European Parliament from EU / Wikimedia / (CC BY 2.0)

Terwijl we wachten op de resultaten van de stemming voor het Europees Parlement (hier een voorbeschouwing), zijn de exit polls uit Duitsland al binnen en die zijn een ramp voor zowel de alliantie van de Franse president Macron, die werd platgewalst door Marine Le Pen, als voor de sociaaldemocraten van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, die zondag bij de verkiezingen voor het Europees Parlement hun slechtste resultaat ooit behaalden, terwijl conservatieve en rechtse partijen in heel het oude continent de hoogte in gingen, een resultaat dat het Europees Parlement verder zal helpen kantelen in de richting van een meer anti-immigratie en anti-groene houding, bericht Infowars.

Volgens de voorlopige resultaten van vijf landen hebben rechtse partijen naar schatting ten minste 33 van de 174 beschikbare zetels gewonnen in Oostenrijk, Cyprus, Duitsland, Griekenland en Nederland, volgens officiële exit polls uit die landen, tegenover 19 zetels bij de laatste verkiezingen in 2019. En – zoals de ultraliberale FT toegeeft – “de stijging, ten koste van liberale en groene partijen, zou het moeilijk maken voor de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, om een tweede termijn te krijgen als hoofd van de uitvoerende macht van de EU.”

In Duitsland zakten de sociaaldemocraten van kanselier Scholz naar hun slechtste resultaat ooit, met een derde plaats met 14% van de stemmen achter de populistische en nationalistische Alternative für Deutschland, die met 16,4% de op één na grootste Duitse partij in het Europees Parlement is geworden. De conservatieve CDU/CSU alliantie lag op koers voor een comfortabele overwinning met 29,6%, volgens een exit poll zondag van de publieke omroep ARD. De andere twee partijen in Scholz’ regeringsalliantie – de Groenen en de Vrije Democraten – kregen respectievelijk 12% en 5%.

Zoals vannacht gemeld, behoren de Duitse exit polls tot de eerste resultaten van de Europese verkiezingen, die donderdag begonnen en zondag hun hoogtepunt bereiken, en die de samenstelling van de wetgevende vergadering van het blok zullen bepalen. De uitslag zal bepalen welke leiders de meeste invloed hebben om de topfuncties van de EU op te eisen, waaronder de voorzitters van de Europese Commissie en de Europese Raad.

  De EU is hotel Californië

De catastrofale uitslag voor de coalitie van Scholz onderstreept de toenemende problemen waarmee de Duitse regering wordt geconfronteerd bij het leiden van het Europese beleid. De steun voor de regerende alliantie van Scholz in Berlijn is de afgelopen maanden tot recorddiepte gedaald. De gecombineerde steun van de drie partijen ligt momenteel rond de 35%, een daling ten opzichte van de meer dan 50% bij de federale verkiezingen van 2021.

Zoals Bloomberg meldt, betwijfelde algemeen secretaris Carsten Linnemann van de CDU of Scholz de autoriteit behoudt om het land te leiden en gaf hij het beleid van de regerende coalitie de schuld van de opkomst van de AfD. “Hij was degene die op de verkiezingsposters stond, dus eigenlijk zou hij zich moeten onderwerpen aan een vertrouwensstemming,” zei Linnemann.

De AfD is erin geslaagd om aanzienlijke winst te boeken ondanks een reeks tegenslagen in de afgelopen weken met omkopings- en spionageschandalen. De Alliantie Sahra Wagenknecht, of BSW, die ze in januari mede oprichtte nadat ze zich afsplitste van de Linkse partij, kreeg 5,7%.

Kevin Kuehnert, de algemeen secretaris van de SPD, zei dat de partij niet op zoek zal gaan naar “zondebokken” en benadrukte dat het de juiste beslissing was geweest om Scholz een centrale figuur in de verkiezingscampagne te maken, ondanks zijn relatief lage waardering.

