Foto via MFG Österreich / Report24

We hebben al bericht over de perverse “Poederdans” in Bad Ischl, waarbij naakte mensen zich op het podium poederden voor de ogen van kleine kinderen. Scherpe kritiek op het fiasco van de Culturele Hoofdstad komt nu ook van de MFG-partij, die zich afvraagt of deze schande voor Oostenrijk wel “cultuur” is. Daarnaast tonen ze weinig begrip voor het feit dat iemand die heeft bijgedragen aan de verdeeldheid van de samenleving tijdens de Corona-jaren daar werd gepresenteerd als een “verenigende” persoonlijkheid, schrijft Report24.

Lees het MFG persbericht hieronder:

Fiasco Culturele Hoofdstad: aftrap in Bad Ischl zonder binding met de bevolking

Intendant Schweeger is een slechte keuze en het verleden van kunstenaar Hubert von Goisern haalt hem in

Ava Filz, MFG-gemeenteraadslid in Bad Ischl, neemt het hard op tegen de eerste poging van Bad Ischl om Culturele Hoofdstad van Europa 2024 te worden, in het bijzonder tegen artistiek directeur Elisabeth Schweeger: “De dame heeft niets meer te bieden dan nestbevuiling en zelfverloochening, zoals haar eerdere woordspelingen hebben aangetoond, en de afwijzing van haar gaat dwars door alle lagen van de bevolking heen,” zegt Ava Filz. Een op zichzelf staande culturele elite die zichzelf viert en een nogal belachelijke ‘schandaal’-show met naaktdansen levert, zorgde voor een hobbelige start. De tweede grote hoofdrolspeler, Hubert von Goisern, die in de context van de kwestie van de gedwongen vaccinatie enorm heeft bijgedragen aan de verdeeldheid van de samenleving en de bevolking, is ook het slechtst mogelijke samenbindende element van een evenement dat de Salzkammergut-gemeenschappen met heel Europa zou moeten verenigen.

  Thierry Baudet legt het kwaad bloot

“Het gemeenschappelijke boven het verdeelde stellen” is de centrale boodschap die vanuit Bad Ischl de wereld in wordt gestuurd. Maar of hoofdrolspelers zoals Hubert von Goisern hier de juiste ambassadeurs zijn, valt zeer te betwijfelen: “Cultuur is precies wat ons samenhoudt, het is de sociale lijm” en “een rolmodel zijn in er voor elkaar zijn”, schetterde Hubert von Goisern rond de opening in de ORF-microfoon.

“Zo iemand heeft niet langer het recht om over cohesie en een ‘wij’ te praten. Om nu te doen alsof hij de grote verenigende persoonlijkheid is van het Salzkammergut, de mensen en de culturen: sorry, dat kan niet meer voor de fijne meneer Goisern.” – LAbg. Manuel Krautgartner, MFG -OÖ Club Voorzitter

Ondanks het verheugende “Koor van 1000” als onderdeel van de openingsceremonie, laat MFG Clubvoorzitter Manuel Krautgartner zijn hoed vallen bij dergelijke uitspraken: “Hubert von Goisern heeft nog in 2022 massaal bijgedragen aan de verdeeldheid van de samenleving en de bevolking rond de kwestie van de gedwongen vaccinatie. Zijn uitspraken dat er onder degenen die sceptisch stonden tegenover verplichte vaccinatie “sowieso al veel mensen zijn die de lift naar boven niet nemen” en dat vaccinatiecritici allemaal “Poetinliefhebbers” zijn, zijn triest berucht geworden. Zo iemand heeft niet langer het recht om over cohesie en een “wij” te praten. Om nu te doen alsof hij de grote verenigende persoonlijkheid van het Salzkammergut, de mensen en de culturen is: sorry, dat is niet langer acceptabel voor de fijne heer Goisern. Ik krijg kippenvel van zulke uitspraken, ook al was ik vroeger een grote fan van hem.” Volgens Krautgartner is Goiserns uitspraak in het ORF-interview bij de opening “Als je niet meer met elkaar praat, werkt niets anders meer” het “absolute toppunt van oneerlijkheid. Ik schaam me voor deze man.”

  "Iedereen op aarde zal sterven", waarschuwt top AI-onderzoeker

Naakte dansers als pseudo-opwinding

“Een hangende federale adelaar voor het Kurhaus om het internationale karakter van het evenement te benadrukken en het niet met ons te associëren – wat is het nut?” vraagt gemeenteraadslid Ava Filz van Bad Ischl MFG, net als veel andere burgers, met het oog op het spektakel van 30 miljoen, waarvan een deel hulpeloos gênant is: “Als je geen idee hebt, neem dan gewoon een paar naakte dansers – nog beter in rolstoelen, die poeder rondgooien.” Het is “een provinciale poging tot shockkunst. Kunst zou mensen moeten raken en aan het denken moeten zetten, maar dat gebeurt niet.”

Goedkope provocaties

De inwoners van Bad Ischl werden in de aanloop naar het evenement ook afgeschilderd als koppige, domme “boerenkoppen” door de afstandelijke Weense artistiek directeur Schweeger – nog een goedkope provocatie van Schweeger, die door bijna alle partijen terecht werd afgewezen. “Een blasé Weense cultuurmanager zonder enige toegevoegde waarde voor het Salzkammergut is goed op weg om het Jaar van de Culturele Hoofdstad de nek om te draaien,” zegt Ava Filz. “Als dit de manier is waarop het Salzkammergut wordt behandeld en gepresenteerd, zal er geen discours, geen positieve benadering en geen toegevoegde waarde zijn.”

