop het WEF samenzweert om de toekomst van de samenleving te controleren zijn huiveringwekkend.

De belangrijkste punten op de agenda zijn de globalistische overname van niet alleen financiën, maar ook energie, voedsel, gezondheid, persoonlijke informatie en technologie.

  Totalitarisme vanuit Davos: wat is de agenda van de Great Reset?

Controligarchs trekt het gordijn open en onthult uitvoerig de dystopische systemen en tactieken die het WEF aan het ratificeren is.

Belangrijke onderdelen van de agenda van het WEF zijn onder andere:

 • Het implementeren van digitale munteenheden van centrale banken (CBDC’s) en digitale ID’s
 • Het instellen van “klimaatlockdowns” en “rolling blackouts
 • Het verbieden van benzinevoertuigen en gaskachels en het afknijpen van thermostaten
 • Het ontwikkelen van in laboratoria gekweekt vlees
 • Gepatenteerde zaden en insecten-gebaseerd “voedsel” voor consumptie door het grote publiek
 • Uitbreiding van verplichte medische technologieën
 • Kunstmatige intelligentie (AI) en transhumanisme bevorderen

Schwab’s beruchte “Great Reset” verklaring tijdens COVID-19 liet zien dat het WEF de pandemie wilde gebruiken om het heden te beïnvloeden en de toekomst te beheersen.

Met controle over kritieke industrieën en infrastructuur zullen het WEF en zijn ongekozen globalistische bondgenoten zoals de Verenigde Naties (VN), de Wereldbank en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ongekende controle hebben over elk aspect van ons leven.

Dit zijn echter geen plannen voor de verre toekomst, want de campagne van het WEF is al aan de gang.

De Bank of International Settlements, de centrale bankier voor de centrale banken, werkt hard aan de uitrol van digitale valuta van de centrale banken (CBDC’s).

Volgens BIS-voorzitter Agustin Carstens bieden CBDC’s “totale controle” over de geldhoeveelheid en het publiek, zoals Slay News meldde.

Met een CBDC kan het globalistische financiële systeem een individu, een bedrijf, een hele stad of zelfs een heel land financieel uitschakelen (of “de-bankeren”).

Het WEF verkondigt dat er een “exponentiële groei” is geweest in het onderzoek naar CBDC’s.

Vorige maand bevestigde de Atlantic Council dat het “momentum achter” CBDC’s “sterk blijft” in 2023.

Aangezien er geen crisis is die CBDC’s urgent maakt, worden ze gepromoot voor hun gebruiksgemak.

Zowel het WEF als Larry Fink van BlackRock hebben het feit aangeprezen dat migranten hun grensoverschrijdende transactietijd kunnen verkorten wanneer ze geld terugsturen naar hun thuisland.

Toen Schwab de “Great Reset” aankondigde, vertelde hij de wereld dat, nadat iedereen gevaccineerd was, er een einde zou komen aan de lockdowns en dat de wereld op een “groenere” manier zou heropbouwen.

Het was toen nog niet duidelijk wat de pandemie met klimaatverandering te maken had.

  Kijk: "Jullie zijn het probleem" - Conservatieve spreker slaat globalisten in Davos in hun gezicht

De relatie is nu echter duidelijk geworden.

Het concept van een “klimaatlockdown” is niet vergezocht.

In Californië heeft de Democratische gouverneur Gavin Newsom, die nauw verbonden is met het WEF, zijn kiezers voorgehouden dat hun gedrag moet veranderen en dat hun comfort en vrijheid moeten worden opgeofferd voor “het grotere goed.”

De methodes van Newsom omvatten het beperken van de toegang tot huisthermostaten, het beperken van langeafstandsreizen en, binnenkort, het uitbannen van brandstofvoertuigen en gasfornuizen.

De vermeende dreiging van “klimaatverandering” heeft regeringen over de hele wereld ook in staat gesteld om lang gevestigde landbouwmethoden omver te werpen door traditionele meststoffen te verbieden en eiwitbronnen zoals vee plat te elimineren.

Door het WEF gesteunde restricties zorgen ervoor dat boeren niet meer bestaan.

Om het zelfgecreëerde, komende wereldwijde voedseltekort “op te lossen”, hebben WEF-leden en bondgenoten als Bayer-Monsanto, Beyond Meats en Impossible Foods en innovatieve startups op basis van insectenproteïnen hun intrede gedaan.

