De Simpsons voorspelden onder andere ook het presidentschap van Donald Trump. Bron: www.globallookpress.com © PLANET PHOTOS

Al die nare berichten op Frontnieuws, kun je ook eens wat leuks plaatsen,” kwam ik onlangs in de redactiemail tegen. Wel, de wereld die ik buiten de deur zie is al lange tijd niet meer normaal, laat staan leuk, en RT is ook niet het feestnummer van het web. Maar toen ik dit tegenkwam, moest ik aan het verzoeknummer denken en heb geheel tegen mijn gewoonte in daar voor deze keer aan voldaan. Wat leuks, denk ik. Of het echt leuk is, laat ik aan u over.

RT:

De overname van de Amerikaanse micro-berichtendienst Twitter door miljardair-visionair Elon Musk is tot nu toe een rommelige aangelegenheid gebleken. Als u naar The Simpsons kijkt, hebt u de chaos misschien al jaren geleden zien aankomen. Dat komt omdat de makers van de Amerikaanse animatieserie “The Simpsons” algemeen bekend staan om hun goede voorgevoel voor toekomstige gebeurtenissen. In de loop van haar meer dan 700 afleveringen tot nu toe heeft de cultserie van Matt Groening bijvoorbeeld niet alleen het presidentschap van Donald Trump in de VS voorspeld, maar ook de COVID-19 pandemie, de overwinning van Duitsland in het WK voetbal van 2014 en diverse andere gebeurtenissen – lang voordat ze in werkelijkheid plaatsvonden.

Nu hebben de makers van de serie weer een schot in de roos: namelijk met de voorspelling dat Musk het techbedrijf Twitter zal overnemen. De nieuwste self-fulfilling prophecy van Fox trok de aandacht van niemand minder dan Musk zelf. Zo kondigde hij zaterdag op Twitter aan dat er blijkbaar een verwijzing was naar zijn overname van het sociale mediaplatform in aflevering 12 van seizoen 26. “The Simpsons voorspelde dat ik Twitter S26E12 zou kopen,” schreef Musk, die een screenshot plaatste van een scène die leek te zinspelen op zijn aankoop van Twitter.

  Diepe vertrouwenscrisis in de traditionele media

De aflevering in kwestie is getiteld “The Musk who fell from the sky” en begint met Lisa Simpson die een vogelhuisje met de tekst “Home Tweet Home” verzorgt. Terwijl ze de kuikens voert, stort een zeearend plotseling neer en doodt de kuikens. Als de adelaar, die ook al lang een herkenningspunt van de Verenigde Staten is, vervolgens weer in de verte probeert weg te vliegen, wordt hij tijdens zijn vlucht echter het slachtoffer van de hete uitlaatgassen van een inkomende raket, die in de tuin van de Simpsons landt. “Zet je schrap, familie. We staan op het punt een wezen te ontmoeten dat veel intelligenter is dan wij,” waarschuwt Homer Simpson voordat hij Bart opdraagt zijn honkbalknuppel te halen.

Een ruimtevaarder komt uit de raket en blijkt uiteindelijk Musk te zijn. “Hallo, ik ben Elon Musk,” zegt hij, waarop Homer de knuppel naar zijn hoofd slingert. Lisa, die vreest dat haar vader nog een stap verder zal gaan, springt zonder meer in en roept: “Pap, nee! Elon Musk is waarschijnlijk de grootste uitvinder van onze tijd.” Kort daarna draait de camera naar een nieuw, technologisch geavanceerd vogelhuisje met een zonnepaneel dat zowel een ventilator om de vogels te koelen als een motor voor stromend water aandrijft, wat al nieuwe vogels naar de tuin van de Simpsons heeft gelokt.

“Ik denk dat de mensheid wil veranderen, één vogelhuisje per keer,” verwondert Lisa zich. Musk gaat vervolgens aan boord van zijn raket en vliegt weg. Ironisch genoeg gaat een subplot in de aflevering later ook in op het feit dat Burns een groot aantal van zijn werknemers in de kerncentrale moet ontslaan vanwege Musk. Een zogenaamd fictieve plot, maar wel een die sterk doet denken aan de actuele gebeurtenissen bij Twitter. Hoewel de “tweet”-grap op het vogelhuisje uiteindelijk niet moet worden opgevat als een rechtstreekse toespeling op de micro-berichtendienst Twitter, is het toch opmerkelijk dat deze grap voorkomt in een aflevering die uitgerekend aan Elon Musk is gewijd.

