Foto: koldunov / freepik

Het Britse tijdschrift “The Economist” verwacht deze winter 150.000 extra doden door de kou als gevolg van de energiecrisis. In een extreem geval zouden tot 335.000 mensen het slachtoffer worden. Het is de schuld van Vladimir Poetin. Maar wie drijft de prijzen op met de sancties?

Hoewel extreme temperaturen inderdaad keer op keer ziekenhuisopnames en sterfgevallen veroorzaken, wordt de vermeende door de mens veroorzaakte klimaatverandering momenteel misbruikt als zondebok voor de hoge sterftecijfers. Nu, voor de komende winter, geeft het Britse tijdschrift “The Economist” zelfs Vladimir Poetin de schuld van het feit dat misschien wel honderdduizenden mensen zullen sterven. Waarom? Vanwege de energiecrisis en de hoge prijzen voor elektriciteit en gas, schrijft Report24.news.

Volgens het Britse medium is het wekelijkse sterftecijfer tussen december en februari in Europa 21 procent hoger dan tussen juni en augustus. Dit is vooral te wijten aan het feit dat virale aandoeningen van de luchtwegen, zoals de gewone griep, bijzonder veel voorkomen en hun slachtoffers eisen in de wintermaanden, maar ook de vrieskou maakt keer op keer slachtoffers. Vooral daklozen en verarmde mensen die zich geen verwarmde woning kunnen veroorloven. Nu, als gevolg van de energiecrisis in Europa, zou het aantal doden door de kou aanzienlijk kunnen toenemen, aldus het tijdschrift.

Volgens het rapport zou een bijzonder koude winter tot 335.000 levens eisen vanwege de hoge energieprijzen en mogelijke black-outs, en de dreigende rantsoenering. Duitsland, bijvoorbeeld, registreerde van 2000 tot 2019 elke week van december tot februari (de koudste maanden) ongeveer 220 doden per miljoen inwoners. De scenario’s (inclusief een normaal griepseizoen) gaan uit van een gemiddelde van ongeveer 225 tot 260 wekelijkse sterfgevallen per miljoen inwoners. In Italië, waar het wekelijkse gemiddelde 230 doden bedraagt in de winter, worden tussen 265 en 320 doden per week verwacht. In Oostenrijk daarentegen zouden zelfs minder doden vallen door een bovengrens aan de elektriciteitsprijs. In Europa (EU27 minus Malta plus Groot-Brittannië, Noorwegen en Zwitserland) als geheel worden in plaats van ongeveer 215 tot 240 sterfgevallen per miljoen inwoners per winterweek verwacht.

  Vijf maanden na de speciale militaire operatie - een samenvatting

Maar niet de westerse sancties tegen de Russische energiesector en de Nord Stream-pijpleidingen, die hoogstwaarschijnlijk onbruikbaar zijn gemaakt door westerse sabotage, zijn volgens het Britse tijdschrift de schuldigen, maar Poetin’s “energiewapen”. Het was het door de VS geleide Westen dat Russische tegoeden (in dollars en euro’s) bevroor en Moskou dwong alleen betalingen in roebels te accepteren, wat Europese gasafnemers op hun beurt grotendeels weigerden. Maar waarom zouden de Russen hun aardgas aan de Europeanen verkopen als ze überhaupt niet over de opbrengsten kunnen beschikken?

In ieder geval is het interessant om te zien hoe de mainstream media propagandistisch blijven zoeken naar een of andere zondebok (bijv. klimaatverandering of, deze winter, Poetin) voor het “teveel” aan doden, in plaats van kritisch naar de werkelijkheid te kijken en de werkelijke feiten te vermelden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Verraad aan het volk – De koude oorlogswinter 2022Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Plotseling Overleden” bloedklonters – Wat veroorzaakt ze?
Volgend artikelWeer correct: Reeds in 2015 voorspelden Simpsons de overname van Twitter door Elon Musk
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

  • Ooo wat zal D66 en het WEF inclusief de moordenaars partij VVD blij mee zijn , goed nieuws voor hun kiezers zij zetten nu verder hun geld op Ocarina zij zullen winnen tegen Poetin zelfs het CDA en het CU dat zijn vol loft over het moorden van onschuldige burgers en niet te vergeten vrouwen en kinderen zij zullen zondag aan staande hun gebeden om god te bedanken dat de moorden met ons geld, hun vruchten is aan het afwerpen heer mogen wij u danken voor het vele moorden dat wij met u toestemming hebben mogen plegen .RIP.

 1. De biowapens – want dat zijn ze – doen hun werk uitstekend.
  Zij zijn de werkelijke schuldigen aan deze komende massale oversterfte en niet Putin of de energie/klimaatcrisis.
  Als het niet zo triest was zou je er eens smakelijk om kunnen lachen.

  • addendum: straks gaat men Poetin moeten beschuldigen van dat door zijn schuld er energietekort is om in de zomers de airco’s te laten draaien waardoor dit mensenlevens kost. Allemaal zijn schuld natuurlijk 😉

 2. men vergeet dat het westen vertikt om in roebels te betalen en als ze dat wel zouden doen gaat de kraan weer gewoon open. Dus hoezo de schuld van Poetin?
  Betaal in roebels en het probleem is opgelost.
  Over dag gewoon in de bieb zitten boeken lezen enz daarna hoop ik dat de gemeenstes warme soep gaat uitdelen dan daar dan hene trekken en als je thuis komt voor je petroleumkachel gaan zitten met je vrienden en dan heerlijk gaan slapen onder drie dekbedden.

 3. Beste Mensen

  Als men in de Almachtige Gelooft ?
  Een Super klein Vonkje van dat onmetelijke Energie die ooit in een belichaming Mens genaamd Jezus was gehuisd
  Gaat wederom de Barmhartigen
  De Liefdevollen in hun leven bijstaan
  Via een nieuwe aan genomen belichaming inclusief zijn aanhang
  Gebruik de oude naam is makkelijker te begrijpen
  Jezus Jezussiene of Zijn Haar Vader die bedenkt op allerlei manieren plannen om verzamelnaam Satanisten het Kwallen Ras Egoïsten ookwel bekend als the Aliens Blanken inclusief Zijn Haar vertakkingen zoals Sliss de Slang Split personality zoals :
  ZoeteTong God en ZureTong Duivel , Kannibalen , Moordenaars , Huichelaars , Leugenaar en veel meer uit de weg te ruimen op allerlei manieren

  Kan het een kleinbeetje worden ingezien ??

  Gun het de gezonde verstands Mensen van Ganze harte dat ze die inzich zullen verkrijgen

  Als het Ego het huis heeft verlaten pas daarna kan God erin komen wonen

  Evenals er maar èèn persoon achter een auto stuur tegelijkerijd kan zitten om die auto te besturen
  Er bestaat de mogelijkheid dat er meerdere mensen tegelijkertijd samen op reis kunnen gaan of worden mee genomen
  Zoals in een Vliegtuig , Cruise Schip ,Trein , Bus enzovoorts
  Dat kan alleen iemand van heel dichtbij zijn
  Zo dichtbij dat de mens er nog nooit aan heeft gedacht of kan denken om daarover te kunnen denken
  Die de Mensheid te Hulp zal komen

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in