De controlerende grootmachten die zwaar investeren in deze sector zijn Bill Gates, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg en Richard Branson van Virgin Galactic.

Vorige maand nog organiseerden WEF-partners, waaronder de VN en de Gates Foundation, een evenement met de titel “50-in-1” waarin bondgenoten beloofden om binnen vijf jaar digitale ID-systemen uit te rollen in 50 landen.

Waarom? Digitale ID’s gekoppeld aan digitale medische dossiers op je mobiele telefoon zijn een ongelooflijk effectieve manier om je vaccinatiestatus bij te houden.

Meerdere WEF-partners, waaronder Bill Gates, werken al meer dan tien jaar aan een verplicht digitaal ID-systeem.

Maar COVID-19 vaccinpaspoorten lieten zien hoe digitale ID’s gebruikt kunnen worden om naleving door burgers meedogenloos af te dwingen.

De aan het WEF gekoppelde digitale ID van de Europese Unie is in feite een uitbreiding van het systeem dat is ontwikkeld voor het Europese vaccinpaspoort.

Tijdens een evenement dat in 2010 werd gesponsord door de VN, zei Gates dat “vaccins de sleutel zullen zijn”, omdat “je elke geboorte zou kunnen registreren op je mobiele telefoon, vingerafdrukken zou kunnen nemen, een locatie zou kunnen krijgen, dan zou je deze systemen kunnen gebruiken om rond te gaan en ervoor te zorgen dat de vaccinaties plaatsvinden”, waardoor de gezondheidszorg “op een effectievere manier” zou kunnen worden uitgevoerd.

  Dr. Coleman: Dringende boodschap - Het zal te laat zijn om tegen deze dreiging te vechten als je dood bent

Het WEF windt er vaak geen doekjes om wat voor dystopische plannen zijn partners aan het smeden zijn.

Controligarchs heeft echter honderden uren aan vergeten video’s en duizenden pagina’s – waarvan een groot deel van het internet is verwijderd – doorgespit om te onthullen dat WEF-visionairs als Yuval Noah Harari vrijmoedig innovaties als hersenchips, zelfgenoegzaamheidsmedicijnen in de vorm van een happy pill en genbewerking in de vorm van eugenetica aanprijzen.

Vergis je niet, digitale ID’s plus CBDC’s staan gelijk aan een de facto sociale kredietscore.

Harari gelooft ondertussen dat het hele menselijk lichaam “gehackt” kan en zal worden.

Harari heeft opgemerkt dat COVID-19 “cruciaal” was omdat het mensen overtuigde om “totale biometrische surveillance te accepteren” en “legitimeren”.

Maar simpelweg iedereen in de gaten houden is niet genoeg.

In de toekomst “moeten we in de gaten houden wat er onder hun huid gebeurt.”

Subdermale microchips zijn nog maar het begin als het hele menselijk lichaam het canvas wordt voor bizarre globalistische experimenten en gecentraliseerde heerschappij.

In de hele geschiedenis was “de dood de grote gelijkmaker”, vervolgde Harari.

Toch zal de zogenaamde Vierde Industriële Revolutie die Schwab voorstelt een nieuw kastensysteem voortbrengen waarin arme mensen nog steeds sterven.

De rijke elites van de wereld krijgen ondertussen “naast alle andere dingen die ze krijgen, ook een vrijstelling van de dood”, glundert Harari.

Elites zullen dan in staat zijn om onsterfelijkheid te kopen door middel van biotechnologische upgrades – om het humanisme zelf te overstijgen.

Dit zijn slechts enkele van de schokkende, vrijheidsvernietigende plannen die het WEF is begonnen uit te rollen.

