Alain Herzog / Wikimedia (CC BY 4.0 DEED)

Een topfunctionaris van het World Economic Forum (WEF) heeft verklaard dat “mensenrechten fictie zijn, net als God.” De opmerkingen werden gemaakt in een onlangs opgegraven video van Yuval Noah Harari.

Harari wordt vaak gezien als het brein achter de anti-mensen agenda van het WEF. Hij is een senior adviseur van de globalistische organisatie en haar oprichter en voorzitter, professor Klaus Schwab, schrijft Frank Bergman.

Tijdens een Ted Talk legde WEF-architect Harari aan het publiek uit waarom hij vindt dat “nutteloze mensen” geen rechten zouden moeten hebben.

Voordat hij mensen vergeleek met “kwallen” en chimpansees, maakte Harari het grote publiek belachelijk om hun “geloof in mensenrechten.”

“Maar mensenrechten zijn net als de hemel, en net als God – het is gewoon een fictief verhaal dat we hebben verzonnen en rondgestrooid,” verklaarde Harari.

“Het kan een heel mooi verhaal zijn,” vervolgde hij.

“Het kan een heel aantrekkelijk verhaal zijn. Je wilt het geloven, maar het is maar een verhaal. Het is geen realiteit,” beweerde hij.

“Het is geen biologische realiteit. Net zoals kwallen, spechten en struisvogels geen rechten hebben, hebben homo sapiens dat ook niet. Neem een mens, snij hem open, kijk naar binnen,” verklaarde hij.

“Je vindt het bloed, het hart, de longen en de nieren, maar je vindt er geen rechten. De enige plek waar je rechten vindt, is in de fictieverhalen die mensen hebben verzonnen en verspreid.”

Harari gebruikte zijn punt om de grenzeloze globalistische agenda van het WEF te promoten.

“Hetzelfde geldt ook op politiek gebied,” zei hij.

  Globalisten van het World Economic Forum willen watercrisis misbruiken om een wereldregering te vormen

“Staten en naties zijn ook, net als mensenrechten, en net als God, en net als de hemel – ook zij zijn slechts verhalen.”

Harari breidde vervolgens zijn verhaal over open grenzen uit door Amerika en Israël op de korrel te nemen, waarvan hij beweerde dat ze niet bestaan in de “realiteit.”

“Een berg is een realiteit,” merkte hij op.

“Je kunt hem zien, je kunt hem aanraken en je kunt hem ruiken. Maar Israël of de Verenigde Staten zijn slechts verhalen. Heel krachtige verhalen – verhalen die we misschien heel graag willen geloven. Maar toch zijn het maar verhalen.”

“Je kunt de Verenigde Staten niet echt zien, je kunt het niet aanraken, je kunt het niet ruiken.”

Kijk:

Harari’s anti-mensheid leer is een integraal onderdeel geworden van de agenda van het WEF.

Zoals Slay News meldde, beweert Harari dat het grootste deel van de wereldbevolking “nutteloos” is en geen doel dient voor de mondiale elite.

Harari beweert dat er binnenkort een nieuw klassensysteem zal ontstaan dat de mondiale elites zal scheiden van het “overbodige” algemene publiek.

Hij stelt dat het grootste deel van de wereldbevolking van weinig nut zal zijn voor de mondiale elite, wat betekent dat ze niet langer “nodig” zullen zijn.

“Waar hebben we zoveel mensen voor nodig?” verklaarde Harari onlangs.

Hij verklaarde eerder ook dat “we de overgrote meerderheid van de bevolking gewoon niet nodig hebben” in de wereld van vandaag.

Harari, die zichzelf omschrijft als historicus en futurist, stelt dat moderne technologieën zoals kunstmatige intelligentie “het mogelijk maken om de mensen te vervangen.”

  WEF-lid vergelijkt vrije meningsuiting met 'fascisme' en eist censuur van X

Hij maakte de opmerkingen tijdens een interview met Chris Anderson, het hoofd van TED.

Harari beoordeelde de wijdverspreide hedendaagse desillusie onder “gewone mensen” als geworteld in een angst om “achter te blijven” in een toekomst die wordt geleid door “slimme mensen.”

Hij betreurde dat de machtselite van de wereld al sinds de Industriële Revolutie afhankelijk is van het grote publiek om de arbeidskrachten te leveren.

Harari glundert echter bij het idee dat het tij nu aan het keren is nu bedrijven goedkope technologie kunnen gebruiken om mensen te vervangen.

“Nu, snel vooruit naar het begin van de 21e eeuw wanneer we de overgrote meerderheid van de bevolking gewoon niet nodig hebben,” pochte hij.

