Yuval Noah Harari, via YouTube

Yuval Noah Harari, historicus, futurist en adviseur van het Wereld Economisch Forum (WEF), zei vrijdag dat “klimaatverandering”, als er niets aan gedaan wordt, een “technologisch Noach’s ark” scenario kan veroorzaken waarin “elites” ontsnappen aan wat hij omschreef als een planetaire catastrofe voor de mensheid, schrijft Breitbart.com.

Harari’s opmerkingen werden gemaakt toen hij deelnam aan een discussie die georganiseerd werd door de Warwick Economics Summit, waar “klimaatverandering” werd omschreven als “de dringendste bedreiging voor de mensheid.”

Het relevante gedeelte begint op 25:40:

Harari omschreef “klimaatverandering” als een functie van de antropogene opwarming van de aarde. Hij verklaarde:

Technologie is duidelijk de sleutel. Zij heeft het probleem in de eerste plaats veroorzaakt. Het is ook een sleutel tot de oplossing, maar op zichzelf is technologie nooit een oplossing, want elke technologie kan ten goede of ten kwade gebruikt worden. Het hangt ervan af hoe je het [gebruikt], [en] met welke belangen je rekening houdt.

Dus ja, we hebben mensen nodig om aan de technologische aspecten te werken, maar we hebben de politici nodig om die op de juiste manier te sturen, ten voordele van het grootste aantal mensen en van het hele ecosysteem.

Een van de grootste gevaren van technologisch utopisme – [het geloof] dat, “Oh, de technologie zal het wel oplossen” – is een soort Noach’s ark-syndroom, zoals in de Bijbel met de zondvloed, dat ja, uiteindelijk bouwden ze een ark, maar slechts voor vijf mensen of zoiets. Bijna iedereen verdronk.

Er is een zeer groot gevaar dat met de klimaatverandering, wanneer mensen praten over hoe onze toekomst eruit zal zien, er geen “wij” is. Er is geen “onze toekomst”. De mensheid zou zich kunnen verdelen in een meerderheid – misschien – van mensen die enorm zouden lijden, en een minderheid die de middelen, de rijkdom, [en] de technologie zal hebben om zich te beschermen, en zelfs te gedijen in een soort technologische Ark van Noach. Dat is uiterst gevaarlijk.

Nogmaals, ik denk dat een van de redenen waarom we niet genoeg urgentie zien – van leiders, van zakelijke elites, enzovoort – is dat zij in hun achterhoofd rekenen op een technologische Ark van Noach, en dat is heel, heel gevaarlijk.

CNN’s Bill Weir, die de discussie organiseerde, beschreef de “COVID pandemie” als een “generale repetitie” voor “de klimaatcrisis”, terwijl hij zinspeelde op de hedendaagse linkse slogan “vertrouw de wetenschap.”

“Ik blijf maar terugkomen op het idee dat de COVID-pandemie eigenlijk een generale repetitie is – op een veel kleiner niveau – voor de klimaatcrisis,” zei Weir, “en een herinnering aan hoe gemeenschappen die vertrouwen hebben in de wetenschap, en in elkaar, daar als het ware het minst onder lijden.”

Bedrijfscontrole in de vorm van “welwillend kapitalisme,” voegde hij eraan toe, kan “planeetreddende” protocollen opleveren.

  Het World Economic Forum en de VN mobiliseren zich om Coronakritiek te bestrijden - 110.000 informatie rechercheurs gerekruteerd

Hij vervolgde: “Degenen die wachten tot die burgers beginnen te sterven, hebben het meest te lijden, maar tegelijkertijd zijn we wereldwijd nog steeds zo verdeeld binnen landen over dit soort dingen, en er is veel hoop dat als regeringen het niet voor elkaar kunnen krijgen, dat het dan misschien bedrijven zullen zijn, zoals het welwillende kapitalisme.”

Harari sloot af door “klimaatverandering” te framen als een urgente bedreiging voor de mensheid.

“We hebben niet veel tijd,” hield hij vol, “maar het is nog steeds mogelijk om onze prioriteiten te veranderen [en] de regels van het spel te herschrijven, zodat niet slechts een kleine elite – maar alle bewoners van de planeet – een betere toekomst zullen hebben – of, om te beginnen, een soort toekomst zullen hebben.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Saoedische prins biedt glimp van oogverblindende “Smart City of the Future” van $500 miljard waar u niets zult bezitten en gelukkig zult zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitsland heeft de “rode lijn overschreden” – Rusland
Volgend artikelHollywood make-up artiest “plotseling” dood 9 dagen na Apenpokken-vaccin
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Harari wordt opgepakt.
  Ik denk dat de elite genoeg zeeschepen heeft .
  Toch?
  Wat ern naiviteit zeg.
  Alsof hijzelfniet de aanjager is van een catasyrofe die de elite zelf wil.
  Belachelijk gevaarlijk deze figuur.