“Een blasé Weense cultuurmanager zonder enige toegevoegde waarde voor het Salzkammergut is goed op weg om het Culturele Hoofdstad jaar tegen de muur te rijden.” – MFG Bad Ischl gemeenteraadslid Ava Filz

Veel regionale kunstenaars zijn uitgesloten

Toch zou het logisch zijn dat juist deze artiesten optreden als onderdeel van een “Culturele Hoofdstad”. Voormalig Falter-journaliste Elisabeth Schweeger denkt daar anders over: voor haar betekent Culturele Hoofdstad vooral internationale artiesten – en dus een hoge mate van willekeur en inwisselbaarheid. Laten we hopen dat deze internationale focus geen schot in de roos blijkt te zijn. Schweeger becommentarieerde de uitsluiting van regionale kunstenaars door hen neerbuigend “kinderen” te noemen: “Iedereen is teleurgesteld als een wens niet in vervulling gaat. Maar zelfs kleine kinderen leren dat niet alle wensen vervuld kunnen worden, en dat betekent niet dat het leven niet doorgaat.”

  Europese Unie veroordeelt honderden miljoenen tot eeuwige armoede na aanneming van nieuwe "koolstofuitstoot"-wet

Belastinggeld besparen is anders

Ook discutabel: slechts één miljoen van het budget van 30,1 miljoen euro is afkomstig van sponsoring, de rest is enerzijds belastinggeld en anderzijds geld van de EU. Manuel Krautgartner: “Het is twijfelachtig om belastinggeld uit het raam te gooien voor een evenement waarvan de opening al een totale mislukking was. Er is een andere manier om belastinggeld te besparen!” Aangezien het grootste deel van het budget naar Schweegers favoriete internationale kunstenaars gaat in plaats van naar lokale kunstenaars uit het Salzkammergut, is er nauwelijks sprake van een regionale meerwaarde.

Screenshot YouTube video

https://youtube.com/watch?v=lRxG5Z4BxWs%3Fsi%3DEWqp4kuQo1dBa2ov


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Weerzinwekkend: Pedofiele kannibalenfoto’s tentoongesteld in EU-parlementVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIran heeft zojuist bewezen dat het Israël kan raken met “Kheibar Shekan” ballistische raketten
Volgend artikelWEF-meesterbrein: ‘Mensenrechten zijn fictie, net als God’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Blijkbaar worden deze randdebiele manifestaties genormaliseerd, net zoals het LHBTIQIA narratief, nou ze kunnen in de nabije toekomst kiezen hel of hoogwater, aangezien dat een grootgedeelte van Nederland onder de zeespiegel ligt.

 2. Achterlijk ten top… tenzij ze slimmer zijn dan wij… maar dat betwijfel ik dan wel…zelfs in naam van Iedereen.. eigenlijk is het een onnoemelijke SCHANDE

 3. Dit is geen kunst en cultuur maar het tegenovergestelde , de vernietiging van kunst en cultuur naar neo-Marxistische ideologie om de samenleving kapot te maken.
  Net zoals het woke , transgender , LGBYXYZ+ , energietransitie , klimaathysterie/CO2buget , stikstofbeleid , voedselproducten verbieden/eat ze bugs , ongeremde immigratie , ‘smart’phones ,enz enz.
  Het zijn geen losse zaken maar allemaal speerpunten met hetzelfde doel een geestelijk/spirituele afgestompte ‘dode’ slaafse wereldbevolking onder leiding van een kleine kliek psychopaten die dit al decennia , zo niet al eeuwen gepland hebben.

 4. De Age of Aquarius wordt ook op zijn kop gezet – de psychopathie wordt gestandaardiseerd en alle griezels komen uit de kast. Dat was de bedoeling, om de schoonheid van het nieuwe tijdperk ook te perverteren. Licht moet duister worden, beschaafdheid moet perversie worden, welzijn moet verarming worden, gezondheid moet ziekte worden, vrede moet oorlog worden, etc etc. Hier is die leuke deun nog een keer:

  https://www.youtube.com/watch?v=kjxSCAalsBE

 5. Ik heb geen interesse in auto’s maar neem het als vergelijking: schreeuwlelijk is de succesnorm. Zeg nou; deze samenleving is toch klaar voor een flinke bom…

 6. Doet me denken aan de zestiger en zeventiger jaren, toen een kunstenaar kon volstaan met een opgespannen onderbroek op een stuk plaathout, en daarmee zijn maandgeldje van de bkr kon innen. Kon hij/zij het weer een maandje op een zuipen zetten.
  Goedkope rotzooi, waar de kelders binnen no time vol mee kwamen te liggen .

  Ik heb jaren de afstudeerprestaties van de Haagse kunstacademie gevolgd.

  Er was er nooit meer dan 1 of 2 stukken kwaliteit tussen.

  De rest was rommel. Denksels. Inhoudsloos.

  Kunstenaar bén je…….of niet. Het subsidiëren van zichzelf overschattende dwazen verandert daar niets aan.

  Zonde van het geld.

  Dat dit tóch gebeurd zegt mij alles over de financiers.

  Politici. Net zulke leeghoofden dus, de uitzondering daargelaten.

 7. Denk dat kleine kinderen zich rot lachen om deze hele flauwekul en wat ze ervan–puur voor de gein–ook eventueel na zullen doen volstrekt niet serieus zullen nemen…Zoals er waarschijnlijk steeds meer zijn die van die idiote volwassenen helemaal níets meer serieus nemen…Heel gezond vermoed ik…als zelf ex-kind zijnde, ‘veteraan’ zogezegd, met goed geheugen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in