“De toekomst draait om het ontwikkelen van meer en meer geavanceerde technologie, zoals kunstmatige intelligentie [en] bio-engineering.”

“De meeste mensen dragen daar niets aan bij, behalve misschien voor hun gegevens, en whatever mensen ook nog doen dat nuttig is, deze technologieën zullen het in toenemende mate overbodig maken en het mogelijk maken om de mensen te vervangen.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Yuval Noah Harari: “Klimaatverandering” kan leiden tot “Technologische Ark van Noach” voor “Elites”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Dit moet cultuur zijn?” Scherpe kritiek van het MFG op de perverse “poederdans” in aangezicht van kinderen in Oostenrijk
Volgend artikelNodigt Poetins fatsoen uit tot een wereldoorlog? Commentaar op een nieuw artikel van Paul Craig Roberts
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

50 REACTIES

 1. als men die idioot gewoon negeert, net zoals schwab… vernoem ze als iemand uit de Wef-Inteelt..dan worden ze zelf Gek van woede en verdwijnen van het wereld beeld.. gewoon WEF-INTEELT…geloof het maar ze vreten hun schoenen op van frustratie, dat hele zootje leeft daarop Al-lemaal..de echte Nutteloze van Davos..😮‍💨

 2. Laat dat wezen eens bij mij voor de deur staan, hij zal de ambulance niet meer horen aankomen.
  Het dna in zijn kop is verkeerd gewikkeld.
  Dit is nog een groter gevaar dan Hitler, Mao en Stalin bij elkaar opgeteld.

 3. Dit is dus gaslighting… dit is wat ze constant doen. Ze vergelijken alles met elkaar en geven dan allerlei meningen die ze als feiten uitleggen. Zij vergelijken alles met elkaar omdat ze alles tegen elkaar willen uitspelen, dat is waar ze hun macht aan ontlenen. Gaslighting is hoe ze iedereen verward houden, maar de emmer is vol aan het raken en uiteindelijk breekt het bewustzijn door. Datgeen waar Harari zo trots op is, gaan imploderen omdat ze absolute macht willen en omdat hun sprookje op zn einde is en dat willen ze niet opgeven. Ze gaan tenonder.

  • Hoezo ?

   Dit is toch de echte realiteit
   Mensenrechten zijn een propaganda tool uitgevonden om de ussr en alle andere communisten om de oren te slaan. Tuurlijk er zijn wetten en verdragen maar in de praktijk betekend het niets en heb je als gewoon burger er ook nooit toegang toe tenzij het politiek of pr-matig nuttig is is voor de politieke elite.

   Kijk maar naar :
   Groningen
   De spuit
   Toeslag kinderen 400 dood ? Whaaaat helemaal niks nul nada media
   Verstikstof boeren
   Demminck versus slachtoffers
   En nog heel veel meer

   Harari heeft gelijk, mensenrechten zijn een sprookje.

 4. heel hoog tijd om die gekken op te sluiten, je kan niet langer toe zien heel die elite moet alles afgenomen worden en kaal geplukt worden een echte heksenjacht moet er komen.

 5. Lieve mensen,

  Even dit:

  “Anatomisch zitten ze relatief eenvoudig in elkaar: kwallen hebben geen hersenen, en bloed of een skelet evenmin. Kortom, kwallen zijn best bijzonder”.

  National Geographic.

  Ook hier zit Harari er weer naast!

  Peace!😎

 6. https://www.ninefornews.nl/kijk-hoe-koningin-maxima-alle-lastige-vragen-ontwijkt-in-davos/

  Mijn bloed ging koken

  Kamer wil niet debatteren over omstreden uitspraken Maxima in Davos, kijk naar de reactie van VVD en NSC

  https://www.ninefornews.nl/kamer-wil-niet-debatteren-over-omstreden-uitspraken-maxima-in-davos-kijk-naar-de-reactie-van-vvd-en-nsc/

  En dan dat bolle zwijn van de vvd

  “Ik stel voor dat we complottheorieën over DigiD en zo lekker op Twitter laten.”

