Geen recent nieuws, maar desalniettemin momenteel toch weer actueel. De Belgisch-Palestijnse onderzoeker, jihaddeskundige, islamoloog, arabist en anti-radicaliseringsexpert Montasser AlDe’emeh komt met een sombere waarschuwing in een interview met de krant De Telegraaf: “We zijn op weg naar een burgeroorlog”; “We importeren een burgeroorlog“.

AlDe’emeh, zelf moslim, zegt dat Europese politici naïef zijn over massa-immigratie, de islam en mislukte integratie.

De waarschuwing van AlDe’emeh is duidelijk: door uitgebreide immigratie in Europa toe te staan, riskeert men tegelijkertijd een burgeroorlog te importeren. Hij beveelt aan de immigratie te stoppen om een verslechtering van de situatie te voorkomen.

AlDe’emeh heeft een solide achtergrond voor zijn mening. Hij heeft uitgebreid contact gehad met jihadisten in België en Nederland, met sommigen van hen is hij illegaal naar Syrië gereisd voor onderzoeksdoeleinden en hij heeft samengewerkt met de Belgische veiligheidspolitie.

Europese politici zijn naïef als het gaat om immigratie en de islam. Eerst moeten we weten wat we moeten doen met degenen die hier al zijn, zegt AlDe’emeh. Hij werkt ook met schoolkinderen in Brussel, en hij zegt dat de kinderen fysiek in Brussel aanwezig zijn, maar dat ze “geestelijk in de Middeleeuwen leven”.

De leerlingen leven tussen twee verschillende werelden, en zoeken hun eigen identiteit. Dan komen ze onvermijdelijk in contact met radicale islamitische ideologieën, zegt Montasser AlDe’emeh.

AlDe’emeh heeft het boek “Dubbel Leven” geschreven, waarin hij de groeiende problemen van Europa uitlegt, maar ook met oplossingen komt. Hij beschrijft zijn leven als informant voor de veiligheidspolitie en hoe het gevaarlijke dubbelleven hem op de IS ‘dodenlijst’ deed belanden.

  Globale opwarming: de aarde wordt groener

Hoewel Montasser AlDe’emeh kritiek heeft op het gebrek aan integratie in België en niet in de laatste plaats op politieke partijen die alleen geïnteresseerd zijn in moslims als stemvee, is hij van mening dat de moslimgemeenschap zelf een zeer grote verantwoordelijkheid heeft om radicalisering tegen te gaan.

“De religieuze moslimleiders moeten argumenteren tegen degenen die radicalisering verspreiden. Je hoort ze vaak zeggen over IS of andere groepen: “Ze zijn geen moslims.” Die houding is luiheid. De Imams moeten het debat aangaan. Het is niet nuttig om alleen maar de jongeren te veroordelen die zich hiertoe aangetrokken voelen, ze moeten argumenteren tegen hun gebruik van de Koran en andere teksten”, legt hij uit.

Op heel wat scholen die ik bezoek in Brussel is de meerderheid moslim: zeventig, tachtig, over enkele jaren honderd procent. Die kinderen, die moeten ons later gaan beschermen hè. Die worden ook politie-agent. Is dat een geruststellende gedachte? Met het gebrek aan kritisch denkvermogen bij velen onder hen, de gesegregeerde mentaliteit van de volwassen waartussen zij leven, hun door imams en predikers ingegeven irrationele angsten, het gebrek aan empathie voor andersgelovigen in hun gemeenschappen? Die kinderen leven fysiek misschien hier, maar geestelijk leven ze vaak nog in middeleeuwse structuren. Als we daar nu niets aan doen, waar eindigen we dan?”, zegt hij op het Belgische blog Montasser.

“Onze westerse samenlevingen lopen wegens het groeiend aantal vervreemden concreet gevaar. Maar als je daarop wijst, word je voor gek versleten. De media zijn liever bezig met het haar van Trump en maken je belachelijk als je beweert dat het lijkt alsof we het einde van het Romeinse Rijk gadeslaan. Maar worden er dan geen aanslagen gepleegd door radicale moslims? Groeit extreem-rechts niet in Europa? Is er niet overal haat zichtbaar? Ik zal u zeggen, als het zo verder gaat, zullen in Europa op lange termijn meer mensen in conflicten sterven dan in het verkeer”, zegt AlDe’emeh.

  Feminisme: kenmerk van een stervende beschaving

Een gevaar is dat criminelen en vervreemde radicalen de handen ineen slaan, zegt AlDe’emeh: criminelen die hun ’zondige’ verleden willen afkopen door een strikt orthodoxe interpretatie van de islam te omarmen. “Jongeren van 18 jaar in Antwerpen, die in de drugshandel kapitalen verdienen en rondrijden in dikke BMW’s. Over tien jaar zijn die gasten dat criminele leven beu en gaan dan rust nemen in de radicale islam. Die verdwijnen zo van het ene systeem in het andere”, aldus AlDe’emeh.

De islamitische toekomst van Europa

Vorig artikelZo worden moslimdemonstranten in Rusland aangepakt: neer geworsteld en afgevoerd
Volgend artikelMatteo Salvini: De Italiaanse regering is medeverantwoordelijk voor de moslimterreur in Nice
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

 1. Of rechts moet totaal overnemen, of er moet een militaire junta komen, maar in ieder geval moet de regering buiten werking worden gesteld.

  Dat moet er het volgende gebeuren:
  –uit EU
  –uit euro
  –grenzen dicht en bewaakt
  –uitkeringen van “vluchtelingen die langer dan half jaar werkloos zijn: volledig stoppen evenals subsidies.
  –Van vluchtelingen met verblijfsvergunning : ook bij half jaar werkloosheid vergunning intrekken evenalsuitkering en subsidies
  –moskees sluiten en slopen
  –in de wet opnemen dat islam verboden is.

  Wonden likken en nooit meer zo stom zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in