Andere sectoren die door het WEF worden overgenomen zijn onder andere huisvesting in ” 15-minutensteden”, onderwijs door AI die “sociaal-emotioneel leren” bevordert, de informatiestroom via het aanpakken van zogenaamde “desinformatie” en nog veel meer.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

De superrijke “preppers” plannen om zichzelf te redden van de apocalypsVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWashington spint verhaal aan New York Times dat Poetin een ontsnappingsluik zoekt
Volgend artikelAl-Qassam: 35 Israëlische militaire voertuigen vernietigd, bijna 50 soldaten gedood in 4 dagen (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Interessante vondst weer van FN.
  Gelukkig maar dat die bezeten controlligarchs uiteindelijk ook de pijp uit gaan. Echter de chaos die ze achter laten zal nog wel even voortduren. Het grote experiment met de gifspuit is niet zo goed verlopen als ze gehoopt hadden, wat op zich wel te verwachten was, want knoeien met het werk van de Bron (God, kosmos, wat je het noemen wilt) is geen koud kunstje. De andere programma’s draaien mbv technologie kennelijk gewoon lekker door; want de heersers moeten kunnen heersen op de eoa manier! Helaas heeft het Gifspuit Experiment om het menselijk bewustzijn te beheersen vele gewonden en doden achtergelaten, en zo kwam het tot stilstand. Wel zijn er een hele hoop physiologische processen in kaart gebracht dankzij de S antigen gifspuit, dat wel. Maar het komende gerotzooi zal zeker zijn ingang wel krijgen! En zolang er stroom is zal de vereiste technologie behulpzaam zijn bij de uitrol. Toch wel lekker, die 15 min steden, of niet? En die handige digi-munt? En je hele hebben en houwen in een databeesje opgeslagen voor je? En je natje en je droogje geregeld voor je? En je lekkere steakje van foetuscelletjes gekweekt in het lab… en je heerlijke sprinkhanenkroketjes…. en je vega ditjes en datjes… Geen mens zal het verschil opmerken, ze weten niet beter; trouwens, na twee weken is alles weer vergeten. Er komt een mooie toekomst mensen, dankzij de controlligarchs die het allemaal gaan regelen voor je. Geen nood om te vluchten. En NL is de posterboy voor deze brave new world.

 2. Godnogtoe ………wat zou ik dat glundertje graag van die vuile rotbek af slaan.

  Maar ik begin het op te geven. De gestoorde geesten zitten inmiddels overal voor een ander te bepalen wat er wel en niet gedacht, cq gezegd mag worden.

  Nine for news is er zo eentje. Hele reeksen van opgeblazen onbenulligheid om dat woedende deel van de bevolking stoom af te laten blazen. Oproepen tot actie worden onverkort weg geveegd.

  Opgezet door een advocaat. Het zelfde soort wat het helemaal niet erg vond om Reiner Fuelmich achter de tralies te hufteren met een vunzigheidje. Het is ze goed gelukt……..for the time beìng.

  En hier gebeurt hetzelfde. Stoom afblazen, en ik doe er zelf ook aan mee. Ik zit met een zwaar beschadigd kind thuis, en als ik zie wat dat tuig uit die achterbuurten van Noord Afrika aanricht, ben ik geneigd om mezelf te gaan bewapenen…….. afschieten die hyena’s. In troepen zijn ze levensgevaarlijk.

  Ze worden hier in troepen naar toe gehaald door die hoerenkast van het WEF, en aan jullie heb ik helemaal niets. Ik zal het tzt met buurtgenoten moeten gaan doen.

  Ninefornews…….waar je je meninkjes mag spuien en je bek moet houden.

  ” Ben der klaar an. “, zei Pim Fortuyn…..en hij ging door tot hij werd vermoord door tuig uit de hoerenkast van het WEF. Ik zag dat zwijn van een RosenMuller nog weer voorbij komen . Ik zie die hele bende zwijnen straks weer tevoorschijn komen om adenochroom vretend te bepalen wat wij allemaal niet mogen.

  The Dark Crystal.

  Ik heb geen idee meer. Ben zo goed als los van de staat. Nog een voorraadje brandstof…….en laat de kat maar komen.

  Misschien gebeurt er nog iets op grote schaal aan tegen-actie naar de hoerenkast…….en zoniet……ik heb geen makkelijk, maar wel een goed leven gehad.

  • In het meer. Je moet soms een flinke egoïst gaan worden en je ook zo uiten. Ik heb het 2x gedaan en het voelde niet goed maar het was uit zelfbehoud. Ze laten je dan met rust.
   Ons kringetje is maar klein en als we ons informeren ben ik meestal nog verbaasder dan ik al was. “Is het echt zo erg?” Ja het is echt zo erg en mogelijk nog erger dan we hier en daar ervaren.