  • Edwin, zoals bekend is de door de cabal richting Nederland gedirigeerde Máxima een bijdehante Ka (heeft de broek aan) & haar in Davos gedane uitspraken hebben zelfs geleid tot kritische commentaren in de Amerikaanse mainshitmedia.
   Door haar uitspraken over zaken als verplichte vaccinatie, QR-code & CBDC wordt het schapenvolk/ goyim/ sheeple – eindelijk – in steeds grotere getale wakker en dat is nu precies de bedoeling van het huidige reeds duizenden jaren voorbereide tijdsgewricht.
   Máx & Lex gooien hun eigen koninklijke glazen in.
   Combineer dit het op 23.01 afgeschafte ISO 20022 waardoor geld creëren uit het niets onmogelijk is gemaakt en neem van mij aan, dat alvorens het snel afnemend aantal oranjeklanten koningsdag gaan vieren op 27.04 in Emmen (nu al 800.000 euro overschrijding & de minima kunnen de rambam krijgen), ongelofelijke dingen wereldwijd kunnen gebeuren.
   Fasten your seatbells.

 7. Deze gek is nog gevaarlijker dan Hitler. Hitler dacht ook dat hij voor God kon spelen, en dat denkt deze gek ook. Maar we hebben gezien hier is afgelopen. Dwaze idioten.

 8. Deze parasieten zijn het probleem . Zij zijn totaal nutteloos als het erop aankomt en nemen de benen met hun broek vol wanneer het volk komt om ze ter verantwoording te roepen

 9. Er zijn een paar dingetjes dewelke mijnheer Harari heb vergeten. Eerstens zijn al de wetten en regels en normen dewelke hij zo graag wil zien opgedwongen aan onze maatschappij ook alleen maar uitvindingen. Net zoals al die boeken vol met wetten en paragrafen waar rechters en politici zich op beroepen en hun oordelen op baseren. Tweedens is ook mijnheer Harare overbodig, net zoals de rest van de mensheid.

 10. Hoogste tijd dat deze engnek de fantasthomo aan de deur klopt bij de eeuwige jachtvelden en daar nog een nutteloos boekje uitbraakt.

 11. Niet echt nieuws. Karl Marx, betaald door de Rothschilds, vond al dat moraal, net als God, “niet echt bestaat” en dat een materialist daar geen rekening mee mag houden. Hij haalde dan wel nog een soort moraal via een achterpoortje binnen in zijn leer, dat heeft Harari kennelijk niet nodig.

  • De elites hebben een wereld gecreëerd van oppositioneel nihilisme… wat resulteert in een race to the bottom, een race to extinction. We leren om te leven alsof het onze laatste dag is, dus uit angst. Ipv te leven alsof het onze eerste dag is, uit vertrouwen. Materialisme is zielloos, daarom zijn de meeste mensen nihilistisch geworden. Nihilisme is angst, mensen leven uit angst omdat de hele maatschappij ons leert om te leven alsof het onze lastste dag is, dus iedereen is in paniek bezig om het maximale er uit te wringen ipv te leven alsof het je eerste dag is.

 12. Net als zovelen die er te laat bewust van werden dat de mRNa gifspuit hun leven ruïneren, zo gaan de meesten er ook te laat achter komen dat de werkelijke macht niet bij hun regeringen zit.
  Praat maar eens met iemand over WEF, ..?’?..
  Zelfs iemand die met regeringsleden samen werkt vroeg mij wat mijn probleem eigenlijk was met WEF.
  Hij geloofde niet dat ze ook maar enige invloed hadden.
  Totdat ik een paar zaken over regeerders en WEF aanhaalde met de bijhorende verwijzingen.

  Hij was er zich totaal niet van bewust.

  • Wie is zich hier wel van bewust?

   Maar er is een stille staatsgreep geweest. Maar niet gelukt, het nationale vod de Telegraaf heeft zelfs ook weer gewoon over de griep.niemand wil meer over Corona praten. Goh, ben zo benieuwd waarom niet. Ik kan er geen genoeg van krijgen. 😂

 13. “Beste” usaf piloten..
  Zijn jullie trots op jezelf, naar beneden kijkend door je zelfgecreeerde chemische sluier? Is dit nou waar je van droomde toen je vroeger piloot wou worden, je medemens vergiftigen met die kankerbende die je elke fuckin dag weer in de lucht boven Nederland (en vele andere landen) loslaat? Ben je trots op jezelf omdat je zo goed en deugdzaam hebt geleerd om yes sir te zeggen? Ben je nu trots op jezelf omdat je zo goed je land aan het verdedigen bent, en die vlag waar je zo trots op bent? Ben je nu trots op jezelf omdat je goed betaald krijgt en zo goed voor je gezin zorgt, terwijl je ondertussen de aarde, dieren en mensen vergiftigd? Hoe is het zonnetje daarboven op je cockpit raampje? Lekker warm he☀️☀️ lekker doorgaan zo for god and country, wat zullen ze trots zijn op je..