“Voor ons is dit een zeer bitter resultaat,” zei Kuehnert in een interview met ARD. “We zullen moeten kijken waar we niet goed waren in onze mobilisatie,” voegde hij eraan toe. “De belofte is nu dat we ons hieruit zullen terugvechten.”

Kuehnert zei dat de prioriteit voor de coalitie in de komende weken ligt bij het bereiken van een akkoord over de begroting voor volgend jaar, wat een andere bron van strijd is geweest in de alliantie van drie partijen.

Terwijl de gevestigde orde blijft verliezen, zullen de rechtse en conservatieve partijen in Europa naar verwachting meer zetels halen dan bij de laatste verkiezingen vijf jaar geleden, omdat migratie bovenaan de politieke agenda komt te staan, terwijl de ambitieuze klimaatdoelstellingen van de EU op grotere hindernissen kunnen stuiten.

  EU-parlement stemt voor "EU COVID-19-certificaat" - alleen vrij reizen voor volledig gevaccineerde en geïmmuniseerde personen

Op EU-niveau zullen de linkse en rechtse centrumpartijen hun greep op de meerderheid behouden. Dat betekent een zekere mate van continuïteit op belangrijke beleidsterreinen in een tijd van immense geopolitieke onzekerheid, waarin de oorlog van Rusland tegen Oekraïne in het oosten woedt en China steeds assertiever wordt.

Zoals vannacht verder besproken, wordt de EU ook geconfronteerd met uitdagingen zoals hoe de fiscale duurzaamheid te behouden en tegelijkertijd te investeren in een groenere toekomst, het stimuleren van het concurrentievermogen van de Europese industrie en het versterken van de defensiecapaciteit in het vooruitzicht van de terugkeer van Donald Trump als president van de VS, wat van invloed zou kunnen zijn op alles van handel tot milieubeleid.

De volgende nationale stemming in Duitsland vindt plaats in de herfst van volgend jaar. De regeringspartijen zullen het naar verwachting net zo slecht doen in hun volgende grote verkiezingstest – drie regionale stemmingen in september in de oostelijke deelstaten Thüringen, Saksen en Brandenburg. De AfD leidt in de peilingen in de drie deelstaten, maar zal waarschijnlijk niet in de regering komen omdat alle andere partijen hebben geweigerd om deel te nemen aan een coalitie.

In Nederland boekte de Nederlandse conservatief Geert Wilders donderdag aanzienlijke winst, hoewel hij niet de meeste Nederlandse zetels in het Europees Parlement won. Die overwinning werd opgeëist door een coalitie van linkse partijen.

Misschien wel de grootste schok van allemaal is dat rechts in Frankrijk de alliantie van Macron een duizelingwekkende nederlaag heeft toegebracht: volgens opiniepeilers haalde Le Pen 32-33% van de stemmen tegen 15% voor de Macron-groep.


Volgens AFP was de opkomst in Frankrijk vanaf 17.00 uur twee punten hoger: 45,26% van de kiesgerechtigden bracht een stem uit, vergeleken met 43,29% in 2019. De opkomst voor EU-verkiezingen is over het algemeen laag, maar de laatste verkiezingen in 2019 lieten de eerste opleving in 30 jaar zien met een opkomst van 50,7 procent.

In Oostenrijk ging de rechtse, nationaal-conservatieve anti-immigranten Vrijheidspartij aan de leiding met naar schatting 27 procent, aldus de Oostenrijkse nationale omroep ORF. Als het aantal zondag wordt bevestigd, zou het de eerste keer zijn dat de OFP de verkiezingen voor het Europees Parlement in Oostenrijk wint.

  EU belooft "Poetins propagandisten" te bestrijden

De conservatieve Volkspartij (OVP) en de Sociaal-Democraten (SPO) liggen op dit moment te dicht bij elkaar, aldus de omroep, die naar schatting respectievelijk 23,5 procent en 23 procent van de stemmen hebben binnengehaald.