  Hoger dan verwachte boetes voor censurerende internetgiganten in Polen - 11 miljoen euro per keer

Want vergelijkbaar met de Simpsons-aflevering zijn sommige politici in de echte wereld nu ook bezorgd dat de Twitter-ambities van Musk mogelijk te ver gaan. Zeven Amerikaanse senatoren willen de activiteiten van Twitter laten onderzoeken – door de Amerikaanse consumentenbeschermingsorganisatie FTC. “In de afgelopen weken heeft de nieuwe CEO van Twitter, Elon Musk, alarmerende stappen genomen die de integriteit en veiligheid van het platform hebben ondermijnd”, aldus de politici, die hun besluit toelichten. Musk zelf stak de draak met de eis van de senatoren in een tweet:

Nadat de miljardair in oktober de deal van 44 miljard dollar had gesloten om het sociale mediaplatform over te nemen, ontsloeg hij onaangekondigd meer dan 50 procent van zijn personeel. Andere werknemers namen ontslag nadat Musk liet doorschemeren een “keiharde” werkcultuur te willen invoeren. Even later roeide de micro- berichtendienst weer terug. Volgens unanieme berichten in verschillende Amerikaanse media heeft het bedrijf vorige week contact opgenomen met tientallen voormalige werknemers en hen gevraagd terug te keren naar Twitter. Volgens het bedrijf waren sommige ontslagen louter een “vergissing”.

De makers van The Simpsons daarentegen voorspelden de eerste ambtstermijn van Donald Trump nog nauwkeuriger dan de chaos op Twitter. In een aflevering van de serie uit 2000 kijkt Bart Simpson in de toekomst en ziet hij dat Donald Trump in 2030 net is weggestemd als president en dat zijn zus Lisa het ambt gaat bekleden. Het team van Matt Groening had zich dus slechts enkele jaren misrekend. Trump is al weggestemd in 2020. In andere afleveringen behandelden The Simpsons onderwerpen als de Griekse financiële crisis, de autocorrectiefunctie op smartphones en de hype rond de iPhone in een vroeg stadium – lang voordat ze werkelijkheid werden. Door de vele treffers van de Simpsons-schrijvers is er nu zelfs een Twitteraccount dat uitsluitend gewijd is aan Simpsons-voorspellingen.

  Hollywood - Netflix is een hersenspoelingsproject om pedofilie te legaliseren

Of Groening nu helderziende gaven heeft of niet: met zijn satirische behandeling van belangrijke wereldgebeurtenissen zal de serie “The Simpsons” actueel blijven – en soms zelfs over-topisch.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

MEDIA DOSSIER

Hebben The Simpsons het wederom goed voorspeld?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelThe Economist: Hoge energieprijzen zullen deze winter tot 335.000 mensen doden
Volgend artikelOntkrachting van 5 populaire (en onjuiste) opvattingen over de Spaanse Griep van 1918
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Alles wordt gepland en Matt Groening is daar als vrijmetselaar van op de hoogte. Matt Groening en The Simpsons zijn echt niet toevallig succesvol. Matt Groening is een predictive programmer die help om de satanische agenda uit te rollen. Ze planten zaadjes die jaren later dan ineens uitkomen, omdat ze al weten wat ze gaan doen… ‘ze’ zijn de vrijmetselaars/illuminatie/cabal/etc. Satanisten delen hun plannen openlijk om zichzelf karmisch vrij te pleiten. Ze zeggen ons gewoon wat ze gaan doen zodat ze zich nooit schuldig hoeven te voelen. Wie goed luistert kan gewoon horen dat ze openlijk bespreken dat ze de mensheid willen uitroeien. NUL co2 betekend, NUL leven op aarde. Ze bespreken het openlijk en leiden hun slachtoffers ondertussen af zodat hun slachtoffers niet opletten terwijl de satanisten openlijk vertellen wat ze gaan doen.
  Media, films, muziek en entertaiment zijn wapens, subliminale programmeertools. Dat is één van de wapens in de matrix waarmee ze ons hersenspoelen. Research op twitter #balenciagate. We worden overspoeld met zieke shit om die zieke shit te normaliseren en ons af te leiden van Qatar, van Oekraïne, van de gifspuiten. De vraag de bij mij steeds vaker opkomt is… zijn de satanisten nog de baas en normaliseren ze alles of worden ze in het licht gezet en ontmaskerd? We leven in het westen in een hele bizarre satanische bubbel. De leiders van het westen zijn de vijanden van het leven en de mensheid. Westerlingen zijn allemaal gedemoraliseerd en high van hun ego en hebben daardoor niet door dat ze door demonen worden geregeerd en als Orks over de wereld lopen om alles kapot te maken. De westerse mens is een Ork die de planeet en alle moois consumeert tot alles op is. Het westen is een demonische plaag en de gehersenspoelde westerling is een zombie Ork.

  • DANK Rommel! Inderdaad is het de vraag of het wel zo gezellig “nieuws” is. Steeds meer signalen die al aangaven wat er ging komen. Ik haal Cruyff maar weer eens van stal: “je gaat het pas zien als je het door hebt”. En dat betekent dat je signalen ook steeds gemakkelijker gaat herkennen.
   Ben het ook eens met Naam:* november 29, 2022 at 10:55 die het weer eens krachtig verwoord.
   Louis Armstrong zong ooit: What a wonderfull world, een prachtig lied, maar met de kennis van nu, zou hij dat nu niet meer zingen denk ik.
   Behalve te focussen op wat er mis is in de wereld, kunnen we ons ook af en toe eens laven aan fijne dingen. Wellicht zijn we dan wat beter bestand tegen de realiteit van alle dag.
   Heb het goed met elkaar!