  • Een grote stimulans voor de jaknikkers in het leger is het ontvangen van lintjes. Een herinneringsmedaille is al snel in de pocket, maar als je je echt ‘heldhaftig’ hebt gedragen wacht het bronzen kruis en de aller dappersten ontvangen van bilderbergbilly op het Binnenhof een niet-ferme klap op de rechterschouder vanwege het in ontvangst nemen van de militaire willemsorde.
   ReMarKle-partij BBB heeft sinds kort drager van het bronzen kruis èn willemsorde Gijs Tuinman in haar gelederen.

   • Ik ervaarde het toch net effe wat anders.
    In plaats van de genoemde stimulans werd het voor mij (voor onze eenheid eigenlijk, toen 8 personen) een fatale afknapper:
    Via de post ontvingen wij diverse medailles (gestanst oud ijzer) met een ‘officiële tevredenheidsbetuiging vanwege meer dan loyale verdiensten voor de Staat der Nederlanden in oorlogsgebied’, voorzien van een gestempelde handtekening van de minister van Defensie Relus ter Beek.

    25 jaar later ontvingen de nog in leven zijnde collega’s een kleurenkopie van de Prins Maurits medaille waar we nooit eerder van in kennis zijn gesteld…….(2 stuks)
    Komt nooit meer goed that’s for sure!

 14. Deze satanist met de naam Harari, is eigenlijk geen echt mens, dat is slechts een illusie, want hij, sorry, ik bedoel HET, is in werkelijkheid een bedorven zak patat.
  Als je hem open snijdt zie je aardappel puree waar de maden doorheen kruipen.
  Dat dit soort WEF-psychopaten een podium krijgen om hun waan-ideeën over ons uit te strooien, zou voldoende moeten zijn om het WEF voortaan als een terroristische organisatie beschouwen.

 15. Een geperveteerd brein kan langs de weg van de redelijkheid overal een antwoord op geven. In de wereld van Harari bestaat er niet zoiets als “mensenrechten”. Dat is handig want daarmee is het gepeupel eenvoudig als vee te behandelen. Als je deze redenering doortrekt bestaat er ook niet zoiets als “liefde”.
  Maar dit geldt met name en uitsluitend in de zelf geprojecteerde wereld van Harari & co.

 16. “WEF-meesterbrein: ‘Mensenrechten zijn fictie, net als God’”

  Je kunt praten als Brugman, Harari zegt wat het WEF van plan is enfin het is voor ieder mens belangrijk om te weten wat deze geperverteerde jood van plan is, door maar steeds opnieuw dystopische plannen te maken om de overgebleven 15% blanke wereldburgers (goyims) over de WEF kling te jagen, een gewaarschuwd mens telt voor twee.

 17. Het narcisme spat er vanaf.
  Dit ‘mens’ kan niet gelven dat er andere, grotere krachten zijn buiten zijn lichaam. Typisch van een lage of middel niveau narcist. Het narcisme weerhoudt het ervan te zien dat ze zelf slechts mugje zijn in het universum.
  Ik lach hem uit!

 18. Edwin, zoals bekend is de door de cabal richting Nederland gedirigeerde Máxima een bijdehante Ka (heeft de broek aan) & haar in Davos gedane uitspraken hebben zelfs geleid tot kritische commentaren in de Amerikaanse mainshitmedia.
  Door haar uitspraken over zaken als verplichte vaccinatie, QR-code & CBDC wordt het schapenvolk/ goyim/ sheeple – eindelijk – in steeds grotere getale wakker en dat is nu precies de bedoeling van het huidige reeds duizenden jaren voorbereide tijdsgewricht.
  Máx & Lex gooien hun eigen koninklijke glazen in.
  Combineer dit het op 23.01 afgeschafte ISO 20022 waardoor geld creëren uit het niets onmogelijk is gemaakt en neem van mij aan, dat alvorens het snel afnemend aantal oranjeklanten koningsdag gaan vieren op 27.04 in Emmen (nu al 800.000 euro overschrijding & de minima kunnen de rambam krijgen), ongelofelijke dingen wereldwijd kunnen gebeuren.
  Fasten your seatbells.

 19. Voor deze ene keer ben ik met deze gast Harari. Mensenrechten zijn fictie. Dat hebben we gezien tijdens ”corona”. Hup, allemaal overboord, de politiek ging er in mee, rechtbanken en ga zo maar door gingen er in mee. De grote meerderheid van de bevolking ging er ook in mee. De een schreeuwde nog harder dan de ander om mensenrechten nog verder te vertrappen.

  Sinds covid ben ik van mening dat ”mensenrechten” nog slechts een excuus zijn om andere landen aan te vallen. Ze doen er niet meer toe, alleen voor de mensen wiens mensenrechten vertrapt worden maar dat zal altijd een minderheid zijn.