Tot slot in Spanje, meer van dezelfde anti-establishment, anti-liberale, anti-immigranten tsunami:

 • *SPANJE’S CONSERVATIEVEN LEIDEN IN EU-STEMMING: EXIT POLL

Ongeveer 360 miljoen mensen mogen stemmen voor de 720 wetgevers die de komende vijf jaar zitting zullen nemen in de EU-vergadering, waarvan 96 uit Duitsland. In de meeste van de 27 lidstaten wordt zondag gestemd en de resultaten druppelen de hele avond binnen. De resultaten van Frankrijk worden na 20.00 uur lokale tijd verwacht.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Kijk: Europese president wil dystopische ‘Pre-Bunking’Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWesterse hegemonie is voorbij – Moskou
Volgend artikelRechtse tsunami: Frankrijk “met stomheid geslagen” nadat Macron onverwachte verkiezingen aankondigt na verpletterende nederlaag in stemming Europees Parlement
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Le Pen is met een lulverhaal eromheen ook EXPERIMENTEEL GEÏNJECTEERD of doet in ieder geval alsof.
  Dus ook gewoon een WEF hoer!
  Politiek was is en blijft een smerig clubje.

 2. lepen is een wefhoer net als die Italiaanse snol net als wilders of bosma. Ht zijn smeerlappen en de leegschedels stemmen er op.

 3. Left, right, centre.. as far i’m concerned it really makes no difference.

  Just 2 sides on the same coin, and the likes of Le Penn, Wilders will most likely be on the same agenda as the idiots who run the show now (climate, sustainable green nonsense and immigration, maybe a bit less, and the woke gender diversity madness).

  Meaning, Putin bad, kiss NATO ass, support Israel and Ukraine, and participate in the EU that does absolutely nothing for the average European.
  Never forget what these bastards have done with the “vaccines” and fake pandemic.

  And then this.. quote:

  “”The AfD leads in the polls in the three states, but is unlikely to enter government because all other parties have refused to participate in a coalition.””

  “”Netherlands, Dutch conservative Geert Wilders made significant gains on Thursday, although he did not win the most Dutch seats in the European Parliament. That victory was claimed by a coalition of left-wing parties”

  This coalition system makes sure that so called left keeps dealing the cards, AFD(GER) and PVV(NL) wins big.. the rest of them just refuse to form a government.
  The Party system is just the worst kind of government, and they know it.. there is barely no difference between them, it creates the illusion of choice.

  So here it is, European “values” and “democracy” in full effect.. what a clown show.

 4. Al dat stemmen heeft totaal geen zin, omdat de politiek hét probleem is en de oplossing nooit een deel van het probleem mag zijn.
  Probeer toch allemaal alsjeblieft voor één keer buiten de gebruikelijke paden te gaan.
  Alles wat je denkt te bezitten of denkt te kunnen regelen/besturen, is een leugen.
  Zelfs je lichaam heb je maar tijdelijk en dus geleend.
  Je ziel, je eigen waarde die heb je voor eeuwig.
  Het aardse is allemaal maar tijdelijk en moet je vooral met respect behandelen omdat je alles hebt geleend en dus terug moet geven aan je kinderen en kleinkinderen.
  Maar ben toch eens lief voor jezelf, vergeef en leef in Licht en Liefde.
  De verkiezingen zijn een gecreëerde controle over de massa, schenk daar geen energie meer aan.
  Groetjes allemaal en een fijne dag.

  • En ook dat alleen zal niet helpen als uiteindelijk het tuig je gezin aan je eigen voordeur in de arm komt prikken.

   Nu knokken of de boel oppakken en elders verder leven zijn meer rationele opties.

 5. “Rechtse tsunami: Conservatieven nemen toe in stemming Europarlement, Le Pen verplettert Macron, Duitse SPD lijdt record daling ”

  Make believe, alles zal hetzelfde blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in