   • @Klien … ‘Behalve te focussen op wat er mis is in de wereld, kunnen we ons ook af en toe eens laven aan fijne dingen. Wellicht zijn we dan wat beter bestand tegen de realiteit van alle dag.
    Heb het goed met elkaar!’

    Alleen liefde (eenheid) kan ons redden. Amen…

    • ´Eenheid´. Waar? Hoe? Wat?
     Ik zie het niet, beleef het niet, voel het niet.
     Zal vast aan mezelf liggen …
     Zoals m´n ouwe moer het altijd trachtte te zeggen.

  • En bijna niemand ziet het, hoe krijg je ZERO CO2? als er niks levens meer bestaat op aarde, en Satan wil dat maar al te
   kraag, hij haat God, en wil alles kapot maken wat hij geschapen heeft, en het erge is, het is de mensen die het doen, niet
   Satan, want we hoeven alleen maar F you Satan te zeggen en naar Jesus te gaan, maar dat doen de meeste mensen niet.

 2. ´Al die nare berichten op Frontnieuws, kun je ook eens wat leuks plaatsen,” …

  Er zijn toch ook ´good feel´ websites / docu´s / series / films, filmpjes, etc.?
  Of muzikale uittochtjes van klassiek t/m Rammstein. Of whatever.
  Kwestie van je kanaal afstemmen …
  M.a.w. wat een b.s. verzoek!

 3. Lijkt me nog steeds stug dat Trump in 2020 is weggestemd.
  Misschien niet door de mensen, maar wel door de stemmachines.
  Hetzelfde hier met D’66 en Volt.
  – De peilingen wezen heel anders uit.
  – D’66 kreeg een donatie van een miljoen van de programmeur van de stemmachines.
  Ja, die worden hier ook gebruikt.
  Er wordt geen vierkant berekening gedaan van de getelde stemmen vs de aantallen die uit de stemmachines komen nadat de de aantallen geteld zijn ingevoerd.
  Stemmachines dienen per direct verboden te worden.
  Beter alles tellen, waar iedereen bij kan zijn dan invoeren in een black box.

  • Trump was meant to disappear, do you really think we choose who becomes a president and who does not, no the real people
   do that the have all the power, and Trump was NIKS better than the other presidents.

   I soon found out what a liar Trump is, my eyes went wide open because of him, I found out that you can’t trust any
   Politician, they say this, and when they get elected they say and do something totally different.

   1.First acting like he hates Hillary, and then later you see that he didn’t hate them at all, and that everything he
   said was fake:

   https://www.youtube.com/watch?v=zD8j29PsKfc&t=46s

   2.Then he makes it very clear that he hates the second amendment, with his Red Flag Laws:

   https://www.youtube.com/watch?v=8bVT3TnBt2Q&t=123s

   3.And then he signs a 6.2 trillion bill, giving away 6.2 trillion that they don’t have, which is going to cause
   major problems for many generations:

   https://www.youtube.com/watch?v=METboNwsQaQ

   4.And that because of him we now have mandatory vaccinations worldwide, from a “vaccination” that was made within
   a few months up to 1 year, thanks to operation Warp Speed, and he says himself it is all thanks to him:

   https://www.youtube.com/watch?v=SVfgYJwoVZg

   5.And that he took full advantage of all that was on WikiLeaks, and that when he was elected he threw WikiLeaks
   Julian Assange under the bus, when he could give him pardon, and pretended he had never heard of WikiLeaks and
   Julian Assange:

   https://www.youtube.com/watch?v=c-xeGWcvifw

   6. Remember that he is good friends with Klaus Schwab WEF:

   https://www.youtube.com/watch?v=Yt86DUXju1k&t=140s

   7. And don’t forget that Wilbur Ross (Rothschild Inc.) “saved” Trump in the 1990s, gave him a billion, and in 2017
   Trump made him United States Secretary of Commerce.

   https://www.youtube.com/watch?v=RHKk8b8xEos

   That so many people are still for him is almost unbelievable.

   BTW waarom spreken we allemaal engels op een Nederlandse website????

  • @Kaag

   Over Willem en tuin gesproken. Ergens in het begin van het Covid Tijdperk wist een reporter met cameraman of -vrouw bij een stukje tuin te komen waar Willem, Maxima en de meiden zaten te chillen in het gras. De reporter vroeg hen iets omtrent Covid waarop Willem, imo met iets aan alcohol in het bloed, naar waarheid antwoordde dat Covid niet bestond. Hierop greep de oudste dochter direct in door te zeggen: ´Dat mag je niet zeggen, papa.´ Maxima greep wat spullen en zette het op een lopen en de rest van het gezin volgden haar voorbeeld. Willem weliswaar als laatste. Dat filmpje kwam op het net terecht vandaar dat ik het nu kan navertellen. Zeg Kaag, heb jij daar misschien een filmpje van? 😉

  • Och, wat jammer nu. En ja, dat filmpje heb ik ook wel gezien. Vond/vind het wel wat amateuristisch in elkaar gezet, maar desondanks zijn er toch veel mensen ingetrapt en daar ging het tenslotte om.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in