  Groeten,
  Hugo

   • Hoi Veteraan delta,

    Het was zeker een unieke try-out en ook een geniale. Ze weten nu precies wie ze aan moeten pakken als ze willen (wij weigeraars van de injectie hebben echt wel een dikke vette vlag achter onze naam bij al die drie en vier letterige instituties) en weten dat het door de meute, met de juiste ”prikkels”, volkomen gesteund zal worden en door een flink deel van de meute als te soft zal worden gezien.

    Precies wat ze wilde checken. Gelukt helaas.

    Groeten,
    Hugo

 20. De werkelijkheid bezit voor Harari alleen een (a) materiële en (b) logische kant, geen (c) morele of (d) spirituele kant. Nochtans, wanneer men Harari’s bezittingen, bijvoorbeeld zijn wagen, zou beschadigen of wanneer men deze man op straat zou tegenhouden en enkele vingers van zijn hand zou afsnijden, dan zou je hem horen protesteren dat dit niet mag. Hij is immers een mens die dient gerespecteerd te worden. Of stel dat professor Harari mee naar de planeet Mars vliegt en daar één van zijn collega-astronauten in koelen bloede vermoordt, ook dan zou ook hij diep van binnen een schuldgevoel ervaren en bij zijn terugkomst op planeet Aarde zou de overgrote meerderheid der mensen, gesteld dat ze van zijn moord weten, hem berecht willen zien. Waarom? Omdat de werkelijkheid niet alleen (a) materiëel (waarneembaar) is, maar ook (b) logisch (denk aan de zwaartekracht) en (c) moreel (mensen worden geboren met Gods wetten, geschreven in hun hart) en (d) spiritueel (mensen worden geboren met een verlangen om God, die Waarheid en Liefde is, te leren kennen). Misschien is professor Harari mentaal zwaar gehandicapt. Of hij is eerzuchtig en mediageil en ziet hij daarom de onzin van zijn eigen woorden niet in. Ik verwonder mij nog het meest van al over het feit dat sommige groten der aarde (waaronder veel politici, wetenschappers, journalisten) zo hoog met hem oplopen. Waarom krijgt hij niet meer tegenspraak? Wellicht (1) omdat hij zo goed past in het agenda van enkele psychopathische miljardairs die naar absolute macht en controle streven, (2) omdat er zo weinig mensen de moed hebben om tegen hem in te gaan, of (3) omdat de reguliere media de stem van die laatsten niet laten horen maar zoveel mogelijk censureren.

 21. Dan hebben die kwallen ook géén rechten……om ons het leven zuur te maken……hij staat daar dus feitelijk te leuteren om zelf ook uitgewist te worden, gelet dat hij en zijn trawanten het voortouw hebben genomen in dit hele “verhaal” mogen zij het voorbeeld geven om het op te lossen ……
  dus alles is een verhaal, wel hun verhaal mag het eerste worden verboden……..

 22. Het mooi is juist dat hij zo open is, kijk naar onze regering die fake is en niet open en of halve waarheden spreekt als je geluk hebt, maar zeker geen waarheden en die zelfs verborgen houd.

  wees blij met iemand als Harari die de boeken open houd en spreekt en zegt hoe ze denken, daar kan je wat mee doen en van leren hoe ze over iets denken, beter dat dan achterbakse regeringen en hun meelopers en MSM e.d.

  Prijs hem voor zijn openheid, je hebt dan de keuze om te zeggen ik vind het niks of van, nice to know, doen we niks mee oid. Het geeft je een meer echte keuze, niet de nep WEF fabelen waar alles als rozengeur verkocht wordt maar kattenpis blijkt.

  Wat heb je liever, een idioot die bv de waarheid spreekt of een minister in pak die continu liegt, of de betrouwbare MSM die liegt of de onze genezers medici die je dood willen oid maar het verkopen als genezing? think before you speak.

  Ik ga voor de waarheid, ook al is die soms niet leuk, maar dan kan je je er bv tegen ‘wapenen’ mocht dat nodig zijn.

 23. Regelrechte s c h o r e m , die HaraRkiri !

  “Gedenckt de Voorvaederen !” :

  ” DISPEREERT NIET, ONTSIET UWE VIJANDEN NIET,
  DAER IS TER WERELT NIET DAT ONS KAN HINDEREN “.
  ( Óók dat ” CIE.YOU.TEA – WEF ” niét ! P.R.v.LiLi )

  Jan Pieterszoon Coen

  ” EENDRAG MAAK MAG ”

  Jan van RIEBEECK

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in