   En ja het is ook waar dat als ieders omgeving het niet goed gaat dat het onszelf ook niet goed gaat. Dus we (de wakkeren) richten ons uiteindelijk zelf ook te gronde.

   Het doet goed als een bubbel Mensch zegt “je hebt gelijk gehad” maar daar zijn we niet mee geholpen. Mogelijk moet eerst alles worden afgebroken om weer opnieuw te kunnen beginnen.

 3. Wij de wakkeren zijn met te weinig. De grote meute lacht over Klaus Schwab als ze al weten wie dat is. De meute leeft in een bubbel. Ik heb zojuist op een vriendelijke manier gecheckt met een bubbel Mensch wat zijn bevindingen zijn en de conclusie is: die is ook verloren. Tevens was het omveld van de bubbel Mensch chronisch ziek, er werd een kindje met Down syndroom geboren en alle opa’s en oma’s waren covid ziek en niemand kon zich om de nieuwe aanwas bekommeren.
  Als het echt waar is ruimen de schapen zichzelf op en wij de wakkeren kunnen dat niet meer ongedaan maken zo lijkt het. De echte experts worden ouder en ouder en raken vermoeid. O ja en goed personeel die het salaris waard zijn worden niet aangenomen want organisaties verwachten ook zonder kritisch personeel verder te komen en nemen alleen beginnelingen in dienst of ervaren personeel tegen een salaris van een beginneling.

  • Nee, wij wakkeren zijn niet met te weinig. Wij wakkeren zijn echter meestal degenen die het minst geneigd zijn tot het organiseren van grote groepen en het plannen van grote acties, juist omdat we onze onafhankelijkheid en zelfredzaamheid zo hoog hebben zitten en het gevaar van grote organisaties onderkennen.
   Helaas, indien we wat willen bereiken, dan zullen we ons meer moeten organiseren, meer en grotere groepen moeten vormen omdat we anders een voor een onder de voet zullen worden gelopen.

 4. zoals Poetin zegt het WEF is een militair doel dat vogelvrij is er naar schieten is toegestaan en zal beloont worden met mooie blonde maagden die nooit zullen zagen.

 5. “WEF wil elk aspect van het openbare leven controleren”

  Net zoals de slimme energiemeter in de meterkast welk precies wil weten op welk tijdstip u energie gebruikt, hoeveel u verbruikt keer op keer dan rolt voor de controleurs er een patroon uit die ze wellicht later tegen u gebruikt kan worden bijv. wanneer uw footprint heef overschreden, qua energie/gas meter doet deze slimme meter niet onder voor een analoge meter, alleen kan de slimme meter u spookrekeningen toesturen waarvan u steil achterover van kan vallen.

  • Ze belonen je nu met een dynamisch contract, Krijg je geld toe op zonnige en winderige dagen en daarna slachten ze je met die tyfuszooi in je meterkast!!! neem geen slimme meter!!!

  • Zoals een kip, met afgepast voer om zoveel mogelijk eieren te leggen in zo kort mogelijke tijd, om daarna als mens co2 neutraal verwerkt te worden tot soilent green.

 6. Complottheorieën zijn voor mensen die niets van de wereld begrijpen’, aldus Maarten van Rossum.

  Hij vind de Zwitserse of was het Duitse (beiden fout) professor Schwab dan ook een heel beschaafde man.

  Hoeveel mensen zouden er niet zijn in ons land die geloven in hetgeen Maarten van Rossum er allemaal uitkraamt.

  Net zoals Bill Gates een filantroop wordt genoemd zo wordt Maarten van Rossum een historicus genoemd.

  Net zoals Bill Gates allesbehalve een filantroop is, zo is Van Rossum allesbehalve een historicus, want deze worden geacht de waarheid te vertellen.

  https://niburu.co/binnenland/19271-vroeger-hadden-we-dat-gelul-over-de-bilderberg-conferentie

 7. Van Rossem is een vol gevreten, zelfgenoegzame, welbespraakte Vvder…..en eigenlijk ook wel lollige .

  Nooit vertrouwen!

  Plaat voor die kop is te dik……en geen steen is groot genoeg om ook maar een rimpeling te veroorzaken in die oliegladde poel van zelfgenoegzaamheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in