Sinds enkele maanden hebben de Vietnamese autoriteiten de servers van Facebook verstoord, waardoor de toegang tot het platform is beperkt. Nu buigt de online reus voor de eis van het communistische regime om berichten te censureren met kritiek op het regime.

Sinds 1976 heeft de Vietnamese Communistische Partij het land geregeerd en is zij de enige toegestane partij. Onder de naam van de Vietnamese Arbeiderspartij was zij ook de regerende partij in Noord-Vietnam vanaf het begin van de jaren vijftig tot aan het verenigingsjaar 1975.

Om een einde te maken aan de herhaalde verstoringen van het regime, die ook WhatsApp en Instagram – beide eigendom van Facebook – treffen, gaat het platform nu door de knieën en zal het inhoud verwijderen of beperken die de regering of de Communistische Partij bekritiseert.

De censuur geldt vooral voor berichten van reeds bekende oppositieleden, maar zal ook worden toegepast op personen die soortgelijk kritiek uiten.

Kritiek op Facebook

In een verklaring zegt Facebook dat men door de overheid is aangespoord om inhoud te beperken die als illegaal wordt beschouwd. In dezelfde verklaring schrijft het platform dat de vrijheid van meningsuiting een fundamenteel mensenrecht is.

De verklaring wordt bekritiseerd door mensenrechtenorganisaties en stelt dat Facebook zegt dat het staat voor de vrijheid van meningsuiting, maar onder druk is het het geld dat regeert.

Het communistische regime in Vietnam heeft herhaaldelijk van de sociale media geëist dat zij de inhoud censureren en in sommige gevallen zelfs accounts verwijderen. Het communistische regime van Vietnam heeft herhaaldelijk van sociale media geëist dat inhoud wordt gecensureerd en in sommige gevallen zelfs accounts worden verwijderd. Volgens de wet moeten dienstverleners en internetbedrijven inhoud die inbreuk maakt op de autoriteiten binnen 24 uur na ontvangst van hun verzoek verwijderen.

  YouTube censureert video's die de aanpak van het Coronavirus in twijfel trekken
Vorig artikelVrij spel moslims: Duitse Minister-president van de Linke laat Ramadan feesten toe ondanks Corona gevaar
Volgend artikel“Wij zijn door een ramp getroffen want wij hadden de illusie dat wij de islam konden aanpassen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Critiek op commmunisme woordt zowiezo van fb jewtube enz verwijderd! Voor wie het nog door heeft, we leven al in een communistische dictatuur in wording!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in