 2. Bilderberger-/ WEF’er Harari is krankzinnig, net zoals het deugzaam knuddevee dat al 2,5 jaar achter het makkelijk zichtbaar crimineel waanbeleid aanloopt.

 3. Harari en zijn gedachtegoed vriendjes zijn het grootste gevaar op aarde. Deze entiteiten dienen voorgoed geëlimineerd te worden en nooit meer terug te keren. Ik zou hem eerlijk gezegd graag een nekshot geven als dit zou mogen. Wel van heel dichtbij anders mis ik dat dunne lucifer nekkie nog. Is gewoon 1 grote sekte van psychopaten. Helaas gebruiken deze ratten o.a. psilosybine en andere psychedelica op een verkeerde manier om hun plannen gefocust uit te voeren. Terwijl deze juist een gift zijn van moeder aarde om een te worden met mens,dier en aarde. Maakt ze dubbel gevaarlijk. Weinig weten dit.

 4. Deze gast en dat andere buitenaardse wezen, sswap en uiteraard billy doen mijn nekharen overeind staan.
  Ben niet gauw bang, maar dit clubje is echt next level gevaarlijk!

 5. Een wijs man… hij zegt hoe het zal zijn als we de elite aan de macht laten.
  Wij, moeten onze regering(en) wijzen op hun verantwoordelijkheid.

 6. De wef trekpoppen zeggen altijd het omgekeerde van de werkelijkheid. Bij opwarming vd aarde bedoelen ze afkoeling. We gaan naar een maunder minimum, om plus minus de 300 jaar is er een koude periode op aarde. Daar gaan we naartoe.
  Is heel normaal, gebeurt al duizenden jaren.

 7. Hij praat geen onzin, alleen wij weten het ware script niet waar hij over praat. Zodat het lijkt voor een onwetende dat hij onzin uitkraamt. De link die hij legt met de ark van Noach en de zonnevloed is voor oplettende het teken dat het bijna zover is, dat de blauwe tijger eraan komt. Daar speelt het vaccin ook een hoofdrol in. Net zo met de genderneutrale stroming en de regenboogvlag, net als de paus die alle religies tot 1 religie wil samen voegen, zo ook Schwab met zijn beroemde uitspraak en de film “de matrix” en het afnemende magnetische veld van de aarde. De opwarming van de aarde in combinatie met de planeet X en het firmament en dat er 3 dagen duister zullen zijn. De eindtijd en de komst van de anti-christ die de nieuwe wereld orde zal gaan leiden. Dat Engeland nu een koningin/konings wissel mee maakt speelt ook mee. Nu het firmament nr. 88 ten einde is gekomen en eerdaags naar het firmament 89 gaan. met Koning Karel de Derde. Zodat de grote reset plaats zal vinden. Dit zijn allemaal puzzelstukjes die van het ware script afkomstig zijn. De tijd is zeer krap kun je wel stellen, want het uur U gaat dit jaar nog plaats vinden. Dit zijn enkele puzzelstukjes, als deze nog onbekend zijn voor je en je kunt ze nog niet tot 1 verhaal samenvoegen, is het eigenlijk al te laat voor je.

 8. –“Degenen die wachten tot die burgers beginnen te sterven, hebben het meest te lijden, —
  Dat klopt als een bus.
  Maar neem me mijn huis af, mijn inkomen af en geen toegang meer tot eten water, afvoer en warmte, dan sta ik op en kom ik achter dit keyboard vandaan, en als ik dat doe wordt ik Uw ergste tegenstander, die absoluut niets te verliezen heeft.
  All uw wetten leg ik dan naaste mij neer, want waarom zou ik daar dan nog onderhevig aan moeten zijn.?
  Praat maar een met een strateeg en die verteld je, je ergste vijand ongeacht wie, is degene die wakker is en niets meer te verliezen heeft.
  In kort; kost veel tijd, materieel en manschappen. En ja je kan er van verliezen.

  • Dat zou jammerlijk (te) laat zijn.
   Àls het ze gaat lukken en daarna ga je je laten afmaken? Dat zal ze o,o interesseren. Jij bent voor hun waardeloos

 9. In het verhaal Esther wordt Haman uiteindelijk opgehangen aan de 20 meter hoge galg die hij voor Mordechaï had laten bouwen. Harari en Schwab en vriendjes bouwen al lange tijd aan de strop die hun einde gaat betekenen. Wat een vreugdevol moment zal dat zijn……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in